• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Off kolay gelsin 😕 kötü denk gelmiş hepsi birden. Bizde de olacak sanıyorum yakında taşınma faslı. Evleneli 3 sene olmadı, 3. Kez taşınacağız. Çok gözümde büyüyor bebekle 🙈

Yarın biz de dönüyoruz, Antalya’dan İstanbul’a. Hep Eskişehir molalı gidip gelmiştik ama bu sefer molasız gideceğiz bakalım. Gece yola çıkıp, gece uykusunda gitmeyi planladık ama bakalım nasıl olacak 😕
Gecen istanbul antalya biz de yaptik, fena gecmedi aslinda. Biz gunduz uyaninca ciktik, gunduz uykularini yapti arabada. Gece hic guvenemem bizim yaramaza ya uyumazsa diye 🙈 8.30 gibi ciktik, 16 gibi vardik. Iyi yolculuklar size de.

Off kolay gelsin 😕 kötü denk gelmiş hepsi birden. Bizde de olacak sanıyorum yakında taşınma faslı. Evleneli 3 sene olmadı, 3. Kez taşınacağız. Çok gözümde büyüyor bebekle 🙈

Yarın biz de dönüyoruz, Antalya’dan İstanbul’a. Hep Eskişehir molalı gidip gelmiştik ama bu sefer molasız gideceğiz bakalım. Gece yola çıkıp, gece uykusunda gitmeyi planladık ama bakalım nasıl olacak 😕
Mantıklı ya o da. Bizimki arabayı severdi ancak bu sefer hiç durmadı mola verince iyi ama arabaya binince mız mızdı. Sizin çok rahat geçer inşallah

Gecen istanbul antalya biz de yaptik, fena gecmedi aslinda. Biz gunduz uyaninca ciktik, gunduz uykularini yapti arabada. Gece hic guvenemem bizim yaramaza ya uyumazsa diye 🙈 8.30 gibi ciktik, 16 gibi vardik. Iyi yolculuklar size de.
Biz de gelirken gündüz geldik. Eskişehir’de mola verdik. Uyumak üzereyken yola çıkıp, uyandıktan yarım saat sonra uzun mola şeklinde gittik tüm yolu ama çok uzun sürüyor ya. Bi gece de Eskişehir’de kaybetmek istemedik bu sefer. Bakalım bizimki ne yapacak 🤷‍♀️
Mantıklı ya o da. Bizimki arabayı severdi ancak bu sefer hiç durmadı mola verince iyi ama arabaya binince mız mızdı. Sizin çok rahat geçer inşallah
Bizimki hiç sevmiyor arabayı 😕 biz de baya gezen bir aileyiz normalde. Biraz alıştı ama 1-2 saati geçince yolculuk baya huysuzlanıyor, hatta ağlıyor. O yüzden gece uykusunu deneyelim dedik. Umarım çok iyi geçer 🙏

Ben çocuğuma kendim bakıyorum her iki ailemiz ile de aramız iyi değil görüşmüyoruz kendi ailemle de çok nadir çünkü beni üzüyorlar hala kafamdan atamadım bana yapılanları. Örnek: duşa gireceğim bebeğimle bebeği anneme verip kendşm duş alacağım. Duşun kapısı yerinden çıkmış anneme kızıyorum be biçim açmışsın bla bla…ablam da anneme bırak kendi yağsın koysun bebeğini alsın duşunu diyor. Şefkatsiz bu tarz yaklaşımlara maruz kaldım. Anlatılmaz yaşanır gerçekten zorlandım yazarken. Annem diyemedi senin doğumunda kardeşin ve ben seni yalnız bıraktık mı ben kardeşine yardıma çıkıyorum diyemedi. Sustu oturdu yardıma gelmedi. Neyseki eşim biz duştayken gelebildi eve de o yardım etti. Benim bir kaç gündür uykularım kaçıyor. Annem beni hem fiziksel hem de ruhsal olarak hiç bir zaman koruyamadı. (Bu cümleyi kitaptan öğrendim anneler bebeklerini hem fiziksel hem psikolojik olarak korumalılarmış.) annem ablama asla ses çıkaramaz ama bana loğusa iken hep inatlaştı . Ne dediysem tersini yaptı loğusa depresyonuna beni annem soktu. Çok üzgünüm çok. Ben anne evine gidip rahat eden yeni bir anne olamadım sizler gibi. Yazılanları görünce klavyeme sarıldım. Be güzel anneleriniz size sizin istediğiniz gibi yardım edebiliyor. Benim annem duşun kapısını bozdum düzeltelim öyle soyun gir diyemeyecek kadar cahilmiş. Kapı kırılsa diyorum yaptırırım kırılsın diyor bebekle bizim üstümüze düşse hiç akıl edemiyor. Ablam da anneme ne kızıyorsun düzgün konuş diye araya girip anneme be hali varsa görsün diyor sonra da kırılsın denir mi diye beni kolluyor güya… ablamın da iki evladı var ne kadar vicdansızca anneme diyebildi çıkma yardıma kendi halletsin çocuğu koysun duşunu hızlıca almayı öğrensin gibi şeyler söyledi. Aramayacam onları… eşimin ailesi zaten baştan beri saçma sapanlardı olmasa da olurlar. Çok bunaldım be… tek başıma bakıyorum gün sayıyorum yürüsün konuşsun daha rahat edecem inş …

Ben çocuğuma kendim bakıyorum her iki ailemiz ile de aramız iyi değil görüşmüyoruz kendi ailemle de çok nadir çünkü beni üzüyorlar hala kafamdan atamadım bana yapılanları. Örnek: duşa gireceğim bebeğimle bebeği anneme verip kendşm duş alacağım. Duşun kapısı yerinden çıkmış anneme kızıyorum be biçim açmışsın bla bla…ablam da anneme bırak kendi yağsın koysun bebeğini alsın duşunu diyor. Şefkatsiz bu tarz yaklaşımlara maruz kaldım. Anlatılmaz yaşanır gerçekten zorlandım yazarken. Annem diyemedi senin doğumunda kardeşin ve ben seni yalnız bıraktık mı ben kardeşine yardıma çıkıyorum diyemedi. Sustu oturdu yardıma gelmedi. Neyseki eşim biz duştayken gelebildi eve de o yardım etti. Benim bir kaç gündür uykularım kaçıyor. Annem beni hem fiziksel hem de ruhsal olarak hiç bir zaman koruyamadı. (Bu cümleyi kitaptan öğrendim anneler bebeklerini hem fiziksel hem psikolojik olarak korumalılarmış.) annem ablama asla ses çıkaramaz ama bana loğusa iken hep inatlaştı . Ne dediysem tersini yaptı loğusa depresyonuna beni annem soktu. Çok üzgünüm çok. Ben anne evine gidip rahat eden yeni bir anne olamadım sizler gibi. Yazılanları görünce klavyeme sarıldım. Be güzel anneleriniz size sizin istediğiniz gibi yardım edebiliyor. Benim annem duşun kapısını bozdum düzeltelim öyle soyun gir diyemeyecek kadar cahilmiş. Kapı kırılsa diyorum yaptırırım kırılsın diyor bebekle bizim üstümüze düşse hiç akıl edemiyor. Ablam da anneme ne kızıyorsun düzgün konuş diye araya girip anneme be hali varsa görsün diyor sonra da kırılsın denir mi diye beni kolluyor güya… ablamın da iki evladı var ne kadar vicdansızca anneme diyebildi çıkma yardıma kendi halletsin çocuğu koysun duşunu hızlıca almayı öğrensin gibi şeyler söyledi. Aramayacam onları… eşimin ailesi zaten baştan beri saçma sapanlardı olmasa da olurlar. Çok bunaldım be… tek başıma bakıyorum gün sayıyorum yürüsün konuşsun daha rahat edecem inş …
Çok üzgünüm yalnız hissetmene, desteksiz kalmana, varken yokluk çekmene. Benim durumum da sana çok benzer. Her gün kendi içimden onlarla tartışıyorum. Sonra kendime kızıyorum, umursamak bile değer vermekten diye... Allah yardımcın olsun arkadaşım. Çocuk büyütmek gerçekten zor, Rabbim yardım edecek kullarını soksun hayatına.

Çok üzüldüm bir parça da kendimi gördüm ama asla yalnız değilsin. Benim ablamda çok fevridir bana dokunan unutamayacağım birkaç cümlesi var hamileliğimde. Annemde doğumdan sonra 10 gün kaldı yanımda ama ben gönderdim daha fazla kimseyi kaldırmadı kafam. Bende öyle annem gelsin ablam gelsin ben gideyim rahat edeyim kafasında olamadım hiç. Aksine hep daha beter oldum o yüzden hep en iyi yer kendi evim geldi. Maalesef bazılarımız da böyle şanssız ne yapalım, kaderimiz böyleymiş. İnan burda biz birbirimize daha çok yardımcı oluyoruz, yeri geliyor burdaki kızları yanı başımdaki insanlardan daha yakın görüyorum daha samimi buluyorum. Keşke hepimiz aynı ilde olsaydık, ama olsun kalben hep yan yanayız ♥️

Ben anneme yakın yere taşındım ama lohusalığımda daha hiçbişeyi öğrenememiş alışamamışken 8. Günümde beni eşimle bırakıp gitti. Başka sorumlulukları vardı ama bana öncelik verebilirdi. Çok ağladım beceremedim kendime hiç güvenmedim ve bu bende travma olarak kaldı. O 40 gün lohusalık hali bende 4 ay sürdü. Sonra bebeğimin göz hastalığı çıkınca herşey halı altına süpürüldü tabi ben yine annemden medet umup yakınına taşındım. Şimdi elinden geleni yapıyor ama ben psikolojik destek almaya başladım. Eşimle sorunluyum çift terapisi alalım derken ailemle yaşadığım travmalardan ötürü bireysel devam etmeye karar verdi danışman. Aslında ailem ilgilidir sürekli bizi çağırıp orda olmamızı isterler torunu ve bizi severler ama geçmiş travmaları hep ailemden.. yalnız değilsin. İnsan hep en sevdikleriyle imtihan oluyor.

Geçmiş olsun minnoşa 🤗
Uçuşta bol şans diliyorum. Biz bu ay dışarıda uyutmakta biraz zorlanmaya başladık, algılar çok açıldı artık. Uyumasa bile oyalanacağı şeyler işine yarar. Bir de biraz rahat olmak lazım, ben de çok geriliyorum ama özel bir durum ve huysuzlanabiliyorlar. Sen çok gerilmemeye çalış 💐
Çok teşekkür ederiz ♡
Hiç korktuğum gibi olmadı. Uçakta sosyallesti bile minik kelebeğim, her yeri karıştırdı, herkesle konuştu, ilk uçuşta yarım saatcik uyudu ve hiç ağlamadı çok şükür bir iki mizmizlik hariç.
Ailemi en son geçen bayramda görmüştük biz de gurbette olanlardaniz. O zaman kimseye gitmemiş bizim kucagimizdan da inmemişti. Şimdi alıştı yine pek gitmek istemiyor ama uzaktan çok cilveli 😀 tavırları bile değişti ortam kalabalık hiç sıkılmıyor çocuk evde benden sıkılıyormuş meğer 😀 şu iki gün bile çok iyi geldi ikimize de, iyi ki bir cesaret gelmişim 😊

Çok teşekkür ederiz ♡
Hiç korktuğum gibi olmadı. Uçakta sosyallesti bile minik kelebeğim, her yeri karıştırdı, herkesle konuştu, ilk uçuşta yarım saatcik uyudu ve hiç ağlamadı çok şükür bir iki mizmizlik hariç.
Ailemi en son geçen bayramda görmüştük biz de gurbette olanlardaniz. O zaman kimseye gitmemiş bizim kucagimizdan da inmemişti. Şimdi alıştı yine pek gitmek istemiyor ama uzaktan çok cilveli 😀 tavırları bile değişti ortam kalabalık hiç sıkılmıyor çocuk evde benden sıkılıyormuş meğer 😀 şu iki gün bile çok iyi geldi ikimize de, iyi ki bir cesaret gelmişim 😊
Çok sevindim 🤗 bizim de bugün yolculuk. Sonra da kısa kısa yollar var hep. Darısı başımıza 🤓

En cok yardima ihtiyacimiz olan bir donemdeyiz belki. Tek basina cocuk bakmak gercekten cok zor. Ailem destek ama uzaktalar, cok kisa sureli yardimlari olabiliyor. Yanima geldiklerinde ben bu cocuga tek basima nasil bakiyorum yahu diye dusunuyorum. Keske yardimlari olmasa da ailen boyle uzmeseymis seni. Uzgunlugunu ve kirginligini tahmin edebiliyorum. Yine de oyle boyle buyuyor bebislerimiz. Tek basimiza da bir sekilde hallettik bu zamanlara geldik. Bize arkadaslik ettikleri gunler de yakindir umarim. 🍀

Okurken gözlerim doldu.
Hepimiz anne olduk. Ufacık mızıldansalar içimiz gidiyor. Çok üzülüyorum gelinen noktalara.
Hangi kitaptı hatırlamıyorum, bir bölüme ‘Nesillerin Dansı’ diye bir başlık atmıştı. Biraz daha farkında olanlarımız, ve belki biraz da şanslı olanlarımız kendimizi değiştirmeye, geliştirmeye çalışıyoruz ama yine de hepimiz çok önemli bir parçamızı önceki nesilden, ve öncekinden, ve öncekinden… devralıyoruz. Benim de ebeveynlerimi suçladığım çok konu var ama aslında onlar da devraldıkları mirası sürdürüyorlar. Çok ellerinde değil bazı şeyler, veya düzeltmeye enerjileri yok, veya doğrusunun bu olduğuna inanıyorlar veya başka bir şey.
Kesinlikle haklısın hissettiklerinde, ama biraz bu çerçeveden bakmaya çalış. Annen seni üzerek mutlu olabilir mi sence? Kendi bebeğine bakıp düşün bunu. Altında kimbilir neler yatıyor böyle olmasının. Görüşmek istemiyorsan görüşme, hiç dert değil bence. Sadece kendi enerjini onlara kızarak harcama. Kendi güzel ailene, minik bebeğine, hayatını güzelleştirmeye harca.
Çok mutlu ol küçük ailenle 🙏💐

Geçen reklamlarda karşıma çıkan poğaçayı yaptım. Bebeler çok sevdi. Tavsiye ederim. Ruşeym yoktu peynir de lor koydum.
1572B95F-8013-470D-BF66-EB7475498AD6.webp

Kızlar 2022 Aralık topiğinden geliyorum. Bebeğimin beyninde kist görüldü. Başına böyle bişey gelen ya da bilgisi olan var mı? Çok strese girdim
Bize detaylı ultrasonda beyninde iki tane minik kist var denildi ve de bağırsakta parlaklık. Hatta down sendromlu doğabilir dendi. O kistler her kontrole gittiğimizde küçüldü. Bağırsakta parlaklık kalmadı ve şükürler olsun kızım sağlıklı bir şekilde doğdu🌸

Bize detaylı ultrasonda beyninde iki tane minik kist var denildi ve de bağırsakta parlaklık. Hatta down sendromlu doğabilir dendi. O kistler her kontrole gittiğimizde küçüldü. Bağırsakta parlaklık kalmadı ve şükürler olsun kızım sağlıklı bir şekilde doğdu🌸
Çok sevindim inşallah benim de öyle olur. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Güzel ömrü olsun inşallah evladınızın 💕

En cok yardima ihtiyacimiz olan bir donemdeyiz belki. Tek basina cocuk bakmak gercekten cok zor. Ailem destek ama uzaktalar, cok kisa sureli yardimlari olabiliyor. Yanima geldiklerinde ben bu cocuga tek basima nasil bakiyorum yahu diye dusunuyorum. Keske yardimlari olmasa da ailen boyle uzmeseymis seni. Uzgunlugunu ve kirginligini tahmin edebiliyorum. Yine de oyle boyle buyuyor bebislerimiz. Tek basimiza da bir sekilde hallettik bu zamanlara geldik. Bize arkadaslik ettikleri gunler de yakindir umarim. 🍀
Umarım

Okurken gözlerim doldu.
Hepimiz anne olduk. Ufacık mızıldansalar içimiz gidiyor. Çok üzülüyorum gelinen noktalara.
Hangi kitaptı hatırlamıyorum, bir bölüme ‘Nesillerin Dansı’ diye bir başlık atmıştı. Biraz daha farkında olanlarımız, ve belki biraz da şanslı olanlarımız kendimizi değiştirmeye, geliştirmeye çalışıyoruz ama yine de hepimiz çok önemli bir parçamızı önceki nesilden, ve öncekinden, ve öncekinden… devralıyoruz. Benim de ebeveynlerimi suçladığım çok konu var ama aslında onlar da devraldıkları mirası sürdürüyorlar. Çok ellerinde değil bazı şeyler, veya düzeltmeye enerjileri yok, veya doğrusunun bu olduğuna inanıyorlar veya başka bir şey.
Kesinlikle haklısın hissettiklerinde, ama biraz bu çerçeveden bakmaya çalış. Annen seni üzerek mutlu olabilir mi sence? Kendi bebeğine bakıp düşün bunu. Altında kimbilir neler yatıyor böyle olmasının. Görüşmek istemiyorsan görüşme, hiç dert değil bence. Sadece kendi enerjini onlara kızarak harcama. Kendi güzel ailene, minik bebeğine, hayatını güzelleştirmeye harca.
Çok mutlu ol küçük ailenle 🙏💐
Çok haklısın.Bir kaç haftadır evin huzuru kaçtı kendi aileme bakmam lazım demeye başladım. Üzüntüden sütüm azaldı. Ben plansız bir gebelikten doğdum. Ablam ilk ben ikinci çocuğum başka kardeşim yok. Ablam ile aramızda çok yaş farkı yok . Babannem sen daha emecektin kardeşin geldi diye işlemişti. Yani babaannemin de görgüsü bilgisi o kadar. İnan herkesi kendi bilgisi görgüsü kadar deyip kötü olmam. Annem ablama ağzını açamaz hep beni ezdirdi. Ben ne zamanki büyüdüm aklım bir şeylere erdi cevap vermeye kendimi savunmaya çalışmaya çalıştım ama maalesef hem ruhen hem fiziken zarar gördüm. Ablam akran zorbalığını hep bana yaptı. Evlendik hala beni şamar oğlanı gibi azarlar. Yeğenimin doğum günü diye yazlıkta yaş pasta aldım kısır semizotu salatası mozaik pasta fırında köfte patates yaptım. O da mercimekli börek yapacakmış ama denizden daha gelmemişlerdi ben de salataya çevirdim annemlere de börek alın gelince uğraşmamış olur dedim. Yorulmasın dedim. Ama ablam azarladı kızdı bağırdı börek yapacaktım dedi. Salatadan mercimekleri ayırıp börek yaptı. Arkadaşına telefonda beni kötüledi. Eline sağlık bile demedi. Çocuklarda resim çekinirken büyük küçüğü düşürdü. Ablam da gönülsüz olunca böyle oluyor diye laf etti. Ben ne yapsam o beni görmüyor . Psikolog çocukken kardeş bağı oluşmamış sen bir araya geldiğinde iki sohbet edecek yakınlıkta ol yeter dedi ama onu yapmaya karşı tarafın hiç niyeti yok. Annem ablama diyemedi . Kardeşin kendi bebeğine ek gıda bile veremedi senin ve oğlun için bak neler yaptı sen bir mercimekten kavga buldun diye beni savunmadı bile. Çok kırgınım bak bu da başka bir örnek ve biz 1 ay yazlık kiralamıştık. İki gün onlarla 8 günde onlar gelmeden tatil yapabildik. Ev bir hafta boş kalacak parası ödenmiş evdi. Bana da eşin istiyorsa gitsin sen kal rahat et demişti onun ipiyle kuyuya iyiy ki inmemişim. Kızımla resil olurdum yazlıkta. Eşim de bir problem olur diye gitmedi biraz daha kaldı sonra beraber döndük işte.

Back
X