• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Evet canım maalesef böyle bişey yaşadım şok oldugumla kaldım neden insanlar böyle anlam veremiyorum emzircegini emzirmissin zaten ne gereği var yenidoğana bunu yapmaya unutmaya calisiyorm
Bende de aynı zihniyette bir kv var çocuğu benden kıskanıyordu kucağa alıştırma diye sürekli alıyordu göğsümden beşiğine alıyordu ama çocuğu kendi göğsünden ayırmıyordu kendi kokusuna alıştırmaya çalışıyordu epey tartıştık sonra biraz geri çekildi yoksa o da memesini verirdi eminim

Yok canım valla benim ki öyle bısey demedi hiç ssvd diye ayrıca ekstra para alındığını ilk defa duydum normal doğum ne kadarsa ücreti o dedi bana kararlı mısın dedi en son gittiğim de evet dedim bak dayanamıyorum dersen 3 maymunu oynarım görmedim duymadım bilmiyorum dedi yani dogurcan diyo önce Allah a sonra size guveniyorum dedim bakalım ne olcak Allah nasip ederse kendinden gelir insallah cunku müdahale etmeyecek Allah dan gelen sancıyla olcak bastırma suni sancı falan bısey yapamayız dedi tamamen doğal dogum olcak dedi bakalım insallah Allah nasip eder 🙏
Dikiş yerleri etkilenir diye mi suni veremiyorlar canim en hayırlısı olsun inşallah beklediğine değsin papatya böyle anlatınca aklıma sen geldin

Bende de aynı zihniyette bir kv var çocuğu beden kıskanıyordu kucağa alıştırma diye sürekli alıyordu göğsümden beşiğine alıyordu ama çocuğu kendi göğsünden ayırmıyordu kendi kokusuna alıştırmaya çalışıyordu epey tartıştık sonra biraz geri çekildi yoksa o da memesini verirdi eminim
Süt bebeği o ya tabiki göğsünden ayrılmayacak ilk torun muydu böyle şeyler yaptı Rabbim herşeyin hayırlısını versin ben kv gercekten çok seviyorum ama arada böyle dengesiz hareketleri oluyor işte eşimin de çok tuhafına gitti ama anası diye bişey diyemedi aynı hareketi benim annem yapsa demedigi laf kalmazdı eminim

İnşallah ama ben artacağını düşünüyorum. Her çocuk aynı değil tabi de benim kızım da oğlum da gazlıydı 12 13. Günlerde başlayıp 40 larına kadar beni heder etmişlerdi. O yüzden annemi göndermicem 40 çıkana kadar👌

Öyle düşünme yaa anne karnında geçen zaman çok önemli bebeğin gelişimi gerçekten farkediyor. Doğunca emmesinden tut kilosuna kadar rabbim herşeyi ayarlıyor aslında🙏🙏

Valla analar o kadar güçlü kiii çok zor oluyo ama herşeye yetiyosun.

Sümüksü oluyor canım böle yapış yapış gibi rengi de yeşilimsi ye yakın gibi. Tabii bu illa alerji var demek değil. Arada başka şeylere bağlı da gelişebilir ben oğlumda yaşadım. Ek gıda döneminde bal kabağına alerjisi çıktı

Biogaia 2 numarada kullandık tam tersi bizde çalıştırmıştı bağırsağı zaten düzenleyici diye biliyorum ama belki her bünyede farklı etkisi vardır belki

Heh işte en güzeli tartıda çıkar senin de için rahatlar🙏🙏

Benimki de 3 yaşını 2 ay geçti. Ama bebek ona uzaydan gelmiş bi cisimmiş gibi geliyor. Dokunmuyor hiç anne bebek ağlıyo diyo. O da bizim gibi ağzını açtı diyo😀 öpebilirsin diyorum aaaa hiçbişi yapmadı diyor. Böyle olması daha iyiymiş o vakit
Bizimde çalıştırıyor bence hep alttan gaz yapıyor sürekli ama kaka sorunumuz var 😞

Kızlar memeyle kavgalarımız bu gecede devam etti 😞 sürekli tutturuyorum iki çekiyor bağırıp bırakıp aranıyor. Aranırken işin içine ellerde giriyor tabii tekrar tutturasıya iyice sinir oluyor. Bence kaşık biberona alıştı iyice bol bol geliyor o yüzden yapıyor. Şu döngüyüde hayırlısıyla bir aşsak artık 🙏

Hey allahım yaa şu lohusaların yanında duracaklara önceden eğitim şart kesinlikle. Bir şey demedin mi canım belli etseydin bir daha sen yokkende kalkışmasın
Dedim canim dedigim gibi çıkarttı zaten umarım bir daha olmaz hiç hoş degil

Süt bebeği o ya tabiki göğsünden ayrılmayacak ilk torun muydu böyle şeyler yaptı Rabbim herşeyin hayırlısını versin ben kv gercekten çok seviyorum ama arada böyle dengesiz hareketleri oluyor işte eşimin de çok tuhafına gitti ama anası diye bişey diyemedi aynı hareketi benim annem yapsa demedigi laf kalmazdı eminim
Ben sevmiyorum saygı duyuyorum sadece evet ilk torun azıcık gazı var diye çocuğun alnına ellerine ve ayaklarına jilet attırın rahatlar pis kanı çıkınca dedi 5 günlük bebekte ne pis kanı dedim ben de bazen saçmalıyorlar tuzlama dediler onu da yaptırmadım ha dediğin gibi kendi annelerine dilsizler bizim annelerimize dil pabuç kadar

Uykusuz geçen bir gece daha 😢 12de uyandı 4e kadar asla bırakmadı beni. Tam uykuya dalıyor memeden alıp yatağına geçireceğim ağlıyor. Sürekli böyle devam etti bu durum. En sonunda memeden ayırmadan beraber uyuduk güvenli bir pozisyon seçip. Sabah 6 gibi anca geçirebildim yatağına. Bu durum ne zaman bitecek anneler ben çok bunaldım. Güvenli bağlanma sorunu olmasın diye de yalnız bırakmıyorum her ağladığında alıyorum ama göğüste uyumak istemesi normal mi? Meme de sürekli ağzında olacakmış emmese bile. Yoksa ortalığı dağıtıyor küçük hanım 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Birebir aynı geçirmişiz geceyi, 20. Günde bitmiyor, benim umudum 40ında. Dalga geçiyor minicik şey ya, memede uyuyor heh diyorum yatağına koyayım gözler adile naşit gibi açılıyor 😳pilates topunda denedik yok, yatağa geçince uyanıyor. Ne zaman geçiyor bende merak ediyorum

Dikiş yerleri etkilenir diye mi suni veremiyorlar canim en hayırlısı olsun inşallah beklediğine değsin papatya böyle anlatınca aklıma sen geldin
Aynen canım müdahale edemiyoruz bastırma suni sancı falan olmuyo dedi tamamen dogal dogum her sey normal seyrinde ben sadece cıkarken yardım edicem tutucam o kadar dedi yani yırtılma olursa içten dikicem dedi bir sürü risk söyledi tabi ki ama normal doğum da denemeden bilemeyiz diyo bu dogurur dediğim yapamadı dogurmaz dediğim dogurdu ben tahmin etmeyi bırakalı baya zaman oldu kararlılıga baglı anneye daha cok dedi falan ben demem dedim ben dayanamıyorum beni sezeryana al diye normal giderken dedim zaten aksi olsa hemen alırım dedi normal giderken al desen de görmem duymam dedi işte insallah nomal seyrinde ilerler normal olur nasip olur diyeyim Fatma Ana otu buldum aldım ahtım baslayınca suya koyup okuycam içicem gecen nette okudum Meryem Ana otu diye de geciyo kolay dogum için 🥰

Kızlar memeyle kavgalarımız bu gecede devam etti 😞 sürekli tutturuyorum iki çekiyor bağırıp bırakıp aranıyor. Aranırken işin içine ellerde giriyor tabii tekrar tutturasıya iyice sinir oluyor. Bence kaşık biberona alıştı iyice bol bol geliyor o yüzden yapıyor. Şu döngüyüde hayırlısıyla bir aşsak artık 🙏
Ben ne kaşık ne biberon verdim yinede kavga ediyoe. Hırslanıyor bide

Birebir aynı geçirmişiz geceyi, 20. Günde bitmiyor, benim umudum 40ında. Dalga geçiyor minicik şey ya, memede uyuyor heh diyorum yatağına koyayım gözler adile naşit gibi açılıyor 😳pilates topunda denedik yok, yatağa geçince uyanıyor. Ne zaman geçiyor bende merak ediyorum
Ah ya ben de ilk günlerde böyledir diye umutlanmıştım 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Gündüzleri enerji biriktirmeye devam o zaman..

Kavga olayı çok fena gercekten yoruyor, geçer inşallah en kısa sürede bu durumlar😔

Ben sevmiyorum saygı duyuyorum sadece evet ilk torun azıcık gazı var diye çocuğun alnına ellerine ve ayaklarına jilet attırın rahatlar pis kanı çıkınca dedi 5 günlük bebekte ne pis kanı dedim ben de bazen saçmalıyorlar tuzlama dediler onu da yaptırmadım ha dediğin gibi kendi annelerine dilsizler bizim annelerimize dil pabuç kadar
En iyi kayınvalide de bile sorun var kızlar takmaya değmez. Çünkü içinde bulunduğumuz toplum itibariyle oğlunun evini kendi evi gibi görüyor kv ler. Sanki biz ağacın kovuğundan çıktık. Sınırları iyi çizmek lazım saygı çerçevesinde...

Aynen canım müdahale edemiyoruz bastırma suni sancı falan olmuyo dedi tamamen dogal dogum her sey normal seyrinde ben sadece cıkarken yardım edicem tutucam o kadar dedi yani yırtılma olursa içten dikicem dedi bir sürü risk söyledi tabi ki ama normal doğum da denemeden bilemeyiz diyo bu dogurur dediğim yapamadı dogurmaz dediğim dogurdu ben tahmin etmeyi bırakalı baya zaman oldu kararlılıga baglı anneye daha cok dedi falan ben demem dedim ben dayanamıyorum beni sezeryana al diye normal giderken dedim zaten aksi olsa hemen alırım dedi normal giderken al desen de görmem duymam dedi işte insallah nomal seyrinde ilerler normal olur nasip olur diyeyim Fatma Ana otu buldum aldım ahtım baslayınca suya koyup okuycam içicem gecen nette okudum Meryem Ana otu diye de geciyo kolay dogum için 🥰
Peki ssvd epidural verilebiliyormuymus

Back
X