Sormamda bir sakınca yoksa ne gibi bir olumsuzluk yaşadınız? Şimdiki merkezinizden memnun musunuz?
Biz de aslında Almanya’da tedavi için tam karar vermiştik, başlayacaktık. Tetkikler vs her şey yapıldı sonra muayenede çikolata kistelerin büyüklüğünden dolayı yumurtalara ulaşmamız çok zor olacak, tedaviye başlamadan ameliyat şart dediler ama aynı zamanda en erken ameliyat tarihini de 7 ay sonrasına verdiler. Ben de 7 ay beklemek istemedim, İstanbul’da doktor arayışına girdim. Daha erken ameliyat olurum, Almanya’da tedaviye daha erken başlarım diye düşündüm. Ama İstanbul’da gittiğim hiçbir doktor asla ameliyat önermedi. Yumurta rezervinizi azaltır, tedavi şansınız da azalır dediler.
Almanya’daki hastaneden raporlarımı istettim, hani TR’de ameliyat olursam gerekli bilgiler ellerinde olsun. Bana bir türlü yollamadılar. Çok sonradan elime geçti ve ne göreyim. Benim daha birkaç ay önce 2,5 civarı olan AMH değerim 1’in altına düşmüş. Kistlerden dolayı geçirdiğim ameliyatlar yumurta rezervlerimi resmen talan etmiş, ki hiçbir ameliyat öncesi bu konuda uyarılmadım. Tüp bebek olayına girmeden önce AMH’dan bilmem neyden haberim dahi yoktu. Ama ameliyat öncesi bütün doktorların çocuk istediğime dair bilgileri vardı. Kimse bu ameliyatlarla yumurtalarınızı yok edeceğiz, haberiniz olsun demedi. Aksine, AMH 0,76’ye düşmüş, tüp bebek yapmadan önce bir daha ameliyat etmek son yumurtaları da yok etmek istiyorlar. Ben sırf bu değeri gördüğümde nasıl şok olmuştum. Çünkü önceki değerime göre hesap yapıyorum, tamam endometriozis vs var, ama AMH gayet iyi, şansımız var diyorum. Bana kimse bu sonuçlardan bahsetmedi. Eğer ameliyat şart dedikleri gün ameliyat olma şansım olsaydı, ben bu bilgilerden habersiz, doktorların dediğine güvenerek tereddütsüz ameliyat masasına yatacaktım. Ameliyatlarımla alakalı da saçmasapan şeyler yaşamıştım zaten, o yüzden hiç güvenim kalmadı.
Yücel beyin de tecrübesine güvendim gerçekten, eşim de kendini bu merkezde daha iyi hissetti, biz de burda karar kıldık. İnşallah iyi sonuçlar alırız

Çünkü sürekli gidip gelmesi hiç kolay değil. Maddi yanı da apayrı dert zaten. Ama yine de bu güvensizlikle Almanya’da devam edemezdim.
Upuzun oldu, kusura bakmayın