- 5 Nisan 2018
- 211
- 169
- 53
Sen yine de suya dikkat et canım tekrar artar inşallahKesinlikle suyu çok aksattım ben nasıl olsa sütüm var dedim hiç dikkat etmedim 3 4 gündür bende aşırı içiyorum suyu ama fayda ettiğini soyleyemem
Humanayi aldım şimdi onu içmeye başladım canım inşallah fayda eser fayda etmezse bu dediğine bakayim çok sağol
Kontrolü 10 gün sonra, geçen haftalarda bakıldı kilosuna sağlık ocağında iyiydi. Bu arada memeyi bu gün tamamen bıraktı. Teklif bile edemiyorum. Çığlık çığlığa ağlıyor, morarıyor. Annem ve beraberinde tüm ailem bu gün covid çıktı, ona ayrı üzülüyorum, 2 gün önce bende covidden şüphelenip ,sözde testi negatif çıkan anneme çocuğumu bıraktım. Şimdi bir de bebeğe bulaştı mı korkusu da yaşıyorum. Hayatımın en karanlık dönemi bu sanırım. Benden size tavsiye hafif belirtisi olanın testi negatif çıksa da inanmayın. O testlerin güvenilirliği yok. Ben de kesemden öğrendim.Her meme sağmaya uygun olmayabilir. Bebeğin sağdığından daha fazlasını emiyordur emin ol.
Bir de bestlak damla ve solgarın brewers yeast tableti var, bunları kullanmayı deneyebilirsin. Ben kullanıyorum ve memnunum.
Stres yapma sen gerildikçe bebeğin bu gerginliği hissedip daha fazla reddedebilir memeyi.
Bir de her seferinde biberon verme. Bir meme bir biberon yapabilirsin.
Tarttın mı hiç, kilo alımı nasıl? Evde dijital tartı varsa kucağına alarak tartabilirsin.
Yok canım uyumuyor memeyi bırakıyor ve istemiyor. Bazen de emerken ağlıyor. Sık sık emzirmeye çalışıyorum bende.
Sanırım atak haftasına giriyoruz. Meme istediği gibi reddi de olabiliyor sanırım.
Bence gereklı eşin nedn gereksız buluoKızlar sizce mama sandalyesi gerekli bir şey mi? Bebek 6 7 aylık olduğunda mama sandalyesş almayı düşünüyorum eşimde gereksiz buluyor.
50 60 liralık birşey diyorum kucağımda mı yedireceğim sürekli diyorum evet diyo. Ona basit geliyor sürekli kucakta yedirmek kolay geliyor, anlamış değilim. İlla çocuğumuzun herşeyi olmak zorunda değilmiş, bir şeui de eksik olsunmuş, idare etmemiz gerekiyormuş, ben de elindekş sigarayı işaret ettim, onu da içmem bırakırım, işte de yemek yemem dışarıdan filan idare ederim diye saçmaladı. Sanki ben her ay mama sandalyesi alacağım da...Bence gereklı eşin nedn gereksız buluo
2 gündür baya huzursuz ağlıyor canım kakası da azaldı ama yapıyor yine de geçen ay kilo alımı iyiydi inşallah düzelirizEğer aylık kilo alımı 500 gr dan fazlaysa çocuk doyuyordur.
Ek olarak uyku süresi 40 dk ve üzeriyse doyuyordur.
Günlük kaka yapıyorsa ( kabızlığı yoksa) doyuyordur.
Genel olarak mutluysa doyuyordur. Tani farklı bir sıkıntısı yoksa.
Bence gayet gerekli çocuk kendi kendine yemek yerken de senin kucağında mi yiyecek? Ne kadar büyüse de normal sandalyeye oturup masaya yetişemez ki dediğin gibi zaten pahali bisey degil.Kızlar sizce mama sandalyesi gerekli bir şey mi? Bebek 6 7 aylık olduğunda mama sandalyesş almayı düşünüyorum eşimde gereksiz buluyor.
Çok geçmiş olsun lütfen moralini yüksek tutun bende 7 aylık hamileyken geçirdim inşallah hafif atlatırlar ve bebeginiz de de yoktur umarım baldan anne var ınstagramdan da paylasimlari var emzirme ile ilgili ayrıca ücretli destek de veriyor tectube etmedim ama bakarsınız biKontrolü 10 gün sonra, geçen haftalarda bakıldı kilosuna sağlık ocağında iyiydi. Bu arada memeyi bu gün tamamen bıraktı. Teklif bile edemiyorum. Çığlık çığlığa ağlıyor, morarıyor. Annem ve beraberinde tüm ailem bu gün covid çıktı, ona ayrı üzülüyorum, 2 gün önce bende covidden şüphelenip ,sözde testi negatif çıkan anneme çocuğumu bıraktım. Şimdi bir de bebeğe bulaştı mı korkusu da yaşıyorum. Hayatımın en karanlık dönemi bu sanırım. Benden size tavsiye hafif belirtisi olanın testi negatif çıksa da inanmayın. O testlerin güvenilirliği yok. Ben de kesemden öğrendim.
Pahalı bır sey gerek yok bu A101lere felan gelıo basıt mama sandalyelerı yeterlı zaten onlarr yer de kaplamıyorlar .. eşin abartmış50 60 liralık birşey diyorum kucağımda mı yedireceğim sürekli diyorum evet diyo. Ona basit geliyor sürekli kucakta yedirmek kolay geliyor, anlamış değilim. İlla çocuğumuzun herşeyi olmak zorunda değilmiş, bir şeui de eksik olsunmuş, idare etmemiz gerekiyormuş, ben de elindekş sigarayı işaret ettim, onu da içmem bırakırım, işte de yemek yemem dışarıdan filan idare ederim diye saçmaladı. Sanki ben her ay mama sandalyesi alacağım da...
5. hafta büyüme atağı olabilir mi2 gündür baya huzursuz ağlıyor canım kakası da azaldı ama yapıyor yine de geçen ay kilo alımı iyiydi inşallah düzeliriz
O kadar haklisin ki kuzum pozitif düşünemez oldum sürekli yakınma modundayim çok sinir bozucuyum bugunler deKvden gidince kendi düzenini olusturrusun bosver benim annem 1 hafta kaldi gidince kendi düzenimi oluşturdum gerci bebek bakımı hep bendeydi yemek ev işi ondaydi bide arda en çok onla ilgileniyodu iyi oluyodu
Canim süt kanallarin tıkanmıştir hem sağ hem emzir emzirirken sertliklere masaj yap ovalayarak emzir sutum çok az diyip durma ya olan sütte gidecek biraz pozitif düşün
Atak haftası dogdugu zamana Göre mi yoksa dogması gerekn zamana Göre mi hesaplanıyor7-8dk uykuya mı geçiyor canım uyandırıp memeyi teklif et yine. Süre çok önemli değil diyor emzirme danışmanları. 5. haftadaki büyüme atağında daha çok meme ister diyor bendeki kitap.
Doğması gereken zamana göre sanırım. Biryerde okumuştum.Atak haftası dogdugu zamana Göre mi yoksa dogması gerekn zamana Göre mi hesaplanıyor
Büyüdükçe daha kuvvetli çektiği için dediğiniz dakika yeterli oluyorGünaydın güzel anneler, bebişleriniz nasıl?
Ben de 18 martta doğum yaptım, okudum sizleri ama çok yazamadım.
1 ay nasıl geçti anlamadım.
Emzir uyut alt değiştir yeniden emzir alt değiştir uyut derken insanın kendine ayıracak 1 dakikası bile kalmıyor.
Emdikten sonra kendi kendine uyuyan bebeklere maşallah diyorum, hiç bozulmasın hep öyle kalsın. Hiç öyle çocuğum olmadı çok hevesleniyorum :)))
Kızlar bebekleriniz memede ortalama kaç dakika kalıyor? Bizim başlangıçta 15 dakika kadardı ama son 10 gündür maksimum 7 8 dakika kalıyor. Hatta 2 dakika emip bıraktığı da oluyor.
Acaba büyüme atağına mı bağlı bilemedim
Aaaa çok üzüldüm, çok geçmiş olsun tüm ailene. Korkma inşallah bebeğine bulamamıştır.Kontrolü 10 gün sonra, geçen haftalarda bakıldı kilosuna sağlık ocağında iyiydi. Bu arada memeyi bu gün tamamen bıraktı. Teklif bile edemiyorum. Çığlık çığlığa ağlıyor, morarıyor. Annem ve beraberinde tüm ailem bu gün covid çıktı, ona ayrı üzülüyorum, 2 gün önce bende covidden şüphelenip ,sözde testi negatif çıkan anneme çocuğumu bıraktım. Şimdi bir de bebeğe bulaştı mı korkusu da yaşıyorum. Hayatımın en karanlık dönemi bu sanırım. Benden size tavsiye hafif belirtisi olanın testi negatif çıksa da inanmayın. O testlerin güvenilirliği yok. Ben de kesemden öğrendim.
TeşekkürlerBüyüdükçe daha kuvvetli çektiği için dediğiniz dakika yeterli oluyor
Düzelir inşallah ya dönem dönem oluyor böyle huzursuzluklar.2 gündür baya huzursuz ağlıyor canım kakası da azaldı ama yapıyor yine de geçen ay kilo alımı iyiydi inşallah düzeliriz
Gerekli, ama aşırı pahalı birşey almaya gerek yok.Kızlar sizce mama sandalyesi gerekli bir şey mi? Bebek 6 7 aylık olduğunda mama sandalyesş almayı düşünüyorum eşimde gereksiz buluyor.
Bir kere kucağında yemek yedirsin, ikinci gün kendisi sen söylemeden alır gelir :))) erkeklere bazen olaylar konuştukları kadar kolay geliyor. Ama gel gör ki durumla yüzleştiklerinde hiç de düşündükleri gibi olmadığını görüyorlar.50 60 liralık birşey diyorum kucağımda mı yedireceğim sürekli diyorum evet diyo. Ona basit geliyor sürekli kucakta yedirmek kolay geliyor, anlamış değilim. İlla çocuğumuzun herşeyi olmak zorunda değilmiş, bir şeui de eksik olsunmuş, idare etmemiz gerekiyormuş, ben de elindekş sigarayı işaret ettim, onu da içmem bırakırım, işte de yemek yemem dışarıdan filan idare ederim diye saçmaladı. Sanki ben her ay mama sandalyesi alacağım da...
Doğması gerekenAtak haftası dogdugu zamana Göre mi yoksa dogması gerekn zamana Göre mi hesaplanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?