- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #53.241
Kulağa çok mantıklı geliyor ama ben kendimce bir şeyler deneyip öyle olmadığına karar vermiştim. Yatmadan önce muhallebi yedirip denedim gün boyu kalorili yedirip denedm burda bir arkadaş protein yesin dedi onu denedim falan ama diil. Öyle olsa bir kere bile 3 4 saat uyusa direkt açlığa yorardım istisnası hiç olmadı. Ama belki gece 10 kez kalkıyorsa 2si 3ü açlıktan olabilir onu bilmiyorum. Yalnız geçen gece düğüne gittik gece 2de yattı o gece iyi uyudu. 6 saat kalkmadı şok oldum. Tamam dedim hep gece 2de yatsın sorun yok o geceyi tekrarlmaya çalıştım olmadı gene uyandı bu çocuk düğün mü istiyor anlamadımbaltasar senin dodinin bu kadar sık uyanma sebebi daha çok yeme isteği olabilir mi? Kv'ler gibi "bu çocuk aç" modunda söylemiyorum inan ki
Inci de sık uyanmaya başladı demiştim. Ben 1 yaşına kadar daha çok emzirip ek gıdayı abartmama taraftariydim. Adı üstünde "ek" diyordum. 1 yaşına bir şey kalmadı ve farkettim ki sütüm eskisi gibi yetmiyor ona. Uzun uzun emiyor her uyandığında. Gündüz de öyle. Yenidoğan gibi oldu. Dün ilk defa uyutmadan irmikle meyveli bir mama yapıp yedirdim. Biraz daha iyi bir gece geçirdik diyebilirim. Bir de kakayı çok az yapıyor bizim kız. O da rahatsız ediyor. Tuvalete de tutuyorum rahat yapsın diye ama nafile.
İçini ferah tut her şey yoluna girecek merak etme. Bazen ne kadar söylesekte kimse anlamıyor görünce herkes anlamış en azındanİnşallah canım gerçekten görünce çok üzülüyorum bu duruma umarım yavaş yavaş düzelir iyi olsun sağlıklı olsun da gerisi de gelecektir inşallah
annemlerin yanında değildim anlatırdım annemler hani o kadar zor olduğunu bilmiyorlardi buraya onların yanına geldim onlar bile çocuğun çok değişik zor bir çocuk diyorlar
Nasıl bir döneme girdik böyleBen kedi mamasını artık saldım ya. Yedirmiyorum tabi ama yemese bile gidip onlarla oynamak istiyor. Bi kaptan alıp diğerine boşaltıyor. Öyle oynayabileceği başka şey de gelmedi aklıma. Makarna koyayım dedim ama sert ağzında erimez. Eşim pirinç patlağı alalım dedi o da safi şeker. Kediler de illallah etti artık çocuktan. Mamalar saklı, sular saklı. Geçen kedi kapısından geçmeye çalışırken sıkıştı mesela1 hafta yoktuk dönünce geldi yine tipini miyavladığım diye baktılar bize. Bi muadil bir şey bulsam da hayvanlar da rahata erse diyorum ama aklıma gelmedi. Her gözden kaybolduğunda o kedilerin ve bizim hobi malzemelerimizin olduğu odaya kaçıyor. Lunapark gibi geliyor heralde orası. Her köşesi kurcalamaya değer. Kapıyı kapatsam kediler çıldırıyor. Tam tımarhane.
Çarelerin tükendiği an senin ki gerçekten...Kulağa çok mantıklı geliyor ama ben kendimce bir şeyler deneyip öyle olmadığına karar vermiştim. Yatmadan önce muhallebi yedirip denedim gün boyu kalorili yedirip denedm burda bir arkadaş protein yesin dedi onu denedim falan ama diil. Öyle olsa bir kere bile 3 4 saat uyusa direkt açlığa yorardım istisnası hiç olmadı. Ama belki gece 10 kez kalkıyorsa 2si 3ü açlıktan olabilir onu bilmiyorum. Yalnız geçen gece düğüne gittik gece 2de yattı o gece iyi uyudu. 6 saat kalkmadı şok oldum. Tamam dedim hep gece 2de yatsın sorun yok o geceyi tekrarlmaya çalıştım olmadı gene uyandı bu çocuk düğün mü istiyor anlamadımçok sağ ol düşündüğün için fikirlere açığım denemeye devam bir de sen inci uyanınca emiyor yazmışsın ya doğa uyandığında öyle emmiyor emzik gibi ağzına girdiği an tekrar dalıyor.
Yarısı bittiÇarelerin tükendiği an senin ki gerçekten...
Acaba bunlar iş görür mü ya? Ben almadım ama sen yazınca kedi mamasına tipi baya benziyor gibi geldi. Alıp bi denemek lazım. Öyle oynuyorsa ben de deneyebilirmBen kedi mamasını artık saldım ya. Yedirmiyorum tabi ama yemese bile gidip onlarla oynamak istiyor. Bi kaptan alıp diğerine boşaltıyor. Öyle oynayabileceği başka şey de gelmedi aklıma. Makarna koyayım dedim ama sert ağzında erimez. Eşim pirinç patlağı alalım dedi o da safi şeker. Kediler de illallah etti artık çocuktan. Mamalar saklı, sular saklı. Geçen kedi kapısından geçmeye çalışırken sıkıştı mesela1 hafta yoktuk dönünce geldi yine tipini miyavladığım diye baktılar bize. Bi muadil bir şey bulsam da hayvanlar da rahata erse diyorum ama aklıma gelmedi. Her gözden kaybolduğunda o kedilerin ve bizim hobi malzemelerimizin olduğu odaya kaçıyor. Lunapark gibi geliyor heralde orası. Her köşesi kurcalamaya değer. Kapıyı kapatsam kediler çıldırıyor. Tam tımarhane.
Ya kardeşim evlendi işte, gündüzdü düğün, 2,5 saat uyudu. O kadar asla uyumaz. Bi de müzik, sıcak, kalabalık… Düğün bitince uyandırdık artık bizimkini. Hiç bir fotoğrafta yokKulağa çok mantıklı geliyor ama ben kendimce bir şeyler deneyip öyle olmadığına karar vermiştim. Yatmadan önce muhallebi yedirip denedim gün boyu kalorili yedirip denedm burda bir arkadaş protein yesin dedi onu denedim falan ama diil. Öyle olsa bir kere bile 3 4 saat uyusa direkt açlığa yorardım istisnası hiç olmadı. Ama belki gece 10 kez kalkıyorsa 2si 3ü açlıktan olabilir onu bilmiyorum. Yalnız geçen gece düğüne gittik gece 2de yattı o gece iyi uyudu. 6 saat kalkmadı şok oldum. Tamam dedim hep gece 2de yatsın sorun yok o geceyi tekrarlmaya çalıştım olmadı gene uyandı bu çocuk düğün mü istiyor anlamadımçok sağ ol düşündüğün için fikirlere açığım denemeye devam bir de sen inci uyanınca emiyor yazmışsın ya doğa uyandığında öyle emmiyor emzik gibi ağzına girdiği an tekrar dalıyor.
Süper olmuş süperYok cnm izmirdeyim. Ne ev temizliği, ne hazırlıkla uğraşması, ne de sonrası temizliği yokböyle temiz ve daha güzel olucak, ailelerimiz ve birkaç arkadaşımızla birlikte ama belki organizasyon kısmını kendin halledip kahvaltı mekanıyla uygun bir fiyatta anlaşırsan daha uyguna gelir
Aaa orası gelmemişti aklıma. İdealtepe civarında kocaman bir sahil var, orada da yapıyorlar kutlama, orası gelmişti benim aklıma ama masa az tabi.Göztepe özgürlük parkında bi sürü püknik masası var, sabah azcık erkenden giderseniz güzel yer tutup etrafı bile süsleyebilirsiniz. Orda dg kutlaması bolca yapılıyor
Bunu alıp önüne koysam bu sefer kediler yerAcaba bunlar iş görür mü ya? Ben almadım ama sen yazınca kedi mamasına tipi baya benziyor gibi geldi. Alıp bi denemek lazım. Öyle oynuyorsa ben de deneyebilirm
Gerber Organik Buğday Ve Pirinç Bebek Atıştırmalığı 35 gr 8+ Ay - ebebek
Gerber Organik Buğday Ve Pirinç Bebek Atıştırmalığı 35 gr 8+ Ay uygun fiyatla ebebek.com'da. Hemen keşfedin.www.e-bebek.com
Ben myceyin pipetlisini aldım, şelale gibi akıtıyor. Akıtmayan kullanan varsa bi haber versin gerçekten.Şundan kullanan var mı
Ya bu suluk konusunda ben çokzel bir suluk buldum ama Almanya’daBen myceyin pipetlisini aldım, şelale gibi akıtıyor. Akıtmayan kullanan varsa bi haber versin gerçekten.
Yarısı bittihatta bir sürpriz yapar
Bizim suluk akıtmasa da bebek püskürtüyor doyuncaYa bu suluk konusunda ben çokzel bir suluk buldum ama Almanya’datanıdık varsa getirtin. Dm de satılıyor kendi markası babylove. Dünyanın en güzel suluğu asla akıtmıyor. Ve koku yapmıyor.
İmkanı olanlar için link bırakıyorum.
Bizdr kedi yok ama bunu ben denemek isterimBunu alıp önüne koysam bu sefer kediler yerya aslında iyi fikir verdin. Şu standart bebek bisküvi tarifini yapıp minnoş minnoş ufalayıp 5 dk fırınlasak sorun çözülebilir.
su anda boyu kac cm? Ilk 1 sene daha cok cevresel faktorler, 2. Sene de genetik etkili oluyormus. 2 yasindaki boylari gelecek boylari hakkinda fikir verirmis, doktor soylemisti. Spora yonlendirmek (yuzme, basketbol) iyi fikir olabilir. Kucukten vaslamak etkili olabilir. Bir de palamut bakiginin siyah eti biy uzatiyor diye duymustum.Evdeki tartıya göre bizimki de 7 buçuk kilo sanırım ama ben kiloya takmıyorum boyu kısa benimkinin. O yüzden tombul bile görünüyor bu kiloyla. Hem kilo hem boy geride olunca mama biz de kullandık ama 1 şişeyi bile bitiremedik günde. Gün içinde sürekli içersem öğünleri yemek istemiyor. Doktor belki raporu yeniler devam edin der ama bitince devam etmedik. Beslenmesi güzel aslında 3 öğün yiyor meyveyi de çok seviyor ama fazla büyümüyor benimki. Tahlilleri de temiz. Heralde genetik diyorum ben de kısayım ama yine de üzülüyorum ya ilerde de uzamaz hep yaşıtlarından çok geride kalırsa psikolojisi çok etkilenir. Kız olsa amaan topuklu giyer dicem ama bide erkek
mesela bebisim bi ara ek gida yemiyordu, e sut doyurmuyordu ac olsugunu hissediyordum. Normal zamanda cok denedim gece uyumadan tahil vs hic care etmedi. Bizim bebekler uyumayi bilmiyor, aliskanlik olmua uyaninca emip tekrar uyuyorlar. Bana yazmamissin ama ayni dertten muZdarip olunca paylasmak istedimbaltasar senin dodinin bu kadar sık uyanma sebebi daha çok yeme isteği olabilir mi? Kv'ler gibi "bu çocuk aç" modunda söylemiyorum inan ki
Inci de sık uyanmaya başladı demiştim. Ben 1 yaşına kadar daha çok emzirip ek gıdayı abartmama taraftariydim. Adı üstünde "ek" diyordum. 1 yaşına bir şey kalmadı ve farkettim ki sütüm eskisi gibi yetmiyor ona. Uzun uzun emiyor her uyandığında. Gündüz de öyle. Yenidoğan gibi oldu. Dün ilk defa uyutmadan irmikle meyveli bir mama yapıp yedirdim. Biraz daha iyi bir gece geçirdik diyebilirim. Bir de kakayı çok az yapıyor bizim kız. O da rahatsız ediyor. Tuvalete de tutuyorum rahat yapsın diye ama nafile.
Benim bebis en son 1 aylikken 5 saat uyudu, sonra hic hatirlamiyorumKulağa çok mantıklı geliyor ama ben kendimce bir şeyler deneyip öyle olmadığına karar vermiştim. Yatmadan önce muhallebi yedirip denedim gün boyu kalorili yedirip denedm burda bir arkadaş protein yesin dedi onu denedim falan ama diil. Öyle olsa bir kere bile 3 4 saat uyusa direkt açlığa yorardım istisnası hiç olmadı. Ama belki gece 10 kez kalkıyorsa 2si 3ü açlıktan olabilir onu bilmiyorum. Yalnız geçen gece düğüne gittik gece 2de yattı o gece iyi uyudu. 6 saat kalkmadı şok oldum. Tamam dedim hep gece 2de yatsın sorun yok o geceyi tekrarlmaya çalıştım olmadı gene uyandı bu çocuk düğün mü istiyor anlamadımçok sağ ol düşündüğün için fikirlere açığım denemeye devam bir de sen inci uyanınca emiyor yazmışsın ya doğa uyandığında öyle emmiyor emzik gibi ağzına girdiği an tekrar dalıyor.
Biz 4 eylül pazar gününe ayarladık. Doğum günü 7 Eylül. Pazar olunca herkes evde zaten o şekilde oldu. Bizde kendi gününde muhtemelen babasıyla ona minik bir pasta alırız çekirdek aile olarak. Hem sakin bir şekilde de kutlamış olurzzSüper olmuş süpersen deyince hatırladım İzmir’de olduğunu gün nasıl denk geldi sizde? Bizim haftaiçine geliyor, önceki haftasonu kv yok, sonraki haftasonu teyze, kuzen yok, hatta sanırım eylül boyunca yok. 1 ay sonra mı kutlayacağız, ayrı ayrı mı yapacağız, çok saçma oldu. Veya gününde çekirdek aile pasta keseriz bilemedim.
Şuan bilmiyorum ama 2 ay önce 66 idi yine geriydi yani. Ben de dediğini duymuştum genetik 1 yaş öncesi önemli değil diye, testler hormonlar temiz ve beslenmesi de güzel sayılır bol et kıyma türü her sabah yumurta mutlaka yiyor günlük yoğurt meyve hiç eksik etmiyorum ama yine de olmuyor ben de anlamıyorum ya. Balığı 3. Denemede sevdi güzel yedi geçen gün , bahsettiğin balıktan alırız bundan sonra teşekkür ediyorumsu anda boyu kac cm? Ilk 1 sene daha cok cevresel faktorler, 2. Sene de genetik etkili oluyormus. 2 yasindaki boylari gelecek boylari hakkinda fikir verirmis, doktor soylemisti. Spora yonlendirmek (yuzme, basketbol) iyi fikir olabilir. Kucukten vaslamak etkili olabilir. Bir de palamut bakiginin siyah eti biy uzatiyor diye duymustum.
Ya bizim ev küçük klima da iyi soğutuyor ama yatak odasına fayda etmiyor ya. Ben de senin gibi ilk zamanlar korktum ama şu an vantilatör hep açık o uyurken. Çok şükür hasta olmadı. Ben de şunu fark ettim vantilatör ün önüne ben yatarsam uyanmaya başlıyor direkt ona vurursa dalıyorsu anda boyu kac cm? Ilk 1 sene daha cok cevresel faktorler, 2. Sene de genetik etkili oluyormus. 2 yasindaki boylari gelecek boylari hakkinda fikir verirmis, doktor soylemisti. Spora yonlendirmek (yuzme, basketbol) iyi fikir olabilir. Kucukten vaslamak etkili olabilir. Bir de palamut bakiginin siyah eti biy uzatiyor diye duymustum.
Benim bebisimin gelisjmj 35. Haftada durmusfu. Boy ve kilosu alt sinirda dogdu. Kilo su anda tam ortalama boy 25 percentil gibi. Babasi uzun ongorulen boy da fena degil ama ben de bunlari uygulamayi dusunuyorumbir de et suyu ver diye tutturuyor babam et eklemezsem ilikli kemik suyu.
mesela bebisim bi ara ek gida yemiyordu, e sut doyurmuyordu ac olsugunu hissediyordum. Normal zamanda cok denedim gece uyumadan tahil vs hic care etmedi. Bizim bebekler uyumayi bilmiyor, aliskanlik olmua uyaninca emip tekrar uyuyorlar. Bana yazmamissin ama ayni dertten muZdarip olunca paylasmak istedim
Benim bebis en son 1 aylikken 5 saat uyudu, sonra hic hatirlamiyorumyalniz klimayi 25 derecede acinca afagan basiyor, 22-23 olunca ben usuyorum korkuyorum hastalanacagiz diye ama bu sefer de bebisim daha rahat uyuyor. Onu fark ettim. Klima koridorda odalarin kapisini kapatiyorum odamiza geliyor hava.
Aa tüh 10 gün önce teyzesi geldi. Neyse aklımda olsun, ben diş fırçasını da rossmanndan almıştım buradan, rocs gibi aşırı güzel ve yarı fiyatıydı. Rossmana da bakayım bebek reyonunda iyi şeyler oluyor. Dm her şeyimiz ya ahahha varsa böyle başka işe yarar şeyler diyiverin.Ya bu suluk konusunda ben çokzel bir suluk buldum ama Almanya’datanıdık varsa getirtin. Dm de satılıyor kendi markası babylove. Dünyanın en güzel suluğu asla akıtmıyor. Ve koku yapmıyor.
İmkanı olanlar için link bırakıyorum.
Hay allah bilseydim daha önce söylerdim. Belki vardır rossmanda da muadili, Almanya’da kesin vardır da buraya da getirmişlerdir inşAa tüh 10 gün önce teyzesi geldi. Neyse aklımda olsun, ben diş fırçasını da rossmanndan almıştım buradan, rocs gibi aşırı güzel ve yarı fiyatıydı. Rossmana da bakayım bebek reyonunda iyi şeyler oluyor. Dm her şeyimiz ya ahahha varsa böyle başka işe yarar şeyler diyiverin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?