• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar kaç gündüz sırt agrısıyla uykularımdan olmuştm sola yattıgım anda başlıyordu agrı kabus gibi öyle bir sızlıyorduki hergün aglar oldum acısından ama sizinde önerinize bu mucizeden almıştım dün geldi sorunsuz bi uyku geçirdim gece..düşünenler varsa hala bilgiyi güncelleym dedm .. birde e bebegin outlet bölümünden bebişlerinize buunlardan alabilrsiniz cok güzel yumuşacık uygunda polarlara bayıldım kışın cok işimize yarar.🤗

Eklentiler

• Screenshot_2022-05-13-11-29-37-259_com.solidict.ebebek.webp
    Screenshot_2022-05-13-11-29-37-259_com.solidict.ebebek.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_20220513_113356.webp
    IMG_20220513_113356.webp
    59,8 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_20220513_113325.webp
    IMG_20220513_113325.webp
    92,5 KB · Görüntüleme: 76
Ben kendim aradım bugün ya da ctesi kargoya verilecek hepsi depodan haber bekliyoruz dedi. Soğuk zincirmiş canım izmir’e gelip mi alacaksın

Şimdi tekrar görüştüm. Gümrükten çıkmamış henüz aşılar haziranın ilk haftası gelecekmiş herhalde ayın 6sı gibi arayın tekrar dedi. Listede miyim kesin alacak mıyım dedim evet dedi 10 adet geliyormuş. Son durum böyleymiş kızlar. Sizde ararsanız falan haberleşelim buradan. -Sunshine -Sunshine pecan pecan
Ooo süper yaa🤩
Ben de buralara o vakitlere kadar gelmiş olur diye düşünüyorum. Yani umuyorum 🤪
Çünkü görüştüklerimden biri zam durumlarından dolayı tedarik sıkıntısı olduğundan filan bahsetmişti. Bir de pandemi bahanesi. İşte standart fırsatçılık dönüyor.
Temmuz ortasına kadar vaktim var arayayım ben biraz daha:)

Valla şahsen buralarda bulamazsam gebelik de problemsiz inşallah devam ediyor olursa bi izmir gezmesine gelebiliriz haftasonu 🤣
Eşim zaten dünden razı İzmir’de bi restoran varmış ille götüreyim diyordu bahane olur ona da :KK53:

Ooo süper yaa🤩
Ben de buralara o vakitlere kadar gelmiş olur diye düşünüyorum. Yani umuyorum 🤪
Çünkü görüştüklerimden biri zam durumlarından dolayı tedarik sıkıntısı olduğundan filan bahsetmişti. Bir de pandemi bahanesi. İşte standart fırsatçılık dönüyor.
Temmuz ortasına kadar vaktim var arayayım ben biraz daha:)

Valla şahsen buralarda bulamazsam gebelik de problemsiz inşallah devam ediyor olursa bi izmir gezmesine gelebiliriz haftasonu 🤣
Eşim zaten dünden razı İzmir’de bi restoran varmış ille götüreyim diyordu bahane olur ona da :KK53:
Tüm ülkede her şehirde birkaç eczaneye dağıtımı oluyormuş öyle söyledi mühim olan eczaneyi bulmak sanırım ☺️ Aa hangi restoranmış orası gitmediysek bizde deneyelim seviyoruz böyle gezmeyi 😄

Bebek bezi tamamiyle bebekle alakalı pişik yapmazsa içeriği temiz güvenilir her marka kullanırsınız. Ama bence yenidoğana daha bilindik markalarla başlamak lazım. Bi paket alın bütçenize ve bebeğinize göre devam edip etmeme kararı alırsınız. Yani gereksiz masraf değil.tamamiyle anne kararı diyelim🥰
Teşekkür ederim. Arkadaşımın maddi durumu gayet iyi. Benimde şükür maaşım var. O hastane çıkışına kadar en ucuzuna kaçarken ben hep en iyisine yöneliyorum. Dediğiniz gibi bebeğim için en iyisini istiyorum. Bu kez acaba ben çok mu gereksiz açılıyorum diye cdan azabı çekiyorum.

Tüm ülkede her şehirde birkaç eczaneye dağıtımı oluyormuş öyle söyledi mühim olan eczaneyi bulmak sanırım ☺️ Aa hangi restoranmış orası gitmediysek bizde deneyelim seviyoruz böyle gezmeyi 😄
Evet sayısız eczane aradım ben de denk gelebilirim umarım 🥲 neyseki vaktim var biraz daha.
Restoran burasıymış alkollü bi mekan ama baktım da son yorumlar biraz kötüymüş 🤣
Referans olmam 😂😂 eşim geçmişte çok beğenmiş 🤣

Merhaba herkese
Bugün rutin kontrolüm vardı. 20+5 olmuşum. Bebeğim de 487 gr olmuş bize parmak işaretleri yapıyordu.
Bundan önce gittiğimde kalbinde parlaklık vardı. Doktor bugün de onun önemli bir şey olmadığını söyledi. Beni söylediğime pişman etme dedi bir şey olsa söylerdim dedi. Öyle takip edilecek bir şey de değil dedi. 26 mayısta da detaylı ultrason bakalım nasıl geçecek.
Eşimin davranışına gıcık oldum bugün. Doktorla ultrasona bakıyoruz, doktor bilgi veriyor yanımıza gelmedi. Bitmeye yakınken ben seslenince geldi deli oldum. Bakamıyormuş o bakınca tuhaf oluyormuş, doğduktan sonra hep bakacakmış. Adam siyah-beyaz ultrasondan korkmuyor, renkli olandan korkuyor. Bütün bebekler böyle gözüküyor biz napalım hd görüntü verecek halleri yok ki. Bu erkekler gerçekten çok acayip

Bebek hareketleriniz nasıl değişme var mı günler arasında.sanki iki gündür daha az hissediyorum gibi 18 mayıs ayrıntılı ultrasyon randevum var muayeneye gitmek için sabırsızlanmaya başladım. Bi kaç gün önce göbek altı bikini bölgeme doğru aşağılarda güm güm hissediliyordu. Şimdi o kadar net değil gibi

Tetanoz güncellemesiyle geldim.
L Lalalala1

Doktorum tetanozu 2 doz yaptırmamı öneriyordu. 20. Haftada sağlık ocağındaki difteri-tetanoz aşısını yaptırmamı söyledi. ardından da 27. Haftada Boostrix 0.5 ml olan difteri boğmaca tetanoz aşısını yaptırmamı önerdi.

Aşı olduğu için ısrarcı olmuyoruz dedi.
Aşıyı bulamadığımı İstanbul’da ecza depolarında olmadığını söyledim. Muadili yokmuş anladığım kadarıyla.
Hastanelere sormamı Koç hastanesinde yapıldığını söyledi. Şimdi bir de Koç hastanesine ulaşıp aşıyı öğrenmeye çalışacağım. Tabi önce muayene olup öyle yaptırmak gerekecek bu da biraz maliyetli olacak ama bulamazsak yapacak bir şey yok.
Canım ekran görüntüsü alıyorum yorumunu.
Ben kocaelideyim kendi eczacıma sordum haber bekliyorum ondan ama bulamazsam da sorun del sanki ya normal tetanoz alışı vurulup geçeyim diyorum🫤

Doktorum da ben söylemeden söylemedi çünkü bu detayı. Araştırmalarım devam ediyor.
Bu arada doktorum dönüş yapmış:

“ Önemli değil o siyah Yazılanlar. Glikoz için bir şey yapmana gerek yok arada olabilir Yemeklerde. Yine de çok şekerli yeme.” Demiş bu idrarda çıkan glukoz İçin. Ona güveniyorum.
T temmuzekim
Kızlar kaç gündüz sırt agrısıyla uykularımdan olmuştm sola yattıgım anda başlıyordu agrı kabus gibi öyle bir sızlıyorduki hergün aglar oldum acısından ama sizinde önerinize bu mucizeden almıştım dün geldi sorunsuz bi uyku geçirdim gece..düşünenler varsa hala bilgiyi güncelleym dedm .. birde e bebegin outlet bölümünden bebişlerinize buunlardan alabilrsiniz cok güzel yumuşacık uygunda polarlara bayıldım kışın cok işimize yarar.🤗
Kuzum ben de yaklaşık 1 haftadır bununla uyuyorum, rahatım gayet. En azından acaba karnımın üstüne yatıyor muyum derdi olmuyor, istesen de yatamıyorsun çünkü. Ben de tüm arkadaşlara tavsiye ederim, hem çok yer de kaplamıyor.
Merhaba herkese
Bugün rutin kontrolüm vardı. 20+5 olmuşum. Bebeğim de 487 gr olmuş bize parmak işaretleri yapıyordu.
Bundan önce gittiğimde kalbinde parlaklık vardı. Doktor bugün de onun önemli bir şey olmadığını söyledi. Beni söylediğime pişman etme dedi bir şey olsa söylerdim dedi. Öyle takip edilecek bir şey de değil dedi. 26 mayısta da detaylı ultrason bakalım nasıl geçecek.
Eşimin davranışına gıcık oldum bugün. Doktorla ultrasona bakıyoruz, doktor bilgi veriyor yanımıza gelmedi. Bitmeye yakınken ben seslenince geldi deli oldum. Bakamıyormuş o bakınca tuhaf oluyormuş, doğduktan sonra hep bakacakmış. Adam siyah-beyaz ultrasondan korkmuyor, renkli olandan korkuyor. Bütün bebekler böyle gözüküyor biz napalım hd görüntü verecek halleri yok ki. Bu erkekler gerçekten çok acayip
Benim eşim de bebek hareketlerin olduğu bir videoyu izletmek istedim böyle baya belli olanlara bakamadı😂
Değişikler, kötü oluyorum falan dedi.
Bizim olaya bakışımızla onlarınki farklı biraz canınızı sıkmayın.

Bebek hareketleriniz nasıl değişme var mı günler arasında.sanki iki gündür daha az hissediyorum gibi 18 mayıs ayrıntılı ultrasyon randevum var muayeneye gitmek için sabırsızlanmaya başladım. Bi kaç gün önce göbek altı bikini bölgeme doğru aşağılarda güm güm hissediliyordu. Şimdi o kadar net değil gibi
Ben de bazen az bazen daha net hissediyorum. Normal diye düşünüyorum. İyice büyümediler daha

Kızlar bebek hareketler tamamen her bebeğe özel gelişiyor bence.
Aynı zamanda pozisyona ve pek çok şarta da bağlı. En basitinden plesantanın konumuna, bebeğin uyanık olup olmamasına, ayaklarının aşağı ya da yukarıda olmasına gibi.
İnsan sürekli hissetmek istiyor ama unutmayalım ki büyüme hormonunolan hipofiz bezi yalnızca uyurken salgılanır ve bebeklerimizin büyümek için uyumaya, yani hareketsizliğe de ihtiyaçları var🐣

Her gün aynı yoğunlukta hissetmiyorum. Bazen çok güçlü oluyor, bazen de hafif hafif endişe etmeyin.

Şimdi tekrar görüştüm. Gümrükten çıkmamış henüz aşılar haziranın ilk haftası gelecekmiş herhalde ayın 6sı gibi arayın tekrar dedi. Listede miyim kesin alacak mıyım dedim evet dedi 10 adet geliyormuş. Son durum böyleymiş kızlar. Sizde ararsanız falan haberleşelim buradan. -Sunshine -Sunshine pecan pecan
Ben sana demiştim yükselmiştir adet diye. Bak o gün 5 adet demişti, 10 taneye yükseltmiş dağıtıcı demek ki. Süper 😍 inşallah başka şehirlerde de bulur arayanlar. Daha zaman var nasılsa 🙏🏻

Benim oğlan okula başladı, getireceği hastalıklardan korkarak ama hastalığın her yerden gelebileceği ihtimaliyle de bir cesaret geldi, başladı ( Ben covidten korkuyordum ) çocuk başka bir şey kapıp geldi. İki günde hem de. Üçüncü gün kusarak eve getirdik erkenden.

ben ilk gebeliğimde , sağlık ocağında oldum tetanoz aşısı. 6 sene önce kimse boğmaca dan bahsetmiyordu.
Ama bu gittiğim doktor , Suriyelilerin etkisiyle boğmaca nın hortladığını ve taşıyıcı olabileceğimizi söyledi, geçirsek bile. Şimdi taşıyıcı olabilecek sürekli dışarısıyla temaslı bir aile üyesi de var. Ondan ben de takıntı yaptım bu aşı olayını.

Canım ekran görüntüsü alıyorum yorumunu.
Ben kocaelideyim kendi eczacıma sordum haber bekliyorum ondan ama bulamazsam da sorun del sanki ya normal tetanoz alışı vurulup geçeyim diyorum🫤

Doktorum da ben söylemeden söylemedi çünkü bu detayı. Araştırmalarım devam ediyor.
Bu arada doktorum dönüş yapmış:

“ Önemli değil o siyah Yazılanlar. Glikoz için bir şey yapmana gerek yok arada olabilir Yemeklerde. Yine de çok şekerli yeme.” Demiş bu idrarda çıkan glukoz İçin. Ona güveniyorum.
T temmuzekim
Kuzum bir şey olmaz Allah’ın izniyle benim de tek derdim bulabilirsem bulayım o 2 aylık süreçte bebeği riske atmayayım diyorum ama bulamazsam da sağlık olsun dedim. Vaktim var evdeyim arıyorum eczaneleri tek tek boşta kaldıkça.

Çok sevindim doktorun cevabına. 🤩
Serklaj sonrası ilk kontrolden geldim şimdi. Herşey yolunda çok şükür, ilaçlara ve istirahate devam edicem. 640 gramlık bir tosbik olmuşuz 🐣
Çok sevindim çok şükür 🤲🏻
Maşallah ona annesi kocaman olmuş yaaa🧿🧿

Ben sana demiştim yükselmiştir adet diye. Bak o gün 5 adet demişti, 10 taneye yükseltmiş dağıtıcı demek ki. Süper 😍 inşallah başka şehirlerde de bulur arayanlar. Daha zaman var nasılsa 🙏🏻

Benim oğlan okula başladı, getireceği hastalıklardan korkarak ama hastalığın her yerden gelebileceği ihtimaliyle de bir cesaret geldi, başladı ( Ben covidten korkuyordum ) çocuk başka bir şey kapıp geldi. İki günde hem de. Üçüncü gün kusarak eve getirdik erkenden.

ben ilk gebeliğimde , sağlık ocağında oldum tetanoz aşısı. 6 sene önce kimse boğmaca dan bahsetmiyordu.
Ama bu gittiğim doktor , Suriyelilerin etkisiyle boğmaca nın hortladığını ve taşıyıcı olabileceğimizi söyledi, geçirsek bile. Şimdi taşıyıcı olabilecek sürekli dışarısıyla temaslı bir aile üyesi de var. Ondan ben de takıntı yaptım bu aşı olayını.
Çok geçmiş olsun.
yıllardır göçmen akınıyla birlikte zaten ülkemizde artık görülmeyen hastalıklar görülmeye başlamıştı yeniden. Aşıların önemi daha da artıyordu.

Ama boğmaca konusunda da ekstra böyle bi durum olduğunu bilmiyordum dikkate almak lazım 🙏🏻 Teşekkür ederim 🤩

Canım bende hareketlerini 16.haftanin sonundan beri hissediyorum çok şükür.Bazi günler dediğin gibi kasıklarımda hissediyorum,bazı günlerde göbeğimde yada daha üzerinde.Bebegin pozisyonuna bağlı değişiyor,içerde dönüyorlar malum :) Dediğin gibi bi gün çok net vuruyor belki günde 20ye yakın hareketi oluyor.Ama bazende oluyor 2 gün sessiz geçiyor,hissetsem bile hafif bir iki kere filan.Zaten bu haftalarda böyle olması çok normalmiş,ben en son 2 gün önce gitmiştim muayeneye herşey yolundaydi çok şükür :) sende içini ferah tut🤗

Kızlar günaydın herkese.

Dün detaylıdan sonra doktor bi kan ve idrar testi yapalım demişti.
Homoglabin bi referans değeri 11.9 benim 11,6 çıkmış. Az bir fark ona hiç takılmıyorum muhtemelen kan/Demir ilacı takviyesi verecek.

Ana idrarda glukoz pozitif çıkmış.
Dün kontrole gitmeden çikolata dondurma falan yemiştim ondan mı acaba? Endişe etmem gereken bir şey var mı?

Sanki burda bi arkadaşımızın başına gelmişti?

-Sunshine -Sunshine T temmuzekim katinaizmir katinaizmir dream_catcherr dream_catcherr @maviss_34 Crknkz Crknkz pecan pecan
Canım benim başıma gelmedi öyle bişey ama herşey yolundadır diye düşünüyorum 🥰eğer doktorunun numarası varsa tahlil sonuçlarını gönder baksın sen de rahat edersin böylece 🤗

Back
X