2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sağolun hepiniz. Valla zormuş ya, negatife döndük ama beynim dönmeyi reddediyo hala bi uyku hali.

Sizlerde de yaramazlıklar başladı mı ya? Bizimki koltuklara çıkmayı öğrendi, aklım çıkıyor iki dakika bırakamıyorum artık. Geri geri inmeyi öğretmeye çalışıyorum. Bazen yapıyor ama bazen de kafa üstü iniyor. Çok zorlaştılar ya

Canim selam.bayildim ürünlerin linki var mı ?? Pasta kopugune bakmistim trendyolda vardi sen nerden temin etyim ? Eva yi nerden aliyoruz ya bende diyorum boyle kaplayip yapsam ikramlık da dilim pasta veririz dağıtmasi kolay olur

Canim bizde Aynı durumu yaşadık 3320 doğdu. 6. Ve 7. Aylardan sonda kilo alımını azaldı.gittikce ramazan bayramı üstü ishal olayı oldu hastane yattı zaten.istah yoktu zayıfladı gitti cocuk. Doktora hep dedim ne yapabiliriz bir cozum bulamadı neyse 10.5 aylık oldu 7 kg anca bazen 7200 bazen 7 falan . Raporlu mama yazdı tam bir 13 gün sonra falan 1 ay olucak 7500-7800 arası geliyor kilosu boyu 67 cm bir kaç aydır aynı bakalım.

Gerci raporlu mama biberonla alisti emmek istemiyor iki ucu boklu değnek ek gida yemiyorfu kasik reddi vardi mamadan bur süre sonra az da olsa yiyor sabahları kahvaltı ediyoruz yumurta hala vermedim istemiyordu az daha geçsin eklicemkahvaltiya az az da olsa veriyorum ek gıda. 2 veya 3 öğün de yoğurt mutlaka var seviyor. (Hastalık sonrası yoğurt kaşığını bile firlatiyotfu)
Bazen 1 öğünde hero baby meyve püresi veriyorum 2 şişe raporlu mama günlük öyle iste.

Inşallah toparlar gece de veriyorum mama falan. Vermesem toparlanamicak

Bir de tuvaletine gidiyor yediği benimkisinin onu farkettim cok yapıyordu bir süredir enterogermia veriyorum 2 yaş üstü 1 flakol muş ben 1 flakolu 3 güne boluyorum kaka sayısı azalınca yediği kiloya gider oldu inşallah kilo alımını devam eder sonuçları yazarım yine canim cok geçmiş olsun

Ayakkabi

Evin yakininda yesil alanlarda sandalye masa koyup susleyip yapan coktu pandemi zamani cokta guzel oluyor sahildede cok guzel olur bence.
Ya işte o oturma işini nasıl yaparız onu bilemedim ama bizim grubun yarısı gelemiyormuş zaten. Herhalde evde 2 tur yapacağız
Tam olarak istediğim konsept. En başından beri bu var kafamda ama bu kadar uyguna çok zor çok güzel yapmışsın bence İstanbul’da mıydın?
Sabah veya akşamüstü yapılabilir öğlen sıcak olur oturma yerleri ayarlayabilirsen bence güzel olur ben de kamelya olan bir yeşil alanda yapmayı planlıyorum
Aha bu da güzel bi ayrıntı, hep Mercan’ın uyku saatlerine göre düşünüyordum
Oturma yeri dert ya, bi de o gün yağmur yağarsa kaçacak yer de yok.
Düşündükçe üşendim şimdi hepten ne güzel şeyler yapmışsın valla, ellerine sağlık

Emiyor mu süt? Birde erkek mi.kiz mi.bebis kızlar minyon olabiliyor. ya ondan.sordum erkeklerin kemikler daha iri.
Aptamil falan takviye verebilirsin biberon alıyorsa mamalar çabuk kilo aldiriuor. Ama.raporlu mama mutlaka yazdirmalısın özeller yazıyor . Bana dedi dr. Al bunlari dene ozelde. Sonra gelirsin isteidgindencikaririz rapor hergun hastaneye gidelim istiyor bizim doktor tuhaftı belki muayene parası almak.icim bir daha gel yine gel önümüzdeki ay falan hep böyleydi. Ben öğün hastanede denedim baktım 1 mamayı içti cocuk gittim bunu beğendi rapor çıkarım dedim hemen o gün cıktı rapor dene bence cnm sende

Canim selam.bayildim ürünlerin linki var mı ?? Pasta kopugune bakmistim trendyolda vardi sen nerden temin etyim ? Eva yi nerden aliyoruz ya bende diyorum boyle kaplayip yapsam ikramlık da dilim pasta veririz dağıtmasi kolay olur
Köpük pastayı ve pasta süslerini Trendyol dan aldım canım Eva zaten vardı anasınıfı öğretmeni olduğum için evde her türlü kırtasiye malzemesi var evayı da Trendyol dan veya kırtasiyeden alabilirsin dilim pasta çok mantıklı

Bizimki koltuktan inmeye çalışırken tutup ayakları yere gelecek şekilde döndürüyoruz ve ayakları yere gelene kadar Bekliyoruz.
Oyle böyle öğrendi sayılır ama hala tek bırakmak mümkün değil.
Palas pandiras inişi var sanırsın savaşa gidiyor
Biir de buzdolabi açılınca koşar adım gelip eline geçen her şeyi çekip yere indiriyor.
Normal sanıyorum bunlar ama devamlı tetikte olmak acayip Bi durum . Herseferinde olsun bu kadar kaldı büyüyor falan diyip diyip avunuyorum.

Emeğine sağlık aslicim zaten beceriklisin bir de bunu saklayacak olman ekstra güzel. %ben saklayalım seneye gene kullanırız diyecek olsam mutlaka hem unuturum hem de sakladığım yerde kırılmış bulurum,

Yani şöyle meyve konusunda sadece ısırıp suyunu çekiyor diğer türlü yemez karpuz olsun elma armut şeftali bu meyvelerin hepsini sadece ısırıp atıyor tekrar dişler de çıkmış altta 4 üstte 4 dış çıkarmış ama yine de yemiyor yutmuyor hem meyve olsun hem yemek

Benim bir göğsümu hiç emmediği için şuan hiç süt gelmiyor söndü diğer gögusumu emiyor istiyor ama sütüm yok yani herşeyi de yerim ama pek sütüm yok o yüzden kilo alamaması da belki sütumun yeteri kadar olmamasi

Aynı kilodaymis herhalde senin ki yemeğe daha odaklı mamaya göre
Birde senin bebiş yine üç öğün rahat yiyiyor benim tek sıkıntım yememesi ve gittikçe zayıf kalmasından korkuyorum o yüzden mama almam gerekiyor
Birde kısa konusunda bence ilerki zamanlarda ergenlik döneminde atar boyu yani bir nebze ze olsa uzar kendi kardesimde bile çok imkansız derdik bir boy attı hiç inanamadik inşallah kuzum da güzel bir boy atar

İnşallah canım gerçekten görünce çok üzülüyorum bu duruma umarım yavaş yavaş düzelir iyi olsun sağlıklı olsun da gerisi de gelecektir inşallah
annemlerin yanında değildim anlatırdım annemler hani o kadar zor olduğunu bilmiyorlardi buraya onların yanına geldim onlar bile çocuğun çok değişik zor bir çocuk diyorlar

İnşallah canım biz de öyle umut ediyoruz. Dr bize mamayla birlikte Bi vitamin verdi adı tetrazinc. 1 yaş altına veriliyormuş prematüre bebeklere veya büyüme geriliği olanlara. D vitamini yerine bunu kullan dedi. Sanırım bu da biraz iştah açtı Bi araştır istersen

Benim kızım iki ay öncesine kadar üç öğün rahat yerdi meyvesini yoğurdunu ne olduysa hastalık tan sonra artık cok değişti iki defa hastalandı artık iştahı o kadar kapandı ki
inşallah evime geçince herşeyi yoluna koymaya çalışacağım
Yoğurt çok severdi ama şuan hiç yemez bir kaşık bile ağzına sürmüyor annem burda iki defa mayaladi ama kızımdan çok biz yer olduk
Bakalım bizde bir mamaya başlasaydik ta ona göre süreç nasıl devam ediyor takip ederdim

Kız canım
Bende özele götürdüğümde bana raporlu mama çıkarırım demişti ama tahlil tutmasi gerekiyor du bir hastalığı var mı yok mu diye ben o zamanlar yaptırmadım ama çok pişman oldum keşke o zaman yaptirsaydim belki şuan biraz da olsa toparlardi kendini

Bizimkinin de mutfağa bir emekleyisi var... Kedinin mamasını görünce ×2 hızla hem de. Elinden mamayı almasam katur kutur yiyecek. Alınca da sinirlenip ağlıyor.
Arka fon da Kenan Doğulu, her yaşın ayrı güzelliği var çalıyor

baltasar senin dodinin bu kadar sık uyanma sebebi daha çok yeme isteği olabilir mi? Kv'ler gibi "bu çocuk aç" modunda söylemiyorum inan ki
Inci de sık uyanmaya başladı demiştim. Ben 1 yaşına kadar daha çok emzirip ek gıdayı abartmama taraftariydim. Adı üstünde "ek" diyordum. 1 yaşına bir şey kalmadı ve farkettim ki sütüm eskisi gibi yetmiyor ona. Uzun uzun emiyor her uyandığında. Gündüz de öyle. Yenidoğan gibi oldu. Dün ilk defa uyutmadan irmikle meyveli bir mama yapıp yedirdim. Biraz daha iyi bir gece geçirdik diyebilirim. Bir de kakayı çok az yapıyor bizim kız. O da rahatsız ediyor. Tuvalete de tutuyorum rahat yapsın diye ama nafile.

Tam olarak istediğim konsept. En başından beri bu var kafamda ama bu kadar uyguna çok zor çok güzel yapmışsın bence İstanbul’da mıydın?
Yok cnm izmirdeyim. Ne ev temizliği, ne hazırlıkla uğraşması, ne de sonrası temizliği yok böyle temiz ve daha güzel olucak, ailelerimiz ve birkaç arkadaşımızla birlikte ama belki organizasyon kısmını kendin halledip kahvaltı mekanıyla uygun bir fiyatta anlaşırsan daha uyguna gelir

Göztepe özgürlük parkında bi sürü püknik masası var, sabah azcık erkenden giderseniz güzel yer tutup etrafı bile süsleyebilirsiniz. Orda dg kutlaması bolca yapılıyor

Ben kedi mamasını artık saldım ya. Yedirmiyorum tabi ama yemese bile gidip onlarla oynamak istiyor. Bi kaptan alıp diğerine boşaltıyor. Öyle oynayabileceği başka şey de gelmedi aklıma. Makarna koyayım dedim ama sert ağzında erimez. Eşim pirinç patlağı alalım dedi o da safi şeker. Kediler de illallah etti artık çocuktan. Mamalar saklı, sular saklı. Geçen kedi kapısından geçmeye çalışırken sıkıştı mesela 1 hafta yoktuk dönünce geldi yine tipini miyavladığım diye baktılar bize. Bi muadil bir şey bulsam da hayvanlar da rahata erse diyorum ama aklıma gelmedi. Her gözden kaybolduğunda o kedilerin ve bizim hobi malzemelerimizin olduğu odaya kaçıyor. Lunapark gibi geliyor heralde orası. Her köşesi kurcalamaya değer. Kapıyı kapatsam kediler çıldırıyor. Tam tımarhane.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…