2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sünnetin ertesi günü iyileşmeye başlamıştı, dün de tamamen iyileşti dikişlerin düşmesini bekliyoruz, dün banyo da yaptırdık. Bikaç sayfa önce şu şekilde anlatmıştım sünnet safahatımızı aşağıya alıntıladım

Erken yaptırınca daha çabuk iyileşiyormuş, bebeğim daha çok hareketlenmediği için iyileşmesi de kolay oldu, belki yürümeye başladıktan sonra daha zor oluyordur.

Ben sling de aldım kanguru da aldım. Slingi tam istediğim gibi kullanamadım, içine koyunca bacaklarını hemen yukarı toplayıp cenin pozisyonuna geliyo ayakları sıkışmış gibi hissediyorum, bacaklarını salana kadar kullanmicam.

Kanguru olarak da nuna aldım, biraz pahalı ama videolarını izleyince çok kullanışlı göründü gözüme, bikaç kere evde denedik ama dediğim gibi emmeye çalıştı ememeyince sinirlendi ağladı falan iyice doyurup bi daha deniycem şu sünnet dikişleri de düşsün bi

Bendim cidden işe yaramasına sevindim Nemli kaldığı için güzel iyileşiyor

Yarım kundak öneriliyor
Gaz bazen kendi çıkartıyor bazen uğraşsam da çıkmıyor
Memeyi de istersen azaldığını farkedince aşağıya doğru eğil süt geliyor yercekimi kuralı baktın hala tatmin olmuyor mecbur diğer memeye geçersin

sağol canım cevaplar için. Kızımla cenk ederek ben kazanacağım inşallah

sağol canım cevaplar için içim rahatladı memeyi de aşacağız inşallah

Hiç gaz yapacağını düşünmemiştim resmen kullandigim günler daha çok gazlandı. Ama düzelmedim kullanmak zorundayım ne yapacağım bilmiyorum cevap için teşekkür ederimm
Kenarlarindan kesik yerlerden etler cikmaya basladi iyilesyomu dha mi kotu oluyo blmyorm
Benimde öyle oluyor
Bana da doktorum sezaryenden sonra yazmıştı ben kullanmıştım o dönemde
Ben aylık kontrolde sordum kuzum bağırsak emilimi yok kullanabilirsin dedi.
Çok sağolun kızlar mesajlarınızı okuyup kullanmaya başlamıştım ama ancak yazabiliyorum teşekkür ederim
Ay bi gun metede bana acısada uyusam
Acıyacak annesi dinlendirecek seni hissediyorum
Çocuğumun şansına anne karnında karantina 1 aylık olduk yine karantinadayız
Geçmiş olsun canım ya inşallah virüs geçmemiştir.
Kizlar bizde 1 aylik asimizi olduk çok ağlamadı allahtan 4600 olmuş boyumuzda 53 cm olmuş çok sukur her şey yolunda
Maşallahh çok iyi, az ağlamasına da ayrıca sevindim
Kim sana sınırda dedi ki 1 ayda 930 gr aldı kızım çıplak tartıldı. Doktor çok iyi bakmışsın bebeğine böyle devam dedi üzülme gayet güzel kilo almış maşallah
Bebekleriniz mukuslu kaka yapıyor mu kızlar
1 defa oldu. Doktor geniz akıntısı olursa onu kakayla atmış olabilir dedi

Şu meme ucuna poşet koyma olayını deneyeceğim ben de. Ağlayarak emziriyorum geçen gün kanadı kanaya kanaya emzirdim çok fenayim derin derin çatlaklar var yarılacak göğüs ucum diye çok korkuyorum bu acı bile çok fazla. Zeytinyağı sürmeye başladığımdan beri sanki bir nebze iyi oldu. Bunlar yetmez gibi mastit de oldum göğüsüm çok ağrıdı ama onu da aştık galiba 3 gün sürdü bugün göğüsümdeki yumru yok çok şükür kaybolmuş. mastiti sık emzirme ile yok edemedim emzirdikten sonra pompa ile süt gelmeyene kadar sağdık o şekilde fayda gördüm.

Canım çok şükür geçmiş masittin. Burdan herkese de duyurayım. Meme de yumru ve acı hissederseniz bebeğin çenesi yumruya gelecek şekilde pozisyon alıp emzirin hemen boşaltıyor o şekilde bebek ve yumru acı geçiyor.

Çok şükür canım kolumu bile kaldıramadım ağrıdan. Her zaman emzirdiğim pozisyonda çenesi tam yumruya denk geliyordu çabuk geçmesinin etkisi ondan mıdır acaba. Biryerde mastiti önlemek için her emzirmede farklı pozisyon deneyin yazıyordu

Gelişimini etkilemez ayakları açıkta kalsın kalça çıkığı açısından zararlı
Ben midesini omuz tarafıma denk getiriyorum sıvazlıyorum sıvazlayınca ağızdan güzel çıkarıyor biraz fazla sıvazlayınca da kakasını yapıyor zaten
O emdiği ilk gelen sütü sürekli emerse gaz yapar maalesef canım çünkü sulu ve şekerlidir bağırsak fazla şeker alırsa rahatsız olur bir memede en az 15 dk kalmasını sağla ki sonsütü içsin son süt daha yağlıdır doyurucudur ve gerekli vitaminler vardır

Bizde sürekli var maalesef alerjimiz var bir sorayım dedim erken önlem alınsın diye

Bende yarım kundak yapıyorum bacakları serbest oluyo hem kendilerini anne karnında gibi hissediyolar hemde ellerini oynatıp kendini uyandırmıyo

Biz her emzirmede farklı pozisyon deniyoruz, bazen kafasını geriye atıyor ben öne eğilip kafasından tutup memeyi zorla ağzına sokuyorum, bazen yan çeviriyorum anca denk geliyor, bazen yatarken emmek istiyor ben kalkmak istemiyorum yatarken emziriyorum filmlerde filan ne güzel emziriyolar, biz yamuk yumuk şekilden şekile giriyoruz, 3 farklı emzirme yastığı aldım, emzirirken bebek bi tarafa gidiyo ben bi tarafa gidiyorum, inşallah boyun kasları filan zarar görmüyodur

Kızlar siz bebislerinizi nasıl yatırıyorsunuz ben hep kusma ihtimaline karşı yan yatırıyordum ama bugün sırt üstü yatınca daha rahat yattı sanki

Acemilik zor is bizde öyleyiz her sekili deniyoruz yatarak emzirmeyi bizde denedik ama çok komikti halimiz çocuğumu ne şekillere soktum sinirlendi o da vazgeçtik

Kızlar siz bebislerinizi nasıl yatırıyorsunuz ben hep kusma ihtimaline karşı yan yatırıyordum ama bugün sırt üstü yatınca daha rahat yattı sanki
Ben de yan yatırıyordum sonra doktora sordum sırt üstü yatır dedi, osman gönülal'ın bu konuda detaylı bir videosu var, sırt üstü yatırmak ani bebek ölümü sendromunu engelliyormuş, ayrıca kustuğunda yan yatırmak daha tehlikeliymiş, soluk borusuna kaçma ihtimali daha fazlaymış, sırt üstü yatırdığımızda kustuğu boğazına kaçsa bile yeniden yemek borusuna dönüyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…