su anda boyu kac cm? Ilk 1 sene daha cok cevresel faktorler, 2. Sene de genetik etkili oluyormus. 2 yasindaki boylari gelecek boylari hakkinda fikir verirmis, doktor soylemisti. Spora yonlendirmek (yuzme, basketbol) iyi fikir olabilir. Kucukten vaslamak etkili olabilir. Bir de palamut bakiginin siyah eti biy uzatiyor diye duymustum.
Benim bebisimin gelisjmj 35. Haftada durmusfu. Boy ve kilosu alt sinirda dogdu. Kilo su anda tam ortalama boy 25 percentil gibi. Babasi uzun ongorulen boy da fena degil ama ben de bunlari uygulamayi dusunuyorum

bir de et suyu ver diye tutturuyor babam et eklemezsem ilikli kemik suyu.
mesela bebisim bi ara ek gida yemiyordu, e sut doyurmuyordu ac olsugunu hissediyordum. Normal zamanda cok denedim gece uyumadan tahil vs hic care etmedi. Bizim bebekler uyumayi bilmiyor, aliskanlik olmua uyaninca emip tekrar uyuyorlar. Bana yazmamissin ama ayni dertten muZdarip olunca paylasmak istedim
Benim bebis en son 1 aylikken 5 saat uyudu, sonra hic hatirlamiyorum

yalniz klimayi 25 derecede acinca afagan basiyor, 22-23 olunca ben usuyorum korkuyorum hastalanacagiz diye ama bu sefer de bebisim daha rahat uyuyor. Onu fark ettim. Klima koridorda odalarin kapisini kapatiyorum odamiza geliyor hava.