- 25 Aralık 2016
- 5.345
- 11.771
- 248
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #52.801
Hastaneden bebeği getirdik annem bebeği sürekli sallıyor kucağında bir söyledim iki söyledim ertesi gün çocuğumu bana ver dedim git git defol dedi çocuğu kucağından ayırmadı eşim de ben de çok şaşırdık. Unutabileceğim bir şey değil İnan. Travma yaşıyorum hala. Ben de destek alıyorum eşim de aynı psikoloğa gitti defalarca. Ama evimizin huzuru yok ben çok gerginim hep tartışıyoruz. Ailen seni darmadağın etti bize patlıyorsun demeye başladı. Eşim de çocuk bakımına dair hiç ilgisi bilgisi yok. Hamile iken işsiz kaldı psikolojisi iyi değil onunda. Hasta bebeği her evlilik kaldırmıyor demişti bir kardiyolog bana gebe iken. Artık kendi yolumdayım. Eşim de ben de inş toparlanıyoruz.Ben anneme yakın yere taşındım ama lohusalığımda daha hiçbişeyi öğrenememiş alışamamışken 8. Günümde beni eşimle bırakıp gitti. Başka sorumlulukları vardı ama bana öncelik verebilirdi. Çok ağladım beceremedim kendime hiç güvenmedim ve bu bende travma olarak kaldı. O 40 gün lohusalık hali bende 4 ay sürdü. Sonra bebeğimin göz hastalığı çıkınca herşey halı altına süpürüldü tabi ben yine annemden medet umup yakınına taşındım. Şimdi elinden geleni yapıyor ama ben psikolojik destek almaya başladım. Eşimle sorunluyum çift terapisi alalım derken ailemle yaşadığım travmalardan ötürü bireysel devam etmeye karar verdi danışman. Aslında ailem ilgilidir sürekli bizi çağırıp orda olmamızı isterler torunu ve bizi severler ama geçmiş travmaları hep ailemden.. yalnız değilsin. İnsan hep en sevdikleriyle imtihan oluyor.
Canımmmn ne güzel bir dua Allah razı olsun hepimize olsun inş .Çok üzgünüm yalnız hissetmene, desteksiz kalmana, varken yokluk çekmene. Benim durumum da sana çok benzer. Her gün kendi içimden onlarla tartışıyorum. Sonra kendime kızıyorum, umursamak bile değer vermekten diye... Allah yardımcın olsun arkadaşım. Çocuk büyütmek gerçekten zor, Rabbim yardım edecek kullarını soksun hayatına.
bizler kendi evlatlarımız ile çok mutluyuz.allah da bir şekilde yardım ediyor. İyi ki yazdınız herkesten Allah razı olsunÇok üzüldüm bir parça da kendimi gördüm ama asla yalnız değilsin. Benim ablamda çok fevridir bana dokunan unutamayacağım birkaç cümlesi var hamileliğimde. Annemde doğumdan sonra 10 gün kaldı yanımda ama ben gönderdim daha fazla kimseyi kaldırmadı kafam. Bende öyle annem gelsin ablam gelsin ben gideyim rahat edeyim kafasında olamadım hiç. Aksine hep daha beter oldum o yüzden hep en iyi yer kendi evim geldi. Maalesef bazılarımız da böyle şanssız ne yapalım, kaderimiz böyleymiş. İnan burda biz birbirimize daha çok yardımcı oluyoruz, yeri geliyor burdaki kızları yanı başımdaki insanlardan daha yakın görüyorum daha samimi buluyorum. Keşke hepimiz aynı ilde olsaydık, ama olsun kalben hep yan yanayız
İnşallah öyle olur. AmiinÇok sevindim inşallah benim de öyle olur. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Güzel ömrü olsun inşallah evladınızın
Annemle aram 2 sokak. Eşimin covit olduğunu annem bizdeyken hep beraber öğrendik. Öğrendikten 10 dk sonra annem oğlanla beni eve kaçırdı. Yürüyün gidiyoz toparlan hadi hadi diye diye. Taarruz başlamış gibiydiBen de ağır geçirmiştim. Hastayken bebeğe bakmak çok zor oluyor ya, annenlerde olman büyük şans olmuş. Geçmiş olsun tekrar
Ben de çoğu zaman dön dolaş aynı şeyleri yapıyorum valla. Sabahları bi gün omlet bi gün pankek genelde. Arada lorla avokado karışımı veriyorum. Cımbıza geçtiler baya büyük atmasınlar diye lokma lokma atıyorum önlerine. Öğlen et/yulaf/mercimekli alternatifler yapıyorum dön dolaş. Arada tavuk ve balık veriyorum. Akşam üzeri de yoğurt ve meyve. Bqzen de çorba. Bu hafta ilk defa dolma verdim bi de taze fasülye yemeği. Artık tuzsuz yapıp ne yiyorsak verelim moduna girdim açıkçası. Ayrı düşünmek çok zorluyor.Canım anneler selam. Umarım hepiniz iyisinizdir, tatiliniz güzel geçmiştir.
A Alya_sura88 ben de kendi anamdan muzdaribim, kendisini seviyorum elbette ama lohusayken saçma sapan hareketleri iyice hasta etti beni. Dedim sen gelme bi işe yaramadığın gibi bana da ayakbağı oluyorsun. Hala çocuğu götürünce bacağına falan vuruyor, yapma diyorum anlamıyor, seviyormuş efendim. Biz nasıl kardeşlerimle sağ salim büyümüşüz onu düşündüm, ergenlik travmalarını saymıyorum, onları çok derine gömdüm. Kendi çocuğumla ilişkim nasıl olacak bilmiyorum ama annemin bana yaptıklarını ona yapmayacağıma eminim.
G Gemini273 sana da acil şifalar diliyorum arkadaşım, covid gerçekten çok artmış. Çok sık duymaya başladım ben de.
Arkadaşlar, ben çocuğa yemek yapma konusunda aşırı kısır bi insanmışım onu anladım. Sizin nasıl gidiyor merak ettim. Elimden geldiğince varyasyonlu şeyler yapmaya uğraşıyorum ama bazen tıkanıp kalıyorum. Bu alerji işi hala peşimde zaten, bayramda baktım minik minik kan damlaları var üzüldüm, o gün yoğurt vermiştim. Blw de yaptığım için ilgili sayfalara bakıyorum ama tabaklarını görünce iyice kuduruyorum. Ananaslar, yabanmersinleri ejderha meyveleri havada uçuşuyor ya. Benim ham aldığım avokado 3 saat sonra bozuluyor resmen. Ne biçim şeyse. Böyle pankekli meyveli tabak yapınca da ilk meyveye dadanıyor zaten ondan da muzdaribim.
Neyse, sormak istediğim şey şu aslında. Günlük öğünleri nasıl planlıyorsunuz? Geçen bir öneri gördüm, öğlen protein akşam karbonhidrat ağırlıklı veriyorum demiş bi anne, aklıma yattı gibi. Böyle anahtar pratikleriniz var mı? Alerjik anneler siz besinleri verirken hala çekimser davranıyor musunuz? Ben hala süt içemiyorum mesela, bağırsaklar hemen tepki veriyor. Bir de blw anneleri, besinleri hala parmak mı veriyprsunuz yoksa boyutları ufalttınız mı? Bizimki parmak kesince bir eliyle komple sokuyor ağzına, öbür eliyle de ağzını kapatıyor düşmesin diye. Gerçek bir ayı yavrusu ya. Pipetten içmeyi öğrendi, gıda poşetlerini kullanmaya başlayacağım artık. Poşetlenebilen tarifleri bekliyorum heyecanla.
Herkese benden kalp.
Yemek bulmak zor malesef ya. Ben biraz evde ne varsa bir seyler cikarmaya calisiyorum. Bi de bebisim bu ara cok yemek seciyor. Zor yediriyorum memeye dadandiCanım anneler selam. Umarım hepiniz iyisinizdir, tatiliniz güzel geçmiştir.
A Alya_sura88 ben de kendi anamdan muzdaribim, kendisini seviyorum elbette ama lohusayken saçma sapan hareketleri iyice hasta etti beni. Dedim sen gelme bi işe yaramadığın gibi bana da ayakbağı oluyorsun. Hala çocuğu götürünce bacağına falan vuruyor, yapma diyorum anlamıyor, seviyormuş efendim. Biz nasıl kardeşlerimle sağ salim büyümüşüz onu düşündüm, ergenlik travmalarını saymıyorum, onları çok derine gömdüm. Kendi çocuğumla ilişkim nasıl olacak bilmiyorum ama annemin bana yaptıklarını ona yapmayacağıma eminim.
G Gemini273 sana da acil şifalar diliyorum arkadaşım, covid gerçekten çok artmış. Çok sık duymaya başladım ben de.
Arkadaşlar, ben çocuğa yemek yapma konusunda aşırı kısır bi insanmışım onu anladım. Sizin nasıl gidiyor merak ettim. Elimden geldiğince varyasyonlu şeyler yapmaya uğraşıyorum ama bazen tıkanıp kalıyorum. Bu alerji işi hala peşimde zaten, bayramda baktım minik minik kan damlaları var üzüldüm, o gün yoğurt vermiştim. Blw de yaptığım için ilgili sayfalara bakıyorum ama tabaklarını görünce iyice kuduruyorum. Ananaslar, yabanmersinleri ejderha meyveleri havada uçuşuyor ya. Benim ham aldığım avokado 3 saat sonra bozuluyor resmen. Ne biçim şeyse. Böyle pankekli meyveli tabak yapınca da ilk meyveye dadanıyor zaten ondan da muzdaribim.
Neyse, sormak istediğim şey şu aslında. Günlük öğünleri nasıl planlıyorsunuz? Geçen bir öneri gördüm, öğlen protein akşam karbonhidrat ağırlıklı veriyorum demiş bi anne, aklıma yattı gibi. Böyle anahtar pratikleriniz var mı? Alerjik anneler siz besinleri verirken hala çekimser davranıyor musunuz? Ben hala süt içemiyorum mesela, bağırsaklar hemen tepki veriyor. Bir de blw anneleri, besinleri hala parmak mı veriyprsunuz yoksa boyutları ufalttınız mı? Bizimki parmak kesince bir eliyle komple sokuyor ağzına, öbür eliyle de ağzını kapatıyor düşmesin diye. Gerçek bir ayı yavrusu ya. Pipetten içmeyi öğrendi, gıda poşetlerini kullanmaya başlayacağım artık. Poşetlenebilen tarifleri bekliyorum heyecanla.
Herkese benden kalp.
O kısır döngü bende de var. Ama biraz saldım açıkçası. Düşün düşün yıprattım kendimi. Instamom değilim ve olamam da. Yapabileni takdir ediyorum ama benden olmaz yani, kendimi biliyorumCanım anneler selam. Umarım hepiniz iyisinizdir, tatiliniz güzel geçmiştir.
Herkese benden kalp.
Yoğurt çorbasında nohutu bütün olarak veriyor musun? Ben hâlâ ikiye bölüp veriyorum. Aslında yiyebilir ama tedirginim. Desteklenmeye ihtiyacim var bu konudaYemek bulmak zor malesef ya. Ben biraz evde ne varsa bir seyler cikarmaya calisiyorum. Bi de bebisim bu ara cok yemek seciyor. Zor yediriyorum memeye dadandiyeni seylere ise bayiliyor. Sebzeler konusunda alerjiyi dert etmiyorjm. Meyvelerde de kirmizilardan cekiniyordum, kiraz denettim sorun olmadi. Babam da bayram da karpuz yediriyordu cok sukur bir sey olmayinca biraz daha esneidm. Ancak kuruyemis ve balik henu denettiremedm. Bu ara denetecegim.
Evde yemek yoksa mercimek pisiriyorjm (havuc sogan pirinc et artik ne varsa)
Aksamlari yogurt corbasi ya da tarhana olabiliyor. Bazen yogurt corbasina nohut da ekliyorum.
Sebzeli bulgur pulavi meyhane pilavi gibi yine kolay oluyor
Kiymayi domates soganli psirip, arpa sehriyeyi de ayri yapip kiymali makarna gibi yaptim, cok sevdi
Aklina eserse yogurt yiyor ara ogunde, bazen ana ogunda cacik ile sansimi deniyorum
Yemek bulamazsam sogan et kabak pirinc domatese dadanadabiliyorum
Ortaya karisik bir yanit oldu, belki fikir olur
Benim çocuk doktorum 8-9 aylarda hafiften tuza başlanabilir demişti .biz tuzlu veriyoruzBen de çoğu zaman dön dolaş aynı şeyleri yapıyorum valla. Sabahları bi gün omlet bi gün pankek genelde. Arada lorla avokado karışımı veriyorum. Cımbıza geçtiler baya büyük atmasınlar diye lokma lokma atıyorum önlerine. Öğlen et/yulaf/mercimekli alternatifler yapıyorum dön dolaş. Arada tavuk ve balık veriyorum. Akşam üzeri de yoğurt ve meyve. Bqzen de çorba. Bu hafta ilk defa dolma verdim bi de taze fasülye yemeği. Artık tuzsuz yapıp ne yiyorsak verelim moduna girdim açıkçası. Ayrı düşünmek çok zorluyor.
Kabuklarini soyup hatta ezip veriyorum. Ben de cesaret edememYoğurt çorbasında nohutu bütün olarak veriyor musun? Ben hâlâ ikiye bölüp veriyorum. Aslında yiyebilir ama tedirginim. Desteklenmeye ihtiyacim var bu konuda
Doktor bana ısrarla tüm ver dedi biliyor musun? Iyice haşla, yiyebilir, kayar gider dedi. Hemşire de korkuyorum diye ikiye böl dedi. Çiğnemesi kuvvetli aslında, biraz denedim de yine de tedirginim. Bir de bizim nohut köyden gelmişti, pişmiyor bir türlü. Istediğim yumuşaklığı yakalayamiyorum. Bu nohut mevzusunu girdiğim her ortamda açıyorum var ya, taktım iyice. Sen de yazınca es geçemedimKabuklarini soyup hatta ezip veriyorum. Ben de cesaret edemem
Muhtemelen yerler, buyuk parcali yiyebiliyor ama nohut bezelye gibi seylerden korkarim ben ya. Kim ne derse desinDoktor bana ısrarla tüm ver dedi biliyor musun? Iyice haşla, yiyebilir, kayar gider dedi. Hemşire de korkuyorum diye ikiye böl dedi. Çiğnemesi kuvvetli aslında, biraz denedim de yine de tedirginim. Bir de bizim nohut köyden gelmişti, pişmiyor bir türlü. Istediğim yumuşaklığı yakalayamiyorum. Bu nohut mevzusunu girdiğim her ortamda açıyorum var ya, taktım iyice. Sen de yazınca es geçemedim
4 ila 4.5 saat arası değişiyor kudurukluğa bağlı olarak.Kızlar gece uykusuna kaç saat uyanık kalıp geçiyorsunuz
Kızlar bir diş çıktı ikinci geliyor çok huysuzluk yapıyor.Bağırıp duruyor bu akşam uyumadan önce inat gibi böyle istediği bi şeyi diretiyor normalde sakin bi çocuktu inşallah normale döner yoksa bütün disler çıkana kadar ben mefta olurum.Eczaneye tetagil sordum yokmuş depoda da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?