2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Merhaba hanımlar
İki gecedir uyuyamıyorum. İçimde bir huzursuzluk var tarif edemediğim. Burnum tıkalı ondan dedim zaten çift yastıkla yatıyordum baktım olmadı okyanus suyu aldım . Bana mısın demedi. Hala tıkalı sanırım burun eti büyüdü başka açıklaması yok. Elim ayağım şişiyor uyuşuyor. Tuzu tamamen kestim evde ama annemlerde ipin ucunu kaçırıyorum. 24. Hafta da böyle ise diğer aylarda neler göreceğiz endişesi başladı. Karnım da ikizler ve ben.. korkmaya başladım. Eşim de endişelenmesin diye konuşamıyorum bile. Tek duam çocukların zamanında gelmesi ve sağlıklı bir şekilde şu süreci atlatmak...
Zor işmiş be hamilelik
Kalın sağlıcakla...

Merhaba hanımlar
İki gecedir uyuyamıyorum. İçimde bir huzursuzluk var tarif edemediğim. Burnum tıkalı ondan dedim zaten çift yastıkla yatıyordum baktım olmadı okyanus suyu aldım . Bana mısın demedi. Hala tıkalı sanırım burun eti büyüdü başka açıklaması yok. Elim ayağım şişiyor uyuşuyor. Tuzu tamamen kestim evde ama annemlerde ipin ucunu kaçırıyorum. 24. Hafta da böyle ise diğer aylarda neler göreceğiz endişesi başladı. Karnım da ikizler ve ben.. korkmaya başladım. Eşim de endişelenmesin diye konuşamıyorum bile. Tek duam çocukların zamanında gelmesi ve sağlıklı bir şekilde şu süreci atlatmak...
Zor işmiş be hamilelik
Kalın sağlıcakla...

Kızlar günaydın herkese.

Dün detaylıdan sonra doktor bi kan ve idrar testi yapalım demişti.
Homoglabin bi referans değeri 11.9 benim 11,6 çıkmış. Az bir fark ona hiç takılmıyorum muhtemelen kan/Demir ilacı takviyesi verecek.

Ana idrarda glukoz pozitif çıkmış.
Dün kontrole gitmeden çikolata dondurma falan yemiştim ondan mı acaba? Endişe etmem gereken bir şey var mı?

Sanki burda bi arkadaşımızın başına gelmişti?

-Sunshine T temmuzekim katinaizmir dream_catcherr @maviss_34 Crknkz pecan

Son düzenleme:
Ya birsey sorcam sizlere benim gecmeyen siddetli oksuruk var karnim kasiliyor ve oksururken idrarimi kaciriyorum geberiyorum nerdeyse cok siddetli derecede oluyor
Bende covidden dolayı 2 ay boyunca böyleydim. Adet gibi orkid kullanmak zorunda kaldım. Akşamları uyumadan sıcak süt içmek ve sıcak su torbasini göğsüme koymak iyi geldi. Şikayetlerimi böyle geçirebildim.

Hangi şehirde katıldın canım gebe okuluna bende ne zaman giderim başlarım diye merak ediyorum.

Kızlar bebek bezi ne alacaksınız. Ben prima aldım. Arkadaşım bim deki bezlerden alacağım dedi. İlk çocuğunda da onu kullanmıştı. Acaba ben gereksiz masraf mı ediyorum
Bebek bezi tamamiyle bebekle alakalı pişik yapmazsa içeriği temiz güvenilir her marka kullanırsınız. Ama bence yenidoğana daha bilindik markalarla başlamak lazım. Bi paket alın bütçenize ve bebeğinize göre devam edip etmeme kararı alırsınız. Yani gereksiz masraf değil.tamamiyle anne kararı diyelim

Günaydın canım demir ilacına başlamamış mıydın sen eğer öyleyse başlatır artık büyük ihtimalle ama değerin normal gibi zaten çok fark çıkmamış. İdrarda glikoz çıkan ben değilim merak ettim ama takipteyim.

Dün boğazım acıyordu bugün berbat uyandım boğaz ağrısı,burun tıkanıklığı, akıntısı Hava birden sıcakladı diye sevinirken mevsim geçişinden hasta oldum. Bal yemekte yasak nane limona yükleneceğim artık.

Demir ilacı kullanıyorum canım, 13 olan değerim 11,6’ya düşmüş ama normal bence bebek de bizden alıyor sonuçta değerleri.
Dediğin gibi düşük değil normal ona hiç takılmadım.

-Sunshine sağolsun bilgi verdi, gebe olmayan insanlarda idrarda glukoz çıkmazmış ama gebelikle beraber böbreklerdeki süzülme de zayıfladığı İçin şeker çıkabiliyormuş. Tek başına şeker olduğu anlamına gelmiyormuş bu durum. Kağan Kocatepe videosu da izledim bunla alakalı.
Ama ben de senim diyetine destek vermeye karar verdim, mümkün mertebe sıfır şeker ile devam edeceğim:)

Ben de bir haftadır öyleyim yeni yeni atlatıyorum, gece öksürük uyutmuyor.
Çok geçmiş olsun.
Annemin bir tarifi var sana vereyim, elma ve portakal doğra su koy kaynat içine nane kekik at limon bal at iç çok iyi geliyor.
Balı mümkün mertebe az atarsın tat vermesi için çok az.

Tetanoz güncellemesiyle geldim.
L Lalalala1

Doktorum tetanozu 2 doz yaptırmamı öneriyordu. 20. Haftada sağlık ocağındaki difteri-tetanoz aşısını yaptırmamı söyledi. ardından da 27. Haftada Boostrix 0.5 ml olan difteri boğmaca tetanoz aşısını yaptırmamı önerdi.

Aşı olduğu için ısrarcı olmuyoruz dedi.
Aşıyı bulamadığımı İstanbul’da ecza depolarında olmadığını söyledim. Muadili yokmuş anladığım kadarıyla.
Hastanelere sormamı Koç hastanesinde yapıldığını söyledi. Şimdi bir de Koç hastanesine ulaşıp aşıyı öğrenmeye çalışacağım. Tabi önce muayene olup öyle yaptırmak gerekecek bu da biraz maliyetli olacak ama bulamazsak yapacak bir şey yok.

Bu bebişler tüm dengelerimizi bozdu vallahi çıkmayan şeyler çıkmaya başladı ya hayırlısı Az önce aynı tarifi elmasız ve portakalsız yaptım zencefilli olarak biraz ılımaya bıraktım canım. Hem boğazım rahatsız hem sağ kasığımda bir ağrı var bekliyorum geçsin diye ben huzursuz olunca bebeğimde huzursuz sanırım. Gerçi doktor kasık ağrıları olabilir artık demişti pazartesi günü ama bakalım.

Dün bana o eczane dönüş yapacaktı size dönüş yaptılar mı ? Gelecek miymiş kesin canım
Ben kendim aradım bugün ya da ctesi kargoya verilecek hepsi depodan haber bekliyoruz dedi. Soğuk zincirmiş canım izmir’e gelip mi alacaksın

Günaaydın canım bn degilim idrarda glukoz çıkan bn yaptırdıgımda cıkmamıştı

Şimdi tekrar görüştüm. Gümrükten çıkmamış henüz aşılar haziranın ilk haftası gelecekmiş herhalde ayın 6sı gibi arayın tekrar dedi. Listede miyim kesin alacak mıyım dedim evet dedi 10 adet geliyormuş. Son durum böyleymiş kızlar. Sizde ararsanız falan haberleşelim buradan. -Sunshine pecan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…