• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar ek gıda miktarını ölçüyor musunuz?Bu aralar ne kadar olmalı biraz göz kararı gidiyoruz sorun olmaz umarım fazla versem yemek istemez herhalde.Hepinize mutlu sağlıklı bayramlar dilerim.
Her öğünde 1 çay bardağı kadar yiyebilir dedi bize asmdeki hemşiremiz. Öncelik anne sütü sonra ne kadar isterse yesin kilosu çok olursa o zaman yeme işini yavaşlatırız demişti bir de.

İnşallah sorunsuz sıkıntısız çok güzel bir tatiliniz olur güzel anılar kalır size 🤲🥰 biz de birkaç güne Antalya yolcusuyuz bakalım nasıl olacak 😊
Guzel geçti cok şükür ya zor olsada atlattık havuza sokmak yasaktı 1 yaş öncesi ama deniz ruzgarli ve soğuk diye soktuk bir kaç kez. Hemen yıkadım çıkınca tabi köpük köpüğe 🙈🙈şimdilik bisey yok şükür çarşamba döndük enfeksiyon olur diye korktum atlattık tatili iyi geldi valla

Kızlar ek gıda miktarını ölçüyor musunuz?Bu aralar ne kadar olmalı biraz göz kararı gidiyoruz sorun olmaz umarım fazla versem yemek istemez herhalde.Hepinize mutlu sağlıklı bayramlar dilerim.
Bize doktorun verdiği bi hesap vardı,
kilo *100 ml toplam alması gereken gıda
(8 kilo için 800 ml)
10. ayda da bunun yarısının ek gıda olması gerekiyor.
11. ayda %60 ek gıda
12. ayda % 70 ek gıda

Biz mama verdiğimiz için, ben buna göre mama miktarını ayarlayıp, istediği kadar ek gıda veriyorum.

Herkese merhaba 😊
Telefonum bozuldu, epeydir giremedim. Çok özledim sizleri 🤗 Umarım iyisinizdir.
İnci kız 1 haftadır sürünerek emekliyor. Normalde yüz üstü koyduğumda ağlayarak onu oturtmamı beklerdi. Her çocuğun gelişimi farklı işte. Emeklemese de olur diyordum ama yine de mutlu oldum.
Gün içinde kısa süre yürütece koyuyorum ve bugün ilk çekmeceye parmak sıkıştırma olayını yaşadık. Epey ağladı boncuğum, çok üzüldüm.
Yavaş yavaş bizim yemeklerden de yedirmeye başladım.
Bu bayram da kimseye yüz vermedi. Uzaktan seviyor insanları. Kesinlikle kimseye gitmiyor. Ramazan bayramında çok gezmiştik, çok yorulmuştu kızım, bu bayram çok az kişiye gittik, yorulmasını istemedim. Sakin ve güzel bir bayram geçirdik. Sizin bayramınız da güzel geçmiştir umarım.
Son iki haftadır diyeti saldım ne yazık ki, yarın kendimi silkeleyip tekrar başlamayı düşünüyorum. Diyetisyen kontrolündeki sürecim bitiyor, artık kontrol bende olacak. Kilo verdim diye biraz rehavete kapıldım 🙊
Benden haberler bu kadar 😊

Kızlar eşim bugün sabah ateşle uyandı. İlaç verdik düşmedi.kendini çok kötü hissetti hastaneye acile gitti. Normalde eli kolu kopsa ne bileyim buna benzer grip yaşasa hiç hastayım demez hep iyiyim der. Hastaneye gidince ben şüphelendim tabi. Test yapmışlar yolladılar. Ateş düşmüyor sırtı beli çok ağrıyor. Neyse akşam sonuç çıktı covid pozitif. 2 gündür hiç bir yere çıkmadık. Ya kurban bayramının 1. Günü ya da 2. Günü cenazeye gitmişti. Yani bulaş tan 3 veya 4. Gün patlak verdi. Sabah ben ve oğlan tabi ki temas ettik. Akşam 22 de hemen anneme geldik annemde kaliyoruz 1 hafta kalicaz sanirim. Demem o ki bulaşmış mıdır ya. Şu an ikimizde de bişey yok 3 veya 4 gün sonra mi patlak verir bizde de. Sabah alışkanlık eşim oğlanı öptü uyanınca. Bende bırbırlandım tabi. Covid pozitif çıktı öğrendiğim an ben sabah oğlanı öptün sabah oğlanı öptün nasıl yaptın nasıl yaptın deyip deyip dırdır yaptım. Adamida evde bıraktım. Babamda çok huysuz bir insan. Onla yaşayacağıma evime gidip kovid olurum daha iyi diyorum anneme. Ama oğlan var işte. En büyük korkum ona bulaşması. Kız babannesinde Allah'tan tatilde. Sanki oğlanın da alnı sıcak az ateşli gibi. İlk defa yaşıyoruz. 3 gün sonrayı korkuyla bekliyorum. Oğlanı öpmeseydi iyiydi. Normalde o kadar çok öpüyor ki düşünemedim unuttum diyor.

Minnos nasil saglik sorunlari geride kaldi cok sukur degil mi? Kilosu toparlamis gibi geldi bana, umarim ishali de gecer hemencecik. Ben ilk hafta korktum blenderdan gecirdim ama sonra kucuk catalla ezdim hep. Yavas yavas alisiyorlar🤗
Çok şükür canım iyi . Menenjit aşılarını oluyoruz 2. Doz yapılacak haftaya. Ben hep çatalla ezdim bazen blender. Biraz inatlaştık sanırım ağzını kilitliyor . Devam sütü daha öok vermeye başladım ek gıdaya biraz daha ağırlık vermem lazım.

Guzel geçti cok şükür ya zor olsada atlattık havuza sokmak yasaktı 1 yaş öncesi ama deniz ruzgarli ve soğuk diye soktuk bir kaç kez. Hemen yıkadım çıkınca tabi köpük köpüğe 🙈🙈şimdilik bisey yok şükür çarşamba döndük enfeksiyon olur diye korktum atlattık tatili iyi geldi valla
BiZ se dün döndüm tatilden… bebekle zor oldu ama çok iyi geldi bana… kızım denizi çok sevdi. Sadece bir defa dalgalarda zıplarken ben de kızımda suya bir battık o zaman çok kızdı gözleri yandımdiye 🤠

Ben sık takip edemiyorum umarım bana kızmazsınız. Belki konuştunuz ama göremedim. Kıymayı ben hala veremiyorum sizler köfte yapıp eline mı tutturuyorsunuz? Benim kız eline pek yiyecek almıyor ben bir yerlerde hata yaptım sanırım.

Çok şükür canım iyi . Menenjit aşılarını oluyoruz 2. Doz yapılacak haftaya. Ben hep çatalla ezdim bazen blender. Biraz inatlaştık sanırım ağzını kilitliyor . Devam sütü daha öok vermeye başladım ek gıdaya biraz daha ağırlık vermem lazım.

Ben sık takip edemiyorum umarım bana kızmazsınız. Belki konuştunuz ama göremedim. Kıymayı ben hala veremiyorum sizler köfte yapıp eline mı tutturuyorsunuz? Benim kız eline pek yiyecek almıyor ben bir yerlerde hata yaptım sanırım.
Tam agzini kitliyorsa eline vermeyi deneyin diyorlar dicektim :) ya benim bebisim de eline aldigi her seyi yere atiyor. Parmak gida verdim hep yere atti. Ancak elimle agzina verirsem iSittirirsam cok hosuna gidiyor. Tatilde yumusak meyveleri hep isittirdim severek yedi. Hata mi yaptim bilmiyorum bence biraz bebegin huyu 🤷🏻‍♀️

Köfte ve ya biraz su ekleyerek kıyma seklinde agzina veriyorum bu aralar kendi de yemek istediği icin onune koyuyoruz eliyle alip agzina goturmeye çalışıyor.

Kızlar eşim bugün sabah ateşle uyandı. İlaç verdik düşmedi.kendini çok kötü hissetti hastaneye acile gitti. Normalde eli kolu kopsa ne bileyim buna benzer grip yaşasa hiç hastayım demez hep iyiyim der. Hastaneye gidince ben şüphelendim tabi. Test yapmışlar yolladılar. Ateş düşmüyor sırtı beli çok ağrıyor. Neyse akşam sonuç çıktı covid pozitif. 2 gündür hiç bir yere çıkmadık. Ya kurban bayramının 1. Günü ya da 2. Günü cenazeye gitmişti. Yani bulaş tan 3 veya 4. Gün patlak verdi. Sabah ben ve oğlan tabi ki temas ettik. Akşam 22 de hemen anneme geldik annemde kaliyoruz 1 hafta kalicaz sanirim. Demem o ki bulaşmış mıdır ya. Şu an ikimizde de bişey yok 3 veya 4 gün sonra mi patlak verir bizde de. Sabah alışkanlık eşim oğlanı öptü uyanınca. Bende bırbırlandım tabi. Covid pozitif çıktı öğrendiğim an ben sabah oğlanı öptün sabah oğlanı öptün nasıl yaptın nasıl yaptın deyip deyip dırdır yaptım. Adamida evde bıraktım. Babamda çok huysuz bir insan. Onla yaşayacağıma evime gidip kovid olurum daha iyi diyorum anneme. Ama oğlan var işte. En büyük korkum ona bulaşması. Kız babannesinde Allah'tan tatilde. Sanki oğlanın da alnı sıcak az ateşli gibi. İlk defa yaşıyoruz. 3 gün sonrayı korkuyla bekliyorum. Oğlanı öpmeseydi iyiydi. Normalde o kadar çok öpüyor ki düşünemedim unuttum diyor.
Çok geçmiş olsun 🙏 bizim minik 5 aylıkken olmuştu 2 gün ateş yaptı sonra toparladı çok şükür. Biraz zor geçmişti tabi ama o zaman hem küçük hem de virüs yoğunluğu coktu. İnşallah size geçmemiştir, geçtiyse de hemencecik biter inşallah 🙏

Ben bazen çorbalarına koyuyorum bazen de köfte olarak veriyorum. Ben de eline verme işini yapmıyorum çünkü çok büyük koparıyor ve birkaç kez boğuluyordu. Minik minik koparıp yediriyorum.

Back
X