• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar çıldıracam emmeyi bilmiyor memeye yaklaşınca ağlıyor. Napıcam bilmiyorum. Ebeler de hepsi doğumda ne zaman gelecekler belli değil aç aç nasıl olacak ya
Öncelikle sakin kalmaya çalış. Benim bebeğim de başta emmemişti. Ebe geldi gösterdi almadı. Annem gösterdi almadı. Sonra ebeler dedi ki kaka yapmadan hastaneden çıkamaz, doyduğundan emin olmalıyız. Bari mama verelim dediler. Mamayı da püskürttü almadı. Sonra mecbur emdi 😀 Biraz şans ver ona annesi. Eninde sonunda emecek çünkü bu onun fıtratında var.

Sıcaklardan çok bunalmış hissediyorum artık. Yine de 39 a kadar bekler inşallah diyorum. Hem emme refleksi daha gelişmiş oluyor hem kilosu da biraz toparlarsa bakımı kolay olur diyorum. Hem de açıkçası 2 çocuklu hayat biraz korkutucu geliyor gözüme 🙄 nasıl bir düzen oturacağız merak ediyorum
Dogumdan sonra yaninda annen felsn kalcsk birileri varsa gene zaman hizli gecer sende hem dinlenir hemde alismaya calisirsin
Benim kız 36 haftalik dogdu ulturasyonda parmagini emerken bile yakalamistik cok erken haftalarda o refkles gelisiyor zaten ama onemli olan memeye alistirabilmek sanirim
Gerci sen tecrubelisin daha iyi bilirsin 💗

Bn bitane elektrikli alayım ya acil bi durum olur sütümü sagar dolaba koyarım kiwi baby varda olmazsa bide ona bakim
Her 2 saate bir 15 dk sagman gerekiyor sen hayal et yorucu olabilir el pompasi bide seni stresede sokabilir
Ama arabaniz varsa eşin duruma gorede o an gidip alabilir canim belkide hic ihtiyacin olmicak bilemezsin ki

Dogumdan sonra yaninda annen felsn kalcsk birileri varsa gene zaman hizli gecer sende hem dinlenir hemde alismaya calisirsin
Benim kız 36 haftalik dogdu ulturasyonda parmagini emerken bile yakalamistik cok erken haftalarda o refkles gelisiyor zaten ama onemli olan memeye alistirabilmek sanirim
Gerci sen tecrubelisin daha iyi bilirsin 💗
Kızımı anaokuluna başlatacağım bu yıl. Öğlene kadar evde olmayacak. İnşallah alışır. Kayınvalidem de var ama pek yardımcı olabilecek birisi değil. İlk bebeğime de ilk iki hafta annemle baktık. Sonra kendim baktım. Ben korkarım bebeğe tutamam filan diyor sürekli. Sonrası tam bir kaos. 4 ay sonra işe dönmem gerekiyor. Belki de dönmem bilemiyorum. Şimdiden gerginim 😔

Benim kızda emiyor doyuyor sonra agzinda tutuyo emzik oldum sanirim. Bir sure dayaniyosun ama uykusuzluj suresi arttikca daha yorucu oluyo :*(
Evet hiç bişey yapamıyorum bazen saatler suruyo bu durum, yatağa koy, uyansın, yeniden memede uyusun derken zaten acıkmış olup başa sardiğim oluyo.. aşırı beslenme durumundan dolayı da kusma , hıçkırık vs. hamile kaldığım kiloya az kaldı. Terleyerek ve emzirerek kilo verdim resmen. Allah yardımcımiz olsun, inşallah geçici bı süreçtir

Bn bitane elektrikli alayım ya acil bi durum olur sütümü sagar dolaba koyarım kiwi baby varda olmazsa bide ona bakim
Acil durum hiç olmadı bizde ama şöyle bir durum oldu. Tam 4 aylık filandı. Birden meme reddi başladı. Uykuluyken içiyor diğer zamanlar etrafı izliyor memeyi görünce ağlıyordu. Çook üzülmüştüm. O ara elektrikliyle sağdım çünkü zaten bin tane işim var. Bir de manuelle uğraşamam diye düşündüm. Kısa bir süre sağdıklarımı çay kaşığı ile verdim sonra geçti çok şükür.

Her 2 saate bir 15 dk sagman gerekiyor sen hayal et yorucu olabilir el pompasi bide seni stresede sokabilir
Ama arabaniz varsa eşin duruma gorede o an gidip alabilir canim belkide hic ihtiyacin olmicak bilemezsin ki
Benm içime düştü alayım ben eşimde alır ama bn kendim gözüm göre göre alim 🤣

Acil durum hiç olmadı bizde ama şöyle bir durum oldu. Tam 4 aylık filandı. Birden meme reddi başladı. Uykuluyken içiyor diğer zamanlar etrafı izliyor memeyi görünce ağlıyordu. Çook üzülmüştüm. O ara elektrikliyle sağdım çünkü zaten bin tane işim var. Bir de manuelle uğraşamam diye düşündüm. Kısa bir süre sağdıklarımı çay kaşığı ile verdim sonra geçti çok şükür.
Yorum okudum kimisi cok kullandım diyor kimisi kullanmadım.cok pahalı birşey almıcm zaten dursun bi köşede. 🙄

Bugun ilk nst ye girdim
Sancı çıkmadı hissettiklerim.yalanci doğum sancilariymis ama kasılmalar varmış rahim ağzı yumusamis bebek normal doğum moduna girmiş
Doktor Sabah akşam yürüyüş verdi doğumun kolay olması için spor yapmamı söyledi sadece ağır kaldırmam yasakmis

Bu arada doktor doğumu anlattı sancılar ilk önce 15-20 dk bir gelir dedi 5 dk ya kadar iner sancinin çoğunu evde çekilmesini öneriyorlarmis
Su gelmesi ile.de başlayabilir dedi
Her nasıl olursa olsun beni ara koordineli hareket edicegiz dedi bayag doğum moduna girdim

Kızımı anaokuluna başlatacağım bu yıl. Öğlene kadar evde olmayacak. İnşallah alışır. Kayınvalidem de var ama pek yardımcı olabilecek birisi değil. İlk bebeğime de ilk iki hafta annemle baktık. Sonra kendim baktım. Ben korkarım bebeğe tutamam filan diyor sürekli. Sonrası tam bir kaos. 4 ay sonra işe dönmem gerekiyor. Belki de dönmem bilemiyorum. Şimdiden gerginim 😔
Oyle bir kayinvalideyse evde niye kalabalik yapiyor annen sana misler gbi bakardi
Sen çevre kaynakli strestesinnnn allah yardimcin olsun canim insallah duzene girer, dusunme bazen ne kdr plan yapsanda hersey olacagina varir

Hemşireler ne diyor canim ten tene temas yapın kokunu alsın hissetsin seni
Maviş sonunda emdi ama bizi de mahvetti valla bi sinir var ki sütün tadına varana kadar ağladı durdu.
Gözün aydın canım ağzına süt tadı gitmesi lazım biraz acıksın bekle o zaman kavrar daha bilmiyor annesi
Aynen öyle oldu valla zar zor emzirdik bi defa çok şükür
Öncelikle sakin kalmaya çalış. Benim bebeğim de başta emmemişti. Ebe geldi gösterdi almadı. Annem gösterdi almadı. Sonra ebeler dedi ki kaka yapmadan hastaneden çıkamaz, doyduğundan emin olmalıyız. Bari mama verelim dediler. Mamayı da püskürttü almadı. Sonra mecbur emdi 😀 Biraz şans ver ona annesi. Eninde sonunda emecek çünkü bu onun fıtratında var.
Ya tam manayı getirdi hemşire baktı sakin dedi son bi deneyelim baktık emdi. Ve dedi ki sen stres yaparsan kesinlikle emmez sakinleş öyle dene

Ben de işe döneceğim, dediğiniz gibi belki de dönmem onu o zaman düşünmek istiyorum. Siz de ilerisi için düşünüp kendinizi hiç strese sokmayın boşverin, bir sürü çalışan annemiz var Allah bir şekilde yardım edecek o vakit geldiğinde. Biz hayatımızın hiçbir döneminde işten bu kadar uzak kalamayacağız belki de, bebeklerimizle tadını çıkaralım bu sürecin 😇
Bugun ilk nst ye girdim
Sancı çıkmadı hissettiklerim.yalanci doğum sancilariymis ama kasılmalar varmış rahim ağzı yumusamis bebek normal doğum moduna girmiş
Doktor Sabah akşam yürüyüş verdi doğumun kolay olması için spor yapmamı söyledi sadece ağır kaldırmam yasakmis
Benim hala çıkmıyor nstde sancı ama bir anda da gelebilirmiş hiç bekli olmazmış, her doğum kendine özel gerçekten. Doğum öncesi ve sonrası süreçler de öyle.

Ilk bebek de kullandım ikinci de ama hiç bi işe yaramıyorlar. Yanı benim.bebeklerde yaramadı hele ikinci mahvettiydi gazdan bizi
Kullanmaya başlayalı 5 gün oldu, nispeten daha iyi durumdayız ama sarı yeşil kaka durumu devam ediyor. Az beslenme yada halsizlik vs gibi durumlar yok. Bazı ilaçlar da yapabilir denmişti. Siz bu şekilde bı durum yaşadınız mı?

Back
X