- Konu Sahibi Efenin_Annesi
- #53.141
Selam, biz çok benzer bir süreç yaşadık. 5.-6. aylarda kilo alımı azalınca mamaya başlattı doktor ve kızım ondan sonra pek emmek istemedi. Resmen güreşiyorduk ben onu emzirmeye çalışırkenKızlar selam,
Bizim.kiz 7 kiloyu aşamıyordu pek hatırlarsaniz doktorumuz raporlu mama yazmıştı onları sevdi içiyor günde 2 kutu. Ayrıca aptamil de verdiğim oldu geceleri falan kilo bir 10-15 günde toparlandı baya şükür
Az az yoğurtta yiyor herşeyi yemiyor ama az da veriyoruz biseyler inşallah açılacak iştahı tamamen. Bazı şeyleri.agzinda tutuyor çıkarıyor diyorum acaba kati gıdaları alamıyor mu ogutemiyor mu 4 dişi var aslında
Sonuç mamalara alışınca biberonla emmeyi azaltmıştı zaten çok emen bir cocuk deildi şu ara Pek emmiyor sütte azaldı iyice arada sagip veriyorum ama çok az kalıyor. Sütten.kesilebilir. aslinda ac kalmıyor ondan sanırım.uykuda bile mama falan besliyorum kilosunda ciddi artış.oldu
***internette okumuştum hemen sütünüz tamamen kesilmez diye 40 gün emmezse kesilir tamamen.diye ama bilemiyorum ki valla siz emzirme konusunda bu durumu yaşadınız.mi ne zaman kesildi sutunuz ve emme istegi??
Ben psikolojik olarak çok zorlandım açıkçası. 3 ay sürekli sağdım, süt arttırıcı şeyler kullandım ama nafile. Sütüm çok azaldı ve o emmek istemedi.
9. ayda bıraktık tamamen ve hiç meme aramadı
Emzirmeyi bırakınca ben çok rahatladım bu arada. Bana bağımlılığı çok azaldı ve ben de kendimle ilgili rahat davranmaya başlayabildim
Çok kişisel bir tercih ama, az da olsa emsin de diyebilirsin, yeter bu kadar ben de biraz rahatlayayım da diyebilirsin.
Sütün tamamen kesilmesi zaman alıyor gerçekten. Süt az olunca hiç sağmadım ben ama aradan 1 ay geçtikten sonra beşiğe dayanırken süt sızmış mememden, çok şaşırmıştım.