Merhabalar, dr kontrolune gittik. Konusulanlari sizinle de paylasayim. Bu sefer nihayet aklimiza yatan birisiydi. Ana konustugumuz sey ek gidaydi. Cok gec kalmissin ayrica bebegin zayif kalmis dedi.

Elindeki programla, 9. aya kadar yetistiririz normal kiloya, merak etme dedi. Bebekleri 4. ay bitiminde baslatiyormus programina. Bana takibini yaptigi 7 aylik bebeklerin videolarini gosterdi, kendi kendilerine manti pirzola yiyorlar

Bizimki eliyle bir sey tutmuyor diyorum, tutar tutar diyor

hayirlisi...Bizim daha once denk geldigimiz doktorlarin aksine 4. ay bitiminde, ogle ogununde yogurt ve aksamina meyve sulariyla baslatmis. 5. ayda sebzeleri denedikten sonra sebze corbasi ve kahvalti ogunune ezilmis tuzsuz beyaz peynir ve kayisi kivam yumurta sarisi. 6. ayda sebze corbasi da ekleniyor. Denendikten 10-15 gun sonra pirinc ve et sulariyla birlikte hazirlaniyor.
Biz bu sekilde yapmadigimiz icin 4. 5. ve 6. aylari 1er haftada uygula ve bitir, her 10 gunde kontrole getir dedi.
Aslinda en basta 3 kuralim var dedi. Bu aylar doyurmak icin degil yeme aliskanligi kazandirmak icinmis.
1)Kesinlikle sizinle ayni masada otururken yiyecek, sizi izleyecek.
2)Mutlaka sofraya ac oturacak.
3)Bunlar doyum icin olmadigindan sonrasinda, once nasil besleniyorsa oyle tamamlanacak. Emiyorsa meme, yoksa mama.
Bunlari yazmasi soylemesi kolay ama mesela bizimle ayni anda masaya oturttugumda ve o da acken tabi ki, surekli ciglik bagris cagris. Agzini da acmiyor diyorum doktora, acar acar diyor. O kadar kendinden emin konusuyor ki o an etkilenmemek mumkun degil. Sonucta tecrubeli bir profesordu. Cok uzgunum ve hirs yaptim. Noktasi virgulune uyuyorum. Bakalim neler olacak.
Derisi cok kuruydu. Baska dr sadece kuruluk deyip mustelanin balmini vermisti. Bu gorunce direkt egzama deyip alerji doktoruna yonlendirdi. Listeye de ona gore uyarsin dedi tabi ki. 6. ay sonra tam kan sonucuna bakarmis, alerji doktorunun test talebine gore 2 testi birlestirecegiz sonrasinda, zira bebekten kan almak cok zor

icim daraliyor dusundukce.