2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Benim de 50 lik test açlık 80 tokluk 160 cıktı. 100 lük yapalım dediler mümkün değil istemedim, cihaz ile şeker takibi ve diyete başladık.

Sağlıkla kucağımıza alalim evlatlarımızı da varsın doğum sonrası iznimiz biraz az olsun ne yapalım canım, süt izni olacak yarim gün çalışacağız zaten bir süre
Ben calismiyacagim yarim gün, o yarim günü izin olarak kullanacagim mevcut izinlerimden. 30 iş günü yapıyor. Sonra da en az 1 yıl ücretsiz izin düşünüyorum kısmetse

Evet ya benim de 2 ablam var gönderdiler hep kıyafet battaniye falan ama onların da çocukları erkek evde giydirecem mecbur ben de pembe dışarda giymelik aldım kızıma zaten pandemi yine patladı 6 ay evdeyiz zaten kimse görmez

ben bir şey çıkacağını sanmıyorum canım ama yine de tetikte ol.
valla bilmiyorum hergün öpüştüğüm adamdan bile geçmedi
biz hamilelerin bağışıklığı daha kuvvetliymiş
Bende tam tersi bağışıklığımız ne durumda bilmediğimden korkuyorum
Benim kuzenler positiv cikti test den önce bulusmusduk ben bi hastaneye gitmeden bi kac gün önce yani bi geip gibi oldum
Ama
Gecti hemen ates fln da yok test fln ds yapmadilar

Inshallah sendede bisi yoktur
İnşallah canım artık kendimizi değil karnımızdakini düşündüğümüzden daha çok korkuyor insan
5 gün geçmemişse negatif çıkıyor diyorlar erken gittiğin için bakalım haber bekliyorum dayımlardan

Kızlar alışverişler nasıl gidiyo valla kredi kartı ekstresini görünce eşim kalp krizi geçirmezse iyidir Trendyol dan indirimden aldım ona rağmen çok tuttu eczaneden alınacaklar kaldı bizim bir de ufak tefek şeyler doğum erken olacak diyince hızlandırdık biz de

Offf sorma eşim bilgisayar başında görünce beni deliriyo artık. Aldıklarım hep eksikmiş gibi geliyor kesin ne çok şey almışım diyeceğim sonradan.

Offf sorma eşim bilgisayar başında görünce beni deliriyo artık. Aldıklarım hep eksikmiş gibi geliyor kesin ne çok şey almışım diyeceğim sonradan.
Ya ben de bilemedim alıyorum ama eksik gibi hatta yorum okuyunca vazgeçtiklerim oluyo korseyi hala alamadım beden değişiyomuş doğumdan sonra ve korselerin değişimi, iadesi yokmuş herkes doğumdan sonra alın yazmış mesela almadım onu kilotlu çorap çok aldım kıza soğuk havada gelcek bebiş diye astronot tulumlardan aldım kendim için lohusa geceliği almadım yine soğuk nedeniyle ama önü düğmeli polar pijama aldım indirime rağmen bin tl’yi geçti aldıklarım

Korse konusunda bi kaç doktorun videosunu izledim youtubedan ve almaktan vazgeçtim ben. Rahim yukarda olduğu için doğumdan sonra en azından onun biraz inmesini beklemek gerekiyormuş ve kasları tembelleştiriyormuş. Alırsam bile ilerleyen zamanda duruma göre alacağım sanırım. Bu ara bende gecelik pijama işleriyle cebelleşiyorum aldıklarım olmadı sürekli kargo geliyo ben iade ediyorum. Hiç çalmayan kapımız günde en az 3 kere çalar oldu :)

Yani korse zaten hemen takılmıyomuş kuzu dikişler tamamen iyileşince takın diyolar karın dokusu ağır olunca sen yürüdükçe hareket ettikçe kasla karın dokusu sürtünüo ve çok ağrı oluyo kasa da yapışmayıp kaynamayınca sarkma da yaşanıyo aslında kullanmak lazım ama hemen değil tabii benim aldıklarım hem önü germuarlu düğmeli pijamayı da polar seçtim çünkü soğuk oluyo gerçekten covid de var üşütmemek lazım

"" Gebelikte tiroit hormonları normalden daha farklı seyredebilir. Bu da gebeliğin seyrini tamamen değiştirmektedir. Üstelik hem annenin hem de bebeğin sağlığını olumsuz etkileyerek hayati derecelere gelebilir. Tiroidin kendisi doğrudan sıkıntılara sebep olmasa da sorunlara yol açan etkenlerin tetikleyici olmaktadır. Gebelikte tiroit bebeğe zarar verir mi sorusuna gelecek olursak Evet zarar verir diyebiliriz. Hamilelikten önce anne adayı eğer tiroit olduğunu biliyorsa kadın doğum uzmanı ile gebeliğin ilerleyen süreçlerini kontrol altında tutarken aynı zamanda iç hastalıkları uzmanı ile de tiroit kontrolünü yürütmelidir. Anne karnında bebeğin gelişim bozukluğu ve zeka geriliğine sebep olabileceği gibi aynı zamanda bebeğin düşük olmasına da yol açabilir. Bu nedenle tiroit sıkıntısı olan anne adaylarının bu konu üzerinde hassasiyetle durması gerekir. Bebekler anne karnında iken gelişimlerini tamamlamak için iyoda da ihtiyaç duymaktadır. İhtiyacı kadar olan iyodu almak için tiroit hormonları bebeğe yardımcı olmaktadır. Bu hormonların azlığı veya çokluğu bebeği olumsuz etkileyecektir. Özellikle 4. Aydan sonra başlayan beyin gelişimi için tiroit hormonları ciddi bir rol oynar. Yeteri kadar iyodun alınamaması yukarıda da bahsedildiği gibi bebeğin beyninde kalıcı hasarlara yol açabilir ve zeka geriliğine neden olur.""
Bunun sebebini söyledi mi neden devam etmek gerektiğini doktorun

Her ay dahiliyeye gidip tahlil yaptırmalısın, doktor ilacın dozunu artırıp azaltabilir. Tiroid ilaçları ömür boyu kullanılır zaten. Doğuma kadar kesin kullan da doğumdan sonra yine doktor kontrolünde karar ver ne yapacağına bence.

Ben de normalde çok üşüyen bi insanım ama polarla hiç rahat edemiyorum aldıklarım da hep çok ince oldu ya da kumaşını beğenmedim. Bi tane de gecelik sipariş ettim en sadesinden ne olur ne olmaz sezaryen olursa daha rahat oluyormuş. İnşallah o bari olur. Hastane için biraz daha ince bişey alabilirsin sen de sıcak oluyo diyolar gerçi zaten sen daha iyi biliyorsundur

Bugünden beri sırt ağrısı tuttu benide kızlar.Bide nefes almakta zorlanıyorum artık iyice.Korseye gelince ilk doğumumda annem bana bu tesettürlü bayanların taktığı şallar oluyoya ondan bağlamıştı göbeğime çokta sıkmamıştı gayette etkili oldu bende sizde deneyib kızlar doğumdan sonra

kizlar bebek arabasi ne aldiniz kraft vista tercih etdim kullandinizmi kullanislimi sizce benim gozume hos geldi puset kullanmadim ilk bebisdede ondan dolayi cift tarafli araba tercih etdim

Ben gündüz sepete atıyorum akşam eşim gelince beraber karar verip alıyoruz hepsiburadada özellikle akşam ekstra indirimler oluyor Bez ıslak mendil bebek çantası falan gibi şeyleri aldik bu hafta, 3 numaraya kadar stok yaptik baya hesaplıydi fiyatları. Kıyafet pijama işlerini bitirmiştim zaten almıyorum artık. Pişik kremi alt açma örtüsü falan birkaç küçük şey kaldı onları da eczaneden aliriz. Allahtan ikinci çocuk da besik araba puset ana kucaği süt sağma makinesi falan hazırda var. Pijama da bir tane aldim ekstra

kizlar bebek arabasi ne aldiniz kraft vista tercih etdim kullandinizmi kullanislimi sizce benim gozume hos geldi puset kullanmadim ilk bebisdede ondan dolayi cift tarafli araba tercih etdim
doona bebek arabası aldm ben cnm bnm için hızlı açılıp kapanması ve bagajda yer kaplamaması önemliydi, ama snn dediğini hiç bilmiyorm duymadım hayırlı olsun şimdiden umarım beklentini karşılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…