- 25 Mart 2019
- 1.885
- 1.598
- 83
- 36
Doktora danıştınız mı? Öyle sanıyorum ilgisi yoktur alacağı şeye, önemli bir şey değildir ama bence yine de danışmakta fayda var.Sadece yemek icin degil de elinde bir sey tutmamasi garibime gidiyor. Eline bir sey veriyorum firlatma degil de saliyor birakiyor aninda. Sanki tutmamayi tercih eder gibi. Meyveler icin de mesela meyve fileleri varmis, dusunuyorum da onlari kullanmayi hayal bile edemem herhalde. Eline alacak da agzina goturecek...
Bnce bnm kizim zaten pek almiyor max o kadardir 400 500 gidiodu zaten bundan oncede boyuda sanki artik uzamiyor bir garip durumdayiz.Doktor herdefasinda az cok olcuyor durmadigi icin pek anlayamiyorum.Bu ayda günlük ortalama 10 gram üstü alması yeterliymiş. Doktor bize böyle açıkladı.
Biz kullaniyoruz basta agzina goturemiyor zaten tam agzi bulamiyor zamanla oluyor siz alin basta kendiniz goturun icinde mryve oldugunu anlayinca oda cebelelsioSadece yemek icin degil de elinde bir sey tutmamasi garibime gidiyor. Eline bir sey veriyorum firlatma degil de saliyor birakiyor aninda. Sanki tutmamayi tercih eder gibi. Meyveler icin de mesela meyve fileleri varmis, dusunuyorum da onlari kullanmayi hayal bile edemem herhalde. Eline alacak da agzina goturecek...
Ben ispanak vermedim 8 de vericem.buyuk oglumada vermemisim 8 sene oncede 7 bitsin 8 basi en erken denmisti.Merhaba kızlarekgıda olayı beni delirtmek üzere. Yeni birşeyler denemek istiyorum süt ürünlerini zaten yiyemiyor bu gün tam 7 aylık oldu ıspanak verebilir miyim? İnternet kafamı karıştırdı bazı doktorlar verilebilir demiş bazıları 8. Ayda başlayın içindeki nitrattan dolayı demiş Arada kaldım
Saol cnm bence siddetli bi öksürük balgam cikalrtamiyor baya zorluyor ciğerlere inmemis dedi doktorlarin üçüde ihlamur veriyorum bndeGeçmiş olsun canım. Benim oğlan da cumartesinden beri öksürüyor başka bişi yok dr a götürmedim sabah akşam pekmez veriyorum. Sizin öksürük çok mu şiddetli?
Evet öyle yaptım hiç gerek yok hurma denedim dünBence ıspanağı deneme, beklet bir iki ay daha
Evet içindeki maddeden erken vermeyin diyorlar. 1 ay daha bekleriz.Ben ispanak vermedim 8 de vericem.buyuk oglumada vermemisim 8 sene oncede 7 bitsin 8 basi en erken denmisti.
18'i gidecegiz doktora. Iple cekiyorum gunun gelmesini. Daha once gordugumuz bir dr degil, umarim yardimci olur ve bizim takipli doktorumuz o olur.Doktora danıştınız mı? Öyle sanıyorum ilgisi yoktur alacağı şeye, önemli bir şey değildir ama bence yine de danışmakta fayda var.
Evet aslinda eliyle bir seyler tutmasina tesvik de olur. Muzu seviyor, icine muz koyup once biz elimizle gosterebilirz, olabilir. Ici su dolu soguk karpuz dis kasiyiciyi eline tutturup agzina goturmustum, sonra kendi bir iki denedi atti yereBiz kullaniyoruz basta agzina goturemiyor zaten tam agzi bulamiyor zamanla oluyor siz alin basta kendiniz goturun icinde mryve oldugunu anlayinca oda cebelelsio
Ben kaşıkla veriyorum elini uzatıp almak isterse kaşığı veriyorum biraz içindekileri yiyor biraz dişini kaşıyor, bwl'ye cesaret edemiyorumKızlar ben de bir soruyla geldim, yarı geleneksel yarı blw besleme yapıyorum ama pek beslenmiyor, siz pankek, patates tost ya da başka gıdaları eline veriyor musunuz? Veriyorsanız güzel yiyorlar mı? Yolu nedir yani bunun? Zorla ağzına sokmak istemiyorum ama böyle eline verince de bir damla yiyor çoğunu oyuncak yapıyor, daha bir de sonrasında bir saat banyosu, mutfağın toparlanması falan oluyor, çok yıpratıcı yaa, ama ağzına da sokmak, zorlamak istemiyorum. Ne önerirsiniz?
Ben de başta telaş yaptım ama sonra güveneceğim dedim verdim, arada öğürdü ama devam etti, sonra baktım ben yedirdiğimde daha çok yiyor, diğer türlü oyun yapıyor ve çok dağıtıyor, şuan nasıl devam etsem kararsızımBen kaşıkla veriyorum elini uzatıp almak isterse kaşığı veriyorum biraz içindekileri yiyor biraz dişini kaşıyor, bwl'ye cesaret edemiyorum
Günaydın kizlar oğlum da yine öksürük basladi üç farkli doktor gördü hepsi ayni seyi söylüyor degisik bi salgin var çocukların öksürüğü grcmiyor diyolar ventolin buhar veriyoruz günde 4 kez ver baska da yapilacak bisi yok dedi doktorlar.Varmi bebeğinde öksürük olup care bulan
[/QUOTEAlerji olabilir mi acaba? Benim oğlum tam 40 gün önce hastalandı, ara ara öksürdü iki kez antibiyotik kullandık, bir hafta buhar. Doktor bu tür uzayan durumlarda alerjiden şüpheleniriz dedi ilaç verdi ben pek ihtimal vermedim önce kullanmadım, derken çocuğun hırıltısı ve burun tıkanıklığı hiç geçmedi, sonra acaba dedim yastık çarşaf ne varsa değiştirdim halıyı kaldırdım hiç bir işe yaramadı. Hastalığı ilk başladığında ben şehir dışında kızkardeşimdeydim, yeğenlerimden geçti diye düşündüm. Sonra eşimin ablasıyla konuşurken orda yeni bir şey denedin mi dedi yumurta denedim (ilk defa o gece burnu tıkandı) ama ondan değil her gün yiyiyor zaten dedim, gıda alerjisinde kakada kan, döküntü falan oluyor dedim. Sonra aklıma takıldı internetten baktım burun akıntısı, göz akıntısı, öksürük hapşırma, burun tıkanıklığı hepsi yumurta alerjisi belirtisiymiş. İki gündür kestik gözlemliyoruz şimdi, geçmezse zaten doktorumuz bundan sonra benlik bir durum kalmadı alerji bölümüne gideceksiniz dedi. Sebebini bilmiyoruz ama kesin olarak alerji dendi, test yapılacak.Saol cnm bence siddetli bi öksürük balgam cikalrtamiyor baya zorluyor ciğerlere inmemis dedi doktorlarin üçüde ihlamur veriyorum bnde
Peki canım süt alerjiniz geçti mi? Hiç deneme yaptın mı?Cok uzun suredir ek gida veremiyorm ki disleri inanilmaz şiş agzina emzik bile almiyor bende alerjik olduğunu düşünüyorum deloday alerji şurubu vermisti doktor daha önce süt alerjisi çıktığı icin bu aksam tekrar ona basladim bakalim fayda edecekmi
Yok hayir yapmadım şuan hasta die hic bisi icin zorlamiyorm doktor en son ki kontrolde üç ay daha dişini sık bu alerjik durum gecicek kendiliğinden simdilik dikkat etmeye devam dediPeki canım süt alerjiniz geçti mi? Hiç deneme yaptın mı?
Ben oglumda biraz daha buyuyunca blw ye dondum bu aralikta kendim besledim ama azar azar bisiler eline verdim.Tam blw donmem 1 yas yani benim.Cokta yuzde yuz gerekli deil bence ortaya karisik bi durumda devam ediyor bu is bazen eline veriorm bazen vermiorm kasik tutma olayo gelissin die veriorm yoksa yiyecegini kendi yesin derdim yok.Haftaya pankek tarsi bisiler deniycem bakalim yicek mi benim havucuma saldirdi bugun eline verdim yanindan 1.5 disi ile kazidiBen de başta telaş yaptım ama sonra güveneceğim dedim verdim, arada öğürdü ama devam etti, sonra baktım ben yedirdiğimde daha çok yiyor, diğer türlü oyun yapıyor ve çok dağıtıyor, şuan nasıl devam etsem kararsızım
Allahım o gece uyanmalara bittim artik gucum kalmadi gercekteb 2 disimiz var hemen 3gun gece yarim saatte bir kalkti sonra bir baktim ust disini patlatmis alttaki bir diste patlicak gibi yikilmadim ayakta da degilim valla2 dis cikardi bizimki.Su ara yurume alistirmalari yapma derdindeKoltuga tutunup sonra ellerini birakip kendini deniyor sonra asagiya iniyor.
Ben odadan cikarken cok agliyor ve gece sık sık uyaniyor bizimde sorunumuz bu suara.
Hastalik vs zaten ara ara donup donup bizi buluyor.Abisi okuldan tasiyor sagolsun
Ek gida da baya sey denedik.
Ama cok aktif yemiyor.Ama idarede ediyor.
Bu donemde bebekler ruyalarinda gunun saglamasini gorurlermis gun icinde yasadiklari her seyi... emeklemeye calisirlarmis yurumeye calisirlarmis ve bu yeni deneyimler de onlari cok heyecanlandirir tedirgin edermis o yuzden gece uyanmalari artabilirmis.Allahım o gece uyanmalara bittim artik gucum kalmadi gercekteb 2 disimiz var hemen 3gun gece yarim saatte bir kalkti sonra bir baktim ust disini patlatmis alttaki bir diste patlicak gibi yikilmadim ayakta da degilim valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?