- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #53.141
Selam, biz çok benzer bir süreç yaşadık. 5.-6. aylarda kilo alımı azalınca mamaya başlattı doktor ve kızım ondan sonra pek emmek istemedi. Resmen güreşiyorduk ben onu emzirmeye çalışırkenKızlar selam,
Bizim.kiz 7 kiloyu aşamıyordu pek hatırlarsaniz doktorumuz raporlu mama yazmıştı onları sevdi içiyor günde 2 kutu. Ayrıca aptamil de verdiğim oldu geceleri falan kilo bir 10-15 günde toparlandı baya şükür
Az az yoğurtta yiyor herşeyi yemiyor ama az da veriyoruz biseyler inşallah açılacak iştahı tamamen. Bazı şeyleri.agzinda tutuyor çıkarıyor diyorum acaba kati gıdaları alamıyor mu ogutemiyor mu 4 dişi var aslında
Sonuç mamalara alışınca biberonla emmeyi azaltmıştı zaten çok emen bir cocuk deildi şu ara Pek emmiyor sütte azaldı iyice arada sagip veriyorum ama çok az kalıyor. Sütten.kesilebilir. aslinda ac kalmıyor ondan sanırım.uykuda bile mama falan besliyorum kilosunda ciddi artış.oldu
***internette okumuştum hemen sütünüz tamamen kesilmez diye 40 gün emmezse kesilir tamamen.diye ama bilemiyorum ki valla siz emzirme konusunda bu durumu yaşadınız.mi ne zaman kesildi sutunuz ve emme istegi??
kuzum güzelliğine bak şunun.Kızlar bebisler arasında yürüyen var mı, yürüme belirtisi nasıl olucak acaba deneyimli anneler bilirlerbizimki koltukta yan yan gidiyor ama korkuyor biraz bir de hic oturmuyor sürekli poposu havada duruyor, emeklerken bile böyle aşağıya görsel bırakıyorum yakında yürür heralde diyorum sonra erken doğum riski olup vaktinde doğması, 5.ayda diş çıkarıp 8.ayda o dişlerin ancak patlaması ve 6 ayda geri emekleyip 9.ayda normal emeklemesi aklıma geliyor
Bizimkide emeklemeye parmakliklardan tutunup siralamaya basladi.bir yere tutunup kalkarken bazen kafayi hafifce carpip aglama oluyor internette yumusak yastik gibi kasklar var oyle bir sey almak gerekli mi oraya buraya kafayi carpacak diye korkuyoruz.hic bir sey olmasa kapilar var.kuzum güzelliğine bak şunun.
benimki de aynı böyledi. Şimdi evin içinde eteğime tutunarak kalkmaya çalışıyor. düşüyor ama düşmeyi de öğrendi yumuşak iniş yapıyor artık
Teşekkür ederiz canımkuzum güzelliğine bak şunun.
benimki de aynı böyledi. Şimdi evin içinde eteğime tutunarak kalkmaya çalışıyor. düşüyor ama düşmeyi de öğrendi yumuşak iniş yapıyor artık
Evin yakininda yesil alanlarda sandalye masa koyup susleyip yapan coktu pandemi zamani cokta guzel oluyor sahildede cok guzel olur bence.Selam kızlar,
Kardeşim evlendi cumartesi günüpek giremiyorum bu aralar o yüzden.
Bebişler de büyüdü iyice, zorluyor artıktutturmalar başladı ya. Az önce elinden kalemi aldım diye bir ağladı istediği şeyi alana kadar da inatla istiyor
Bizde yürüme , taytay durma falan yok hala. Farketmezse taytay duruyor ama farkettiği an popoyu salıyor yereacelemiz de yok da tek derdim elbise giydirebilmek emeklerken hiç olmuyor.
Doğun gününü düşünmeye başladım ben de. Biz biraz kalabalığız, eve sığamayacağız. Mekan kirası sormadım hiç ama gereksiz pahalı olur diye düşünüyorum. Sahilde yapacak var mı hiç ya, nasıl olur sizce?
2-3 ay daha emseyfi iyiydi bende çok sık emzirmedim ya 2-3 aydan sonra bağımlı olmadi malesef bende senin gibi rahatlarımSelam, biz çok benzer bir süreç yaşadık. 5.-6. aylarda kilo alımı azalınca mamaya başlattı doktor ve kızım ondan sonra pek emmek istemedi. Resmen güreşiyorduk ben onu emzirmeye çalışırken
Ben psikolojik olarak çok zorlandım açıkçası. 3 ay sürekli sağdım, süt arttırıcı şeyler kullandım ama nafile. Sütüm çok azaldı ve o emmek istemedi.
9. ayda bıraktık tamamen ve hiç meme aramadıinsan üzülüyor ama buraya kadar emdiler, çok mutlu bir bebek, gelişimiyle ilgili de bir sorunu yok. Artık ne yapalım diyorum.
Emzirmeyi bırakınca ben çok rahatladım bu arada. Bana bağımlılığı çok azaldı ve ben de kendimle ilgili rahat davranmaya başlayabildim
Çok kişisel bir tercih ama, az da olsa emsin de diyebilirsin, yeter bu kadar ben de biraz rahatlayayım da diyebilirsin.
Sütün tamamen kesilmesi zaman alıyor gerçekten. Süt az olunca hiç sağmadım ben ama aradan 1 ay geçtikten sonra beşiğe dayanırken süt sızmış mememden, çok şaşırmıştım.
Kaç dakikada pişmiş oluyor canım ellerine sağlık prensese de afiyet olsunKızlar balıkla ilgili size şöyle söyliyim. Ben migrostan Norveç somonu alıyorum fileto şeklinde. Orda taze satılıyor hep . 1 parçası 150-200 gr zaten, onu 4 e veya 5 e bölüp buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum. Haftada 1 kez buzluktan 1 parça çıkarıyorum küçük tencerenin içine buzlu şekildeyken doğruyorum küçük küçük, üzerine su koyuyorum içine havuç, sarımsak, soğan, patates doğuyorum. O an evde ne varsa içine yakışacak. Hem suda pişmiş oluyor, pişince çatalla eziyorum hemen minik minik oluyor zaten.yani hep aynı yaptm çok sevdi benim kız, belki fikir olur size de. En son piştiğinde hafif zeytinyağı koyabilirsiniz. Birde fileto da olsa kılçık var mı diye bakın siz yine de piştikten sonra :)
Ben de hazırlıklara başladım 27 Ağustos bizimki açık havada olacak büyük ihtimalle eşim kapalı mekan istiyor kendi müzik yapmak için müzik öğretmeni gitar çalıp söylüyor daha karar veremedik ama tema olarak gökkuşağı seçtim balonlar yazılar tabak bardak peçete mısır kutuları hazır aldım çoğu gökkuşaklı hediyelik olarak bir velim bileklik yapıyor ona şans bileklikleri yaptırdım pastayı ben kendim maket pasta yapacağım bu yüzden normal pasta alacağız ikram etmek için bir velim şeker hamuru kurabiyeler yapıp satıyor ona bir rakamı ve gökkuşağı kurabiye yaptıracağım iki tepsi de börek yaparım yeter bence kızımın elbisesi pembe ve turkuaz benim elbisem de pudra ve krem rengi biliyorum abartı oldu ama yıllarca hayalini kurdum bir de ilk doğum günü kınamayın ne olurKızlar ben bu doğum günü işini hesapladım biraz. Evde yapınca hediyelik, süsler, ikramlar, pasta ortalama 2 bine geliyor kafadan zaten. Ben çok hoş Bi kahvaltı salonuyla anlaştım, çocuk parkı var içinde heryerde ördekler tavuklar geziyor cok güzel dümdüz çim bir alanı var gölgelik hep ağaç altları.. 25 kişiyiz serpme kahvaltı verilecek, sınırsız çay ve pasta ikramınıda yapacaklar. Kişi başı 70 TL. Bir de org firmasıyla anlaştım sabahtan gelip kurulum yapacaklar. Kahvaltıdan sonra kutlama yapıcaz. Yani boş mekana gidip 1000 1500 TL verip bir de üstüne ikramlık hazırlayıp o kadar para harcamak yerine, belki benim yaptıgım gibi gelenleri yedirip içirirsiniz. boşuna paranız gitmemiş olur. Fikir olsun diye yazmak istedim
Ben aldım ama sadece önündeki oyuncaklarla oynuyor öyle tutup gezmeyi istemiyor belki yürümeye başlayınca oyun olsun diye sürer bilmiyorum ama iki gündür elini bırakıp birkaç adım atıyor daha tam dengeyi kuramıyor bir yerlerden tutunarak yürüyor babası hadi guç guç yapalım diyerek bir iki metre karşısına geçip kollarını açıyor o da tutunmayı bırakıp babasına yürüyor dört beş adım tabi dengesi bozulunca hemen tutuyoruz düşmesin diyeYurume arkadasi aldiniz mi kizlar? Bizimki kollarindan tutunca yuruyor, siraliyor (bazen cismi almak icin adim atmak yerine vucudunu uzatmayi tercih etse de)
Ayy keşke daha önceden bilseydim bizim herşey hazır iki ay önceden başladım hazırlıklara aceleciyim ben belki hatırlarsınız doğumdan üç ay önce hastane valizim hazırdıKızlar burdan bunu yazınca banlanırım büyük ihtimalle ama benim eşim internetten doğum günü süsleri satıyor sitede olmayan konseptleri de yapıyor istediğiniz başka varsa baltasar ın selamı var derseniz indirim de yapar
Link vereyim
www.dogumgunusepetim.com Instagram'da da var
Doğum Günü Sepetim (@dogumgunusepetim) • Instagram photos and videos
4,323 Followers, 142 Following, 168 Posts - See Instagram photos and videos from Doğum Günü Sepetim (@dogumgunusepetim)instagram.com
Doğum gününe gelenler de servise yardımcı olur diye düşünüyorum o kadar servisi bir kişi yapamazkiYa bende dışarda yapmak istiyorum sorduk bir kaç yer. Aslnda sitenin bir salonu var evin altında orası iyi gönlünden ne koparsa veriyosun da eşimde bu defa tutturuyor akraba da çağırcan ben diye ee ben parti mi yapcam o kadar insana pasta mi kesip dagitcam bu sıcakta leş gibi olucamevde yapsam.bir türlü bulaşık yalaşık derken ev batiyo5 cok. 6 ay kinasini evde yaptık ta zor oldu ya. Bakalım nasıl yaparız bilemiyorum. Geçen küçücük bir yer vardi sorduk 3750 dediler oda kadar biyer zaten. Fiyatlar çok uçuk bu dediğim yerde yaparsak.susleriz pasta yaotititz en fazla bin tl çıkar ama servis isi yoruyor beni az.kisi olursa sknti olmaz tabi de bakalım daha var zaten korona artarsa eylülde az kişi çağırıp hallederim
Sabah veya akşamüstü yapılabilir öğlen sıcak olur oturma yerleri ayarlayabilirsen bence güzel olur ben de kamelya olan bir yeşil alanda yapmayı planlıyorumSelam kızlar,
Kardeşim evlendi cumartesi günüpek giremiyorum bu aralar o yüzden.
Bebişler de büyüdü iyice, zorluyor artıktutturmalar başladı ya. Az önce elinden kalemi aldım diye bir ağladı istediği şeyi alana kadar da inatla istiyor
Bizde yürüme , taytay durma falan yok hala. Farketmezse taytay duruyor ama farkettiği an popoyu salıyor yereacelemiz de yok da tek derdim elbise giydirebilmek emeklerken hiç olmuyor.
Doğun gününü düşünmeye başladım ben de. Biz biraz kalabalığız, eve sığamayacağız. Mekan kirası sormadım hiç ama gereksiz pahalı olur diye düşünüyorum. Sahilde yapacak var mı hiç ya, nasıl olur sizce?
Kıyafetlerde değişim kartı oluyor kıyafet al bence beğenmezse kendi istediği bir şeyi alır mağazadan ya da durumunuz iyiyse altın hediye edilebilir onu kim beğenmezKızlar eltimin çocuğa 1 yaş hediyesi alacağız fikri olan var mı 1 ay araları bizimkiyle pekte bisey beğenmez kendileri beğenmediği hediye olunca atar saga sola ne alsam bilemedim oyuncak desen dünya kadar var daha doğmadan 3 yasa kadar hazırdı fisher price larfikri olan var mı hediye konusunda
Aslı böyle deme. Evlat senin plan fikir heves senin. Az bile yaptın oh sefan olsunBen de hazırlıklara başladım 27 Ağustos bizimki açık havada olacak büyük ihtimalle eşim kapalı mekan istiyor kendi müzik yapmak için müzik öğretmeni gitar çalıp söylüyor daha karar veremedik ama tema olarak gökkuşağı seçtim balonlar yazılar tabak bardak peçete mısır kutuları hazır aldım çoğu gökkuşaklı hediyelik olarak bir velim bileklik yapıyor ona şans bileklikleri yaptırdım pastayı ben kendim maket pasta yapacağım bu yüzden normal pasta alacağız ikram etmek için bir velim şeker hamuru kurabiyeler yapıp satıyor ona bir rakamı ve gökkuşağı kurabiye yaptıracağım iki tepsi de börek yaparım yeter bence kızımın elbisesi pembe ve turkuaz benim elbisem de pudra ve krem rengi biliyorum abartı oldu ama yıllarca hayalini kurdum bir de ilk doğum günü kınamayın ne olur
Valla sana bu cevabı yazana kadar 1 hafta geçtiyse az çok anlaşılır diye düşündüm şimdi.Çalışan bir anne olarak bir günün nasıl geçiyor? Evden çıkmadan eve gelince neler yapıyorsun? Bana daha epey var ama merak ediyorum çalışsam nasıl olurdu diye?
biz almadık ama hep gözümün önünde olunca sert düşüşlerde el ayak ne bulursam kafasının altına koyuyorum hemen yastık niyetine. ayaktaysam mesela ayağımı uzatıyorum. sert düşse de hemen aaaa ceeee falan diyip oyalıyorum. artık o da düşünce gülmeye başladıBizimkide emeklemeye parmakliklardan tutunup siralamaya basladi.bir yere tutunup kalkarken bazen kafayi hafifce carpip aglama oluyor internette yumusak yastik gibi kasklar var oyle bir sey almak gerekli mi oraya buraya kafayi carpacak diye korkuyoruz.hic bir sey olmasa kapilar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?