2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kardeşim yanımdaydı yeni gitti o varken rahattım bebek uyuduğunda bende uyuyordum dinleniyordum şimdi yine öyle çok uykusuz kalmıyorum aslında ama neden oldu anlamadim
Canım bende bi kaç gün su içmeye cok dikkat etmemiştim sütüm azaldi. Simdi çok dikkat ediyorum sürekli su iciyorum. Çok faydasi oluyor suuyun bence. Sende çok su içmiyorsan ondan olabilir belkide.

Kızlar 40 ım bitti ve benim sütüm hala az sağıyorum 20 CC bile zorla çıkıyor. Her şeyi denedim, psikoloji kalmadı artık. Bebeğim de memeyi istemez oldu biberonun rahatlığına alışıp delirmeme ramak kaldı resmen...

Canım üzülme. Sağmada çıkan gerçek miktarı göstermez diyorlar. Ben hiç biberon vermedim ama bebeğim çok bol süte alıştığı için. Memeden son sütü çekmekle uğraşmak istemiyor. Yani her durumda başımıza gelebilir.
Anne odası sayfasından mayya tablet ve çay çok öneriliyor dene istersen. Ne kaybedersin. Ben tableti aldım memnunum trendyoldan aldım. Humana çay da içiyorum rezene de içiyorum. Sen elinden geleni yap gerisi Allah'a kalmış inşallah çoğalır sütün

7-8dk uykuya mı geçiyor canım uyandırıp memeyi teklif et yine. Süre çok önemli değil diyor emzirme danışmanları. 5. haftadaki büyüme atağında daha çok meme ister diyor bendeki kitap.

Canım bende bi kaç gün su içmeye cok dikkat etmemiştim sütüm azaldi. Simdi çok dikkat ediyorum sürekli su iciyorum. Çok faydasi oluyor suuyun bence. Sende çok su içmiyorsan ondan olabilir belkide.
Kesinlikle suyu çok aksattım ben nasıl olsa sütüm var dedim hiç dikkat etmedim 3 4 gündür bende aşırı içiyorum suyu ama fayda ettiğini soyleyemem
Uyku ve dinlenme çok önemli. Mayya tablet ve çay sende araştır canım kullanıp memnun olan çok.
Humanayi aldım şimdi onu içmeye başladım canım inşallah fayda eser fayda etmezse bu dediğine bakayim çok sağol

Kvden gidince kendi düzenini olusturrusun bosver benim annem 1 hafta kaldi gidince kendi düzenimi oluşturdum gerci bebek bakımı hep bendeydi yemek ev işi ondaydi bide arda en çok onla ilgileniyodu iyi oluyodu
Canim süt kanallarin tıkanmıştir hem sağ hem emzir emzirirken sertliklere masaj yap ovalayarak emzir sutum çok az diyip durma ya olan sütte gidecek biraz pozitif düşün

Kızlar size iki sorum olacak birincisi benim iki mememin de ucunda beyaz kabarcık oldu internetten baktım süt kabarcığı imiş . Emzirirken mahvoluyorum resmen iğne batıyor göğsüme yavrum her çekişinde . Yaşayan var mı böyle bir şey ?
İkinci sorum da sınıf öğretmeniyim ben ama bana aşı çıkmadı . İdare aktif görevde olmadığımızdan şu an doğum izninde olduğunuzdan dedi .sizlerde de durum böyle mi ?

Canım ben de sütümün fazla olmadığını düşünüyorum ama doktor kilo alımı iyi diyince bi de mamayı azaltıp deneyim dedim . Kilo alımı ve çişli bezleri nasıl ? Ben çişli bez takibi yapmaktan bi hal oldum

Sağ ol canım cevabın için benimki emmek istemiyor dünden beri uykuları kaçık kakasını 3 kere yaptı fln anlamıyorum istese diğerini de teklif etcem ama 1 ini bile bitirmiyor

Memeyi bazen alıyor bazen almıyor. mamayı azaltamam ki... Aç kalır

Dayanabilirsen o kabarcığı sıcak ıslak havluyla yumuşatıp sıkmayı dene canım. Duşta da yapabilirsin. Sonra güzelce emzirirsin.
Ben köy okulundayım bana çıktı aşı belki ondan çıkmamıştır canım

Sağ ol canım cevabın için benimki emmek istemiyor dünden beri uykuları kaçık kakasını 3 kere yaptı fln anlamıyorum istese diğerini de teklif etcem ama 1 ini bile bitirmiyor
Beslenme aralarını aç bakalım biraz acıkınca emer mutlaka. o kısa kısa emmelerle geliştiriyor olabilir belki

Kızlar selam 1 aydan sonra doyma kriterleri neler bilen var mı
Eğer aylık kilo alımı 500 gr dan fazlaysa çocuk doyuyordur.
Ek olarak uyku süresi 40 dk ve üzeriyse doyuyordur.
Günlük kaka yapıyorsa ( kabızlığı yoksa) doyuyordur.
Genel olarak mutluysa doyuyordur. Tani farklı bir sıkıntısı yoksa.

Her meme sağmaya uygun olmayabilir. Bebeğin sağdığından daha fazlasını emiyordur emin ol.
Bir de bestlak damla ve solgarın brewers yeast tableti var, bunları kullanmayı deneyebilirsin. Ben kullanıyorum ve memnunum.
Stres yapma sen gerildikçe bebeğin bu gerginliği hissedip daha fazla reddedebilir memeyi.
Bir de her seferinde biberon verme. Bir meme bir biberon yapabilirsin.
Tarttın mı hiç, kilo alımı nasıl? Evde dijital tartı varsa kucağına alarak tartabilirsin.
7-8dk uykuya mı geçiyor canım uyandırıp memeyi teklif et yine. Süre çok önemli değil diyor emzirme danışmanları. 5. haftadaki büyüme atağında daha çok meme ister diyor bendeki kitap.
Yok canım uyumuyor memeyi bırakıyor ve istemiyor. Bazen de emerken ağlıyor. Sık sık emzirmeye çalışıyorum bende.
Sanırım atak haftasına giriyoruz. Meme istediği gibi reddi de olabiliyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…