- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #53.201
Bizimki hep ağzının sol tarafıyla emiyordu puro gibiBizde sizin tam tersi emzik kullanmiyorduk su bir haftadir cok kullaniyor ust disler kabarmis ben ondan diye dusundum ama bilemiyirum tabi.kendi agzina sokuyir cikarmak istersem biraz zor veriyor.
Biz ayakta sallıyoruz sonra yatağına yatırıyoruz doğduğundan beri hep yatağında yattı bizim yatak çok yüksek bir kez sabah uyanınca yanıma aldım da dalmışım Allah tarafından gözümü bir açtım yatağın kenarında çektim hemen Allah korudu Rabbim esirgesin tüm yavruları inşallahMuhteşem olmuş, ellerine sağlık
Inci de sadece uykudan uyandığında geri dönmek için emzik alıyor, onun haricinde vermiyorum. Bunu da tamamen bırakmak istiyorum ama zaten tek uyutma şeklim emzirmek. Başka türlü uyutmayı da beceremiyorum. Ayakta da sallanmıyor. Emziği de bırakabilsek süper olacak ama nasil yapicam bilmiyorum
Ben de kendisinin "uykum geldi" diyip odasına geçip uyuyacağı zamanları hayal ediyorum hepBiz ayakta sallıyoruz sonra yatağına yatırıyoruz doğduğundan beri hep yatağında yattı bizim yatak çok yüksek bir kez sabah uyanınca yanıma aldım da dalmışım Allah tarafından gözümü bir açtım yatağın kenarında çektim hemen Allah korudu Rabbim esirgesin tüm yavruları inşallahacaba ne zaman kendi kendilerine uyurlar iki yaşında falan mı yatağını büyütüp odasına koyunca yanına uzanıp kitap okuyarak ninni söyleyerek uyuttuğumu hayal ediyorum tabi hayaller ve gerçekler ne kadar uyar
İnanılmaz güzel olmuş ne kadar yeteneklisin ellerine sağlık:) gerçek pastalar ayrı maketleri ayrı pahalı bakalım biz ne yapacağızKızımın maket pastasını yaptım bugün nasıl olmuş öncesi sonrasıhiç yapıştırıcı kullanmadım köpük olduğu için herşeyi toplu iğne ile ve kürdanla tutturdum sadece bulutlar kendinden yapışkanlı one yazısı, büyük gökkuşağı, yıldız, iyiki doğdun yazısı bir rakamı mum ve minik gökkuşaklarını internetten aldım kaplamada karton ve eva kullandım her sene konsepte göre değiştirip kullanırım
Aslı yapınca ben de bir heves maket pastalara baktım. O ne öyle yaa, şok oldum. El becerim de yok, ben yapamam zaten. Uygun olsa alalım hazır bi maket, annem de düz bir pasta yapar diye düşündüm. Parasını o ödeyecek ya pastanın, ucuza getireyim, ona da masraf olmasın dedim ama hiç uyguna gelmiyor öyle de. Aslının maaşallahı var, el becerisi çok iyi.İnanılmaz güzel olmuş ne kadar yeteneklisin ellerine sağlık:) gerçek pastalar ayrı maketleri ayrı pahalı bakalım biz ne yapacağız
Fiyatları ve Aslı'nın yaptığını görünce ben de acaba yapabilir miyim diye Bi düşünmedim değilAslı yapınca ben de bir heves maket pastalara baktım. O ne öyle yaa, şok oldum. El becerim de yok, ben yapamam zaten. Uygun olsa alalım hazır bi maket, annem de düz bir pasta yapar diye düşündüm. Parasını o ödeyecek ya pastanın, ucuza getireyim, ona da masraf olmasın dedim ama hiç uyguna gelmiyor öyle de. Aslının maaşallahı var, el becerisi çok iyi.
Ben hâlâ olmadımKızlar adet olmayan kaldı mı ya
Yanı kendileri isterse takarlar tabi ama sipariş vermek hediye yi hiç bana gore değilMutfak bence güzel hediyealtın sipariş vermek de bana tuhaf geldi bizimkiler kendiliğinden altın almışlar halalar dede babanne falan Ankara'da değiller doğum gününde olamayacaklar ama köye giderken verdiler annem de Antalya'dayken Didim'e yazlığa çağırdı çok ısrar etti babamla hala konuşmuyoruz boşver onu Masal'ı görünce yumuşar dedi ama gözüm yemedi bebekle uzun yol tam bir işkence bir de eşya yükümüz çoktu seneye geliriz dedim gitseydim orda kutlardım annem de Kasım da Ankara'ya gelince verir hediyesini
BenKızlar adet olmayan kaldı mı ya
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallahYanı kendileri isterse takarlar tabi ama sipariş vermek hediye yi hiç bana gore değilyada ben saftirik gelinim hayırdır canim babanla niye konusmuyirsunuz ?? Benim vefat etti kanserden babam 2 yıl.oluyor cok isterdi torunu olsun onun vefatından sonra baslaidm cocuk işine keşke görebilseydi
Amin sagolasin cnm. Anladım canim insallah duzelir aranizAllah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallahhiç anlaşamazdık zaten evliliğimi de istemeyince iyice koptuk
Çok beğendimKızımın maket pastasını yaptım bugün nasıl olmuş öncesi sonrasıhiç yapıştırıcı kullanmadım köpük olduğu için herşeyi toplu iğne ile ve kürdanla tutturdum sadece bulutlar kendinden yapışkanlı one yazısı, büyük gökkuşağı, yıldız, iyiki doğdun yazısı bir rakamı mum ve minik gökkuşaklarını internetten aldım kaplamada karton ve eva kullandım her sene konsepte göre değiştirip kullanırım
Bizim kilomuz çok düşük malesef zayıf kalmış zaten yemeyen bir çocuktu elimden ne geliyorsa yapıyordum ama zorla yiyordu herşeyi oda bir kaç Kaşık memlekete geldigimden beri hep hastalandı hem kusma hem ishal iştah zaten gitti geçen gün götürdüm beş ay önce 7 kg iken şuan sadece 7.500 her ay sadece 100 Gr almis bu beni çok üzdü zaten kendi gözümle de görüyordum zayıf kaldığını ama hep kafama takmamak için çabalıyordumGüzel anneler biz bugün kendimize yeni bir asm seçtik tavsiye üzerine. Umarım Kocaeli'deki gibi ilgili olurlar ki hemşiremiz baya ilgiliydi. 9.ayda kan sayımı yaptırmadık diye şaşırdı, bende çocuk doktoruna yönlendirmişlerdi taşınma telaşından dolayı yaptırmadık henüz dedim. Burdaki asm de yapılıyormuş haftaya yaptıracağız bende 9-12 ay arasında yapılıyor diye çok kasmamıştım.
Asıl sormak istedigim şeye geçeyimyakın zamanda bebişlerin boy kilo durumuna baktırdınız mı sizde durumlar nedir? Gelmişken boyuna kilosuna baktırdım 9 kilo 80 cm çıktı. Geçen ay da 9 kilo 74 cmdi. Yani kilo almamış ama boyu 6 cm birden uzamış kilosu normal değerler içinde ama yine de az mı bilemedim, sonuç olarak alt sınıra yakın gibi. O kadar yiyor ki nasıl kilo almıyor hayret ediyorum ve de çok hareketli tabi. Boyunun 6 cm birden uzamasına da bayaa şaşırdım birazı kiloya gitseydi bari
Seni çok iyi anlıyorum benim kızım da çok iştahsız. Üzüldüm de mesajına ama üzme kendini elinden geleni yapıyorsun inşallah mamalar işe yarar. Benim kızım uzun zamandır kilo almıyor sadece senden farkımız ilk 6 ay ileride götürmesi kilosunun. O zaman tombikti ek gıdaya başladık hiç yemediği için kilo alımı durdu. Çok fazla emiyor memeye düşkün seninki de öyle miBizim kilomuz çok düşük malesef zayıf kalmış zaten yemeyen bir çocuktu elimden ne geliyorsa yapıyordum ama zorla yiyordu herşeyi oda bir kaç Kaşık memlekete geldigimden beri hep hastalandı hem kusma hem ishal iştah zaten gitti geçen gün götürdüm beş ay önce 7 kg iken şuan sadece 7.500 her ay sadece 100 Gr almis bu beni çok üzdü zaten kendi gözümle de görüyordum zayıf kaldığını ama hep kafama takmamak için çabalıyordum
Doktorla konuştum baktı kilosuna evet dedi biraz zayıf kalmış ayına göre bir yaşını doldursun mama yazdiralim devlet hastanesine götürmüştüm memlekete gelmeden önce özel bir doktora göstermiştim o hemen raporlu mama çıkarırım demişti bir kaç tahlil tuttuktan sonra dedi ben bir kaç sebepten dolayı yaptırmadım tahlilleri şuan hala burdayiz tekrar İstanbul'a döndüğümde oraya götürüp göstermem gerekiyor böyle nereye kadar gidecek yememesi iştahsızlık durumu hiç bilmiyorum
Oyyy kuzum benim ya kıyamam ben ona, çok zor oluyor hastalık durumuBizim kilomuz çok düşük malesef zayıf kalmış zaten yemeyen bir çocuktu elimden ne geliyorsa yapıyordum ama zorla yiyordu herşeyi oda bir kaç Kaşık memlekete geldigimden beri hep hastalandı hem kusma hem ishal iştah zaten gitti geçen gün götürdüm beş ay önce 7 kg iken şuan sadece 7.500 her ay sadece 100 Gr almis bu beni çok üzdü zaten kendi gözümle de görüyordum zayıf kaldığını ama hep kafama takmamak için çabalıyordum
Doktorla konuştum baktı kilosuna evet dedi biraz zayıf kalmış ayına göre bir yaşını doldursun mama yazdiralim devlet hastanesine götürmüştüm memlekete gelmeden önce özel bir doktora göstermiştim o hemen raporlu mama çıkarırım demişti bir kaç tahlil tuttuktan sonra dedi ben bir kaç sebepten dolayı yaptırmadım tahlilleri şuan hala burdayiz tekrar İstanbul'a döndüğümde oraya götürüp göstermem gerekiyor böyle nereye kadar gidecek yememesi iştahsızlık durumu hiç bilmiyorum
Evdeki tartıya göre bizimki de 7 buçuk kilo sanırım ama ben kiloya takmıyorum boyu kısa benimkinin. O yüzden tombul bile görünüyor bu kiloyla. Hem kilo hem boy geride olunca mama biz de kullandık ama 1 şişeyi bile bitiremedik günde. Gün içinde sürekli içersem öğünleri yemek istemiyor. Doktor belki raporu yeniler devam edin der ama bitince devam etmedik. Beslenmesi güzel aslında 3 öğün yiyor meyveyi de çok seviyor ama fazla büyümüyor benimki. Tahlilleri de temiz. Heralde genetik diyorum ben de kısayım ama yine de üzülüyorum ya ilerde de uzamaz hep yaşıtlarından çok geride kalırsa psikolojisi çok etkilenir. Kız olsa amaan topuklu giyer dicem ama bide erkekBizim kilomuz çok düşük malesef zayıf kalmış zaten yemeyen bir çocuktu elimden ne geliyorsa yapıyordum ama zorla yiyordu herşeyi oda bir kaç Kaşık memlekete geldigimden beri hep hastalandı hem kusma hem ishal iştah zaten gitti geçen gün götürdüm beş ay önce 7 kg iken şuan sadece 7.500 her ay sadece 100 Gr almis bu beni çok üzdü zaten kendi gözümle de görüyordum zayıf kaldığını ama hep kafama takmamak için çabalıyordum
Çok gecmis olsunSelam canım anneler. Dün gece saat 5 emziriyorum ama çocuk normalden daha sıcak. Ana dedim ateşi var bunun, yazlığa geldik hasta ettik. Yatarken hiçbişiyi yoktu halbuki. Ölçüyü buldum 38.7 39.2 vs gidiyor. Bizimkilere seslenmemle annemin bi çarşafı cart diye ayıra ayıra odadan çıkması bir oldu zaten. Alt kattan da hemen sirkeli su geldi.
Neyse öğlene kadar düştü çıktı derken doktoru aradım, ilk dediği covid olabilir. Bunun olasılığı var çünkü 2 gün önce bize gelen teyzesi ve kuzeni de dün covid olmuş. Şimdi hastaneden döndük pcr verdik. Keyfi iştahı yerinde allahtan ama biraz hırpalandı. Sonuç ne gelir bilmiyorum ama umarım çabucak geçer gider. Hiçkimseye hiçbir hastalık uğramasın.
Bol meyve ve yatmadan önce yedirecek şekilde içine muz vee bebe bisküvisi doğranmış muhallebi tavsiye ederimBizim kilomuz çok düşük malesef zayıf kalmış zaten yemeyen bir çocuktu elimden ne geliyorsa yapıyordum ama zorla yiyordu herşeyi oda bir kaç Kaşık memlekete geldigimden beri hep hastalandı hem kusma hem ishal iştah zaten gitti geçen gün götürdüm beş ay önce 7 kg iken şuan sadece 7.500 her ay sadece 100 Gr almis bu beni çok üzdü zaten kendi gözümle de görüyordum zayıf kaldığını ama hep kafama takmamak için çabalıyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?