• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Biz de covitiz sanırım test yaptırmadım ama belirtiler aynı hatta ağrım çok kızımda mızır mızırgeçmiş olsun dr ne dedi
Doktora gitmedik canım ilçe sağlıktan arayıp önerilerde bulundular işte meyve ye bolca sıvı tüket vitamin al, çocuğun vitaminini eksik etme, kendini izole et vs vs bildiğimiz şeyler. Ben oğlum gece sürekli uyku arası emdiği için maskeyle yatıyorum, durumum iyi zaten, ona da bulaşmamış gibi duruyo. Onda Bi belirti görene kadar maskeyle devam etcem. Çok geçmiş olsun

Doktora gitmedik canım ilçe sağlıktan arayıp önerilerde bulundular işte meyve ye bolca sıvı tüket vitamin al, çocuğun vitaminini eksik etme, kendini izole et vs vs bildiğimiz şeyler. Ben oğlum gece sürekli uyku arası emdiği için maskeyle yatıyorum, durumum iyi zaten, ona da bulaşmamış gibi duruyo. Onda Bi belirti görene kadar maskeyle devam etcem. Çok geçmiş olsun
Kızımızda virüs var baya zorlanıyor garibim. Bilgi için teşekkürler biz de dr a sormadık bile ben parol içiyorum kızımın iştah gitti beni emiyor bira da mama ve yoğurt meyve için zorlamak lazım…

Kızımızda virüs var baya zorlanıyor garibim. Bilgi için teşekkürler biz de dr a sormadık bile ben parol içiyorum kızımın iştah gitti beni emiyor bira da mama ve yoğurt meyve için zorlamak lazım…
Geçmiş olsun sizlere Gereksiz06 Gereksiz06 . Yakında biz de covid geçirdik, bizimkinin benden önce ateşi çok yükseldi, doktoru calpol ve pedifen dönüşümlü ver dedi. D vitaminini de eksik etmedim. Sonra biraz öksürük oldu ona da prospan verdim haftasına toparladı. Ben parol içtim 3. Gün daha kendim gibi hissediyordum zaten. Bizde sağlık ocağı da aradı beni ve bebeği sordu. İlgili hemşirenin telefonu varsa onlar da yol gösteriyor. Doktor covid sonrası 8 haftalık dönem için dikkat etmemi söyledi. Ateş, ishal vs gibi bir durum olursa haber ver hemen dedi. Farklı organlarda sıkıntıya yol açabiliyormuş bu dönemde. Sizin de aklınızda bulunsun.

Eğer emiyosa bol bol emzirmeye çalış. Ateşi ağrısı için calpol verebilirsin ben 1.5 çay kaşığı veriyorum diş zorladıkça. İşe yaramıyorsa fitil kullan paranox

Geçmiş olsun sizlere Gereksiz06 Gereksiz06 . Yakında biz de covid geçirdik, bizimkinin benden önce ateşi çok yükseldi, doktoru calpol ve pedifen dönüşümlü ver dedi. D vitaminini de eksik etmedim. Sonra biraz öksürük oldu ona da prospan verdim haftasına toparladı. Ben parol içtim 3. Gün daha kendim gibi hissediyordum zaten. Bizde sağlık ocağı da aradı beni ve bebeği sordu. İlgili hemşirenin telefonu varsa onlar da yol gösteriyor. Doktor covid sonrası 8 haftalık dönem için dikkat etmemi söyledi. Ateş, ishal vs gibi bir durum olursa haber ver hemen dedi. Farklı organlarda sıkıntıya yol açabiliyormuş bu dönemde. Sizin de aklınızda bulunsun.
Ben de şunu okudum anne sütünde covid antikoru 10 aya kadar bulunabiliyormuş. Tabi kiminde 3-5 ay da olabilir ama araştırma sonuçları genelde 10 ay diyor. Ben dün test verdim ama önceki 2 gün de genzim yanıyordu bacaklarım ağrıyordu ve maske vs kullanmadan ağız ağıza yattık oğlumla hep. Test sonucu çıkınca taktım, gece yine sürekli emiyo yine maskeliyim ama arada arkamı dönüp çıkarıyorum maskeyi. Full dikkat edemiyorum yani. Henü belirtisi yok oğlumun. Bu geceyi sorunsuz ateşsiz ağrısız atlatırsa bence onu sütüm korumuş olacak çünkü ocak ayında covid geçirdik daha 7 ay olmuş. O zamandan sütümde antikor olabilir diye umuyorum

Kızlar sabah erkenden check up a gideceğim özel bir hastaneye. Emzirdigim için meme ultrasonu hakkım falan saklı kalacakmış. İlk kez ayrılacağım oglandan yarın. Sürekli memede beraber uyuyoruz. Bir iki hafta öncesine kadar 1 saatte olsa memesiz uyuyordu şimdilerde 10 dk falan memesiz uyuyor bende haliyle sıfır uykulu gibi uyanıyorum. Böyle olunca yaşam kalitem çok düştü. Enerjim yok. Hastalıkların her dalına gitmem gerekiyor gibi. Bende direk check up yaptırmaya karar verdim bu yüzden. Bir günde hallolmasi lazım birde. Eşim yarın izinli eşim bakacak oğlana. Sabah gitmeden süt sagacagim. İlk bir aydan sonra biberonu reddetmişti emzikte emmiyor. Ve meme olmadimi çok ağlıyor. Bazen ayağımda salladimmi devam ediyor uyumaya ama nadir. Sabah sagdigim sütü verecek esim emmek isterse bakalım. Sallayacak falan. Çok ağlarsa taksiyle yanıma hastaneye gelecekler. Sırf meme için Hastanede uzak. Aracımız var ama eşim taksiyle gelecek mecbur. Yani stresli bir gün beni bekliyor. Beraber gidemiyoruz çünkü oğlan öğlene kadar uyuyor geç yattığı için. Benim işim sanırım gün boyu sürecek. Tomografiye de gireceğim büyük ihtimal. Tomografiden sonra emzirmek kesin sakıncalıdır ama mecburum. Ne kadar zarari olabilir ki fikriniz var mı 😔 bunu çok sıkıntı yapıyorum.
Geçmiş olsun, naısl geçti gününüz? Bazen biz varız diye meme akıllarına geliyor, umarım babasıyla rahat zaman geçirmiştir. Sonuçlar da iyidir umarım.
Bu arada sürekli meme ağızda uyuması çok zordur 😕 biz de defalarca uyanıyoruz emip emip uyuyor. Nasıl dayanıyorum bilmiyorum

Teşekkür ederim ☺️ gün tahmin ettiğim gibi geçti. Ben evden çıktıktan hemen sonra uyanmış meme istemiş eşimde sagdigim sütü vermiş daha çok ağlamış, ayağında sallayınca biraz daha uyumuş sonra yine uyanıp meme istemiş. Ben oraya gittigimden evden çıkmam dahil toplam 1,5 saat sonra yanimdaydilar. Telefonla konuşurken esimle çok ağlıyordu zaten. Geldikten bir saat sonra boş bir odada emzirdim uyumaya geçti benim sıram geldigi halde giremedim polikliniğe.Ama orda çok uyudu bebek arabasında. Röntgen çektiler Dr bir gün emzirme dedi. Çok teorik konuşuyorlar ne bilsinler ne yaşadığımı. röntgenden yarım saat sonra emzirmek zorunda kaldim.Kendi iş yeri revir doktorumu aradım emzirebilirsin dedi. Zararı olmaz dedi. Bende bunu duymak istiyordum zaten. Bu şekilde ☺️ hazırlamıştım kendimi olacaklara tam düşündüğüm gibi oldu. o yüzden çok stres yaşamadım.bu arada aşırı şekilde demir eksikliği ve B12 eksikliği çıktı başka şükür birşeyim yok 🙏

Geçmiş olsun, naısl geçti gününüz? Bazen biz varız diye meme akıllarına geliyor, umarım babasıyla rahat zaman geçirmiştir. Sonuçlar da iyidir umarım.
Bu arada sürekli meme ağızda uyuması çok zordur 😕 biz de defalarca uyanıyoruz emip emip uyuyor. Nasıl dayanıyorum bilmiyorum
Ben artık dayanamıyorum valla 😥 ben çözdüm artık ya benim bebe alışkanlıktan yapıyor, her sabah 5.30 da kalkıyor ama deli gibi uykusu var. Gece emzirmeyi bırakmayı düşünüyorum artık 😏

Kızlar selam🌸 Benim bu bebiş artık geceleri sürekli kalkıyor, bazen minicik emiyor bazen de memede uyumak istiyor. Emiyor geri koyuyorum bazen 1 saat sonra bazen 2 bazen yarım saatte kalkıyor sürekli emekliyor. Kalkıyor ama kafayı tutamıyor bulduğu yere devriliyor fakat uykuya geri dönemiyor. Sabahları da 5.25 ya da buçuk gibi kalkıyor ama gözünü acamiyor uyumaya çalışıyor 15dk da bir geri kalkıyor. Fark ettim ki hep aynı saatlerde kalkıyor ve bu bir alışkanlık haline geldi.

Bu yüzden artık gece emzirmesini kesmeyi düşünüyorum. Var mı aramızda gece beslenmesini kesen?

Birkaç video izledim herkes gece beslenmeyi kesince düzene girdiğini anlatıyor. Henüz bir doktor bulamadık o yüzden doktora sormadım ama bence vakti gelmiştir ya. Umarım çok zorlanmadan halledebiliriz, korkmuyor değilim valla ama ne yapalım böyle de uykusuz kalıyoruz ikimizde.

ya ben de acacagim tabi ama suphe ettjm iste bir deneyim😀

nasil bisey di mi en ufak sese uyaniyoruz? Ben esimle de yatamiyorum defalarca uyandigimiz icin ayni odada olunca o da cok uyaniyor malesef. Ben de ozledim yani esimle sarilip uyumayi temas etmeyi.
Şanslı bu konuda benim eşim. Kızım yanında feryat figan ağlasa uyanmaz. O kadar derin uykusu 🤭

Kızlar az önce covid pozitif çıktım. Dün biraz boğaz ağrım vardı bugün de var Bi de bacak baş ağrısı ama çok şiddetli değil. İşin kötüsü oğlumla birlikte yatıyoruz kesin ona da bulaştı napcam bilmiyorum ya bu saatten sonra maske falan fayda etmez heralde dimi
Çok geçmiş olsun canım 🌺

Ben artık dayanamıyorum valla 😥 ben çözdüm artık ya benim bebe alışkanlıktan yapıyor, her sabah 5.30 da kalkıyor ama deli gibi uykusu var. Gece emzirmeyi bırakmayı düşünüyorum artık 😏

Kızlar selam🌸 Benim bu bebiş artık geceleri sürekli kalkıyor, bazen minicik emiyor bazen de memede uyumak istiyor. Emiyor geri koyuyorum bazen 1 saat sonra bazen 2 bazen yarım saatte kalkıyor sürekli emekliyor. Kalkıyor ama kafayı tutamıyor bulduğu yere devriliyor fakat uykuya geri dönemiyor. Sabahları da 5.25 ya da buçuk gibi kalkıyor ama gözünü acamiyor uyumaya çalışıyor 15dk da bir geri kalkıyor. Fark ettim ki hep aynı saatlerde kalkıyor ve bu bir alışkanlık haline geldi.

Bu yüzden artık gece emzirmesini kesmeyi düşünüyorum. Var mı aramızda gece beslenmesini kesen?

Birkaç video izledim herkes gece beslenmeyi kesince düzene girdiğini anlatıyor. Henüz bir doktor bulamadık o yüzden doktora sormadım ama bence vakti gelmiştir ya. Umarım çok zorlanmadan halledebiliriz, korkmuyor değilim valla ama ne yapalım böyle de uykusuz kalıyoruz ikimizde.
Kesinlikle alışkanlık. Benim bebişim de hep aynı saatlerde kalkıyor. Gözler kapalı emip uyuyor. BaZı geceler daha sık kalkıyor. 🤷🏻‍♀️Bizim doktor emsin kesme dedi ama bırakmalı diyen doktorlar da çok. Bi tanıdığım ağzı sıkı az akan biberonla uyanınca su ver dedi ama gece vakti gözüm kesmiyor su vermeyi. Normalde bile genzine kaçabiliyor. Annem hep 12 de emerdiniz 6 ya kadar uyurdunuz diyor öyle bile olsa yeter :)

Doğrusu ne bilmiyorum canım ama bana da 1 yaşından sonra gece emzirmesini kesmek mantıklı geliyor. Biz gece uyanıp yemek yemiyoruz sonuçta, çocuğu niye besleyelim diye düşünüyorum. Ama uyandığında tekrar nasıl sakinleştirip uyutacagimi bilmiyorum ben de. Bu sıralar pek emzik de almıyor, tekrar alışsın da istemiyorum.Doktorla, asm de hemşireyle konuşmayı düşünüyorum. 5 Eylül de gideceğiz sanırım. Konuşunca sana da yazarım. Hemşiremiz çok ilgili sağ olsun.
J joynss ben de su veremem sanırım, gündüz bile genzine kaçıp öksürüyor, korkarım gece ben de.

Doğrusu ne bilmiyorum canım ama bana da 1 yaşından sonra gece emzirmesini kesmek mantıklı geliyor. Biz gece uyanıp yemek yemiyoruz sonuçta, çocuğu niye besleyelim diye düşünüyorum. Ama uyandığında tekrar nasıl sakinleştirip uyutacagimi bilmiyorum ben de. Bu sıralar pek emzik de almıyor, tekrar alışsın da istemiyorum.Doktorla, asm de hemşireyle konuşmayı düşünüyorum. 5 Eylül de gideceğiz sanırım. Konuşunca sana da yazarım. Hemşiremiz çok ilgili sağ olsun.
J joynss ben de su veremem sanırım, gündüz bile genzine kaçıp öksürüyor, korkarım gece ben de.
ben de katılıyorum sana. doktor da kes dese içim rahat edecek, emecek istediği sürece diyince sözünden çıkmak konusunda tereddüt ettim.

Kesinlikle alışkanlık. Benim bebişim de hep aynı saatlerde kalkıyor. Gözler kapalı emip uyuyor. BaZı geceler daha sık kalkıyor. 🤷🏻‍♀️Bizim doktor emsin kesme dedi ama bırakmalı diyen doktorlar da çok. Bi tanıdığım ağzı sıkı az akan biberonla uyanınca su ver dedi ama gece vakti gözüm kesmiyor su vermeyi. Normalde bile genzine kaçabiliyor. Annem hep 12 de emerdiniz 6 ya kadar uyurdunuz diyor öyle bile olsa yeter :)
Bizim neredeyse 1 aydır çok kalkıyor ve geziyor yatakta 🤦 bende burda bir doktor buldum yorumları iyi ama daha gitmedik, burası batı gibi değil cidden en çok hastane konusunda zorlanıyoruz 😞 ben gündüz de içtiği suluk ile her kalktığında su veriyorum baya içiyor 🙄😅😅 arada fazla kaçırıyor öksürüp devam ediyor🤭 cidden 6ya kadar olsa ona da razıyız ya
Nasıl sakinleşecek kısmı benide inanılmaz korkutuyor bende emzik vermek istemiyorum. Zaten sadece uyku arasında alıyor bari ikisi aynı anda bitsin diyorum. Bazı bebekler 3 günde bazıları 10 günde alışıyormuş. Başarısız olanda var bebek hazır olmadığı için valla tamamen bebek ve şans heralde ya🤔 çok sevinirim canım bana da haber verirsen🙏 izlediğim videolar da bebekler hep büyük ya hiç 11 aylık olan yok.

Aslında eş destekli olunca daha kolay oluyormuş, uyanınca anne değil de baba gidince emmeyecegini anlıyormuş. Eşim 5 günlük göreve gidicek o yokken bir denemek istiyorum en azından baba uykusuz kalmasın. Baktım olmuyor en azından o gelene kadar emzirme sayısını azaltıp gelince birlikte deneriz diyorum, hayırlısı artık 😅😅

Evet ishal ben de dr a sorayım iyi ki yazdın çok sağol

Gece biz de perişanız yaa geçen ay anestezili muayene olacak ve geceden aç olması lazım diye emzirmedim ama o kadar zorlandık ki uykuya dalamadı çocuk resmen sabaha kadar oturduk mızmız halde. O gece karar vermiştim hem yatağı ayıracaktım hem gece beslenmesini azaltacaktım ama kendimde o gücü göremiyorum hiç. Uzmanlar 1 yaş sonrası gece beslenmesi gereksiz diyor ben birçok farklı uzmandan bu şekilde okudum dinledim. O konuda sorunum yok ama uygulamaya hiç cesaretim yok. O anestezili muayene er geç tekrar olacak zamanı belli değil ama sırf o geceyi tekrar yaşamamak için bile gece beslenmesini kesmem lazım benim. Bana da gaz verin akıl verin biraz 😒

Gece biz de perişanız yaa geçen ay anestezili muayene olacak ve geceden aç olması lazım diye emzirmedim ama o kadar zorlandık ki uykuya dalamadı çocuk resmen sabaha kadar oturduk mızmız halde. O gece karar vermiştim hem yatağı ayıracaktım hem gece beslenmesini azaltacaktım ama kendimde o gücü göremiyorum hiç. Uzmanlar 1 yaş sonrası gece beslenmesi gereksiz diyor ben birçok farklı uzmandan bu şekilde okudum dinledim. O konuda sorunum yok ama uygulamaya hiç cesaretim yok. O anestezili muayene er geç tekrar olacak zamanı belli değil ama sırf o geceyi tekrar yaşamamak için bile gece beslenmesini kesmem lazım benim. Bana da gaz verin akıl verin biraz 😒
Gerçekten çok zor ya bir şekilde düzene girmesi gerek artık. Açlıktan değil de gercekten alışkanlık olduğunu düşünüp kendime ve vicdanıma engel olmaya çalışacağım 😒 böyle kendisi de rahat değil uyuyamıyor perişan resmen çocuk. Umarım o da hazırdır ve çok sancılı olmaz.

Sen bir kez mecburi de olsa bunu yapmışsın, o zaman daha küçüktü ve gerçekten acıkmış olabilir ondan çok zor olmuş olabilir. Bu defa daha rahat geçer belki, umarım en yakın zamanda o güç ve karar gelir. Hiç değilse kendimize 1 hafta verelim bakalım nasıl gidiyor ona göre karar veririz artık.

Gerçekten çok zor ya bir şekilde düzene girmesi gerek artık. Açlıktan değil de gercekten alışkanlık olduğunu düşünüp kendime ve vicdanıma engel olmaya çalışacağım 😒 böyle kendisi de rahat değil uyuyamıyor perişan resmen çocuk. Umarım o da hazırdır ve çok sancılı olmaz.

Sen bir kez mecburi de olsa bunu yapmışsın, o zaman daha küçüktü ve gerçekten acıkmış olabilir ondan çok zor olmuş olabilir. Bu defa daha rahat geçer belki, umarım en yakın zamanda o güç ve karar gelir. Hiç değilse kendimize 1 hafta verelim bakalım nasıl gidiyor ona göre karar veririz artık.
Yok canım 4-5 saat açlık istediler o yüzden işlemden 5 saat önce uyandırıp yedirdim baya emzirdim. Sonra uyuttum ve her zamanki gibi yarım saatte veya saatte bir uykusu hafifledikçe meme istedi. Acıkması imkansız yani. Hatta dedim şu memelerin Bi vanası olsa da kapatsam süt gelmese de emzik gibi emip uyusa 😒 benimki emzik gibi kullanıyor. Uyku döngüsünü yapamıyor memesiz. Tabi ikimizin de uykusu kalitesiz oluyor bu şekilde. Bir de demiştim benimki boy kilo olarak biraz geride, ben de o yüzden vicdan yaparım sabaha kadar emiyo amaç süt olmasa da karnı doluyo sonuçta onu da kesersem daha da mı yavaşlar büyümesi acaba diye.. Ben görümcemi kınamıştım bu ne böyle sabaha kadar memesi açık büfe yatıyo diye 😀 başıma geldi malesef

Selam kızlar, yaklaşık 2 aydır Fransa'dayim çok yoğun ve yorucu geçiyor, herkes gibi🤗 Arada girip bakıyorum ne yaptiniz diye🥰
K Kbo4 gece beslenmesini bende kesmeye karar verdim. Kızım 4 aylıkken Pınar Sibirsky 'den uyku eğitimi almıştım ve çok güzel düzene girmiştik. Sonra işin kolayına kaçıp uykuya geçişlerde meme verdim ve meme destekli uyumaya başladı. Tamamen benim hatam! Bu minnaklar gece acikmiyor tamamen alışkanlık ve emzik niyetine bizi kullanıyorlar. Bu arada meme destekli uyumaya alıştığı için emziği de bıraktı. Çarşamba günü tr ye dönüyorum ve pazartesi tekrar uyku eğitimi ve gece beslemesini bırakmaya başlayacağım. 3 gun ile 1 hafta arası sürecek. Evet ağlayacak ama alışacak. Sonra ikimizde rahat edeceğiz. Enerjim bitik, yorgunum:( Belki maximum 1 hafta zorlanacagim ama sonrası harika olacak.
Pınar sibirsky nin YouTube videolarını izlemenizi tavsiye ederim.
Bu arada araba yolculuğu 3 saati geçtiğinde feryat figan kopuyor. Uykusu geldiğinde yola çıkıyoruz, 30 DK ya da 1 saat uyuyor. Sonra oyalamasi off çok zor🤯
Haftaya uçak yolculuğum var şans dileyin. Gelirken acaip zorlandım, yaklaşık 4 saat sürüyor. Birde Samsun'a bağlantılı ucusum var, şimdiden stres bastı.

Back
X