• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar okuyorum yazdıklarınızi hep bebeğin hareketleri hissediyorsunuz ya gün içinde ne sıklıkta oluyo benim ki mesela bir yada iki defa oluyor endişeleniyorum bu arada 18+4

Merhabalar tekrardan🥺 bugün 2 li test için doktora gittim testi yapmadı dahi direk amniyosentez yaptır dedi ense kalınlığı çok fazla dedi 🥺 şoktan hiç birşey soramadım sadece erken mi geldim acaba dedim 1 hafta sonra ense kalınlığı değişebilir dedi ama işini şansa bırakmış olursun kalbinde problem olabilir dedi down sendromu olabilir dedi 🥺 yada sadece sıvı vardır boynunda dedi🙄 11+1 de gittim ultrason bu amniyosentezde düşük riski varmış yaptırmak istemiyorum. 11+larda ultrason görüntüsü plan rica etsem benimle paylaşabilir mi🙄 he bide burun kemiği normal dedi
IMG-20220425-WA0000.webp

Kızlar renkli ultrason ne zaman yapılır? Her hastane yapar mı
Canim ozeller haricinde şehir hastaneleri ve araştırma hastaneleri de yapıyormuş önce doktora gidiyorsun o yeşil alan açıyor o şekilde MHRS den randevu alıyorsun talep oluştur bildirim gelince daha kolay olur yada 4 de hazır beklenen lazım sistemler açılıyor 15 gün sonrası icin
Devlet hastanelerini soruyorsanız çoğunda ekipman var diyebiliyorum ama randevu almak imkansız. Ben geçen hafta şehir hastanesine gittim renkli ultrason için. 18 haftalıktım bana 22. Ve 24. Haftalarda girmen gerekiyor ama ikiside dolu başka bir yerde baktırmalısın dediler. Bende özelde yaptırcağım. Bildiğim kadarıyla 18.-23. haftalar da yapılıyor diye biliyorum
Canim doktorun yeşil alan actiysa saat 4 de şansını dene ben o şekilde aldım 9 Mayıs'ta Ali Çetin diye bir doktor
Aslında geç kalmış sayılmazsınız,zaten devlette randevular 2 hafta sonraya açılıyor en çok.Yarin mesela saat 15.59 da MHRS de hazır olun 😁 alacağınız bölümü filan seçip bekleyin saat tam 16.00 olunca ara tuşuna basın o zaman çıkıyor randevu,hemen almanız lazım.Yarin bakarsanız 12 Mayıs'a randevu alırsınız 🤗 haftaniz da geçmemiş olur hem daha
Evet ben geçenlerde şans eseri aldım ama inşallah iyi bir doktordur 😇
Kızlar okuyorum yazdıklarınızi hep bebeğin hareketleri hissediyorsunuz ya gün içinde ne sıklıkta oluyo benim ki mesela bir yada iki defa oluyor endişeleniyorum bu arada 18+4
Canim korkma gün içinde bence çok fazla hissetmiyorum genel de geceleri yatınca kıpır kıpır ediyor
Merhabalar tekrardan🥺 bugün 2 li test için doktora gittim testi yapmadı dahi direk amniyosentez yaptır dedi ense kalınlığı çok fazla dedi 🥺 şoktan hiç birşey soramadım sadece erken mi geldim acaba dedim 1 hafta sonra ense kalınlığı değişebilir dedi ama işini şansa bırakmış olursun kalbinde problem olabilir dedi down sendromu olabilir dedi 🥺 yada sadece sıvı vardır boynunda dedi🙄 11+1 de gittim ultrason bu amniyosentezde düşük riski varmış yaptırmak istemiyorum. 11+larda ultrason görüntüsü plan rica etsem benimle paylaşabilir mi🙄 he bide burun kemiği normal dediEki Görüntüle 3055447
Bu şekilde olup da yanlış yönlendiren çok insan gördüm lütfen bir doktorla kalma farklı bir doktorla daha görüş mutlaka canim ben inanmıyorum ilerleyen dönemlerde normal çıkacaktır Allah'ın izniyle

Bu şekilde olup da yanlış yönlendiren çok insan gördüm lütfen bir doktorla kalma farklı bir doktorla daha görüş mutlaka canim ben inanmıyorum ilerleyen dönemlerde normal çıkacaktır Allah'ın izniyle
Başka doktor araştırıyorum şimdi. Doktora güveniyordum kendisi de söyledi 1 hafta sonra düzelebilir işin şansa kalmış olur dedi. Güvenimi kaybettiren o cümle oldu ben 12+1 de gitsem sonucun yanlış çıkma ihtimqli varsa 12+larda neden ikili test yapılıyor!?

Başka doktor araştırıyorum şimdi. Doktora güveniyordum kendisi de söyledi 1 hafta sonra düzelebilir işin şansa kalmış olur dedi. Güvenimi kaybettiren o cümle oldu ben 12+1 de gitsem sonucun yanlış çıkma ihtimqli varsa 12+larda neden ikili test yapılıyor!?
Şuan bu testi hiç yaptırmamissin gibi düşün canim lütfen kendini üzüp stres yapma ölçümler de sapma olabilir o bakımdan söyledim temmuz annelerindeydi sanırım ona da ölçüm olarak yanlış ölçüp sana dediklerini demişler farklı doktor a gidince işin gerçeğini öğrenmişler o sebeple mümkünse perinatolog bir doktor bak

Şuan bu testi hiç yaptırmamissin gibi düşün canim lütfen kendini üzüp stres yapma ölçümler de sapma olabilir o bakımdan söyledim temmuz annelerindeydi sanırım ona da ölçüm olarak yanlış ölçüp sana dediklerini demişler farklı doktor a gidince işin gerçeğini öğrenmişler o sebeple mümkünse perinatolog bir doktor bak
Perinatolog bulamıyorum sadece devlette bat ona da kadın doğumcu yönlendirmeliymiş

Perinatolog bulamıyorum sadece devlette bat ona da kadın doğumcu yönlendirmeliymiş
Evet canım maalesef devletler de öyle doktor yönlendiriyor o şekilde randevu alabiliyorsun inşallah güzel bir doktor bulursun

18+5 haftalık hamileyim ancak karnım çok az çıktı normal mi ilk gebelik. İnternette ki fotoğraflara bakıyorum bu haftalarda çok çıkmış karnı bazılarının
Gayet normal iç karnın geniştir herkesin bir olmuyor canım benimde bu hafta belli olmaya başladı dışardan, aynı hafta gündeyiz..Fazla olmaması daha iyi daha son haftaya kadar büyüyecek çünkü şimdilerde çok büyüse o zamanlara kadar heleki sıcaklarda çok zorlanırsın böylesi iyi 😀

Gittiğim özeldi ama devlet önerdi
Araştırma Hastanesi'ne yonlendirmis olabilir canım bir hafta sonra devletten randevu al dene istersen bayram arası da giriyor ama olmadı öncesinde baktır istersen

Araştırma Hastanesi'ne yonlendirmis olabilir canım bir hafta sonra devletten randevu al dene istersen bayram arası da giriyor ama olmadı öncesinde baktır istersen
Şimdi bikaç kişi ile konuştum da 11. Hafta fotosu falan attılar neredeyse hiç fark yok benim bebeğimle. Bayramdan önce bi doktora daha gidip içimi rahatlatmam lazım gerekirse devlete gidip yönlendirme isticem

pecan pecan hatibulut hatibulut dream_catcherr dream_catcherr kızlar nasılsınız var mı güzel haberler
Merhaba, bugün sabah ayrıntılı usg vardı bebeğimiz gayet iyi çok şükür gelişimi, boyu ağırlığı, organlarda çok şükür bi sıkıntı yok. Rahim ağzımdaki hunileşme ve kısalmaya da baktı perinatolog. Proluton ve progestan ile birlikte yatak istirahati iyi gelmiş dedi. Suan için dikiş vs gerek yokmuş. Progestan pazar akşama kadar içmeye devam edeceğim. İğne yapmaya gerek görmedi. 7 mayısta tekrar kontrol var, o zaman da bakılacak duruma göre ilerleme yapacağız. Yatak istirahati devam tabi. Ben de haberler böyle şimdilik 🙂

Ayrıntılı ultrason için kadın dogumcu yeterli mi yoksa perinatalog görse daha mı iyi olur bulunduğum yerde perinatalog yok şehir dışına gitmem lazım sizce ne yapayım arkadaşlar

Ben hissetmiyorum 18+5’im :)
Çok normal 22-24. Haftada hisseden varmış canım.
Merhabalar tekrardan🥺 bugün 2 li test için doktora gittim testi yapmadı dahi direk amniyosentez yaptır dedi ense kalınlığı çok fazla dedi 🥺 şoktan hiç birşey soramadım sadece erken mi geldim acaba dedim 1 hafta sonra ense kalınlığı değişebilir dedi ama işini şansa bırakmış olursun kalbinde problem olabilir dedi down sendromu olabilir dedi 🥺 yada sadece sıvı vardır boynunda dedi🙄 11+1 de gittim ultrason bu amniyosentezde düşük riski varmış yaptırmak istemiyorum. 11+larda ultrason görüntüsü plan rica etsem benimle paylaşabilir mi🙄 he bide burun kemiği normal dediEki Görüntüle 3055447
Canım ultrason fotoğrafları yanıltabilir önemli olan ölçüm. Ne kadar ölçtü doktorun?
Bir de kızlara katılıyorum tek doktorla yetinme hemen yarın imkan varsa bir görüşe daha başvur.
Bana da bir doktor beyin sıvısında genişleme görüyorum dedi yokmuş mesela.
Allah sağlık sıhhat versin bebeğine🙏
18+5 haftalık hamileyim ancak karnım çok az çıktı normal mi ilk gebelik. İnternette ki fotoğraflara bakıyorum bu haftalarda çok çıkmış karnı bazılarının
Canım benim sabah pek olmuyor akşam yemekle beraber bi tık çıkıyor mesela.
İlk defa bugün kıyafet almak İçin bi mağazaya girmiştim kabine geçerken görevli hamile misiniz dedi. Yani ancak belli olur bundan sonra benim de göbeğim öyle aman aman değil.

Canım ultrason fotoğrafları yanıltabilir önemli olan ölçüm. Ne kadar ölçtü doktorun?
Bir de kızlara katılıyorum tek doktorla yetinme hemen yarın imkan varsa bir görüşe daha başvur.
Bana da bir doktor beyin sıvısında genişleme görüyorum dedi yokmuş mesela.
Allah sağlık sıhhat versin bebeğine🙏
4.3 ve 4.5 yazıyor fotolarda ayrı ayrı. Netten baktım bu değerler çok fazla çıkıyor. Ultrason fotosu karşılaştırma sebebim neredeyse sırttan ölçmüş eklediğim fotolarda belli biraz. Üstte de dediğim gibi son çare devlete gidip perinatologa sevk isticem. Gerekli görürlerse verirlermi zaten

Back
X