2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Eskiler cocuk uyudukca mayalanır yani gelişir derlermiş babaannem bizi sıcak tutup yüzümüzü örtüp uyuturmus. Benim oğlan hic uyumuyor gündüz inan bugün 80 dk lik uykusu var gaz icin uyanıyor açılıyor uyanıyor sıçrıyor uyanıyor ablası kokluyor uyaniyoruyuturken takılma uyusun inan sonra sen çabalayacaksın uyutmaya.

Canım ben sallamıyorum. pıt pıt yapıp uyutuyorum. Nasıl desem her anladığında uykusu var diye uyutmak istiyor hiç anlayamadım. Uykusu yok diyip alıyorum falan
Karnı doydu ağlıyorsa uykusu gelmiştir diye düşünüyor demek ki canım ama yavaş yavaş uyku süreleri azalacak artık. Az kalmış gidince rahat edersin artık

Kızlar size bir sorum olacak geçen günde demiştim sütüm çok az diye sol göğsüm şişti yumru oldu mastit dedikleri galiba geçende de olmuştu sıcak masajla falan geçirmiştim ama süt vardı o zaman şimdi süt yok ama şiş yine nasıl oluyor bu is anlamadım

Ben iki gun kullandim sabah aksam bol suyla yikadm kremi. Siseyide iki uc gun boyunca hep koydm yarim atlet giyiyodm o tutuyodu şişeyi. Asil amacim gogus kalkani alcaktm ise yararmi dye deneme yapyim siseyle dedm oda iki uc gundr iyilesnce gerekte kalmadi sagmak daha kötü yapiyodu beni iyice uzuyodu gogsmn ucu sisiyodu vok zor bsey benim sag gogsm coi kotuydu 4 tane falan kesik gbi yaralar vardi gecti bi tanesi kaldi dedigim gbi oda normal et gbi olms gecmk uzere insallah sendede ise yarar

Canım tıkalı olabilir kanalların. Bebeğin çenesi şişlik ve sertliğin olduğu yere gelecek şekilde emzirmeye çalış. İyi gelir inşallah

Benim gunduz cok kisa kisa uyuyo nerdeyse tam gun uyanik oluyo. Eskiler malesef oyle bende nereye gtsem bebegimi sarip sarmalayip sallayip uzrrni ortuyplar gcik oluuorm

kıyamam uyumayan bebek çok zordur. Allah yardımcınız olsun. Gaz belası biran önce biter inşallah Haklısın belki de bolca dinlenmeye vakit oluyor ne bileyim bişi olur diye korkuyorum uyucak büyücek diyor. Biz hiç uyandırıp emzirmezdik çocuk kendi uyanınca emzirirdik diyor. Eskiler işte..

Benim gunduz cok kisa kisa uyuyo nerdeyse tam gun uyanik oluyo. Eskiler malesef oyle bende nereye gtsem bebegimi sarip sarmalayip sallayip uzrrni ortuyplar gcik oluuorm
canım yarım kundak yapıyoruz. Uzun uyuyor. Kundaksız uyursa kısa uyuyor benim kızımda. Kundak dene istersen

Gaz sancısı çeken deneyimli annelr ya da babalar iste su kadar çektik diyor %100 su ilaçla gec ti diyen görmedim.bizde oyle boyle gecircez ama 2 cocukla uykusuzluk çekilmiyor hic.
Kesinlikle canim hic biri tam ise yaramıyor. İnşallah çabuk atlatalım bu dönemi gülücüklü günlere geçelim. Uykusuzluk zaten çekilmez de ilgi bekleyen bir çocuk daha olunca çok daha zordur Allah yardımcın olsun canım benim.

Aman uyusun boşver keske bızımkı de uyusa

Uyutmak için ekstra çaba göstermiyorum emziriyorum uyumak isterse dalıyor uyumayınca gazını çıkarıp yatağa uzatıyorum ağlamayana kadar almıyorum kucağıma hem sık sık emzirmemiş oluyorum gaz olmaması için hemde uykusu gelmiş oluyor zaten yoruluyor dalıyor bir süre sonra

Bosver az kalmış gidince kendi düzenini kurarsın zaten yeni yeni hareketlenmeye başlayacaklar arada al sen aç hareket etsin hücreleri büyüdükçe hareket etme ihtiyacı oluyor. Neden kırkına kadar bekliyor yardimci.olmasi acisindan guzel ama ben sıkılıyorum ya annem bile olsa herkesin düzeni ayrı..

Aman uyusun boşver keske bızımkı de uyusa
Ne hallerdeyiz valla uyusun da nasil uyursa uyusun annem ama kucaginfa uyituyor eşim ayağında sallıyor gazdan çıldırınca çarşafta salliyoruz. Cocugun gazi olmayınca rahat rahat uyuyor

Şişeyi kullanma amacnz Atlet vs degmemesi mi hava mı almasaydı

Emzirirken o şişlik olan kısmı masaj yapmak gerekliymiş sonra emzirmeden önce ya sıcak suyla yıkamak ya da ütü ile bez ısıtmak emzirdikten sonra soğuk uygulamak faydalıymış gecen bir video izlemiştim. Istersen o şekilde yap. Sütünün az olduğunu nerden biliyorsun sağdın mi? Sen sürekli çalıştır canim memeleri emzirme danışmanı sürekli çalıştırın diyor. Emzir sonra pompa yap bakalim.

Elimle sıkınca süt gelmiyor canım önceden sıkınca geliyordu azaldığını öyle anladım bide oğlum sinirleniyor boş emiyor galiba huysuz oluyor. Sıcak rahatlatıyor dün epey uğraştım şişlik indi gibi. Emzirdikten sonra soğuk olayını hiç duymamıştım onu da yapayım teşekkür ederim ❤

Günaydın güzel anneler, bebişleriniz nasıl?
Ben de 18 martta doğum yaptım, okudum sizleri ama çok yazamadım.
1 ay nasıl geçti anlamadım.
Emzir uyut alt değiştir yeniden emzir alt değiştir uyut derken insanın kendine ayıracak 1 dakikası bile kalmıyor.
Emdikten sonra kendi kendine uyuyan bebeklere maşallah diyorum, hiç bozulmasın hep öyle kalsın. Hiç öyle çocuğum olmadı çok hevesleniyorum :)))

Kızlar bebekleriniz memede ortalama kaç dakika kalıyor? Bizim başlangıçta 15 dakika kadardı ama son 10 gündür maksimum 7 8 dakika kalıyor. Hatta 2 dakika emip bıraktığı da oluyor.
Acaba büyüme atağına mı bağlı bilemedim

Sen uyuyup dinlenebiliyo musun ben kaynanam varken hiç dinlenemedim bebek sürekli ağladı kucağımdaydı saatlerce göğüslerim boşaldı annem geldi ben emzirdim annem uyuttu inan ikiside süt doldular dinlenmek şart uyuyamasan bile uzanacan

Kardeşim yanımdaydı yeni gitti o varken rahattım bebek uyuduğunda bende uyuyordum dinleniyordum şimdi yine öyle çok uykusuz kalmıyorum aslında ama neden oldu anlamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…