2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Mantıklı, referans aralıklarına dikkat edeyim. Bu arada 2. Trimester döneminde tshın 3’ün altında olması yeterliymiş, eski lab. Sonuçlarından baktım.
Bilmiyordum, teşekkür ederim

kontrole gittiğimde doktor ne diyecek bakalım duruma göre danışırım olmazsa bu durumu

Merhaba cnm, ben bunu test edenlerdenim İzmir için söyleyebilirim ki minimal bir yükseklik oldu aile hekimliği 3.60, özelde 3.40 çıkmıştı. O yuzden aile hekimliğinde test verip, devlette doz ayarlaması yapıp dönüyorum. Yine de içime sinmez dersen özel bir laboratuvarda da yaptırabilirsin.

Mutlaka bu tsh çok sinir bozucu Bayramdan sonraya randevu alacağım ama grev falan diyorlar uzayacak sanırım kontrol süresi
Evet aylık periyotlar çok çabuk geçiyor sanki, oysaki bebek göre kontroller bu kadar çabuk gelmiyor :)

Sizin kaç çıkmıştı ve şuan ne kadar dozda ilaç kullanıyorsunuz?
Canım teşekkür ederim sistemden kontrol ediyorum daha düşmemiş bile tahlil yaptırdığım sisteme, giriş bile yapmadılar sanırım.

Sen ne kadarlık dozda ilaç kullanıyorsun?normalde 2,5 altı ideal kabul ediliyor ama 2. Trmesterda bu oran 3 olarak kabul ediliyormuş sanırım az evvel eski sonuçlarıma baktım da.

Kanı beklettikleri için yüksek çıkıyor diye duymuştum bende canım bakalım nasıl gelecek, kalbi dinletmemen iyi olmuş benim doktorda sakın dinlettirme ellerindeki aletler çok eski çoğu zaman duyamıyorlar atışları bu bebeğin kalbi durmuş diyorlar üzüyorlar insanları dedi

Evet aylık periyotlar çok çabuk geçiyor sanki, oysaki bebek göre kontroller bu kadar çabuk gelmiyor :)

Sizin kaç çıkmıştı ve şuan ne kadar dozda ilaç kullanıyorsunuz?
Kesinlikle kadın doğumu bekle bekle gelmiyor tsh hemen geliyor

2.70 lerde idi doktor her gün 100 lüğe çıkardı dozunu. Bebek büyüdükçe tsh artarmış normal demişti özeldeki doktor bu defa devlete gittim daha iyi gibiydi doktor. Sizin dozlar nasıl peki?

Evet kesin bekletiyorlar çünkü sistemde incelemede şeklinde bile gözükmüyor canım

Ben de öyle düşündüm, bu süreçte farklı doktora gitmek bile benim için kabus gibi. Ya farklı bir şey söylerse de aklıma kurt düşerse diye. Bir de bu kadar ilgisiz bir yerde dinletmeden iyi olmuş.

Senim randevun ne zaman şimdi? Detaylı olacak dimi??

Benim 0,088 e kadar düşmüştü o ara 100 mg’lik kullanıyordum canım doktor dozu 25 e düşürdü biraz dazla düşmüş diye.

Sonraki gittiğimde 1,24 e kadar düşmüştü. 1 aydır da 25 mglik kullanıyorum. Doz en düşük ilaçta şuan. O yüzden açıkçası biraz artış bekliyorum ben.

İki gün içinde e nabiza dusmezse aile hekimliğini arayıp sonuçları indirmelerini rica edebilirsin. Benim son değerim 50 lik Euthyrox kullanırken 2.80 çıktı bu yüzden haftada 3 gün 75 mcg, diğer günler 50 lik içiyorum. 3'un altı normal kabul ediliyor ama gebelik ilerledikçe TSH hormonu da artış gösterdigi için 3'ü görmeden de doz artırmak gerekebiliyor.

Kısmetse 14 mayıs perinatoloğa gideceğim canım. Ama öncesinde kendi doktoruma gideceğim bebeği görmeye henüz randevu almadım özel hastanelerde 9 güne bağlarsa diye. Bayram sonu izmire dönünce alacağım. Bende idrar yolları enfeksiyonundan şüpheleniyorum birde mantardan. Onlara baktırırım gidince çünkü akıntım çok az yeşil gibi sarımtrak birde vajina iç dudak kısmında döküntülerim var.

Epey düşmüş dozun yüksek olunca. Artış olabilir ama değerin kaç çıkacak bakalım en önemlisi o kimisi sabit kalabiliyor .

Bende azalış bekliyorum ki inşallah azalır.

Merhaba 2.70 lerde iken hangi ilacı,hangi dozda alıyordunuz?

Hemen hemen yine aynı benim de 12 Mayıs:)

Ama öncesinde gidip görmen sana da iyi gelir canım uzun süredir görmemiş oluyorsun çünkü.

Söylediğin o şey bende de var, vajina iç dudak kısmı özellikle sağ tarafta döküntüm var ve kaşınıyor.
Daha önce de böyle bir problem yaşamıştım mantar değildi ama kuruluk olmuştu doktor bi ilaç vermişti kullanmıştım iyi gelmişti ama şuan cesaret edemiyorum o ilacı kullanmaya.
Komik gelebilir ama zeytinyağı sürüyorum bazen kaşıntı ve kuruluk hafifliyor biraz

Saçma tabii ki. El dopleri ile dinleniyor sağlık ocağında da, 18 haftalık dinledim ben en son evde kendim, ama çok sessiz bir ortam ve sabırla yavaş gezdirmek gerekiyor.i yakalamak için. Ondan demiştir 20 falan diye, uğraşmamak için.

Akıntı fazlalığından mı oluyor acaba döküntüler şüphelendim şimdi. Kaşınıyorda arada. Yaa benimde aklıma yağlamak geliyor bir iki kere vazelin sürdüm ama

Akıntı fazlalığından mı oluyor acaba döküntüler şüphelendim şimdi. Kaşınıyorda arada. Yaa benimde aklıma yağlamak geliyor bir iki kere vazelin sürdüm ama
Aldım elime pamuğu döktük zeytinyağını sürdüm valla çok rahatlatıyor bebeklere de öyle yaptıklarını biliyorum

Aldım elime pamuğu döktük zeytinyağını sürdüm valla çok rahatlatıyor bebeklere de öyle yaptıklarını biliyorum
Gece yatarken bende süreyim bakalım canım sağol organik nasılsa bir zararı olmaz dediğin gibi bebeklere bile sürüyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…