• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar bebekte fazla hareketlilik bir sorun mudur?
Hastanede 33 haftalık bir gebe vardı,aynı odada kaldık.
Şeker yüklemesinde çok fazla çıkmış sonuç, diyet yapmasına ve insilün kullanmasına rağmen bir türlü düşmüyormuş. Endokrin takibinde. Neyse Perinatoloji sonuçları görünce , yatış vermiş, Çünkü bebek hiç haraket etmiyormuş şeker yüksekse. 4 saatte bir NST ye bağlıyorlardı. Kalbi bile durabilir diyerek, gözetim altına almışlar.
Hareketten hiç korkmayın, uyumasını gerektirecek bir durum yok ki kıpır kıpır, ne güzel, maşallah diyelim🦋

Kızlar bebekte fazla hareketlilik bir sorun mudur?
Hareket etmesi kadar güzel bişey yok bence ya çünkü öyle dönemler geliyor ki mesela bir gün boyunca hareket etmiyor ne oldu bu bebeğe neden hareket etmedi die evham yapıyorsun o sebeple hareketli olması çok iyi bir durum 😇

Hastanede 33 haftalık bir gebe vardı,aynı odada kaldık.
Şeker yüklemesinde çok fazla çıkmış sonuç, diyet yapmasına ve insilün kullanmasına rağmen bir türlü düşmüyormuş. Endokrin takibinde. Neyse Perinatoloji sonuçları görünce , yatış vermiş, Çünkü bebek hiç haraket etmiyormuş şeker yüksekse. 4 saatte bir NST ye bağlıyorlardı. Kalbi bile durabilir diyerek, gözetim altına almışlar.
Hareketten hiç korkmayın, uyumasını gerektirecek bir durum yok ki kıpır kıpır, ne güzel, maşallah diyelim🦋
Yaa teşekkür ederim. Aslında şu an bir enfeksiyon geçiriyorum ona bağlayıp endişe yaptım biraz, tecrübesizim de burdan bilgi, deneyim duymak iyi oluyor.

Hareket etmesi kadar güzel bişey yok bence ya çünkü öyle dönemler geliyor ki mesela bir gün boyunca hareket etmiyor ne oldu bu bebeğe neden hareket etmedi die evham yapıyorsun o sebeple hareketli olması çok iyi bir durum 😇
Evet her gün aynı değiller, hareketin çoğu da azı da endişe yaptırıyor işte.🤗

Kızlar benim tsh kontrol altında tutulduğu İçin aylık rutin kan veriyorum ona göre doz ayarlaması yapıyoruz.

Doktorum izinliymiş bu hafta, e diğer haftada bayram. Ben de sağlık ocağına gidip kan verdim.
Sağlık ocağında kan veren oldu mu tsh için bildiğim kadarıyla labaratuvar farklılığı olabiliyor özellikle sağlık ocaklarında bi tık yüksek çıkıyor diye aklımda kalmış.

Var mı başına gelen? daha sonucum çıkmadı ama.

Bu arada hemşireye kalp atışını dinleyebiliyor muyuz dedim? 20. Haftadan sonra duyabiliriz şimdi duyamayız dedi.
Yarın sonucu almaya geldiğinizde bi deneriz dedi ama şimdi duramayız falan ben panik olurum o yüzden istemedim:)

Bence saçmalıyor çünkü ben Bursa daha erken haftalarda sağlık ocağında kalp atışı dinlendiğini biliyorum.

Ah bilmiyorum ki, artık iyice belirginleşti, her gün bu kadar olmuyor ama başladığında durmuyor geceleri özellikle, idrar yolu enfeksiyonu krampları yüzünden uyku da tutmuyor ya aklıma takıldı. Plesanta karın duvarında ise hissetmek zorlaşırmış, yakındır bence hissetmen artık iyice büyüdüler, hiç canını sıkma sağlıklı olsunlar yeter🐣🤍
Evet kuzum sanırım ondan hissedemiyorum ya da gün içinde oluyor mesela ama sürekli sakin sessiz kendimi dinlediğim bir ortamda değilim ki belki de denk gelmiyorum.

Zaten bu zamanki hissetmeler sanırım böyle ufak ufak oluyor yani denk gelmek lazım.
Az kaldı inşallah🙏

Kızlar benim tsh kontrol altında tutulduğu İçin aylık rutin kan veriyorum ona göre doz ayarlaması yapıyoruz.

Doktorum izinliymiş bu hafta, e diğer haftada bayram. Ben de sağlık ocağına gidip kan verdim.
Sağlık ocağında kan veren oldu mu tsh için bildiğim kadarıyla labaratuvar farklılığı olabiliyor özellikle sağlık ocaklarında bi tık yüksek çıkıyor diye aklımda kalmış.

Bu arada hemşireye kalp atışını dinleyebiliyor muyuz dedim? 20. Haftadan sonra duyabiliriz şimdi duyamayız dedi.
Yarın sonucu almaya geldiğinizde bi deneriz dedi ama şimdi duramayız falan ben panik olurum o yüzden istemedim:)

Bence saçmalıyor çünkü ben Bursa daha erken haftalarda sağlık ocağında kalp atışı dinlendiğini biliyorum.

Kendimle ilgili değil ama oglumlu ilgili sizin söylediğiniz seye benzer bir durum basıma geldi.dogdugunda tiroidler yüksek çıkıyordu ve üniversite hastanesi takip ediyordu her ay kan veriyorduk.bir kez ilçe de bulunan devlet hastanesinde kan ölçümü yaptık sonra diğer ay üniversite hastanesindeki doktora gösterdik.doktor da saglık ocagı ve ilçe hastanelerinde yapılan tahlil ultrason sonuclarına güvenmeyin demişti.mutlaka yanılma payı oluyor cihazlardan dolayı demişti.

Kendimle ilgili değil ama oglumlu ilgili sizin söylediğiniz seye benzer bir durum basıma geldi.dogdugunda tiroidler yüksek çıkıyordu ve üniversite hastanesi takip ediyordu her ay kan veriyorduk.bir kez ilçe de bulunan devlet hastanesinde kan ölçümü yaptık sonra diğer ay üniversite hastanesindeki doktora gösterdik.doktor da saglık ocagı ve ilçe hastanelerinde yapılan tahlil ultrason sonuclarına güvenmeyin demişti.mutlaka yanılma payı oluyor cihazlardan dolayı demişti.
Korktuğum başıma gelecek galiba, ne kadar yanlış bir şey. Sistem olarak da eleştirilecek bir husus. Özel hastaneye maddi manevi erişimi olmayan ya da olup da böyle izin bayram grev vs sebebiyle ulaşamayan bir sürü insan var. Ya cihazların yenilenmesi gerek ya da tek tipleştirmesi. Bu kadar farklılık hayra alamet değil.

Çok teşekkürler cevabınız İçin.

Gecen hafta bir öğrencimiz okulda düştü ilçedeki hastaneye gitti.röntgen de kırık demişler.alcıya alınması için ildeki hastaneye göndermişler.orda tekrar röntgen çekilip bakılmıs sadece ezilme var denmiş.insan neye kime güveneceğini şaşırıyor böyle durumlar olunca

Merhaba devlet hastanesşnde 3 çıkan tsh sağlıl ocağında 3.78 çıkmıştı. Aile hekimi bunu referans aralığı ile açıklayabildi sadece ki bana mantıklı geldi. Sağlık ocağının referans aralığı ile hastanenin referans aralığı farklıydı.

Canım ilk kızım 18 aylıkken hamıle kaldım ne kadar dıkkat etmeye calıssamda o zaman cok kucuktü ve cok hareketlıydı ozellıkle ılk aylar dıkkat etmeye calıstım ama elden ne kadar geldıyse canm sorunsuz bır sekılde dogdu kızım
Merhaba canim, cevabin icin cok tesekürler. 18 aylik evet cok kücük ve sürekli kucak istiyordu degilmi. Benim Dr Transfer donrasi 3 gün Dinlen agir kaldirma sonra istedigini yapabilirsin zaten tutunduysa tutundu ve Oglunu kaldirmak sorun olmaz dedi. Insallah kimseye muhtac kalmadan Transfer sonrasi iki evladima da yetebilirim.

Yani Sizde 18 aylik bebeginizi gün icinde kaldirip kucaginiza aliyordunuz degilmi?

Gecen hafta bir öğrencimiz okulda düştü ilçedeki hastaneye gitti.röntgen de kırık demişler.alcıya alınması için ildeki hastaneye göndermişler.orda tekrar röntgen çekilip bakılmıs sadece ezilme var denmiş.insan neye kime güveneceğini şaşırıyor böyle durumlar olunca
Hepiniz biliyorsunuz hatirlatmama gerek yok benim durumumu o yuzden hep ikinci gorus sart bazen tek doktorla bitmiyor

Evet vercem mecbur tek korkum ilaç kullanmak ilaç yutmak beni öğüttürüyor😌 inş su ile geçer..

bende zorlayayım da ilaç içmiyim bari. Geceler haram oluyor yoksa sersem gibi oluyorum tam dalmışım ne güzel bi geliyor patlıycak gibi gidiyorum bi kaç damla😌 sonra uykuda kaçıyor sinirden ağlıcaktım dün kaç kere uyandım huzursuz gibi oldum gece🥺
Cok iyi anlıyorum seni ama suyu arttırdıgımdan beri bi sabah 6 7 gibi uyanıyorum o kdar kramplarmda cok azaldı.birde bnde sag böbrekte taş var sürekli enfeksiyon yapıyor bıkmış durumdaym🥺

Merhaba devlet hastanesşnde 3 çıkan tsh sağlıl ocağında 3.78 çıkmıştı. Aile hekimi bunu referans aralığı ile açıklayabildi sadece ki bana mantıklı geldi. Sağlık ocağının referans aralığı ile hastanenin referans aralığı farklıydı.
Mantıklı, referans aralıklarına dikkat edeyim. Bu arada 2. Trimester döneminde tshın 3’ün altında olması yeterliymiş, eski lab. Sonuçlarından baktım.

Back
X