• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hayırlı olsun sünnet yarası kaç günde iyileşti? zorluk oldu mu? ben de yaptırmayı istiyorum erken olması daha mı avantajlı iyileşme açısından.
Ben kanguru yerine sling wrap aldım çok rahat bağlar bağlamaz uyudu kolik bebeklerde çok işe yarıyormuş
Sünnetin ertesi günü iyileşmeye başlamıştı, dün de tamamen iyileşti dikişlerin düşmesini bekliyoruz, dün banyo da yaptırdık. Bikaç sayfa önce şu şekilde anlatmıştım sünnet safahatımızı aşağıya alıntıladım 🙂

Erken yaptırınca daha çabuk iyileşiyormuş, bebeğim daha çok hareketlenmediği için iyileşmesi de kolay oldu, belki yürümeye başladıktan sonra daha zor oluyordur.
Bugün oğlumu sünnet ettirdik. Öncelikle bir merhem sürdüler yarım saat kadar bekledik daha sonra pipisine iğne yaptılar. İğne yapılırken oğlum çok ağladı ama bizden önceki bebek hiç ağlamamış, doktor öyle söyledi. Daha sonra ameliyat masasına yatırdılar bu esnada emzirmemi istediler. Bu şekilde emzirmek baya zor oldu, belim sırtım her yerim ağrıdı, sünnet sırasında oğlum meme emdi, daha sonra yarım saat beklememiz istendi, bu yarım saat içinde bebeğim çok ağladı, ne yapsam sakinleştiremedim, mosmor oldu, o esnada kendimi çok çaresiz hissettim😔 sonrasında hemşire kontrol etti kanama olmadığı için bolca pişik kremi uyguladı, hastaneden çıktıktan sonra bikaç saat uyudu ama sonra çığlık atarak uyandı yine baya bir ağladı, altını değiştirip doktorun verdiği pişik kreminden bolca sürdük. Ara ara yine uyanıp ağlıyor, zor sakinleştiriyorum, baya canı yanıyor belli ki🥺

Ay çok sevindim gerçekten oldu da bitti maşallah 😂😂
Kanguru bende istiyorum da sevmezse boşa masraf etmis olur muyum diye düşünüyorum. Önce uygun fiyatlı alıp deneyeyim diyorum bazıları var çok pahalı gerçekten.
Ben sling de aldım kanguru da aldım. Slingi tam istediğim gibi kullanamadım, içine koyunca bacaklarını hemen yukarı toplayıp cenin pozisyonuna geliyo ayakları sıkışmış gibi hissediyorum, bacaklarını salana kadar kullanmicam.

Kanguru olarak da nuna aldım, biraz pahalı ama videolarını izleyince çok kullanışlı göründü gözüme, bikaç kere evde denedik ama dediğim gibi emmeye çalıştı ememeyince sinirlendi ağladı falan 😅 iyice doyurup bi daha deniycem şu sünnet dikişleri de düşsün bi

Burda bir arkadaş meme ucu kremini vs sürüp buzdolabı poşeti ile üstünü kapattığını söylemişti. Benimde ilk zamanlar çok kötüydü göğsümün biriyle emziremşyor korkuyordum çok acıyor diye. Bende krem sürüp üstünü poşetle kapatınca göğsüm rahatladı. Hem krem sürdüm hem zeytinyağı.
Bendim cidden işe yaramasına sevindim🥰 Nemli kaldığı için güzel iyileşiyor😊

Günaydın kızlar. Bir kaç sorum olacak 😬
1)Bebeğim üst bedenini kundaklatmadan uyumuyor. Üzülüyorum eli kolu bağlı diye 😕 Bağlamayınca 15-20dk uyanıyor. Bazen ağlıyor kundaklayınca susuyor. Bu gelişimini etkiler mi?
2) Ağızdan gaz çıkarmıyor ya da biz beceremiyoruz. Bunun bir kolayı var mı?
3) Benim kız bol süte alışkın memedeki süt azalınca daha faydalı yağlı kısmı çekmekle uğraşmak istemiyor memeyi çekiptirip ağlıyor. Diğer memeye geçince susup lıkır lıkır içiyor. Buna nasıl bir yol izlemeliyim?
Yarım kundak öneriliyor 👍
Gaz bazen kendi çıkartıyor bazen uğraşsam da çıkmıyor 🤷🏻‍♀️
Memeyi de istersen azaldığını farkedince aşağıya doğru eğil süt geliyor yercekimi kuralı 🤭baktın hala tatmin olmuyor mecbur diğer memeye geçersin 😉

1) yarım kundak ben de o şekilde uyutuyorum sağlıklı olduğu söyleniyor hatta tavsiye ediliyor.
2) gaz olayını ben de anlamadım bazen çıkıyor bazen çıkmıyor internette gaz çıkarma videoları var onları izlemiştim ben
3) süt bitse bile hemen diğerine geçmiyorum Yarım kaldıysa önce en son verdiğim memeden başlıyorum emzirmeye. Memenin altından destek yapabilirsin veya memeyi sıkınca da kalan sütler iniyor. Bir de çok çabuk yoruluyorlar bebeğin çenesinin altından destek yapıyorum ben
sağol canım cevaplar için. Kızımla cenk ederek ben kazanacağım inşallah 🥰

Yarım kundak öneriliyor 👍
Gaz bazen kendi çıkartıyor bazen uğraşsam da çıkmıyor 🤷🏻‍♀️
Memeyi de istersen azaldığını farkedince aşağıya doğru eğil süt geliyor yercekimi kuralı 🤭baktın hala tatmin olmuyor mecbur diğer memeye geçersin 😉
sağol canım cevaplar için içim rahatladı memeyi de aşacağız inşallah 🥰

Kuzum benim sezeryandan sonra bağırsakların çalışmadı doktor yazmıştı kullandım 2 gün kullanılabiliyor demek ki ama o iki gün daha 4 5 günlük olmamıza rağmen gaz sancısından mahvoldu çocuğum bıraktım sancı da bitti dikkatli ol
Hiç gaz yapacağını düşünmemiştim resmen kullandigim günler daha çok gazlandı. Ama düzelmedim kullanmak zorundayım ne yapacağım bilmiyorum cevap için teşekkür ederimm🌸
Kenarlarindan kesik yerlerden etler cikmaya basladi iyilesyomu dha mi kotu oluyo blmyorm
Benimde öyle oluyor😑
Bana da doktorum sezaryenden sonra yazmıştı ben kullanmıştım o dönemde
Ben aylık kontrolde sordum kuzum bağırsak emilimi yok kullanabilirsin dedi.
Çok sağolun kızlar mesajlarınızı okuyup kullanmaya başlamıştım ama ancak yazabiliyorum teşekkür ederim🌸
Ay bi gun metede bana acısada uyusam😄
Acıyacak annesi dinlendirecek seni hissediyorum😂
Çocuğumun şansına anne karnında karantina 1 aylık olduk yine karantinadayız 🤷‍♀️
Geçmiş olsun canım ya inşallah virüs geçmemiştir.😔
Kizlar bizde 1 aylik asimizi olduk çok ağlamadı allahtan 4600 olmuş boyumuzda 53 cm olmuş çok sukur her şey yolunda
Maşallahh çok iyi, az ağlamasına da ayrıca sevindim😍
canım kaç kilo doğmuştu. Bizde bugün tam 1 aylığız.Aşımızı olduk. Şifa olsun bebeklere♥️ kıyafetler düşünce kilosu mu bu birde.😊 Benim kız 3290 doğdu. şimdi 4375 çıktı kıyafetleri düştü ebe 4200 dedi. Boyu 53 cm ama Sınırda kilo alımı nasıl düzeltilir bilmiyorum. 😕
Kim sana sınırda dedi ki 1 ayda 930 gr aldı kızım çıplak tartıldı. Doktor çok iyi bakmışsın bebeğine böyle devam dedi üzülme gayet güzel kilo almış maşallah 🤗
Bebekleriniz mukuslu kaka yapıyor mu kızlar
1 defa oldu. Doktor geniz akıntısı olursa onu kakayla atmış olabilir dedi

Şu meme ucuna poşet koyma olayını deneyeceğim ben de. Ağlayarak emziriyorum geçen gün kanadı kanaya kanaya emzirdim çok fenayim derin derin çatlaklar var yarılacak göğüs ucum diye çok korkuyorum bu acı bile çok fazla. Zeytinyağı sürmeye başladığımdan beri sanki bir nebze iyi oldu. Bunlar yetmez gibi mastit de oldum göğüsüm çok ağrıdı ama onu da aştık galiba 3 gün sürdü bugün göğüsümdeki yumru yok çok şükür kaybolmuş.😊 mastiti sık emzirme ile yok edemedim emzirdikten sonra pompa ile süt gelmeyene kadar sağdık o şekilde fayda gördüm.

Şu meme ucuna poşet koyma olayını deneyeceğim ben de. Ağlayarak emziriyorum geçen gün kanadı kanaya kanaya emzirdim çok fenayim derin derin çatlaklar var yarılacak göğüs ucum diye çok korkuyorum bu acı bile çok fazla. Zeytinyağı sürmeye başladığımdan beri sanki bir nebze iyi oldu. Bunlar yetmez gibi mastit de oldum göğüsüm çok ağrıdı ama onu da aştık galiba 3 gün sürdü bugün göğüsümdeki yumru yok çok şükür kaybolmuş.😊 mastiti sık emzirme ile yok edemedim emzirdikten sonra pompa ile süt gelmeyene kadar sağdık o şekilde fayda gördüm.
Canım çok şükür geçmiş masittin. Burdan herkese de duyurayım. Meme de yumru ve acı hissederseniz bebeğin çenesi yumruya gelecek şekilde pozisyon alıp emzirin hemen boşaltıyor o şekilde bebek ve yumru acı geçiyor.

Canım çok şükür geçmiş masittin. Burdan herkese de duyurayım. Meme de yumru ve acı hissederseniz bebeğin çenesi yumruya gelecek şekilde pozisyon alıp emzirin hemen boşaltıyor o şekilde bebek ve yumru acı geçiyor.
Çok şükür canım kolumu bile kaldıramadım ağrıdan. Her zaman emzirdiğim pozisyonda çenesi tam yumruya denk geliyordu çabuk geçmesinin etkisi ondan mıdır acaba. Biryerde mastiti önlemek için her emzirmede farklı pozisyon deneyin yazıyordu

1)Bebeğim üst bedenini kundaklatmadan uyumuyor. Üzülüyorum eli kolu bağlı diye 😕 Bağlamayınca 15-20dk uyanıyor. Bazen ağlıyor kundaklayınca susuyor. Bu gelişimini etkiler mi?
3) Benim kız bol süte alışkın memedeki süt azalınca daha faydalı yağlı kısmı çekmekle uğraşmak istemiyor memeyi çekiptirip ağlıyor. Diğer memeye geçince susup lıkır lıkır içiyor. Buna nasıl bir yol izlemeliyim?
Gelişimini etkilemez ayakları açıkta kalsın kalça çıkığı açısından zararlı
Ben midesini omuz tarafıma denk getiriyorum sıvazlıyorum sıvazlayınca ağızdan güzel çıkarıyor biraz fazla sıvazlayınca da kakasını yapıyor zaten
O emdiği ilk gelen sütü sürekli emerse gaz yapar maalesef canım çünkü sulu ve şekerlidir bağırsak fazla şeker alırsa rahatsız olur bir memede en az 15 dk kalmasını sağla ki sonsütü içsin son süt daha yağlıdır doyurucudur ve gerekli vitaminler vardır

Hiç gaz yapacağını düşünmemiştim resmen kullandigim günler daha çok gazlandı. Ama düzelmedim kullanmak zorundayım ne yapacağım bilmiyorum cevap için teşekkür ederimm🌸

Benimde öyle oluyor😑

Çok sağolun kızlar mesajlarınızı okuyup kullanmaya başlamıştım ama ancak yazabiliyorum teşekkür ederim🌸

Acıyacak annesi dinlendirecek seni hissediyorum😂

Geçmiş olsun canım ya inşallah virüs geçmemiştir.😔

Maşallahh çok iyi, az ağlamasına da ayrıca sevindim😍

Kim sana sınırda dedi ki 1 ayda 930 gr aldı kızım çıplak tartıldı. Doktor çok iyi bakmışsın bebeğine böyle devam dedi üzülme gayet güzel kilo almış maşallah 🤗

1 defa oldu. Doktor geniz akıntısı olursa onu kakayla atmış olabilir dedi
Bizde sürekli var maalesef alerjimiz var bir sorayım dedim erken önlem alınsın diye

Bende yarım kundak yapıyorum bacakları serbest oluyo hem kendilerini anne karnında gibi hissediyolar hemde ellerini oynatıp kendini uyandırmıyo

Çok şükür canım kolumu bile kaldıramadım ağrıdan. Her zaman emzirdiğim pozisyonda çenesi tam yumruya denk geliyordu çabuk geçmesinin etkisi ondan mıdır acaba. Biryerde mastiti önlemek için her emzirmede farklı pozisyon deneyin yazıyordu
Biz her emzirmede farklı pozisyon deniyoruz, bazen kafasını geriye atıyor ben öne eğilip kafasından tutup memeyi zorla ağzına sokuyorum, bazen yan çeviriyorum anca denk geliyor, bazen yatarken emmek istiyor ben kalkmak istemiyorum yatarken emziriyorum 😅 filmlerde filan ne güzel emziriyolar, biz yamuk yumuk şekilden şekile giriyoruz, 3 farklı emzirme yastığı aldım, emzirirken bebek bi tarafa gidiyo ben bi tarafa gidiyorum, inşallah boyun kasları filan zarar görmüyodur😕

Kızlar siz bebislerinizi nasıl yatırıyorsunuz ben hep kusma ihtimaline karşı yan yatırıyordum ama bugün sırt üstü yatınca daha rahat yattı sanki

Biz her emzirmede farklı pozisyon deniyoruz, bazen kafasını geriye atıyor ben öne eğilip kafasından tutup memeyi zorla ağzına sokuyorum, bazen yan çeviriyorum anca denk geliyor, bazen yatarken emmek istiyor ben kalkmak istemiyorum yatarken emziriyorum 😅 filmlerde filan ne güzel emziriyolar, biz yamuk yumuk şekilden şekile giriyoruz, 3 farklı emzirme yastığı aldım, emzirirken bebek bi tarafa gidiyo ben bi tarafa gidiyorum, inşallah boyun kasları filan zarar görmüyodur😕
Acemilik zor is bizde öyleyiz her sekili deniyoruz 😀 yatarak emzirmeyi bizde denedik ama çok komikti halimiz çocuğumu ne şekillere soktum sinirlendi o da vazgeçtik 🤣🤣

Kızlar siz bebislerinizi nasıl yatırıyorsunuz ben hep kusma ihtimaline karşı yan yatırıyordum ama bugün sırt üstü yatınca daha rahat yattı sanki
Ben de yan yatırıyordum sonra doktora sordum sırt üstü yatır dedi, osman gönülal'ın bu konuda detaylı bir videosu var, sırt üstü yatırmak ani bebek ölümü sendromunu engelliyormuş, ayrıca kustuğunda yan yatırmak daha tehlikeliymiş, soluk borusuna kaçma ihtimali daha fazlaymış, sırt üstü yatırdığımızda kustuğu boğazına kaçsa bile yeniden yemek borusuna dönüyormuş

Back
X