• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
su anda boyu kac cm? Ilk 1 sene daha cok cevresel faktorler, 2. Sene de genetik etkili oluyormus. 2 yasindaki boylari gelecek boylari hakkinda fikir verirmis, doktor soylemisti. Spora yonlendirmek (yuzme, basketbol) iyi fikir olabilir. Kucukten vaslamak etkili olabilir. Bir de palamut bakiginin siyah eti biy uzatiyor diye duymustum.
Benim bebisimin gelisjmj 35. Haftada durmusfu. Boy ve kilosu alt sinirda dogdu. Kilo su anda tam ortalama boy 25 percentil gibi. Babasi uzun ongorulen boy da fena degil ama ben de bunlari uygulamayi dusunuyorum 😊 bir de et suyu ver diye tutturuyor babam et eklemezsem ilikli kemik suyu.
mesela bebisim bi ara ek gida yemiyordu, e sut doyurmuyordu ac olsugunu hissediyordum. Normal zamanda cok denedim gece uyumadan tahil vs hic care etmedi. Bizim bebekler uyumayi bilmiyor, aliskanlik olmua uyaninca emip tekrar uyuyorlar. Bana yazmamissin ama ayni dertten muZdarip olunca paylasmak istedim 😊

Benim bebis en son 1 aylikken 5 saat uyudu, sonra hic hatirlamiyorum 😀 yalniz klimayi 25 derecede acinca afagan basiyor, 22-23 olunca ben usuyorum korkuyorum hastalanacagiz diye ama bu sefer de bebisim daha rahat uyuyor. Onu fark ettim. Klima koridorda odalarin kapisini kapatiyorum odamiza geliyor hava.
Iyi yaptın canım. Ben de son günlerde biraz zorlanmaya başladım. Gece uzun uzun emiyor, çeksem uyanıyor. Aklıma baltasar geliyor böyle durumlarda. 😊 Bu gece geç uyudu, bakalım nasıl bir gece beni bekliyor 🙄

Bebeğim dakka başı uyanıyor vampire dönmüş durumdayım 🥴 yani huy edindi artık bu işi emmeden de uyumuyor. Benzer durumlar yaşayan bir önerisi olan var mı?

Kız canım ☺️
Bende özele götürdüğümde bana raporlu mama çıkarırım demişti ama tahlil tutmasi gerekiyor du bir hastalığı var mı yok mu diye ben o zamanlar yaptırmadım ama çok pişman oldum keşke o zaman yaptirsaydim belki şuan biraz da olsa toparlardi kendini
Evet cnm keşke o zaman yaptirsaymisiniz benimkide yapmadi valla 1 sene olucak Kanlari artik 1 yasinda vercez bakalim yok bir daha gelin kan icin ay almisiz ama detaylı vitaminlere bakilmamış bir daha gelin derken 1 seneyi bulduk "alık bir doktorumuz var"😁🤣😂

Kızlar ben Kağan'a hiç ekmek yedirmiyordum birkaç seferdir çorbasına koyuyorum. İçim rahat etmiyor ya acaba vermesem mi pek sağlıklı bulmuyorum ben de pek yemem kahvaltı hariç 😅 siz nasıl yapıyorsunuz ben mi çok pimpirikliyim acaba😅

Bir arkadaşım muhabbet esnasında sen her şeyine çok dikkat ediyorsunuz ben o kadar yapamam bir yerden sonra salarım demişti 😅😂😂

Kızlar ben Kağan'a hiç ekmek yedirmiyordum birkaç seferdir çorbasına koyuyorum. İçim rahat etmiyor ya acaba vermesem mi pek sağlıklı bulmuyorum ben de pek yemem kahvaltı hariç 😅 siz nasıl yapıyorsunuz ben mi çok pimpirikliyim acaba😅

Bir arkadaşım muhabbet esnasında sen her şeyine çok dikkat ediyorsunuz ben o kadar yapamam bir yerden sonra salarım demişti 😅😂😂
Bende beyaz ekmek yemiyorum, tam buğday alıyorum fırından hep. yemeği veya çorbası çok suluysa onun içine 1 dilimin içi kadar koyuyorum minik minik. Ama gelişme çağında oldukları için karbonhidrat çok önemli. Bazen erişte yapıyorum yoğurtla karıştırıyorum ya da tam buğday unundan pankek yapıyorum onu çok seviyor. Eğer pilavlı, makarnalı bir öğünü varsa ekmeğe gerek kalmaz diye düşünüyorum, en azından ben pilav makarna tarzı şeylerin yanında asla ekmek yiyemiyorum, eşim makarnanın yanında 1 ekmek yiyor 😂😂

Bende beyaz ekmek yemiyorum, tam buğday alıyorum fırından hep. yemeği veya çorbası çok suluysa onun içine 1 dilimin içi kadar koyuyorum minik minik. Ama gelişme çağında oldukları için karbonhidrat çok önemli. Bazen erişte yapıyorum yoğurtla karıştırıyorum ya da tam buğday unundan pankek yapıyorum onu çok seviyor. Eğer pilavlı, makarnalı bir öğünü varsa ekmeğe gerek kalmaz diye düşünüyorum, en azından ben pilav makarna tarzı şeylerin yanında asla ekmek yiyemiyorum, eşim makarnanın yanında 1 ekmek yiyor 😂😂
Pilav, makarna falan veriyorum bende bize yaptıkça 😅 erişteyi bende istiyordum annem yapacaktı ama taşınma telaşından hiç uğraşma dedim marketten almayı düşünüyorum. Bende pilavla, makarnayla ekmek yiyen insanlara çok şaşırıyorum 😅😅😅

Kapıda derken uçağın kapısı mı?kapıda verirler ise bekleme mi oluyor?
Evet uçağın kapısı.

Tam tahıllı ekmekler veriyorum ben, tahıl beyin gelişimi için çok önemli. Genelde evde tam buğdaydan pişiriyorum kendim ekşi mayalı. Yoksa da fırından ekşi mayalı alıyorum. Açıkta satılan ekmeklere koruyucu katkı vs koymak yasak. Paketlilerde genelde koruyucu oluyor. Çok zorda kalırsam da a101de sarıbuğday ekmeğü var hem katkısızı hem ekşi mayalı. ☺️

Evet uçağın kapısı.

Tam tahıllı ekmekler veriyorum ben, tahıl beyin gelişimi için çok önemli. Genelde evde tam buğdaydan pişiriyorum kendim ekşi mayalı. Yoksa da fırından ekşi mayalı alıyorum. Açıkta satılan ekmeklere koruyucu katkı vs koymak yasak. Paketlilerde genelde koruyucu oluyor. Çok zorda kalırsam da a101de sarıbuğday ekmeğü var hem katkısızı hem ekşi mayalı. ☺️
Çok teşekkür ederim bende evde yapayım diye düşünüyorum ne zamandır. Elimde tam buğday unu var, bitince siyez unu almayı düşünüyorum bakalım.

Doktor bana 9.ayında günde 1 dilim ekmek ver demişti. Tam buğday falan tabi. Beyaz ekmek değil. Ben veriyorum canım. Çorbasına, yogurduna dogruyorum. Eline veriyorum. Yiyor bizim kız. Hatta beyaz ekmek bile veriyorum bazen. Gözümüzde büyümüyorlar ama koca dana oldular artık yaa 🤣

Kızlar doğum günü hk gelişmelerimle geldim. Biz bir yer tutup, evden hazırlık yapalım diyorduk. Boş mekana, her şey bize ait 2000 lira istediler, 1700 e indiler. Biz de lilalimon lilalimon gibi kahvaltıya döndürdük işi. Fikir için teşekkürler lilalimon lilalimon 🤗 20 yetişkin için kahvaltı organize ettik farklı bir yerde. 7 yaşa kadar çocuklardan ücret almıyorlar. Bizde 10 çocuk rahat var. 2 tanesi falan 7 yaş üstü. Onları da idare edecekler. Cafenin bize ait bir bölümü olacak. Süsleri de bugün gidip bir balon evinden hallettik. Kızıma elbise ve ayakkabı da aldım. Hazırlıklar tamam inşallah. Epey rahatladım. 😊

Doktor bana 9.ayında günde 1 dilim ekmek ver demişti. Tam buğday falan tabi. Beyaz ekmek değil. Ben veriyorum canım. Çorbasına, yogurduna dogruyorum. Eline veriyorum. Yiyor bizim kız. Hatta beyaz ekmek bile veriyorum bazen. Gözümüzde büyümüyorlar ama koca dana oldular artık yaa 🤣
Burda beyaz ekmek bile yok🙄 tandır ekmeği ile pide arası bir şey çıkıyor evin dibindeki fırında 😅 yani çarşıda vardır heralde tam buğday falan ama bizim sitelerin olduğu yer dışarda kalıyor biraz. Marketten almaktansa evde kendim yapacağım bende çorbaları için 🤩 gerçekten de dana kadar oldular ya ne güzel büyüdüler 😍😍

Kızlar iyi geceler. Sizce bunlar nedir? Bir anda çıkıverdiler. Sabah bacaklarında vardı şimdi kolunda da olmuş🤨😓 yatak odasında hayvan falan mı var diye dip bucak temizledim bugün ama şimdi kolda görünce acaba hastalık olabilir mi diye de düşündüm. Ay umarım değildir ya. Gerçi net de çıkmamış. Böyle kırmızı ortasında da sivilce gibi çıkıntı var.

Eklentiler

• Screenshot_20220814-140915_Gallery.webp
    Screenshot_20220814-140915_Gallery.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 66
Kızlar doğum günü hk gelişmelerimle geldim. Biz bir yer tutup, evden hazırlık yapalım diyorduk. Boş mekana, her şey bize ait 2000 lira istediler, 1700 e indiler. Biz de lilalimon lilalimon gibi kahvaltıya döndürdük işi. Fikir için teşekkürler lilalimon lilalimon 🤗 20 yetişkin için kahvaltı organize ettik farklı bir yerde. 7 yaşa kadar çocuklardan ücret almıyorlar. Bizde 10 çocuk rahat var. 2 tanesi falan 7 yaş üstü. Onları da idare edecekler. Cafenin bize ait bir bölümü olacak. Süsleri de bugün gidip bir balon evinden hallettik. Kızıma elbise ve ayakkabı da aldım. Hazırlıklar tamam inşallah. Epey rahatladım. 😊
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, bende kahvaltı mekanı olduğu için kendi giyeceğim kıyafet konusunda kafam karıştı. Altına sneaker ya da sandalet giyebileceğim bir elbise arayışı içindeyim, kızımın kıyafetini de henüz almadım son dk ya bırakmak istemiyorum, hayırlısı bakalım 😊

Kızlar iyi geceler. Sizce bunlar nedir? Bir anda çıkıverdiler. Sabah bacaklarında vardı şimdi kolunda da olmuş🤨😓 yatak odasında hayvan falan mı var diye dip bucak temizledim bugün ama şimdi kolda görünce acaba hastalık olabilir mi diye de düşündüm. Ay umarım değildir ya. Gerçi net de çıkmamış. Böyle kırmızı ortasında da sivilce gibi çıkıntı var.
Bizde de oldu bunun biraz daha küçüğü, ben sinek ısırığı sandım bizi de ısırmışlardı aynı gece çünkü. Üzerinde pek durmadım. Alerji yapacak farklı bişey yedirmemiştim çünkü. Doktorun varsa özel olarak wptan gönder fotosunu istersen tedirgin olduysan cnm

Bizimkilerin sadece kollarında oldu aynısı ama bolca. Ben doktora foto attım viral bişey gibi duruyor artışını ateşini vs kontrol edelim dedi. Kendi kendine geçti sonradan ama 1 hafta falan sürdü. Bence covide bağlı bağışıklık düşmesi sonucu viral bişeyler. Ben kendimce böyle teşhis koydum 😅

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, bende kahvaltı mekanı olduğu için kendi giyeceğim kıyafet konusunda kafam karıştı. Altına sneaker ya da sandalet giyebileceğim bir elbise arayışı içindeyim, kızımın kıyafetini de henüz almadım son dk ya bırakmak istemiyorum, hayırlısı bakalım 😊
Ben kot elbise giymeye karar verdim. Kızımla kombin yapma fikrinden vazgeçtim. Inşallah istediğin gibi bir elbise bulursun sende 😊

Bizde de oldu bunun biraz daha küçüğü, ben sinek ısırığı sandım bizi de ısırmışlardı aynı gece çünkü. Üzerinde pek durmadım. Alerji yapacak farklı bişey yedirmemiştim çünkü. Doktorun varsa özel olarak wptan gönder fotosunu istersen tedirgin olduysan cnm
Bizimkilerin sadece kollarında oldu aynısı ama bolca. Ben doktora foto attım viral bişey gibi duruyor artışını ateşini vs kontrol edelim dedi. Kendi kendine geçti sonradan ama 1 hafta falan sürdü. Bence covide bağlı bağışıklık düşmesi sonucu viral bişeyler. Ben kendimce böyle teşhis koydum 😅
Böcek ısırığına benziyor dedi doktor. Stilex süreceğim. Sağolun kızlar ✌🏻

Back
X