- 29 Haziran 2022
- 1.731
- 2.570
- 83
- Konu Sahibi melekomelek
-
- #8.241
Allah allah niye oyle bisey yaptılar ki acaba anlamadım benim 14 toplandi 9u dollendi onlarida 3. Gune kadar gozlemlediler 3.gun 7 tane kalmisti 5. Güne gidecek hepsi dediler 5.gun transfere gittim su an iki tanesinin kalitesi guzel digerlerini gozlucez toparlarlarsa onlarida dondurcaz dediler o 3 tanesen ikisini transfer ettiler birini dondurdular benim islemim bitti tam giyinmeye gidecek embriyoloji doktoru bi tane daha dondurduk geri kalanlari yarina kadar gozlucez dediler ertesi gunde 2 tane daha dondurduk dediler hemen ertesi gun niye dondurdular bilemedim sorsaydin keşkeDün döllendi bugün hemen dondurmuşlar kuzu ben de burada hep okuyorum üç güne ulaşınca donduruldu falan diye bilemedim şimdi iyi mi kötü müAy amin baby çok sağ ol
Ayy ne biliyim o kadar heyecanlı ki o an aklıma bile gelmedi yemin ederimAllah allah niye oyle bisey yaptılar ki acaba anlamadım benim 14 toplandi 9u dollendi onlarida 3. Gune kadar gozlemlediler 3.gun 7 tane kalmisti 5. Güne gidecek hepsi dediler 5.gun transfere gittim su an iki tanesinin kalitesi guzel digerlerini gozlucez toparlarlarsa onlarida dondurcaz dediler o 3 tanesen ikisini transfer ettiler birini dondurdular benim islemim bitti tam giyinmeye gidecek embriyoloji doktoru bi tane daha dondurduk geri kalanlari yarina kadar gozlucez dediler ertesi gunde 2 tane daha dondurduk dediler hemen ertesi gun niye dondurdular bilemedim sorsaydin keşke
Ondanda dondurmus olabilirler canım her hastanenin ilerlemesi farkli aynen gerek kaldigindan iclerinden en iyilerini secip cozdurup daha sonra gozlemlerler ona gore transfer ederler takma şimdi bunlara kafani insallah gobusundekiler tutunurda onlara uzunca bi sure ihtiyacın olmazAyy ne biliyim o kadar heyecanlı ki o an aklıma bile gelmedi yemin ederimşimdi sorsam da artık fayda etmez çünkü dondurdular bile artık… Ama doktor dedi ki eğer olmazsa yine dondurduklarımızdan açıp gözlemliyicez falan hepsini aynı anda gözlemlemek istemiyoruz aralarından seçip gözlemliyoruz
Bakalım cuma günü transfer o günden itibaren de artık başka kafaya takıcak şeyler bulucaz bu beyni durdurmak imkansızOndanda dondurmus olabilirler canım her hastanenin ilerlemesi farkli aynen gerek kaldigindan iclerinden en iyilerini secip cozdurup daha sonra gozlemlerler ona gore transfer ederler takma şimdi bunlara kafani insallah gobusundekiler tutunurda onlara uzunca bi sure ihtiyacın olmaz
Hiç üzülmeyin önemli olan kalite 20 toplanıp hiç tutunmayan ya da döllenmeyenler var çok fazla…Kötü değil benim sadece 2 tane toplanıyor böyle deyince sizler benim işim ne kadar zor onu anlıyorum
neresi kötü anlamadım? 12 tane döllenmiş yanlış anlamadıysam kötü olan bi taraf yok benceMaşallahbende de dün oldu ama sadece 15 toplanmış onlarında 3ü zayıf çıktığı için 12si döllenmiş bugün öyle dediler ama sanki bana kötü mü diye düşündürttü emin olamadım
Aynen oyle canim cok zor bi surec gercekten rabbim dusmanimi düşürmesin oralaraBakalım cuma günü transfer o günden itibaren de artık başka kafaya takıcak şeyler bulucaz bu beyni durdurmak imkansızsenin nasıl gidiyor kuzu hangi aşamadasın?
biz mayıs ayında ikinci tedavi olduğu için indirimli 12 bin doktora 7 binde ilaçlara 19 bin ödeme yaptık ve o zaman sorduk ilave bir ücret olacak mı diye. kulaklarımla duydum ilk tüp bebek yaptırdığımız hastane için orası dondurma için aylık ücret alıyor bu hastane almıyor dediğini. o zaman söylemiş olsa bilsek hazırlıklı olurduk en azından.Acaba sizden aldığı 6 bin transfer parası mıydı? Ama yumurta toplama +transfer genelde paket olarak ücretlendirilir acaba o ayrı ayrı mı almak istedi ve bunu doğru ifade etmedi. Bizde de doktorumuz özel muayenesi var ve tüp bebek merkezini kullanıyor. Biz tüm ödemeyi doktora yaptık. Sadece transfer günü hastane bizden dondurma ücreti olarak 6 embriyoya kadar 2.500 aldığını söyledi. Bizim 4 kalmıştı. Dondurma parası alınacağını bikiyordukama miktarı ve günü bilmiyorduk. Sadece doktorumun transfer günü hastanede bu miktarın ödeneceğini söylememesine üzüldüm ama dediğiniz gibi kredi kartı olduğu için zorda bırakmadı bizi. Bence Bu durumu tekrar görüşün. Tüm paraları elden aldıkları için yasal yoluzor olur ama belki şanını düşünür de fazla almışsa iadesini, yanlış bilgilendirmişse de özrünü sağlar. Stres yapmayın siz, Allah gönlünüze göre versin inş pozitif sonuç alırsınız
Evet doğru anlamışsınız ama bazı arkadaşların 25-30 yumurtası olmuş yani ortalama hakkında bi bilgim olmadığından bilmiyordum iyi mi kötü mü diyeHiç üzülmeyin önemli olan kalite 20 toplanıp hiç tutunmayan ya da döllenmeyenler var çok fazla…
neresi kötü anlamadım? 12 tane döllenmiş yanlış anlamadıysam kötü olan bi taraf yok bence
Yaaa benim transfer olucağım gün güzel haberinizi alıcaksınız inşallahAynen oyle canim cok zor bi surec gercekten rabbim dusmanimi düşürmesin oralaraben transferimi oldum 5.gun iki tane bugun 9. Günüm cuma test gunum bekliyorum canim 5. Gunumse test yaptım zor gorunen bi çizgi gordum ama emin olamadim cokta etkilendim o yuzden bi daha testte yapmak istemedim cuma öğrenicem kanla sonucumu bakalım
Söylüyorum valla inanki surekli elim karnimda konusuyorum elimde değilEvet doğru anlamışsınız ama bazı arkadaşların 25-30 yumurtası olmuş yani ortalama hakkında bi bilgim olmadığından bilmiyordum iyi mi kötü mü diye
Yaaa benim transfer olucağım gün güzel haberinizi alıcaksınız inşallahhiç kafanıza takmayın bence okuduğum kadarıyla evde yapılan testlerden edindiğimiz sonuçlar hele ki bu süreçte pek de sağlıklı değil hep değişkenlik gösteriyor. Ben inanıyorum bebişiniz sizinleeeeee evrene bunu bağıra bağıra söylemeliyiz
Amin, inşallahİnşallah inşallaaah kuzum Allah hepimize o güzel hissi yaşatsın en kısa sürede, çok teşekkür ederim
Ayyy bize de bol şans getirsin bu umutlu hikaye
Kuzumm çok zorlu bir süreç ben ilk kez içindeyim bu durumun zordan kastım stres, heyecan, kaygı… insanın aklında binlerce soru oluyor cidden, bir aşamayı geçiyorsun diğer aşama daha çok soru işareti getiriyor beraberinde ama Rabbim emeklerini, emeklerimizi boşa çıkarmasın. Edindiğimiz tecrübeleri buraya şişko, bebişli göbişlerle yazmayı nasip etsinn
Evet ilk denemeydi bazen ilkinde olmadığını duyuyorum inşallah bu defayaÇok üzüldüm sonucunuza. Üzüntümüzü yaşayıp, sonra toparlanıp yola devam etmekten başka çaremiz yok. Daha ilk denemenizdi sanırım. İnşallah bir dahaki sefere olumlu sonuç alırsınız, umudunuzu kaybetmeyin
Çok tatsız şeyler yaşamışsınız. Başlı başına zor bir süreç, bir de böyle durumlarla karşılaşmak ekstra yıpratıcı. Biz embriyo dondurma için ekstra bir ücret ödedik ama zaten başında verilen bilgi de bu yöndeydi. Dondurulmuş şekilde saklandığı sürece de yıllık bir ücreti var hatta.biz mayıs ayında ikinci tedavi olduğu için indirimli 12 bin doktora 7 binde ilaçlara 19 bin ödeme yaptık ve o zaman sorduk ilave bir ücret olacak mı diye. kulaklarımla duydum ilk tüp bebek yaptırdığımız hastane için orası dondurma için aylık ücret alıyor bu hastane almıyor dediğini. o zaman söylemiş olsa bilsek hazırlıklı olurduk en azından.
eşimde madem telefonda konuşamıyoruz bende mail yazayım dedi ona güzel bir mail gönderdi ama 2 gündür ses yok. aslında kredi kartı ile yaptığımız ödemeler için fatura da kesmedi hani uğraşmak istersek her türlü uğraşırız ama şimdi öyle bir durumdayız ki stres yapmamamız lazım ama zaman da geçiyor bizi çok zor durumda bıraktı. süreci de düzgün takip etmedi o konuda da bütün itibarını kaybetti benim gözümde. amin inşallah bakalım pozitif sonuç alırsak bir nebze içimize su serpilmiş olur ne diyelim... burada olan yada olmayan çocuk hasretiyle yanan kim varsa Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah.
Transfer edilecek tüp dondurması ücretsiz kalan embriyolar ücretli idi cnm. İsim versen yada baş harflerini yazsan en azından başkaları mağdur olmaz nice hayallerle gidiliyor nice şartlar içinde...Merhaba arkadaşlar, bende 26 ağustosta dondurulmuş embriyo transferi oldum. 2 tane embriyo transfer edildi biri 4AA, biri 5AA 5. gün embriyoları. şimdi bekliyoruz daha 4. gün 3-4 gün sonra test yaparım dedim kendi kendime. kan testi için günüm 5 eylül. bu benim ikinci tüp bebek tedavim. buraya kadar her şey normal ama bir olay var size anlatmak istiyorum. biraz uzun ama sizin fikirlerinize ihtiyacım var.
benim 27 mayısta toplandı yumurtalarım. doktor 1 ay donduralım rahmin dinlensin dedi. bu arada biz bütün ödemeyi yapmıştık doktora. dondurma işlemi için ekstra bir bedel çıkacak mı dedik hayır bu hastane ekstra bir bedel almıyor dedi (doktorun özel muayenehanesi var ve özel hastanelerde yapıyor işlemi)
sonra işlem yapılması gereken zaman malum adet olunca gidiliyor ben ramazan bayramının ilk günü oldum adet doktora mesaj attım ama bana 3 gün sonra döndü hafta başı gel dedi, hafta başı ben ateşlendim baktık korona olmuşum. doktor korona olduğun için bu ay da dinlen adetin başladığında gel dedi. neyse adet oldum gittim ilaç verdi 10 gün sonra çağırdı gittik gayet güzel 5 gün sonra transferin var dedi. 2 tane embriyon var 2sini de transfer edicez yaşından sebep dedi (39) ama ufak bir bedel almam lazım malum dondurduk yumurtaları dondurma için bir bedel çıkacak dedi. bizde çıkmayacağını söylemiştiniz dedik yok siz beni yanlış anlamışsınız dedi.
hem eşim hem ben ikimiz birden yanlış anlamışız yani. neyse.
ufak bir bedel dediği bedel 6 bin TL. 7 bin dedi ilk başta da sonra 6 bine düşürdü. kredi kartı ile ödedik mecbur.
sonra transferim oldu bana bir kağıt verdiler. kağıtta 2 embriyo transfer edildi kalan embriyo sayısı 1 yazıyordu. doktor işlem sonrası odama geldiğinde burada 1 tane daha var yazıyor dedim hayır yanlış o dikkate alma dedi bana. yarım saat sonra hastaneden bir görevli geldi kalan embriyonuzun donuk kalmasına devam etmek istiyorsanız bir bedel almamız lazım dedi. dedik ne embriyosu. meğer embriyolardan biri 6. güne devam etmiş. kalitesi de 5 aa imiş. doktorun bundan haberi yok. dedik biz dondurma parası verdik doktora, görevli kız dedi ki hayır biz ilk dondurma işleminden ücret almıyoruz doktorunuzla konuşmanız lazım o konuyu bu işlem için senelik 2500 tl almamız lazım dediler.
sonra doktoru aradık bize yardımcı olsun diye, ama o haberi olmayan embriyonun hesabını sorduğumuzu düşünerek eşime konuşma fırsatı vermedi. eşim bu konuları sizinle daha sonra konuşucaz bizim sorunumuz başka demesine rağmen eşime ben doktorum benimle bu şekilde konuşamazsınız gibi laflar etti. neyse o 2500ü de ödedik
(allahtan kredi kartı var anlık sorunları çözüyor ama sonrasını düşününce yine sıkıntıya giriyorsun)
şimdi ben ne yapmam gerektiğini bilmeden öylece duruyorum. sıkıntıya girmemek lazım malum ama elde mi?
siz olsanız ne yapardınız? dondurma işleminden ekstra ücret alındı mı sizden de? bu arada benim işlemi yaptırdığım yerler istanbulun en lüks hastaneleri ve bu doktor da istanbulda yine lüks bir semtte başarı oranının yüksek olmasını reklam yapan iyi bir doktor olduğunu söyleyen biri.
Doktorun ilgisiz olması gerçekten çok üzücü. Benim oluşan sonra 12 embriyom donduruldu ve 5 senelik ücret ödedik. Hastane o şekilde çalışıyormuş. İlk transferim ücretsiz şekilde yapıldı ama kimyasal işe sonuçlandı. Sonraki transferim ücretli oldu. Ama siz strese girmeyin bu dönemde. Herkes gönlünüzce olsun.Merhaba arkadaşlar, bende 26 ağustosta dondurulmuş embriyo transferi oldum. 2 tane embriyo transfer edildi biri 4AA, biri 5AA 5. gün embriyoları. şimdi bekliyoruz daha 4. gün 3-4 gün sonra test yaparım dedim kendi kendime. kan testi için günüm 5 eylül. bu benim ikinci tüp bebek tedavim. buraya kadar her şey normal ama bir olay var size anlatmak istiyorum. biraz uzun ama sizin fikirlerinize ihtiyacım var.
benim 27 mayısta toplandı yumurtalarım. doktor 1 ay donduralım rahmin dinlensin dedi. bu arada biz bütün ödemeyi yapmıştık doktora. dondurma işlemi için ekstra bir bedel çıkacak mı dedik hayır bu hastane ekstra bir bedel almıyor dedi (doktorun özel muayenehanesi var ve özel hastanelerde yapıyor işlemi)
sonra işlem yapılması gereken zaman malum adet olunca gidiliyor ben ramazan bayramının ilk günü oldum adet doktora mesaj attım ama bana 3 gün sonra döndü hafta başı gel dedi, hafta başı ben ateşlendim baktık korona olmuşum. doktor korona olduğun için bu ay da dinlen adetin başladığında gel dedi. neyse adet oldum gittim ilaç verdi 10 gün sonra çağırdı gittik gayet güzel 5 gün sonra transferin var dedi. 2 tane embriyon var 2sini de transfer edicez yaşından sebep dedi (39) ama ufak bir bedel almam lazım malum dondurduk yumurtaları dondurma için bir bedel çıkacak dedi. bizde çıkmayacağını söylemiştiniz dedik yok siz beni yanlış anlamışsınız dedi.
hem eşim hem ben ikimiz birden yanlış anlamışız yani. neyse.
ufak bir bedel dediği bedel 6 bin TL. 7 bin dedi ilk başta da sonra 6 bine düşürdü. kredi kartı ile ödedik mecbur.
sonra transferim oldu bana bir kağıt verdiler. kağıtta 2 embriyo transfer edildi kalan embriyo sayısı 1 yazıyordu. doktor işlem sonrası odama geldiğinde burada 1 tane daha var yazıyor dedim hayır yanlış o dikkate alma dedi bana. yarım saat sonra hastaneden bir görevli geldi kalan embriyonuzun donuk kalmasına devam etmek istiyorsanız bir bedel almamız lazım dedi. dedik ne embriyosu. meğer embriyolardan biri 6. güne devam etmiş. kalitesi de 5 aa imiş. doktorun bundan haberi yok. dedik biz dondurma parası verdik doktora, görevli kız dedi ki hayır biz ilk dondurma işleminden ücret almıyoruz doktorunuzla konuşmanız lazım o konuyu bu işlem için senelik 2500 tl almamız lazım dediler.
sonra doktoru aradık bize yardımcı olsun diye, ama o haberi olmayan embriyonun hesabını sorduğumuzu düşünerek eşime konuşma fırsatı vermedi. eşim bu konuları sizinle daha sonra konuşucaz bizim sorunumuz başka demesine rağmen eşime ben doktorum benimle bu şekilde konuşamazsınız gibi laflar etti. neyse o 2500ü de ödedik
(allahtan kredi kartı var anlık sorunları çözüyor ama sonrasını düşününce yine sıkıntıya giriyorsun)
şimdi ben ne yapmam gerektiğini bilmeden öylece duruyorum. sıkıntıya girmemek lazım malum ama elde mi?
siz olsanız ne yapardınız? dondurma işleminden ekstra ücret alındı mı sizden de? bu arada benim işlemi yaptırdığım yerler istanbulun en lüks hastaneleri ve bu doktor da istanbulda yine lüks bir semtte başarı oranının yüksek olmasını reklam yapan iyi bir doktor olduğunu söyleyen biri.
Progestan bel ağrısı yapıyor canım normal ..Kizlar benim cok fazla belim ağrıyo yaa sizde de oluyor mu önceleri omurga egikligim var ondan heralde dedim ama boyle sureklide belim ağrımazdi ki benim
Canımmm kan sonucun çıktı mıÇok teşekkür ediyorum4.gün embriyosu 11.gün kan sonucunu bekliyorum. Koyuluk normal mi sizce?
Allah allah yaa ben asilamalarimda da bunu kullandım ama hic bel ağrım olmamıştı bu defa cok oldu anlamadim gittiProgestan bel ağrısı yapıyor canım normal ..
AminnnRabbim tez vakitte kendiliginden nasip etsin inşallah canımdondurulmusun varmiydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?