İnşallah geçer bazen geçiceğine dair umudum kalmıyor Arkadaşımın bebeğinin süt alerjisi 9.ayın da bi arkadaşımın 1 yaşında geçtiAmin cnm amin ama besin alerjisi varsa idare et üç aya gecip gidecek dedi doktor benim kizimin toza alerjisi var 9 yaşına girecek hala alerji hapı kullanior malesef
Domates tabii ki daha cok erken domates icin.Kızlar ben artık kafayı yicem. Prospanla aferin veriyorum oğluma ve ne görimm sırtı kızardı yinesabah kızartmanın üstüne domates eklemiştim domates mi ilaç mı delirmek üzereyim..
Benim kilom cok canim verirsin sende dikkat edince veriliyor cidden.Masallah ne guzel vermissin ben 5 kilo vericem hala vericem kac aydir kaldi uzerimde
Benim kilom fazla ondan baslamak zorundaydim gebelik onceside kilom vardi ve gittikce uzerine eklenirse cok kotu olacagi icin basladim ama 3 geri 1 ileri seklinde gidioMasallah iyi vermişsiniz ayy bende 10 kilo versem keske daha baslamadim bnde biraz daha bekliyim dedim nasil zor mu
Senin sartlarij icin tabiki en dogrusu anneler bakacaksa ve ogretmensin calisma saatlerin vs bu nedenle tabiki alisacaktir.Onlarinda alismasi gerekir zaten.Hayirlisi olsun insBravo ne güzel vermişsinizmilli eğitimdeyim aslında ücretsiz izin hakkım var ama proje okulundayım daha fazla izin alırsam kadrom düşüyor bir de maddi olarak ancak bu kadar idare edebiliriz, bi aksilik olmazsa anneler bakacak. 5 aylıkken denedim hiç bi şekilde süt içmedi doğru düzgün uyumadı ama şimdi daha yapışık durumda gerçi bu aylarda normalmiş ama eninde sonunda kısa süreli ayrılıklara alışacak, gitsek de döneceğimizi bilecekler, yani ben artık böyle düşünüyorum
Kendin mi yedin bebege mi verdin?Alerjik sen yesen bile domates cok erken alerjik oldugu icin.Kızlar ben artık kafayı yicem. Prospanla aferin veriyorum oğluma ve ne görimm sırtı kızardı yinesabah kızartmanın üstüne domates eklemiştim domates mi ilaç mı delirmek üzereyim..
Uritikerde olmus olabilir besin degildir de mesela kiyafete yada sampuan deterjana olabilir miDeneme yanılma. Aslında götürcektik taşınma işleri çıkınca erteledik. Ama böyle de artık bunalım geliyor
Ya valla anlamıyorum bende brokoliye tepki vermemesi lazım yani brokoli bu. İlaçlar desen öyle anlamıyorum cidden. Yarın çekip atıyım. Sırtı tamamen küçük küçük kızarık kızamık gibi
Akarin disinda ev mantari diye birsey varmis hesabinibilenanne die bir sayfa var instagramda onun cocugunda cikmis 1 tek doktor bulmus kendindede varmis nemden oluyormus cicek vs yasak evde sen bence iyi bir alerji doktoru bul maddi olarak gidbilck duruma gelincede gotur hem sana hem cocuga cok zor.Boyle enteresan seyler olabiliyor ins gecicek ama kalici birysede bilirsin ona gore duzenlersin hayatiniziEv tozu akarı felan da olabilir ama bilmiyorum en güzeli test yaptırıp şu kafadaki soruları atmak
Insallah canım.Benim kilom cok canim verirsin sende dikkat edince veriliyor cidden.
Domates kendim yedim yani daha önce de yiyordum o yüzden ilaçtan diye düşünüyorum. Nolur enterasan şeyler bizi bulmasın yaAkarin disinda ev mantari diye birsey varmis hesabinibilenanne die bir sayfa var instagramda onun cocugunda cikmis 1 tek doktor bulmus kendindede varmis nemden oluyormus cicek vs yasak evde sen bence iyi bir alerji doktoru bul maddi olarak gidbilck duruma gelincede gotur hem sana hem cocuga cok zor.Boyle enteresan seyler olabiliyor ins gecicek ama kalici birysede bilirsin ona gore duzenlersin hayatinizi
Kafanıza yattığı için çok eleştirmek istemiyorum ama 4.ay bana erken geliyor, erken başlamak bebeklerin organlarına zarar verebiliyormuş. Açken yemez bence, ben emzirdikten bi saat kadar sonra veriyorum güzel yiyor açken ağlıyor istemiyor. Benim kızımda da alerji var, sadece derisi kuru diye mi alerji dedi. Alerji diyetleri çok zorlayıcı iyi araştırıp bu yola girmek gerekMerhabalar, dr kontrolune gittik. Konusulanlari sizinle de paylasayim. Bu sefer nihayet aklimiza yatan birisiydi. Ana konustugumuz sey ek gidaydi. Cok gec kalmissin ayrica bebegin zayif kalmis dedi.Elindeki programla, 9. aya kadar yetistiririz normal kiloya, merak etme dedi. Bebekleri 4. ay bitiminde baslatiyormus programina. Bana takibini yaptigi 7 aylik bebeklerin videolarini gosterdi, kendi kendilerine manti pirzola yiyorlar
Bizimki eliyle bir sey tutmuyor diyorum, tutar tutar diyorhayirlisi...Bizim daha once denk geldigimiz doktorlarin aksine 4. ay bitiminde, ogle ogununde yogurt ve aksamina meyve sulariyla baslatmis. 5. ayda sebzeleri denedikten sonra sebze corbasi ve kahvalti ogunune ezilmis tuzsuz beyaz peynir ve kayisi kivam yumurta sarisi. 6. ayda sebze corbasi da ekleniyor. Denendikten 10-15 gun sonra pirinc ve et sulariyla birlikte hazirlaniyor.
Biz bu sekilde yapmadigimiz icin 4. 5. ve 6. aylari 1er haftada uygula ve bitir, her 10 gunde kontrole getir dedi.
Aslinda en basta 3 kuralim var dedi. Bu aylar doyurmak icin degil yeme aliskanligi kazandirmak icinmis.
1)Kesinlikle sizinle ayni masada otururken yiyecek, sizi izleyecek.
2)Mutlaka sofraya ac oturacak.
3)Bunlar doyum icin olmadigindan sonrasinda, once nasil besleniyorsa oyle tamamlanacak. Emiyorsa meme, yoksa mama.
Bunlari yazmasi soylemesi kolay ama mesela bizimle ayni anda masaya oturttugumda ve o da acken tabi ki, surekli ciglik bagris cagris. Agzini da acmiyor diyorum doktora, acar acar diyor. O kadar kendinden emin konusuyor ki o an etkilenmemek mumkun degil. Sonucta tecrubeli bir profesordu. Cok uzgunum ve hirs yaptim. Noktasi virgulune uyuyorum. Bakalim neler olacak.
Derisi cok kuruydu. Baska dr sadece kuruluk deyip mustelanin balmini vermisti. Bu gorunce direkt egzama deyip alerji doktoruna yonlendirdi. Listeye de ona gore uyarsin dedi tabi ki. 6. ay sonra tam kan sonucuna bakarmis, alerji doktorunun test talebine gore 2 testi birlestirecegiz sonrasinda, zira bebekten kan almak cok zoricim daraliyor dusundukce.
Çiğ domatesse bana ilk yasaklananlar arasındaydıKızlar ben artık kafayı yicem. Prospanla aferin veriyorum oğluma ve ne görimm sırtı kızardı yinesabah kızartmanın üstüne domates eklemiştim domates mi ilaç mı delirmek üzereyim.
İstanbuldaysan kendi doktorumu önerebilirim. Yoğurt çorbasına kadar geldik. Muayene deri testi sonrası whatsapptan gün gün takip ediyor arada görmek istiyorOff öyle de çok zor değil migerçekten takipte bi noktaya kadar oluyor. Bazen çok bunalıyorum sonra diyorum rabbim beterinden korusun
Eylülde başlayacaktım kızım hazır değilmiş tepki verdi vazgeçtim ama gerçekten çok mutsuz oldum. Kesinlikle ben de böyle düşünüyorumİşe başlayacaklar için söylüyorum kızlar ağustos sonunda işe başladım ben o zamandan beri çalışıyorumevet tabii ki zorlukları da var çok özleniyor ama dışarda da bir hayat devam ettiğinin farkına varıyorsunuz ve psikolojik olarak bir nebze rahatlıyor insan, şahsen bana iyi geliyor çalışmak üstelik oğluma kayınvalidem bakıyor Allah razı olsun tabii her anlamda çok iyi bakıyor diyemem ama bir şekilde idare ediyoruz bazı şeyleri ben eşime söylüyorum o çaktırmadan annesini uyarıyor böylece ben kötü olmuyorum
Ben de surekli yokluyordum bebegimi hazir mi degil mi, doktora da dedim agzini acmiyor mesela, mama sandalyesinde mutlu degil diyorum. Onlar onemli degil diyor. Bundan onceki 2 dr bebek erken dogdugu icin ek gidaya 7. ay gibi baslayabilecegimi soylemisti ustelik. Ben de hic erken baslama taraftari degildim zaten. 6. ayi bekleyip garantiye almak istedim. Ustune bir de cevreden baski... Cocuk zayif, tattirma yapmadin mi daha, azicik ver baslat alissin...Kafanıza yattığı için çok eleştirmek istemiyorum ama 4.ay bana erken geliyor, erken başlamak bebeklerin organlarına zarar verebiliyormuş. Açken yemez bence, ben emzirdikten bi saat kadar sonra veriyorum güzel yiyor açken ağlıyor istemiyor. Benim kızımda da alerji var, sadece derisi kuru diye mi alerji dedi. Alerji diyetleri çok zorlayıcı iyi araştırıp bu yola girmek gerek
Çiğ domatesse bana ilk yasaklananlar arasındaydı
İstanbuldaysan kendi doktorumu önerebilirim. Yoğurt çorbasına kadar geldik. Muayene deri testi sonrası whatsapptan gün gün takip ediyor arada görmek istiyor
Eylülde başlayacaktım kızım hazır değilmiş tepki verdi vazgeçtim ama gerçekten çok mutsuz oldum. Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum
Ben de surekli yokluyordum bebegimi hazir mi degil mi, doktora da dedim agzini acmiyor mesela, mama sandalyesinde mutlu degil diyorum. Onlar onemli degil diyor. Bundan onceki 2 dr bebek erken dogdugu icin ek gidaya 7. ay gibi baslayabilecegimi soylemisti ustelik. Ben de hic erken baslama taraftari degildim zaten. 6. ayi bekleyip garantiye almak istedim. Ustune bir de cevreden baski... Cocuk zayif, tattirma yapmadin mi daha, azicik ver baslat alissin...
Cok tesekkur ederim oneri icin, Ankara'dayim. Zaten 7. ayda basladik o doktora 4. ay bitiminde gitsek nasil olurdu hic bilmiyorum ama o programa uydurarak geriden baslatti simdi. Yetismeye calisiyoruz. Genel bilgi birikimi, tecrubeleri ve yaklasimi icime sindi bunda devam ederiz.
Bebegimde gecmis aylarda cok mukuslu kaka ve zaman zaman da kakasinda kan gorduk. Bu dr onlardan bahsettigimde cok onemsemedi. Umarim sut urunleri diyeti yapmamissindir dedi.
Son 2 aydir da kollari bacaklari gobegi nasir deri gibi kupkuru sert kirmizi ve hatta hassaslastikca kanayacak neredeyse. Bunun ustune egzama dedi. Bugun de yogurt verdigimde agzinin kenarinda kirmizi kirmizi benekler cikti ama baska belirti veya rahatsizlik gormedim. Artik kakalari da normale dondu.
Bakalim yarin alerji doktoru ne diyecek.
Ben 1.de ayrildim ama hamileydim saglik sorunundan bu sefer cok zor ve sanirim bu seferde oyle olacak gidip grsunce kesinlesecek.ucretsiz verseler alirim maddi zorlanmak umrumda degil ama vereceklerini dusunmuyorum.Insallah canım.
Sende kafana takma ise baslama olayini evet zor seni anliyorum ama uzulme bunun icin eninde sonunda basliyoruz ayriliyoruz bana da cok huzunlu geliyor onu birakip nasil basliycam nasil ayrilicam..
Oglumda ise dönerken istifa etmeyi dusundum cok agliyordum simdi daha zor gelicek bana allah iyi vicdanli insanlarla karsilastirsin meleklerimizi
Amin ins o zmn oyledir sen kendin oncede yediysen sorun yoktur.Umarim biran once bu sorun cozulur bu zorlanmalarin biterDomates kendim yedim yani daha önce de yiyordum o yüzden ilaçtan diye düşünüyorum. Nolur enterasan şeyler bizi bulmasın ya
Olsun yine baya vermişsiniz tebrik ederim bende 66 kiloyla hamile kaldim 71 72 gidip geliyorum hedefim ilk 60 kilo nasil yaparim bilmiyorumBenim kilom fazla ondan baslamak zorundaydim gebelik onceside kilom vardi ve gittikce uzerine eklenirse cok kotu olacagi icin basladim ama 3 geri 1 ileri seklinde gidiozor degil ama yorucu
Maşallah diyetten kurtulmak üzeresiniz. Darısı bana inşallahKafanıza yattığı için çok eleştirmek istemiyorum ama 4.ay bana erken geliyor, erken başlamak bebeklerin organlarına zarar verebiliyormuş. Açken yemez bence, ben emzirdikten bi saat kadar sonra veriyorum güzel yiyor açken ağlıyor istemiyor. Benim kızımda da alerji var, sadece derisi kuru diye mi alerji dedi. Alerji diyetleri çok zorlayıcı iyi araştırıp bu yola girmek gerek
Çiğ domatesse bana ilk yasaklananlar arasındaydı
İstanbuldaysan kendi doktorumu önerebilirim. Yoğurt çorbasına kadar geldik. Muayene deri testi sonrası whatsapptan gün gün takip ediyor arada görmek istiyor
Eylülde başlayacaktım kızım hazır değilmiş tepki verdi vazgeçtim ama gerçekten çok mutsuz oldum. Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?