- 12 Mart 2022
- 57
- 56
- 18
- 30
Merhaba ben doğum yaptım grubu sürekli takip ediyordum ama aktif değildim pek
Şimdi ise hiç giremiyorum yoğunluktan baştan okumaya çalıştım ama ipin ucunu kaçırdım
13 Ekim’de dünyaya geldi oğlum. 2600 doğdu. Kısaca doğum hikayemi anlatayım. 37. hafta rutin kontrolüme gittim hafif pembe akıntım vardı ama nişan olduğunu düşünmemiştim. Doktorum akıntım olduğunu söyleyince vajinal muayene yaptı açıklığımın 3cm olduğunu doğumun başladığını söyledi. Eve git eşyalarını al duş al gel dedi. Sonra doktorun muayenehanesinden çıkmadan suyum geldi eşim hemen eczaneden hasta bezi aldı ve beni hastaneye bıraktı. Suyum geldiği için doktor eve gitmemi istemedi. 15:50de hastaneye yatış yaptım. Çok şükür saat 6-7ye kadar sancı hissetmedim. Nst de sancılarım düzenli ve yüksek görünüyordu ama bende ağrı yoktu. Sonra suni sancı verdiler. (Neden verdiklerini bilmiyorum sormak aklıma gelmedi) Suni sancı başladığında epidural dozunu da yaptılar. Çok şiddetli ağrılar ve kasılmalar hissettim yanımda biri olmadığı için ayağa kalkmama da izin vermediler hep yataktaydım. Epidural takılmış hali öyleyse sancıların gerçeği nasıldır bilemiyorum ben epiduralsiz doğuramazmışım herhalde. Epidural %70 azaltır ağrıyı dediler çünkü. Sonra açılmam çok hızlı ilerledi saat 8i geçerken doktorum geldi eşim de gelmişti doğumhaneye geçtik. Açılmamın hızlı ilerlemesi suni sancıdan mı, haftada iki kez pilatese gittim ondan mı bilemiyorum. Annemler şehirdışından yola çıktılar yolda hep dua etmişler sağolsunlar ikisi de çok telaşlı ve heyecanlılardı. Normalde eşim doğuma girmeyecekti ama son anda girmeye karar verdi. Bebişim doğar doğmaz ağladı ve gözleri açıktı etrafı izliyordu. Göbek kordonunu eşim kesti. Epizyotomi açıldı. Dikiş esnasında hissettim epey. Ikınamadığım için ebe karnıma bastırdı. O şekilde doğum oldu. 37+5te aldım oğlumu kucağıma. Şimdi yeni bir hayatın yeni bir rutinin içindeyiz alışmaya çalışıyoruz. Emzir- altını değiştir- uyandırmaya çalış- tekrar emzir vesaire
Sarılığımız başta yükseldi 12.9du sonra ikinci kontrolde biraz daha azalmıştı. Bebeğim doğum kilosunu geçtiği için sanıyorum doktor tekrar kontrole çağırmadı. Bol bol emzirmeye çalışıyorum. Aldığım kıyafetlerin içinde kayboluyor ben 3500 doğmuşum 2600 bebeğimin olması şaşırtıcı oldu. Eşimin ailesine çekmiş kilo konusunda. Sağlıklı olsun da büyür inşallah. Doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum. Tek nefeste inşallah.
Son düzenleyen: Moderatör: