- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #52.821
Tetagilin çok da işe yaradığını düşünmüyorum ben. Aldık, kullandık da ama o ağlamaları çektik yine de. Soğan rahatlatıyor dediler ama denemedik biz. Istersen taze soğanı ver eline, sancısı hafifler belki. Diş çıkarma dönemi gerçekten zor oluyor. Alt 2 dişle kaldı kızım. 2 gecedir çok ağlıyor, diş mi gaz mı anlamadım ben de.Kızlar bir diş çıktı ikinci geliyor çok huysuzluk yapıyor.Bağırıp duruyor bu akşam uyumadan önce inat gibi böyle istediği bi şeyi diretiyor normalde sakin bi çocuktu inşallah normale döner yoksa bütün disler çıkana kadar ben mefta olurum.Eczaneye tetagil sordum yokmuş depoda da.
Ben de öyle diyorum, tek derdimiz nohut olsunMuhtemelen yerler, buyuk parcali yiyebiliyor ama nohut bezelye gibi seylerden korkarim ben ya. Kim ne derse desinAllah baska dert vermeisn nohut konusalim ne guzel
Ben doğum yaptım annemle kız kardeşim kapıdan uğrayıp kahve içip Avmye gezmeye gittiler biz eşimle kaldik.Ben çocuğuma kendim bakıyorum her iki ailemiz ile de aramız iyi değil görüşmüyoruz kendi ailemle de çok nadir çünkü beni üzüyorlar hala kafamdan atamadım bana yapılanları. Örnek: duşa gireceğim bebeğimle bebeği anneme verip kendşm duş alacağım. Duşun kapısı yerinden çıkmış anneme kızıyorum be biçim açmışsın bla bla…ablam da anneme bırak kendi yağsın koysun bebeğini alsın duşunu diyor. Şefkatsiz bu tarz yaklaşımlara maruz kaldım. Anlatılmaz yaşanır gerçekten zorlandım yazarken. Annem diyemedi senin doğumunda kardeşin ve ben seni yalnız bıraktık mı ben kardeşine yardıma çıkıyorum diyemedi. Sustu oturdu yardıma gelmedi. Neyseki eşim biz duştayken gelebildi eve de o yardım etti. Benim bir kaç gündür uykularım kaçıyor. Annem beni hem fiziksel hem de ruhsal olarak hiç bir zaman koruyamadı. (Bu cümleyi kitaptan öğrendim anneler bebeklerini hem fiziksel hem psikolojik olarak korumalılarmış.) annem ablama asla ses çıkaramaz ama bana loğusa iken hep inatlaştı . Ne dediysem tersini yaptı loğusa depresyonuna beni annem soktu. Çok üzgünüm çok. Ben anne evine gidip rahat eden yeni bir anne olamadım sizler gibi. Yazılanları görünce klavyeme sarıldım. Be güzel anneleriniz size sizin istediğiniz gibi yardım edebiliyor. Benim annem duşun kapısını bozdum düzeltelim öyle soyun gir diyemeyecek kadar cahilmiş. Kapı kırılsa diyorum yaptırırım kırılsın diyor bebekle bizim üstümüze düşse hiç akıl edemiyor. Ablam da anneme ne kızıyorsun düzgün konuş diye araya girip anneme be hali varsa görsün diyor sonra da kırılsın denir mi diye beni kolluyor güya… ablamın da iki evladı var ne kadar vicdansızca anneme diyebildi çıkma yardıma kendi halletsin çocuğu koysun duşunu hızlıca almayı öğrensin gibi şeyler söyledi. Aramayacam onları… eşimin ailesi zaten baştan beri saçma sapanlardı olmasa da olurlar. Çok bunaldım be… tek başıma bakıyorum gün sayıyorum yürüsün konuşsun daha rahat edecem inş …
Keşke mesajını daha erken görebilseydim cnm. Dün akşam mesajla tartıştık ben hep ters cevap verip sonra da biraz hakaret ettim İnan içim rahatlasın diye bilinçliydim lafları söylerken (cahil vicdansız köpek tarzında şeyler söyledim). Senin dediğin gibi uzak ve soğuk davranmak daha mantıklı . Psikoloğum senden uzak durmamı söyledi dedim en sonda güle güle dedim koku kapandı. Börek yapmadım sen çok güzel empati yaptın deyince pişmiş kelle gibi güldü utanması yok gerçekten. Bana geçmişle boğul diyor. Gerçekten unutulacak yenilir yutulur şeyler yaşamadım ben. Mutsuzluğun inş geçer sana dua edecem diyor bir de. Beni mutsuz eden onlar. Bana diyor ki sadece senin çocuğun yok. Dünya senin etrafında dönmüyor diyor. Biz yazlıktaydık. Anneme ilk gün bizle gel sen çocuğuma bakarsın biz de eşimle yüzeriz dedim. Ablam durumun böyle olduğunu zannediyor. Ama anlatacak enerjim yoktu. Annem benimle denize girmek istedi eşim de kızımın başını bekledi. Annem siz yüzün ben çocuğa bakayım kafasında değildi hiç. Ablama da o kadar geldik havuzda be işimiz var demiş. Onun çocukları havuza gidecekti o gün. Anneme kızgınlığını benden çıkarmış anladım ben. Açıkçası annem idare etmeyi bilmiyor iki düşman çocuk yetiştirmiş resmen.Ben doğum yaptım annemle kız kardeşim kapıdan uğrayıp kahve içip Avmye gezmeye gittiler biz eşimle kaldik.
Ben kimse gelmesin demiştim ama bi kap bari yemek getirenin olsaydı keşke
Velhasıl çok çok iyi anlıyorum seni
Ama şunu diyeceğim herkesi herkesi kapı dışında bırak. Kimseye derdini anlatma kimseyi arama sorma aradıklarında da normal konuş sakın gönül koyar gibi yapma
Zamanla senden gelen soğukluğu anlayacaklardir
Doğum gününe bu kadar zahmet verip bir de laf edecekler masada ne varsa yere döker ay kazayla oldu derdim arkama bakmadan giderdim ama işte her şey bu kadar kolay olmuyor haklısın
Çok afedersin ama insan eşek olunca semer vuran çok oluyor biz izin verdikçe onlar yapıyor ve her seferinde de dozu artiriyorlar
Uzaklaş kendi hayatına bak
Eşinle kur düzenini geri kalan herkes uzak dursun
Allah yardimcin olsun ve hepimizin inşallah
Zeytinyağı içine birkaç tane karanfil koyup buzdolabında bir iki gün bekletip onu sürüyorum ben işe yarıyor diş için.Tetagilin çok da işe yaradığını düşünmüyorum ben. Aldık, kullandık da ama o ağlamaları çektik yine de. Soğan rahatlatıyor dediler ama denemedik biz. Istersen taze soğanı ver eline, sancısı hafifler belki. Diş çıkarma dönemi gerçekten zor oluyor. Alt 2 dişle kaldı kızım. 2 gecedir çok ağlıyor, diş mi gaz mı anlamadım ben de.
Verdim bu gece bende rahat uyuduk o da bende bir önceki gece çok zordu calpolude vermek sıkıntı ağzını kapatıyor neyse önce bir açtı sonra kapattı.Bizde de var bi huysuzluk. Doktor calpol ver en temizi demişti kısaca. Yatarken veriyorum ben bu ara yoksa bütün gece dön babam dön.
4.5 saat sanrım.Kızlar gece uykusuna kaç saat uyanık kalıp geçiyorsunuz
Artik 21-21.30 gibi yatiyor. 4,5 saate kadar dayaniyor ama 21.30 gibi yatacaksa genelde 3,5 saate denk geliyorKızlar gece uykusuna kaç saat uyanık kalıp geçiyorsunuz
sütü bende hala içmiyorum. ama tuzsuz olduğu müddetçe evde ne varsa veriyorum. dolma varsa da yoğurtla veriyorum mesela tuzunu nötrlüyor.Canım anneler selam. Umarım hepiniz iyisinizdir, tatiliniz güzel geçmiştir.
A Alya_sura88 ben de kendi anamdan muzdaribim, kendisini seviyorum elbette ama lohusayken saçma sapan hareketleri iyice hasta etti beni. Dedim sen gelme bi işe yaramadığın gibi bana da ayakbağı oluyorsun. Hala çocuğu götürünce bacağına falan vuruyor, yapma diyorum anlamıyor, seviyormuş efendim. Biz nasıl kardeşlerimle sağ salim büyümüşüz onu düşündüm, ergenlik travmalarını saymıyorum, onları çok derine gömdüm. Kendi çocuğumla ilişkim nasıl olacak bilmiyorum ama annemin bana yaptıklarını ona yapmayacağıma eminim.
G Gemini273 sana da acil şifalar diliyorum arkadaşım, covid gerçekten çok artmış. Çok sık duymaya başladım ben de.
Arkadaşlar, ben çocuğa yemek yapma konusunda aşırı kısır bi insanmışım onu anladım. Sizin nasıl gidiyor merak ettim. Elimden geldiğince varyasyonlu şeyler yapmaya uğraşıyorum ama bazen tıkanıp kalıyorum. Bu alerji işi hala peşimde zaten, bayramda baktım minik minik kan damlaları var üzüldüm, o gün yoğurt vermiştim. Blw de yaptığım için ilgili sayfalara bakıyorum ama tabaklarını görünce iyice kuduruyorum. Ananaslar, yabanmersinleri ejderha meyveleri havada uçuşuyor ya. Benim ham aldığım avokado 3 saat sonra bozuluyor resmen. Ne biçim şeyse. Böyle pankekli meyveli tabak yapınca da ilk meyveye dadanıyor zaten ondan da muzdaribim.
Neyse, sormak istediğim şey şu aslında. Günlük öğünleri nasıl planlıyorsunuz? Geçen bir öneri gördüm, öğlen protein akşam karbonhidrat ağırlıklı veriyorum demiş bi anne, aklıma yattı gibi. Böyle anahtar pratikleriniz var mı? Alerjik anneler siz besinleri verirken hala çekimser davranıyor musunuz? Ben hala süt içemiyorum mesela, bağırsaklar hemen tepki veriyor. Bir de blw anneleri, besinleri hala parmak mı veriyprsunuz yoksa boyutları ufalttınız mı? Bizimki parmak kesince bir eliyle komple sokuyor ağzına, öbür eliyle de ağzını kapatıyor düşmesin diye. Gerçek bir ayı yavrusu ya. Pipetten içmeyi öğrendi, gıda poşetlerini kullanmaya başlayacağım artık. Poşetlenebilen tarifleri bekliyorum heyecanla.
Herkese benden kalp.
Hey mumu calpol ne kadar veriyorsun 1 çay kaşığı mı.Bizde de var bi huysuzluk. Doktor calpol ver en temizi demişti kısaca. Yatarken veriyorum ben bu ara yoksa bütün gece dön babam dön.
Geçmiş olsun haftasonu uzak olmayan bir yerlere gitmeyi düşünürseniz bebekler icin uygun Urla Gulbahce Gumuskoy plajini tavsiye ederim.Kum bembeyaz degil kahverengi ama guzel sakin bir yer.canımlar selam
10 güne yakındır yoktum. bayramda evdeydik. ilk gün göğsüm ağrımaya başladı 2-3 resmen yorgan döşek yatacak kıvama geldim yorgunluktan. eşim tatile gideceğiz bu haldeysen gidemeyiz dedi Zorla kalktım 2 tane minoset içip kendime gelmeye çalıştım. limon yedim adaçayı falan derken sonunda ayaklandım. bayram sonrası kalkıp datçaya gittikk. orda da yangına yakalandık. 1 güne yakın arabada orda burda oturup yolların açılmasını bekledik. sonra apart bi ev bulup 2000 liraya kira verip 1 gece orada uyuduk. öbür gün kalkıp yollara döküldük. yollar açılana kadar araba kenarında yolda oturup bekledik. orada biraz daha hasta oldum tabi. yollar açılmayacaksa eve dönelim dedik ama jandarma bekleyin açılır şimdi diye diye 18 saat bekledik toplamda.
neyse pansiyona geldik. üçüncü gün is kokusunu aldığımda 3 gündür koku alamadığımı farkettim. sonra elimdeki herşeyi koklamaya başlladım. sanırsam covid geçirdim ama ayakta atlattım. ateş olmadı nezle ve kırgınlıkla atlatmış oldum. şimdilerde öksürük başladı. çocuk da ateşlenmedi sadece öksürüğü var. inşallah zararsız atlatmıştır o da. G Gemini273 sana da çok geçmiş olsun cnm. anca okudum mesajları. inşallah ayaklanmışsındır artık.
Oy her sey ustuste gelmiscanımlar selam
10 güne yakındır yoktum. bayramda evdeydik. ilk gün göğsüm ağrımaya başladı 2-3 resmen yorgan döşek yatacak kıvama geldim yorgunluktan. eşim tatile gideceğiz bu haldeysen gidemeyiz dedi Zorla kalktım 2 tane minoset içip kendime gelmeye çalıştım. limon yedim adaçayı falan derken sonunda ayaklandım. bayram sonrası kalkıp datçaya gittikk. orda da yangına yakalandık. 1 güne yakın arabada orda burda oturup yolların açılmasını bekledik. sonra apart bi ev bulup 2000 liraya kira verip 1 gece orada uyuduk. öbür gün kalkıp yollara döküldük. yollar açılana kadar araba kenarında yolda oturup bekledik. orada biraz daha hasta oldum tabi. yollar açılmayacaksa eve dönelim dedik ama jandarma bekleyin açılır şimdi diye diye 18 saat bekledik toplamda.
neyse pansiyona geldik. üçüncü gün is kokusunu aldığımda 3 gündür koku alamadığımı farkettim. sonra elimdeki herşeyi koklamaya başlladım. sanırsam covid geçirdim ama ayakta atlattım. ateş olmadı nezle ve kırgınlıkla atlatmış oldum. şimdilerde öksürük başladı. çocuk da ateşlenmedi sadece öksürüğü var. inşallah zararsız atlatmıştır o da. G Gemini273 sana da çok geçmiş olsun cnm. anca okudum mesajları. inşallah ayaklanmışsındır artık.
evet çok hareketli balkon ve banyo kapıları hep kapalı. mutfak genelde kapalı. kedinin kumuna dadandı onu yerken yakaladım bir kaç kereKızlar sürekli yere mi koyuyorsunuz çok hareketlendi. V
Geçmiş olsun haftasonu uzak olmayan bir yerlere gitmeyi düşünürseniz bebekler icin uygun Urla Gulbahce Gumuskoy plajini tavsiye ederim.Kum bembeyaz degil kahverengi ama guzel sakin bir yer.
sağol arkadaşım. valla nolduğunu anlamadan palas pandıras tatil bitti geçti. öksürüğüm var doktor da beybiye ventolin verdi nolur nolmaz verelim kesilmezse getireyin göreym dedi. inşallah önemli bir şey değildir.Oy her sey ustuste gelmisgecmisler olsun
Bildirimlerde seni görüp "iki gözümün çiçeği gelmişcanımlar selam
Benim kız artık sürekli yerde. Yukarda bir yerde tutamam, atıyor kendini hep. Oyun haline getirdi iyice. Oturmadan emekleme pozisyonuna geçiyor ve yuvarlanıp, sürünüp duruyor yerde. Kendi kendine oturma pozisyonuna da geçerse iyi olacak.Kızlar sürekli yere mi koyuyorsunuz çok hareketlendi. V
Geçmiş olsun haftasonu uzak olmayan bir yerlere gitmeyi düşünürseniz bebekler icin uygun Urla Gulbahce Gumuskoy plajini tavsiye ederim.Kum bembeyaz degil kahverengi ama guzel sakin bir yer.
Çay kaşığıyla tatlı kaşığı arası diyeyim, 9 kiloyu biraz geçkin bizimki anca kesiyor. Giyim olarak da çok şey denedim ama havalar cehennem sıcağı olunca gün içinde bezle yaşamasına karar verdim.Hey mumu calpol ne kadar veriyorsun 1 çay kaşığı mı.
Yok ben anladım esas sorun bizim evde yiyecek namına bir şey olmaması. Ben hiç sevmem kalan yemek işini, hep günlük pişirirdim de o düzeni bırakmak lazımmış. Bugün eeyhtre yeter be diyerek muhallebisine yoğurt karıştırdım bi tatlı kaşığı. Umarım sıkıntı çıkarmaz. Ya geçen simit ayran veriyorum yazmıştın hala aklımdan çıkmadı, markette ayran görünce oo atomiks bebeyi lise tenefüslerine hazırlıyor diye kıkır kıkır güldüm reyonun orta yerinde. Çok geçmiş olsun bu arada hemen toparlarsın umarım.sütü bende hala içmiyorum. ama tuzsuz olduğu müddetçe evde ne varsa veriyorum. dolma varsa da yoğurtla veriyorum mesela tuzunu nötrlüyor.
veya makarna haşlayıp soslamadan eline veriyorum teker teker. meyveyi de kendi yiyor. çorbaya ekmek içi doğrayıp yoğun hale getiriyorum torbasına koyuyorum kendi içmeye çalışıyor. boyutunu parmak veya az daha büyük-küçük olarak da verdiğim oluyor. nasıl rahat edersem ya da aklıma gelirse işte.
bizimki bi şey yediğinde diğer elini de ağzına götürüp onu da yer gibi yapmadan asla çiğnemeye başlamıyorbizz de küçük goril diyoruz çünkü gorilin kopyası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?