• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar benim tsh kontrol altında tutulduğu İçin aylık rutin kan veriyorum ona göre doz ayarlaması yapıyoruz.

Doktorum izinliymiş bu hafta, e diğer haftada bayram. Ben de sağlık ocağına gidip kan verdim.
Sağlık ocağında kan veren oldu mu tsh için bildiğim kadarıyla labaratuvar farklılığı olabiliyor özellikle sağlık ocaklarında bi tık yüksek çıkıyor diye aklımda kalmış.

Var mı başına gelen? daha sonucum çıkmadı ama.

Bu arada hemşireye kalp atışını dinleyebiliyor muyuz dedim? 20. Haftadan sonra duyabiliriz şimdi duyamayız dedi.
Yarın sonucu almaya geldiğinizde bi deneriz dedi ama şimdi duramayız falan ben panik olurum o yüzden istemedim:)

Bence saçmalıyor çünkü ben Bursa daha erken haftalarda sağlık ocağında kalp atışı dinlendiğini biliyorum.
Doppler ile dinledikleri için 20den önce duymaları çok zor o yüzden öyle demişlerdir :)

Merhaba kızlar birşey soracagım. Bebeğinize isim düşündünüzmü?
Benim eşim HAYRUNİSA koymayı çok istiyor fakat ben kararsızım😁

Canım benim de öyle hemen çişim geliyo, organlar sıkışmaya başladı ya rahim büyümedi ile beraber idrar torbası da etkilendi galiba :)

Bu arada doktorum bana sakın idrarını tutma çok zararlı bebeğe baskı yapar demişti.
Evet tutmuyorum genelde bazen sabahları cok uykulu oluyorum geç gidiyorum sonra kendime kızıyorum zararlı diye🤪🤪

Merhaba canim, cevabin icin cok tesekürler. 18 aylik evet cok kücük ve sürekli kucak istiyordu degilmi. Benim Dr Transfer donrasi 3 gün Dinlen agir kaldirma sonra istedigini yapabilirsin zaten tutunduysa tutundu ve Oglunu kaldirmak sorun olmaz dedi. Insallah kimseye muhtac kalmadan Transfer sonrasi iki evladima da yetebilirim.

Yani Sizde 18 aylik bebeginizi gün icinde kaldirip kucaginiza aliyordunuz degilmi?
Evet alıyordum canım ama yınede dıkkat et canım kucagıma ılk aylar aldıgımda oturduğum yerde almaya calısıyordum rabbım buyuk yardım edıyor canım

Arkadaşlar 22haftalikken su bitmesinden bir kaybim olmuştu bugün yoğun akinti beraberinde pembe kanama görünce doktora gittik.bebek iyi suyu iyi ama alttan muayene olunca yoğun kanama görüldü doktor muhtemelen erken doğum olacak nişan gelmiş dedi.birsuru igne ilacla eve yolladi.pazartesiye kadar yataktan kalkmak yasak dedi.beklemekten başka çarem yok doğarsa yaşamaz zaten daha küçük.dualariniza ihtiyacim var arkadaşlar 😭
Çok çok üzüldüm inşallah bisey olmaz başka bi yolu yokmuymus? Rabbim aynı acıları göstermesin bir daha geçmiş olsun dualarim seninle rabbim şifa versin 😥

Kızlar renkli ultrason ne zaman yapılır? Her hastane yapar mı
Devlet hastanelerini soruyorsanız çoğunda ekipman var diyebiliyorum ama randevu almak imkansız. Ben geçen hafta şehir hastanesine gittim renkli ultrason için. 18 haftalıktım bana 22. Ve 24. Haftalarda girmen gerekiyor ama ikiside dolu başka bir yerde baktırmalısın dediler. Bende özelde yaptırcağım. Bildiğim kadarıyla 18.-23. haftalar da yapılıyor diye biliyorum

Devlet hastanelerini soruyorsanız çoğunda ekipman var diyebiliyorum ama randevu almak imkansız. Ben geçen hafta şehir hastanesine gittim renkli ultrason için. 18 haftalıktım bana 22. Ve 24. Haftalarda girmen gerekiyor ama ikiside dolu başka bir yerde baktırmalısın dediler. Bende özelde yaptırcağım. Bildiğim kadarıyla 18.-23. haftalar da yapılıyor diye biliyorum
Hangi bölüm yapıyor ?

Hangi bölüm yapıyor ?
Benim bildiğim perinatoloji bölümü. Ama ondan direkt randevu alamadım MHRS den bakınca bölüme yönlendirdi. Önce gidip kadın doğum doktoruyla görüşüyorsunuz o yönlendiriyor. Ama doktor 12. Hafta da yönlendiriyoruz zamanında randevu alabilirsin diye sen geç kalmışsın ama yine yönelendiricem bi şansını dene dedi

Cok iyi anlıyorum seni ama suyu arttırdıgımdan beri bi sabah 6 7 gibi uyanıyorum o kdar kramplarmda cok azaldı.birde bnde sag böbrekte taş var sürekli enfeksiyon yapıyor bıkmış durumdaym🥺
Benimde yıllar önce bekarken sol böbrekte kum vardı kendi kendine düşüyordu suyla. Gebelikten önce bi ara tekrarlamıştı şuan inş bi sorun yoktur. 2 gündür şükür çok sızlamıyor hafta sonu çok yorulmuştum uykusuzluk misafir falan o yüzden de uyku sistemi bozulunca da keyifsiz ve takıntılı oluyorum. İnş ondandır. Yarın randevüm var tahlil vericem bakalım. Korkudan su içmeye başladım:eek:

Çok çok üzüldüm inşallah bisey olmaz başka bi yolu yokmuymus? Rabbim aynı acıları göstermesin bir daha geçmiş olsun dualarim seninle rabbim şifa versin 😥
Allah razı olsun kardeşim beklemedeyiz doktor bebek iyi diyor igne vuruyoruz devamli yatiyorum simdilik beklemedeyim insallah sonu güzel olsun ne diyeyim😇🤲

Benim bildiğim perinatoloji bölümü. Ama ondan direkt randevu alamadım MHRS den bakınca bölüme yönlendirdi. Önce gidip kadın doğum doktoruyla görüşüyorsunuz o yönlendiriyor. Ama doktor 12. Hafta da yönlendiriyoruz zamanında randevu alabilirsin diye sen geç kalmışsın ama yine yönelendiricem bi şansını dene dedi
Aslında geç kalmış sayılmazsınız,zaten devlette randevular 2 hafta sonraya açılıyor en çok.Yarin mesela saat 15.59 da MHRS de hazır olun 😁 alacağınız bölümü filan seçip bekleyin saat tam 16.00 olunca ara tuşuna basın o zaman çıkıyor randevu,hemen almanız lazım.Yarin bakarsanız 12 Mayıs'a randevu alırsınız 🤗 haftaniz da geçmemiş olur hem daha

Benimde yıllar önce bekarken sol böbrekte kum vardı kendi kendine düşüyordu suyla. Gebelikten önce bi ara tekrarlamıştı şuan inş bi sorun yoktur. 2 gündür şükür çok sızlamıyor hafta sonu çok yorulmuştum uykusuzluk misafir falan o yüzden de uyku sistemi bozulunca da keyifsiz ve takıntılı oluyorum. İnş ondandır. Yarın randevüm var tahlil vericem bakalım. Korkudan su içmeye başladım:eek:
Şişene Az bir limon sıkarakta içebilirsn oda iyi oluyor.sag salim geçirsek bu günlerii başka birşey istemiyorm🤲🏼

Evet aylık periyotlar çok çabuk geçiyor sanki, oysaki bebek göre kontroller bu kadar çabuk gelmiyor :)

Sizin kaç çıkmıştı ve şuan ne kadar dozda ilaç kullanıyorsunuz?

Canım teşekkür ederim sistemden kontrol ediyorum daha düşmemiş bile tahlil yaptırdığım sisteme, giriş bile yapmadılar sanırım.

Sen ne kadarlık dozda ilaç kullanıyorsun?normalde 2,5 altı ideal kabul ediliyor ama 2. Trmesterda bu oran 3 olarak kabul ediliyormuş sanırım az evvel eski sonuçlarıma baktım da.
Tsh nedir

Aslında geç kalmış sayılmazsınız,zaten devlette randevular 2 hafta sonraya açılıyor en çok.Yarin mesela saat 15.59 da MHRS de hazır olun 😁 alacağınız bölümü filan seçip bekleyin saat tam 16.00 olunca ara tuşuna basın o zaman çıkıyor randevu,hemen almanız lazım.Yarin bakarsanız 12 Mayıs'a randevu alırsınız 🤗 haftaniz da geçmemiş olur hem daha
Teşekkür ederim şehir hastanesindeki hem doktor hem sekreter öyle söyleyince dedim herhalde doğrudur ama denicem mutlaka çok teşekkür ederim 🙏

Back
X