• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de kanguru deniycem bu hafta. İnşallah sorun çıkarmaz, evde bikaç kere koydum kanguruya, emzircem zannetti ağzını kuş yavrusu gibi açıp baktı, sonra emzirmediğimi görünce ağlamaya başladı, bu sorunu nasıl aşabiliriz bilemedim 😅

Bu arada bugün kontrole götürdük, sünnet yarası iyileşmiş, bugün banyo yaptırcaz, çabucak iyileşti maşallah 😊

Hayırlı olsun sünnet yarası kaç günde iyileşti? zorluk oldu mu? ben de yaptırmayı istiyorum erken olması daha mı avantajlı iyileşme açısından.
Ben kanguru yerine sling wrap aldım çok rahat bağlar bağlamaz uyudu kolik bebeklerde çok işe yarıyormuş

Kanguruyu kesinlikle tavsiye ederim, bizimki bayılıyor.. Ana kucağını beğenmeyen bebiş kanguruda mışıl mışıl, ama yerine koyunca uyanıyor :) aldığım en faydalı şeyler listesinde top 3 te:)

Ben de kanguru deniycem bu hafta. İnşallah sorun çıkarmaz, evde bikaç kere koydum kanguruya, emzircem zannetti ağzını kuş yavrusu gibi açıp baktı, sonra emzirmediğimi görünce ağlamaya başladı, bu sorunu nasıl aşabiliriz bilemedim 😅

Bu arada bugün kontrole götürdük, sünnet yarası iyileşmiş, bugün banyo yaptırcaz, çabucak iyileşti maşallah 😊
Ay çok sevindim gerçekten oldu da bitti maşallah 😂😂
Kanguru bende istiyorum da sevmezse boşa masraf etmis olur muyum diye düşünüyorum. Önce uygun fiyatlı alıp deneyeyim diyorum bazıları var çok pahalı gerçekten.

Kızlar o sarı kokulu akıntılı bende de var. Arada kırmızı oluo. Dr 40 çıkınca gidicez. Daha 2 hafta ya yakın var. Bakıyorum herkeste aynı şikayetler var. Belki normal Bi durumdur
Bugün gittim enfeksiyon başlangıcı fitil ve antibiyotik başlattı 40 ı beklemeyin derim ilerleyin dikiler zararı oluyor doktor da biran önce başlansın dedi tedaviye

defne92 defne92 Solomom baby nin koala desenli olanından 2.el aldım ben, yenidoğan aparatı da olmalı muhakkak. Sling de güzel ama sanırım belli bir aydan sonra kullanılmıyor ve de takması daha zor diye biliyorum. Sürekli ağlayan bebeğimi anca böyle susturabiliyorum, kucağa alıştı dedikleri bu olsa gerek:/:) tabi kanguruda iner inmez uyusa bile uyanıyor maalesef, şimdi neyse de sonra zor olacak gibi.

Bugün gittim enfeksiyon başlangıcı fitil ve antibiyotik başlattı 40 ı beklemeyin derim ilerleyin dikiler zararı oluyor doktor da biran önce başlansın dedi tedaviye
Benim hala sonucum gelmedi yarin belli olur. Zaten suan akintida acaip artis var ve orasi nemli kaliyor hic iyi degil.

Ay çok sevindim gerçekten oldu da bitti maşallah 😂😂
Kanguru bende istiyorum da sevmezse boşa masraf etmis olur muyum diye düşünüyorum. Önce uygun fiyatlı alıp deneyeyim diyorum bazıları var çok pahalı gerçekten.
Ben geçen bimden aldım 50 TL ye. Beğendim güzeldi. Ama daha kullanmadık.

Kanguruda çekindiğim nokta kalın olması yaz geliyor sıcakta o kanguru çok fena terletiyor markete git gel fena oluyor ilk çocuktan biliyorum. İnce terletmeyen kanguru var mı bildiğiniz?

Kanguruda çekindiğim nokta kalın olması yaz geliyor sıcakta o kanguru çok fena terletiyor markete git gel fena oluyor ilk çocuktan biliyorum. İnce terletmeyen kanguru var mı bildiğiniz?
Vücut sağlığınız yerindeyse fıtık, boyun düzleşmesi yoksa kullanım.icin guzel bebek tombikse ya da yaza kadar tombikleseeginden varsa fıtığı zorlar.
Bende boyun düzleşmesi var hic kullanamadım kizimda .

Ben geçen bimden aldım 50 TL ye. Beğendim güzeldi. Ama daha kullanmadık.
Yaa dış dünyadan haberim yok bilsem bende alir denerdim. Bir tane buldum trendyol da sanırım 180 li biseydi yenidoğan için aparatı da vardı. iyi midir bilemiyorum ki.

Benm Gögüslerm ucu kopmak üzere 9 günlük olduk bugün bu kadar kısa sürede ömrümden ömür bitti Nasl geçecek ne olcak bilmyorm. Neler kullanıyorm geçmiyor dua edin lütfen bağrtılarla veriyorm kopan yerlerden yeni tomurcuk etler çıkyor demkki benmde kızımnda bunu görecgi var 😭 Rabbim onun rızkı hatrına bana yardm etsnn yoksa ben dayanamıcam
Her emzirdikten sonra zeytin yagi sur canım çok iyi geldi bana hem yumuşak kalmasını sagliyo hemde iyileştiriyor.

Günaydın kızlar. Bir kaç sorum olacak 😬
1)Bebeğim üst bedenini kundaklatmadan uyumuyor. Üzülüyorum eli kolu bağlı diye 😕 Bağlamayınca 15-20dk uyanıyor. Bazen ağlıyor kundaklayınca susuyor. Bu gelişimini etkiler mi?
2) Ağızdan gaz çıkarmıyor ya da biz beceremiyoruz. Bunun bir kolayı var mı?
3) Benim kız bol süte alışkın memedeki süt azalınca daha faydalı yağlı kısmı çekmekle uğraşmak istemiyor memeyi çekiptirip ağlıyor. Diğer memeye geçince susup lıkır lıkır içiyor. Buna nasıl bir yol izlemeliyim?

1)Bebeğim üst bedenini kundaklatmadan uyumuyor. Üzülüyorum eli kolu bağlı diye 😕 Bağlamayınca 15-20dk uyanıyor. Bazen ağlıyor kundaklayınca susuyor. Bu gelişimini etkiler mi?
3) Benim kız bol süte alışkın memedeki süt azalınca daha faydalı yağlı kısmı çekmekle uğraşmak istemiyor memeyi çekiptirip ağlıyor. Diğer memeye geçince susup lıkır lıkır içiyor. Buna nasıl bir yol izlemeliyim?
Kundaagin alt tarafini sıkı yapmadığın sürece sıkıntı olmaz canım benim oglanda kundak yapinca uyumuyo kollarını çıkartmaya uğraşırken uyaniyo
Ustten gaz bazen hemen cikiyo bazen cikmiyo ben 10 dakka sırtına vuruyorum bazen sonra bi yatırıp kucağıma alıyorum çıkmayınca 2 dakka yatır obur omzuna geçir
Bi göğsünude tamamen bosaltmadan öbürüne geçme göğsünü elinle tutarak emzirirsen daha çok süt geliyo

Kundaagin alt tarafini sıkı yapmadığın sürece sıkıntı olmaz canım benim oglanda kundak yapinca uyumuyo kollarını çıkartmaya uğraşırken uyaniyo
Ustten gaz bazen hemen cikiyo bazen cikmiyo ben 10 dakka sırtına vuruyorum bazen sonra bi yatırıp kucağıma alıyorum çıkmayınca 2 dakka yatır obur omzuna geçir
Bi göğsünude tamamen bosaltmadan öbürüne geçme göğsünü elinle tutarak emzirirsen daha çok süt geliyo
Sağol ilknurum cevaplar için. Gaz hiç sorun olmuyordu kıvaranmıyordu yeni başladı. Kimyon demleyip verdim senden okumuştum inşallah faydası olur. Memeyi Çekiştirip ağlayınca ben sıkıyorum süt akıyor ama benim kız çekmiyor. Bu yüzden kilo alımı sıkıntıya girebilir. Hep ilk sütü aldığı için daha dikkat ediyorum. Siniri geçince yine aynı memeyi teklif ediyorum vs. analık ne zor ya😭

Sağol ilknurum cevaplar için. Gaz hiç sorun olmuyordu kıvaranmıyordu yeni başladı. Kimyon demleyip verdim senden okumuştum inşallah faydası olur. Memeyi Çekiştirip ağlayınca ben sıkıyorum süt akıyor ama benim kız çekmiyor. Bu yüzden kilo alımı sıkıntıya girebilir. Hep ilk sütü aldığı için daha dikkat ediyorum. Siniri geçince yine aynı memeyi teklif ediyorum vs. analık ne zor ya😭
Malesef zor canım ben kimyonu genelde gece uykusuna yatmadan veriyorum gece rahat uyusun diye olmado emzirirken öbürüne gec onuda emince tekrwr onceki emdigine dön kilo alimida iyi bence sana niye az demişler anlamadım bi kilo almış daha ne alcakki

Kızlar dediklernizn hepsini uyguladm memlyn ide aldm kuzmmm ne yapsam fayda etmedi bebegim Kaşıkla sağdgm sütü yerkende ağlıyor meme istyor biberonla verdim onlada ağlyor. Veremicek durumdym ama Onun o halini. Görünce canmda cıksa veriyorm
Burda bir arkadaş meme ucu kremini vs sürüp buzdolabı poşeti ile üstünü kapattığını söylemişti. Benimde ilk zamanlar çok kötüydü göğsümün biriyle emziremşyor korkuyordum çok acıyor diye. Bende krem sürüp üstünü poşetle kapatınca göğsüm rahatladı. Hem krem sürdüm hem zeytinyağı.

1) yarım kundak ben de o şekilde uyutuyorum sağlıklı olduğu söyleniyor hatta tavsiye ediliyor.
2) gaz olayını ben de anlamadım bazen çıkıyor bazen çıkmıyor internette gaz çıkarma videoları var onları izlemiştim ben
3) süt bitse bile hemen diğerine geçmiyorum Yarım kaldıysa önce en son verdiğim memeden başlıyorum emzirmeye. Memenin altından destek yapabilirsin veya memeyi sıkınca da kalan sütler iniyor. Bir de çok çabuk yoruluyorlar bebeğin çenesinin altından destek yapıyorum ben

Back
X