2021 Nisan Anneleri

Kızlar oğlum bu akşam sık sık öksürüp ağlamaya başladı uyumuyordu uyusa öksürükten uyanıyordu acile gittik bronşit olmuş
Cok gecmis olsun Ne kadar fayda eder bilmiyorum ama buyukler cam kozalagini kaynatip iciyordu. Babam ve bir arkadasima iyi geldigini soylemisti. Dun de bebek yiyecekleri satan bir markada cam kozalagi surubu gordum. Vitma marka. Deneyen var mi ise yarar mi bilmiyorum ama dogal bir destek olabilir belki dusunurseniz.

Benim bebegim 2 kilo dogdu. Teknik olarak 5. ve 6.ayda dogum kilosunun 2 katina cikmasi bekleniyor deniyor bizimki simdi 5600. Bu mantikla simdiye kadarki doktorlar bebeginizin gelisimi iyi dedi ama son gittigimiz dr bebek artik standarda yaklasmali, bebeginiz zayif dedi.

Bugun alerji doktoruna gittik. Gecmiste mukuslu kaka, kakada kan ve deride egzama kuruluklari icin proktokolitte dedi. Yani alerjik degilmis. Bunlara alerji denmezmis. Anneye de bebege de diyet uygulanmazmis. Yogurtta agzinin kenarinda kizarikliklar olustu dedim, o hicbir sey benim icin, yogurda devam dedi.
Bir de enterokolitte bebekler olurmus onlar gidayi tukettikten 1-4 saat icinde kusar sonrasinda ishal gorulur, o zaman alerjik bebek olur dedi.
Derisi icin her aksam banyo, sik sik papatya suyuyla banyo, yikama sonrasinda nazikce durulama onerdi. Banyodan sonra vazelin ve gun icerisinde de 2 defa nemlendirici krem uygulama olacak.
Gecen dr tam kan istemisti bizden. Kan alinmisken colyak, bagisiklik da kontrol edilsin dedi. Genel alerji de kanda bakilacak ama ya evet ya hayir seklinde sonuc cikar dedi. Hayirsa alerjik degil ama evet derse test, deride suruntuden veya deneme yanilmayla bakilir dedi. ama o kontrol amacli olacak kan alinmisken, yoksa bebegin alerjik degil gozlemimle dedi.

Çok teşekkür ederim canım araştırayım bi. Bugün uyanınca gülümsedi içimm eridi çok şükür hep ağlıyordu hiç gülmüyordu kuzumm

Ayy ne güzel ya inş test sonuçlarıda güzel gelir canım

Alerji doktoru bagirsaklari ozellikle inceleyip onemsediginden, flora icin probiyotik onerdi. Ozellikle Maflor ve Kaleidon'u begeniyorum, digerlerini bos ver ve mutlaka kullan dedi.

Cok uzun zaman dr kontrolu imkanimiz olmayinca, doktorlar bize ne dese iyi kotu hepsini sizlerle pay;asmak istiyorummm. Ben de buradan sizlerin kontrollerinden cok yeni sey duydum ogrendim. Simdi ben de yazabiliyorum. Oh be!

Benim bebeğim de proktokolit. Peki herhangi bir sıkıntısı var mı? Huzursuzluk ağrı sancı gaz gibi? Hatta uyku uyuyamama emmeme gibi

Benim bebeğim de proktokolit. Peki herhangi bir sıkıntısı var mı? Huzursuzluk ağrı sancı gaz gibi? Hatta uyku uyuyamama emmeme gibi
Bizimki genelde huzursuz. Surekli kucagimda, gogsumde, mememde tutuyorum. Gazdan dolayi oldugunu dusunmedim bilmiyorum. Uykuya cabuk dalar, dalma sorunu yok ama sik sik uyaniyor.
Dr proktokolit bebeklerin %50sinde reflu olur, kusmasalar bile bebegi rahatsiz eder genelde de istahsiz olurlar, 2 yasina kadar devam eder dedi.

Konuyla alakasiz ama bir de evde evcil hayvan var mi dedi. Alerjiyla iliskilendirecek sandim basta. Evet var dedim, kedimiz var. Bagisikligi icin cok iyi evde hayvan olmasi dedi.

Kızımda çoklu gıda alerjisi var, 2 aylıktan beri katı diyetteyim, o yüzden doktorun yönlendirmesiyle yiyebildiğim şeyleri direk kızıma verdim patates kabak gibi yemediğim şeyleri önce ben yedim sonra kızıma verdim yumurta süt ürünleri gibi. Kızım önceden çok tepki verdiği şeylere tepki vermiyor korkmayın belki sizin de öyle olur.

Geçer çabucak inşallah. Benim doktorum bana diyet önermedi yapma dedi ama benim kızım bi ara o kadar kötü oldu ki ne uyku ne emme hep sancılı gazlıydı çok ağlıyordu diyete girince rahatladı. Şimdi diyeti açacağım inş sorun olmaz. Bizimde kedimiz var ama şu an başka bir yerde. Temmuzda bizimle olacak inş

İnşallah canım çok çektik şu alerjiden.

Hanımlar hastalıkla beraber oğlum çok az emmeye başladı geçicidr değil mi zayıfladı iyice

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…