2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Hahah ya bana da sadece pipi olan bi görüntü verdi doktorum bide ok işareti ile göstermiş
İnş bende alırım.o pipili resimlerden..rüyamda çok güzeldi doktor bana kocamn ultrson kağıdı vermişti pipi resmi vardı üstünde baklm rüyam tersmi cikcak doğrumu Rabbim gonlumuzdekini nasip etsin inşallah

Bizim de plesantamiz aşağıda, sanırım ikisi aynı şey. Hareketleri ben de hissetmeye başladım. Bunun olması gereken yere gelme ihtimali yüksek ama eğer gelmezde aşağıda kalırsa sezeryan şart oluyor
Zmaanla yukarı cikar o ya
Bizim bi akrabanin iki taneydi yukari cikti dogim zamani ve normal dogumda yapti

Yaa insallah canım biz bile heyecanla bekliyoruz artık seninkinin pipisini,

CNM benimkide öndeymiş inşşş hafta ilerledikçe çıkar birçok insanın çıkıyormuş

20. Haftayı yakaladık bakalm kızlar dun kontrlm vardı bebisin suyu hemen hemen aynıymış gelisimi haftasiyla uyumlu doktor suyun daha fazla azalmamasi ayni kalmasi da iyi bise normal şimdi dedi insallah 37 39 diyeceğim günler de olur rabbim bebislerimizi saglıcakla kucagimiza almayi nasip eder inşallah hepimize ❤

Plesanta %90 yukarı çıkar ama aksi takdirde önce plesantanin daha sonra bebegin doğması söz konusu bile değil. Plesanta anne rahmine yapışık,bebeğe kanla oksijen taşıyan geçici bir organdır.Plesantanin bebekten önce anne rahminden ayrılması bebegin oksijen kaynağının anında kesilmesi demektir. Önce bebek doğar, dış oksijene kavusur daha sonra plesanta ayrılarak görevini tamamlamış olur. Plesantanin bebegin doğumunu engelleyecek bir pozisyonda olması %100 sezeryan doğum demektir. Bununla birlikte sc 'ın da 36.-37.haftalarda yapılmasını gerektirir.Çünkü doğum başlarsa plesantanin rahim agzinda oldugu icin erken ayrılması olayi meydana gelir ki bebegin ölümü, en iyi ihtimalle de oksijensiz kaldığı için engelli olması ile sonuçlanır.

Kızlar bende şimdi randevumu alabildim pazartesi günü hpv ve smear testi vericem aynı anda cinsiyetini de öğreniriz heralde malum alttan daha rahat görünür yada üstten de baktiririm yeterki emin olalım artik

Kizlar selam nasilsiniz? biz 1 haftadir yazliktayiz cok bakamiyorum burda internetimde azdi ama yarin donuyoruz tekrar katilicam araniza Benim bebis bazen cok guclu tekmeliyor disardan belli olmaya basladi sizlerde durum ne?

2 hastaneye sordum fiyat kendi gittigimde 400 baska hastanede 300e yapiyorlar. Devlette yaptiracaktim ama randevu alamadim malesef yine hep gittigim hastaneye gidicem
Üniversite hastanesine gidin profesörden randevu alın profesör randevusu için bir miktar ödeme yapıyorsunuz ama Ayrıntılı ultrasonuda hoca kendisi çekiyormuş. Ben o şekilde yaptım.

Ben sordum kadin dpktoruma yer degistirir mi diye öyle okuyumustim bende .. hayir sanmam sadece kalinlasir dedi . Ama kanal uzun oldugu icin aradaki mesafe kötü degil dedi . Seteryan yapilmasi gerek fln dmedi hic .

Ben sordum onu cikmaz daha dedi sadece kaminlasiyormus yer degistirmez mis . Ztn bebgin kafasi onun önpndeydi
Rahim büyüdükçe plesanta yer değiştiriyor ama neden bu kadar kesin konuştu acaba? Benim plesantam öndeydi 20.haftadan sonra yukarı cıktı.Hos bende apayrı bir sıkıntı oldu plesantam erken ayrıldı ama yerinden ötürü değil Eğer plesanta rahim ağzını kapatıyorsa 37.haftada ac olmanız gerekiyor

Ben de 16 bitti yeni 17 oldum bugün geçen hafta başladı doktor banada D vitaminine ilk tahlillerimde de epey düşük çıkmıştı değer ama vermedi sadece folbiol kullanacaksın dedi ilk defa geçen hafta günde 2 tane Demir ilacı multivitamin ve günde 10 damla D vitamini verdi.

Ben sordum kadin dpktoruma yer degistirir mi diye öyle okuyumustim bende .. hayir sanmam sadece kalinlasir dedi . Ama kanal uzun oldugu icin aradaki mesafe kötü degil dedi . Seteryan yapilmasi gerek fln dmedi hic .
Canım plesanta ile ilgili konuları çok iyi bildiğim için kesin konuşuyorum ukalalık olarak algılama olur mu?Benim plesantam rahim duvarindan erken ayrıldığı için bebegim ölü doğdu,canlandırıldı ama %100 engelli...1 yildir da yoğun bakımda bildiğiniz üzere...Plesanta rahimden ayrıldığı anda oksijen cat diye kesiliyor.Onun amaci annenin kan damarlarindan aldigi oksijeni ve besini bebege iletmek cunku.O yuzden plesantan rahim agzini kapatıyorsa kesinlikle sezeryan gerektirir.Erkenden bu bilgiyi vermek istememistir.Plesantanin bebekten once anne karnından cikmasi yani rahimden ayrilmasi bir facia demek.Bebek plesantadan sonra kac dk sonra doğarsa o kadar süre oksijensiz kalacak olur ve bu asla olmaması gereken birşey..Plesanta rahimden bebekten önce ayrılamaz yani rahim ağzını tıkıyorsa bebek dogamayacağı için cok dikkatli bir sezeryan gerekiyor

Üniversite hastanesine gidin profesörden randevu alın profesör randevusu için bir miktar ödeme yapıyorsunuz ama Ayrıntılı ultrasonuda hoca kendisi çekiyormuş. Ben o şekilde yaptım.
bulundugum sehirde covid-19 cok fazla hatta aparttmanimizda bile bikac kiside cikti. Devlet hastaneleri ve universite hastaneleri de cok kalbalik oluyor. Cok korkuyorum bulasir diye kendi gittigim hastanede hic sira vs olmuyor insanlarla karsilasmiyorum o yuzden yine kendi doktoruma gidicem canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…