2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Amin

Teşekkür ederim kızlar inşallah düzelir bu durum evime geçince
İshal için evde devam ettim tedavisine çok şükür eskisi gibi değil ama yine de arada yaoiyor acaba bir doktora götürsem mi bilemedim

Canım ben de çoktandır herşeyi vermeye başladım mercimek ten başladım iyice pişmiş pilav geçen bulgur da verdim hatta biber dolma yapıp içini veriyorum yiyiyor kızım fasulye de arada veriyordum çok sevmiyordu alıştırmaya çalışıyorum
Hatta kızıma sütlü pirinç yapıyorum tabi şekersiz çok az tuz atıyorum çok severek yiyiyor
Nohut hiç başlamadım ben bu aralar nohutada başlayacağım umarım yer

Çok geçmiş olsun canm

Ben baya temkinli gidiyormusum ya maşallah bebise umarım fasulyeyi de sever. Bende pilav bulgur vs vermiştim ama fasulye falan denemedim henüz. Bezelye vermiştim baya zaman geçti tabi üzerinden. Yeniden düzene koydum çok şükür kahvaltı öğlen yemeği meyve vs derken 2 gündür iyi gidiyoruz inşallah düzenimiz yine bozulmaz.

Sütlü pirinç derken normal inek sütü mü? Ben daha ne salça ne tuz ne yumurta akı yedirmedim bazen bizim omletten kaçamak yapıyor o kadar

Çok geçmiş olsun inşallah hemen geçer bu aralar yine covid patladı gibi ya ne kadar dikkat etsek de oluyor malesef. Umarım çok etkilenmeden hemen geçer bu durum

Bizimki de kalkmayi bilmiyor ama doktor test etti aslinda kalkiyormus. Ben firsat vermiyorum korumaci anne olarak kucagimdayken kalkmaya calistigini fark etmistim aslinda. Bir yerlere tutunmayi daha akil edemedi sanirim. Sizde de oyledir muhtemelen
Yani şöyle. Mesela ellerinden tuttuğumda direkt kalkıyor ayağı. O şekilde adım atıyor 3-5 kez bazen daha çok. Ama mesela koltuğa tutundurmaya çalışıyorum onu yapmak istemiyor çok sağlıklı olsunlar da geç yürüsünler tontişler

Canım ben hem market sütünü kullandım sütlü pirinç için birde köye gittik kaynanamlar ordaydi hem inek hem koyunları vardı oralarda pek bir şey yiyemiyordu inek sütünden de yaptım iki sefer yedi onu inek sütünü kullandım bir sıkıntı görmedim hazır market sütünden de bir sıkıntı görmedim normalde inek sütü 1 yaşında önce verilmemesi gerek ama ben iki ay öncesinde başladım bir sıkıntı yaşamadım hatta ordan bir şişe süt kendimle getirdim

Bu arada köye gittik kızlar benle kızım iki hafta önce köyde kızım koyunlarla keçilerle berbaer çok mutluydu sürekli onların yanına gitmek istiyirdu hepsine gel gel diyip sesleniyor ellerini de uzatıp gel gel yapıyor biraz yandık orada güneş kremi kullanmamıza rağmen yine de yandık geldik

Eklentiler

• Screenshot_2022-08-03-22-35-24-064_com.miui.videoplayer.webp
    57,7 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20220728_104753.webp
    102,6 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20220722_111602.webp
    136,4 KB · Görüntüleme: 59
Kızlar bugün oğlum kadınbudu köfte yedi :)) tabi az yedi ama diğer yediği şeylere oranla fazla yedi. Dünde yeşil mercimek hasladim çok az tuz koydum mama sandalyesinin önüne döktüm 10 tane de olsa yemiştir yani. Ben eline sarmayı veriyorum içini değil yapraklarini yiyor. Kız sarmayı çok sevdiği için annem haftada bir sarma yapıyor bizde faydalanıyoruz. Geçen gün de dana kavurma yedi =)) tifttim önüne koydum, herşeyi ağzına alip geri çikarip atan bebe kavurmayi atmadan dökmeden yedi=) yani bunlar azar azar hep tabi. Hiç yemiyor diğer faydalı şeyleri. Çorba içmediği için bebek ekmeği ufaladim havanda, ekmeği fazla tuttum mercimek çorbası koydum içine ama kıvamı prinç unu kıvamında oldu çorba gibi sulu değil yani bir kaç kasıkta olsa yedirdim. Yazıyorum belki fikir olur

Kızlar belki yapıyorsunuzdur ama fikir olması açısından yazayım ben de. Kızım yemek yemediğinde bir kaşık daha getirdim mama sandalyesine ve eline verdim. Ağzımı hammm yaparak elindeki boş kaşıkla beni beslemesine izin verdim. O sırada eş zamanlı kendisi de ağzını açtı ve benim ona yedirmeme izin verdi. Bir süre de böyle idare ederiz artık. Bir de yiyeceği taneli bir şeyse mama sandalyesinin tepsisine döktüğümde hem yemeye çalışıyor, hem oynuyor o sırada ben yine kaşık veya çatalla yediriyorum.

Aklım sizde, kendim emekleyen kuşun peşindeyim günlerdir. Bir de yatılı misafirim vardı, azıcık canım çıktı
Sen nasılsın? Iyi misin canım?
iyiyim seyahatteyim cnm kosturmaktan günler nasıl geçiyor anlamıyoruz sağlık olsun artık çalışınca hiç yatılı misafir gelmiyor tavsiye ederim

Bende bugun bir varmis bir yokmus bir Duru varmış vs. diyerek birşeyler verdim bugün labne yerine kasar peynir yumurtayı da masal anlatır gibi omlet olarak biraz yedirdim salatalik yiyor ama domates denedim yemiyor ilk basta alerjen diye vermedik diye tanimiyor diye mi tukuruyor.Birde inek sütü verebileceğimiz zaman nasıl vereceğiz direk icebilecek mi?yoksa pisirdigimiz seylere mi katabilecegiz sutlu patates puresi vs..

Bende aynı şekilde yapmaya çalışıyorum bir iki kaşık ta olsa yemiş oluyor
Aynı şekilde taneli yaptığım şeyleri kendim önüne bırakıyorum çok seviyor kendisi yemeği

Saka maka 11 aylık oldular

Uyku duzenleriniz nasıl kızlar sabah 2 oglen 1 saat ve ya sabah bir oglen 2 saat gibi bizim
Bizim burda uyku düzenimiz baya bozulmuş gündüz pek uyumuyor memleket te olduğumuz için kalabalıktan çocuklardan dolayı uyuyamıyor geceleri güzel uyuyor arada acıkır yada çok susar kalkar onun dışında gündüz uykumuz biraz kötü umarım evime dönünce düzelir

Ben daha domates vermedim. Bir sefer yanlışlıkla bizim patates puresinden yedirdim. Süt için de, domates için de zamanını bekliyorum. Şunun şurasında kaldı 1 ay. Sütü ilk nasıl vereceğiz bilmiyorum ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…