2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar size bir şey sorcam
Sağlık alanında çalışanlar veya daha önce yaşayanlar belki vardır fikir verir misiniz

Kızımın diş etleri inanılmaz şişti ve kızardı, ufacık bir dokunuşta bile hemen kanıyor. Bunun sebebi ne olabilir, aklıma gelenleri yazayım sizin yorumunuz ne olacak.

1. Köpek dişleri altta ve üste aynı anda çıkıyor çok zorluyor, üsttekilerin ucu sivri şekilde göründü, altlar henüz patlamadı.

2. Pazar günü ağzının üstüne düştü sert şekilde ve dişleri dudaklarını kesti, üst dudağı ve diş eti çok kanadı. Şu an üst çenede diş etleri kıpkırmızı ve şiş. Dudaklar alt ve üst ikisi de şişti ve yara oldu. Acaba düşmeden kaynaklı kesik yerlerde enfeksiyon mu oluştu da bu kadar şişti diş etleri

3. İki gündür sabah akşam birer ölçek şeklinde antibiyotik (augmentin) kullanıyoruz, bununla birlikte yine sabah akşam birer ölçek pedifen ve tylol kullanıyoruz, 4 saatte bir de calpol veriyoruz doktor bu şekilde söyledi.
Acaba ilaçlar ağır geldi de alerji mi yaptı o yüzden mi diş etleri ve dudakları şişti.

Daha iyi görebilmeniz için fotoğraf bırakıyorum.
Bu düşmeden ve ilaç kullanmadan önceki normal hali

Bu düştüğü gün, ama ilaç kullanmaya başlamadık

Bu Salı günü, henüz ilaçla başlamamıştık

Bunları da bugün çektim, ilaçların ikinci günü

Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin. Sizce bir anormallik var mı, yeniden doktora mi götüreyim, çocuk diş hekimi mi baksa siz ne diyorsunuz bu konuda
S SarI NisaN sen diş hekimiyim demiştin canım bakar mısın rica etsem
sirkencubin sen de genelde sağlıkla ilgili çok hakim yorumlar yapıyorsun canım rica etsem bakabilir misin

Ve diğer arkadaşlar, bilen veya çocuğunda yaşayan varsa fikir verebilirseniz sevinirim

atanamayanogretmen Geçmiş olsun kuzuya. Bir dönem ağız içi aftlardan çok çekmiş biri olarak anlayabiliyorum acısını sarl nisan daha doğru yönlendirecektir mutlaka. Bu durum daha öncesinde de var mıydı yoksa darbeye bağlı olarak mı gelişti? Eger öncesinde varsa herhangi bir vitamin eksikliği de olabilir mesela c vitamini eksikliği diş etlerinde kanamaya çekilmeye sebep olur. Ya da dişlerinin çıkma dönemi olduğu için de böyle olabilir okuduğum topiklerde bebekler için evde hazırlanan karanfil jeli gibi bi şeyden bahsediyorlardı tabi bunu çocuk doktorunuza sorarak deneseniz mi acaba? Eğer imkan varsa yerinde olsam bir pedodonti uzmanına götürürüm o en garantisi.

Çok teşekkür ederim
Öncesinde bu denli kızarıklık ve şişlik yoktu.
Düştükten sonra şişti ve kızarıklığı giderek arttı.
Dudak içlerinde iki yerde aft gördüm, onların da ateşe bağlı olarak çıktığını düşünüyorum ama biri tam dişlerin kestiği yerde olmuş, belki de kesilen yer bu şekilde yaraya dönüştü
İlaç kullanmıyor olsa bu kadar tedirgin olmazdım ama ilaçlara bağlı alerji mi gelişti diye de korktum açıkçası.

İl merkezinde özel bir pedodonti uzmanı görünüyor arama motorunda ama arayıp sormak lazım aktif çalışıyor mu.
Hiç olmadı bize yakın başka bir ilde devlete bağlı pedodonti uzmanları var 9 aylıkken götürmüştüm.
Haftasonu takip edip Pazartesi ya da Salı götürelim dedik eşimle bakalım durumunda değişiklik olacak mı

“Pedodonti sedasyon işlemleri hariç” ne demek
Bir sürü diş hekimi var ama yanında böyle yazıyor, sayfasına girip bakıyorum yapılan tedaviler arasında “pedodonti çocuk diş tedavisi” yazıyor kafam karıştı

Canım çok geçmiş olsun benim oğlan da 4 er 6 şar diş çıkardı diş etleri kabardı ama kızarıklık yoktu. Bir arkadasima doktoru diş fırçalamayı önermişti rahatlatmak açısından.

Canım çok geçmiş olsun benim oğlan da 4 er 6 şar diş çıkardı diş etleri kabardı ama kızarıklık yoktu. Bir arkadasima doktoru diş fırçalamayı önermişti rahatlatmak açısından.
Teşekkür ederim canım
Bizimki de hep çoklu çıkardı dişleri hiç sakin kalamadı
Ama ilk kez bu kadar kızardı sanki.
Ya düştüğü için ya da ilaca bağlı işte bilemedim.
Diş fırçası hep elinde gezerdi ama şimdi canı yandığı için hiç kullanmıyor. Geçen sabah ben dişlerimi fırçalarken gördü fırçasını istedi verdim, dişine değdiği anda ağlamaya başladı
Yumuşak ekmek içini bile yiyemiyor yavrum, ısırıp koparma yapamıyor hemen bırakıyor, biz minik minik koparıp ağzına veriyoruz.
Sevdiği yemekleri bile iki üç lokmadan sonra yemiyor ağlamaya başlıyor, allahtan emiyor yoksa tümden aç kalacaktı

Normalde çoktan uyumuş olmam gerekiyordu, aşırı yorgun ve uykusuzum ama kafama takıldı yatamıyorum. Yavrumun acısı dinse de yemek yemeye başlasa, çok üzülüyorum

Bu akşam yoğurt peynir yumurta kabak tarhana karıştırıp kaşık dökmesi yaptım yumuşacık, günler sonra ilk kez severek bir şey yedi çok mutlu oldum. Ama onu bile yiyene kadar babasıyla ne şaklabanlıklar yaptık

Çocuktan sonra eski hayatınız kadar kolay geçmiyor ama her gününüz ayrı anlamlı geçiyor kızlar
Rabbim isteyen herkese nasip etsin sağlıkla inşallah.

Kurban olurum ciğerim gitti ya ( o muhtemelen geçen günlerde ateşli olduğu icin vurdu böyle ağzının içine. Geçecektir canım ya bol bol emzir şifa olsun (

Kızlar, benim oğlum erkek Kardeş diye tutturdu yaklaşık bir yıl önce. Her gün soruyor ne zaman gelecek diye. Ben öncelikle sağlıklı olmasını isterim ama kız olursa oğlum üzülecek. Allah hayırlı olanı versin inşaallah

Evet, zor ama anlamlı

Tamamen travmaya bağlı inflamasyon birinci ihtimal, antibiyotikle de desteklediğin için 7-10gün içinde iyileşmenin farkedilmesi gerekir.
İkinci ihtimal, kök kırığı oluşmuş olabilir, ancak bir film çekilerek anlaşılır.
Üçüncü ihtimal kemikte bir hasar ihtimali, öyle olsa şiddetli ağrısı olurdu diye düşünüyorum ve maalesef buna benzer ihtimaller.
Bununla birlikte şuan ön dişlerle ısırma yapabiliyor mu? Hafif de olsa kemik ya da dişte mobilite var mı?Bunlar önemli.
Tabii ki en doğrusu bi gözle görüp, filmle de garantiye alarak ayrıntılı bir muayene, çünkü uzun vadede bu travmalara bağlı daimi dişlenmede sıkıntılar yaşayabilir, atıyorum daimi diş gömülü kalabilir, süt ya da daimi dişte nekroz oluşabilir gibi, önce bi muayene olsun, sonra zaten hekiminiz de düzenli kontroller önerecektir.Tabii ki özellikle travma söz konusu olduğundan bi pedodontist öneririm.Selamlar ve çok geçmiş olsun bu arada

Kurban olurum ciğerim gitti ya ( o muhtemelen geçen günlerde ateşli olduğu icin vurdu böyle ağzının içine. Geçecektir canım ya bol bol emzir şifa olsun (

İnşallah canım
Zaten emzirme konusunda resmen yenidoğan dönemi gibi olduk, iki gündür koltuğa yapıştım sürekli memede olmak istiyor ve memede uyuyor kucağımdan inmiyor. Acısı öyle diniyor demek ki yavrumun
C vitamini alsın diye her sabah mandalin sıkıp pekmezle karıştırıp sulandırıyorum ama bir iki yudum alıp bırakıyor. Ne yese ne içse canı yanıyor

Çok teşekkür ederim
Maalesef ön dişleri ile ısırma koparma pek yapamıyor. Mesela bugün yumuşak tost ekmeğinin iç kısmını verdim onu bile ısıramadı bıraktı.
Ama akşam sebzeli pankek gibi bir şey yaptım onu ısırarak yedi. Buharda sebze haşlayıp veriyorum yumuşak şeyler yesin diye.
Sanırım en iyisi pedodonti uzmanının görmesi.
İlaç kullandığımız için sizin de dediğiniz gibi bir süre daha gözlemleyip iyileşme olmazsa kesinlikle götüreceğim.

Günaydın herkese hayırlı cumalar ben 13 haftalik gebeyim bu sabah somon rengi mi desem bi akinti geldi acaba lekelenme olarak mı saymalıyım sarıdan köyü kırmızı da değil normal mi acaba

Günaydınlar herkese
atanamayanogretmen yavru kuşuna çok üzüldüm, inşallah en kısa zamanda düzelir, maşallah çok güzelmiş

tablomuzun sonuna "cinsiyet" sütunu ekledim. kesin belli olanlar bana özel mesajla bildirebilirler. topiğin içinden yazmayalım ki arada kaynamasın, diğer bilgileri de özel mesaj istemediğime çok pişman oldum zaten unuttuklarım ve görmediklerim oldu çünkü.

Günaydın herkese hayırlı cumalar ben 13 haftalik gebeyim bu sabah somon rengi mi desem bi akinti geldi acaba lekelenme olarak mı saymalıyım sarıdan köyü kırmızı da değil normal mi acaba
Günaydın, bana dün sağlık ocağındaki ebe "kırmızı lekelenme olmadığı sürece korkma" dedi fakat içiniz rahat etmezse bi görünün doktorunuza.

Merhaba,
Konuyla ilgili bilgim yok ama yerinizde olsam mutlaka doktoruma haber verirdim. Enfeksiyon belirtisi olabilir

Annem kardeşime hamileyken her gece dua ederdim "allahım nolur kardeşim kız olsun" diye, allah küçük bir çocuğun duasını geri çevirmedi ve kardeşim kız oldu. bence oğlunuz da erkek istediği için kardeşi erkek olur ama siz yine de her iki ihtimale de hazırlamalısınız, kız ya da erkek olmasının kimsenin elinde olmadığını bilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…