2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Tetagilin çok da işe yaradığını düşünmüyorum ben. Aldık, kullandık da ama o ağlamaları çektik yine de. Soğan rahatlatıyor dediler ama denemedik biz. Istersen taze soğanı ver eline, sancısı hafifler belki. Diş çıkarma dönemi gerçekten zor oluyor. Alt 2 dişle kaldı kızım. 2 gecedir çok ağlıyor, diş mi gaz mı anlamadım ben de.

Ben doğum yaptım annemle kız kardeşim kapıdan uğrayıp kahve içip Avmye gezmeye gittiler biz eşimle kaldik.
Ben kimse gelmesin demiştim ama bi kap bari yemek getirenin olsaydı keşke
Velhasıl çok çok iyi anlıyorum seni
Ama şunu diyeceğim herkesi herkesi kapı dışında bırak. Kimseye derdini anlatma kimseyi arama sorma aradıklarında da normal konuş sakın gönül koyar gibi yapma
Zamanla senden gelen soğukluğu anlayacaklardir
Doğum gününe bu kadar zahmet verip bir de laf edecekler masada ne varsa yere döker ay kazayla oldu derdim arkama bakmadan giderdim ama işte her şey bu kadar kolay olmuyor haklısın
Çok afedersin ama insan eşek olunca semer vuran çok oluyor biz izin verdikçe onlar yapıyor ve her seferinde de dozu artiriyorlar
Uzaklaş kendi hayatına bak
Eşinle kur düzenini geri kalan herkes uzak dursun
Allah yardimcin olsun ve hepimizin inşallah

Keşke mesajını daha erken görebilseydim cnm. Dün akşam mesajla tartıştık ben hep ters cevap verip sonra da biraz hakaret ettim İnan içim rahatlasın diye bilinçliydim lafları söylerken (cahil vicdansız köpek tarzında şeyler söyledim). Senin dediğin gibi uzak ve soğuk davranmak daha mantıklı . Psikoloğum senden uzak durmamı söyledi dedim en sonda güle güle dedim koku kapandı. Börek yapmadım sen çok güzel empati yaptın deyince pişmiş kelle gibi güldü utanması yok gerçekten. Bana geçmişle boğul diyor. Gerçekten unutulacak yenilir yutulur şeyler yaşamadım ben. Mutsuzluğun inş geçer sana dua edecem diyor bir de. Beni mutsuz eden onlar. Bana diyor ki sadece senin çocuğun yok. Dünya senin etrafında dönmüyor diyor. Biz yazlıktaydık. Anneme ilk gün bizle gel sen çocuğuma bakarsın biz de eşimle yüzeriz dedim. Ablam durumun böyle olduğunu zannediyor. Ama anlatacak enerjim yoktu. Annem benimle denize girmek istedi eşim de kızımın başını bekledi. Annem siz yüzün ben çocuğa bakayım kafasında değildi hiç. Ablama da o kadar geldik havuzda be işimiz var demiş. Onun çocukları havuza gidecekti o gün. Anneme kızgınlığını benden çıkarmış anladım ben. Açıkçası annem idare etmeyi bilmiyor iki düşman çocuk yetiştirmiş resmen.
Kendi aileme bakcam artık ama psikolojim iyice bozuldu yıprandım ev çocuk ek gıda bla bla. Umarım en kısa zamanda toparlarım. Herkese çok çok teşekkürler iyi ki yazdınız destek oldunuz.

Zeytinyağı içine birkaç tane karanfil koyup buzdolabında bir iki gün bekletip onu sürüyorum ben işe yarıyor diş için.

Bizde de var bi huysuzluk. Doktor calpol ver en temizi demişti kısaca. Yatarken veriyorum ben bu ara yoksa bütün gece dön babam dön.
Verdim bu gece bende rahat uyuduk o da bende bir önceki gece çok zordu calpolude vermek sıkıntı ağzını kapatıyor neyse önce bir açtı sonra kapattı.

canımlar selam
10 güne yakındır yoktum. bayramda evdeydik. ilk gün göğsüm ağrımaya başladı 2-3 resmen yorgan döşek yatacak kıvama geldim yorgunluktan. eşim tatile gideceğiz bu haldeysen gidemeyiz dedi Zorla kalktım 2 tane minoset içip kendime gelmeye çalıştım. limon yedim adaçayı falan derken sonunda ayaklandım. bayram sonrası kalkıp datçaya gittikk. orda da yangına yakalandık. 1 güne yakın arabada orda burda oturup yolların açılmasını bekledik. sonra apart bi ev bulup 2000 liraya kira verip 1 gece orada uyuduk. öbür gün kalkıp yollara döküldük. yollar açılana kadar araba kenarında yolda oturup bekledik. orada biraz daha hasta oldum tabi. yollar açılmayacaksa eve dönelim dedik ama jandarma bekleyin açılır şimdi diye diye 18 saat bekledik toplamda.
neyse pansiyona geldik. üçüncü gün is kokusunu aldığımda 3 gündür koku alamadığımı farkettim. sonra elimdeki herşeyi koklamaya başlladım. sanırsam covid geçirdim ama ayakta atlattım. ateş olmadı nezle ve kırgınlıkla atlatmış oldum. şimdilerde öksürük başladı. çocuk da ateşlenmedi sadece öksürüğü var. inşallah zararsız atlatmıştır o da. G Gemini273 sana da çok geçmiş olsun cnm. anca okudum mesajları. inşallah ayaklanmışsındır artık.

sütü bende hala içmiyorum. ama tuzsuz olduğu müddetçe evde ne varsa veriyorum. dolma varsa da yoğurtla veriyorum mesela tuzunu nötrlüyor.
veya makarna haşlayıp soslamadan eline veriyorum teker teker. meyveyi de kendi yiyor. çorbaya ekmek içi doğrayıp yoğun hale getiriyorum torbasına koyuyorum kendi içmeye çalışıyor. boyutunu parmak veya az daha büyük-küçük olarak da verdiğim oluyor. nasıl rahat edersem ya da aklıma gelirse işte.
bizimki bi şey yediğinde diğer elini de ağzına götürüp onu da yer gibi yapmadan asla çiğnemeye başlamıyor bizz de küçük goril diyoruz çünkü gorilin kopyası

Kızlar sürekli yere mi koyuyorsunuz çok hareketlendi. V
Geçmiş olsun haftasonu uzak olmayan bir yerlere gitmeyi düşünürseniz bebekler icin uygun Urla Gulbahce Gumuskoy plajini tavsiye ederim.Kum bembeyaz degil kahverengi ama guzel sakin bir yer.

Oy her sey ustuste gelmis gecmisler olsun

evet çok hareketli balkon ve banyo kapıları hep kapalı. mutfak genelde kapalı. kedinin kumuna dadandı onu yerken yakaladım bir kaç kere ağzından çıkardım resmen zorla.
deniz olarak da datça hariç boyalık çeşme çok güzel ve sakindi bi kere götürdük . normalde hep oraya gideriz. sabah 1 e kadar hiç dalga yok. ama 1 den sonra rüzgarlı. biz de sabah suyu temiz ve güneşi zararsız diye oraya gitmiştik. ama gülbahçeyi de aklımda tutacağım. bize de yakın sayılır.
Oy her sey ustuste gelmis gecmisler olsun
sağol arkadaşım. valla nolduğunu anlamadan palas pandıras tatil bitti geçti. öksürüğüm var doktor da beybiye ventolin verdi nolur nolmaz verelim kesilmezse getireyin göreym dedi. inşallah önemli bir şey değildir.

Bildirimlerde seni görüp "iki gözümün çiçeği gelmiş" diye sevinirken bunları okumak çok üzdü beni. Tatil yapıp dinlenip keyif yapacakken neler yaşamışsın. Şimdi daha iyisindir inşallah.

Benim kız artık sürekli yerde. Yukarda bir yerde tutamam, atıyor kendini hep. Oyun haline getirdi iyice. Oturmadan emekleme pozisyonuna geçiyor ve yuvarlanıp, sürünüp duruyor yerde. Kendi kendine oturma pozisyonuna da geçerse iyi olacak.

Güzel annelerim ben bu 10.ayı çok sevdim. Sürekli el sallayan, alkış yapan, bıdı bıdı konuşan, onu kovalamamı isteyen, emekleyerek benden kaçan küçük bir hanımla hayat çok keyifli olmaya başladı.
Geçen aylarda kendimi çok yalnız, çaresiz hissediyordum. Ne ev işi yapabiliyordum ne de dinlenebiliyordum. Kızımın emeklemesi epey bir şeyi kolaylaştırdı, yanında bile olsam bağımsız takılabiliyoruz artık. Wc ye onsuz gidebiliyorum. Sabah 6 da mutfağa girip yemek yapabiliyorum. Evimi her gün süpürebiliyorum. Kimseye ihtiyaç da duymuyorum. Duyduğum anlarda kimse yoktu zaten. Kızım bana yetiyor ve bu durumdan mutluyum. En iyi arkadaşım oldu artık. Kimseyi özlemiyorum, bu uzun vadede iyi mi bilmiyorum ama şu an halimden memnunum. Sanırım kara göründü benim için.

Hey mumu calpol ne kadar veriyorsun 1 çay kaşığı mı.
Çay kaşığıyla tatlı kaşığı arası diyeyim, 9 kiloyu biraz geçkin bizimki anca kesiyor. Giyim olarak da çok şey denedim ama havalar cehennem sıcağı olunca gün içinde bezle yaşamasına karar verdim.

Yok ben anladım esas sorun bizim evde yiyecek namına bir şey olmaması. Ben hiç sevmem kalan yemek işini, hep günlük pişirirdim de o düzeni bırakmak lazımmış. Bugün eeyhtre yeter be diyerek muhallebisine yoğurt karıştırdım bi tatlı kaşığı. Umarım sıkıntı çıkarmaz. Ya geçen simit ayran veriyorum yazmıştın hala aklımdan çıkmadı, markette ayran görünce oo atomiks bebeyi lise tenefüslerine hazırlıyor diye kıkır kıkır güldüm reyonun orta yerinde. Çok geçmiş olsun bu arada hemen toparlarsın umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…