2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Canım bebeğin ne kadar kuvözde kalmıştı?
Özelde mi doğum yapmıştın?Bebek özelin kuvözünde mi kaldı?
Doğumdan sonra ne kadar analık iznin oldu?
Biraz fazla soru sordum
Canım soracaksın tabi ki :) Oğlum tam 30 gün kaldı kuvözde. (Kilosu haftasına göre iyi olduğu için sanırım az kaldı 32 ile uyumluydu) Özel hastanede doğum yaptım oranın kuvözündeydi. Doğumdan sonra biliyorsun kullanılmayan tüm izinler aktarılıyor yani toplamda sanırım 8+8=16 bir de 30 dan 32'ye kadar olan2 haftalık süre de veriliyordu. Ha bir de sonra gelişimsel pediatri bölümünden bakıma muhtaçtır raporu aldım 6 ay onu verdim kuruma. Sonrasında da 2 yaşına kadar ücretsiz izin kullandım.

Bebekler bi süre sonra dönerek uyumayı seviyorlar bu beşikte maksimum yan dönüyor bebeğim de 80 cm 12 kilo rahat yatamıyor istediği gibi pozisyon bulup uyuyamayınca da sık sık uyanıyor bana da en az 2 yaşına kadar kullanılır dedi ama keşke daha geniş park yatak alsaydım

İnşallah uykusunda hareketli olan bi bebek olmaz diyeyim o zaman alışkanlık da önemlidir heralde ben yanıma alistirmayi istemiyorum sonrasında zorluk çekmemek adına beşiğine alışsın istiyorum bastan bakalım
9 aylıkken benim cocugumda sogmamisti besoge hiç rahat uyuyamiyordu Montessori yatak almıştık.
Ben ahşap park yatak almıştım en kotu ihtimal onu sedire cevirip montessori alırız artik her şey tam bir muamma

Tabikiii çocuklar yan dönmeyi öğrendikten sonra uyurken sürekli hareket ediyor 360 derece yataktadonuyor maksimum 9_10 aya kadar uyur ondan sonra büyük yatağa geçirsin.montessoride oğlum 4 yaşına kadar yattı onuda 100-200cmaldik şimdi bazaya geçtik.

Tecrübeli annelerden öğreneceğimiz çok şey var
Sağlıkla büyüsünler de gerekirse alacağız nerede rahat ediyorlarsa onu getireceğiz ne yapalım

Canım Gelişimsel pediatri bölümü fakültelerde mi oluyor tam olarak nasıl aldın biraz anlatır mısın? Benim bebeklerim de yüksek ihtimalle erken doğacaklar ve 2-3 aylık ikiz bebeği kime bırakıp işe gideceğim bırakamam diyorum fakat bu yıl çok zor zamanlar geçiriyoruz ücretsiz izine de ayrılamam diyorum çok karışık bir durumdayım. Ben de öncesini hiç düşünmüyorum da doğum sonrası raporun derdine düştüm o yüzden şimdiden.

Bir şey daha sormak istiyorum bebek küvözdeykenki süre izinden düşüyor mu sonuçta bebeğimize bakamıyoruz o süreçte? Kesin düşüyordur ya bi ihtimal soruyorum

Benim bebeğim de beşiğinde yatmaya alışkın yanımıza gelme sebebi bizim yatakta daha rahat döne döne yatması bu yüzden ona da kardeşine de yatak yaptırdım şimdiden

Kızlar merhaba. Hamileliğin de covid olan var mı. Bu kadar kendimi korudum 28.haftamda beni de yakaladı. 4 gün yüksek ateş ve bugün 6. Gün hala çok halsizim kalkamıyorum kaç gün sürüyor acaba, bebeğe birsey olma ihtimali varmı geçirenlerden yardım istiyorum nasıl hemen geçer bu

Oyle şey olurmü. Benim iki cocugumdada plasenta asagodaydi doktorlar 17.haftadan sonra direk yasakliyolar ki sizin lekelenme oluyo nasıl bu riski göze alabiliyorlar mutlaka demiş olmaları gerekiyo.
Bende anlamadım ama geçti lekelenme sadece peceteye silince çok hafif açık kahverengiydi şimdi hiç yok sabahtan beri takip ediyorum gelmedi

Naneli şeker canım şeker problemin yoksa birebir ben oğlumda öyleydim çok yanıyordu kaç kutu tükettim bilmiyorum tek fayda eden bi o oldu umarım sende de işe yarar

Bende sağlık ocağında 75lik yaptırdım ama şöyle yaptık pazartesi açlık kan şekerime baktılar salı onun sonucunu aldık çarşamba erken gittim 8:30da sıvıyı içtim saat başı iki kere kan verdim benimki bu şekilde yetişti hastanede yaptırmak istemiyorsanız siz de böyle deneyebilirsiniz

Ben geçirdim canim 22. Haftamda ateşim max 38 e çıktı doktor sadece ateşimin daha fazla yukselmemesi gerektiğini söyledi ateş çocuğa zarar verir dedi ben parol kullandım sürekli soğuk dusla stabil tuttum ateşi. Bas ağrısı bel ağrısı burun tıkanıklığı bir hafta kadar surdu çok zordu bir de öksürük oldu baya ama atlattım çok şükür bu arada ben negatif olana kadar test verdim her hafta 3 hafta testim pozitif çıktı sonra negatifi gördüm şükür ama hala koku alamiyorum tat da çok az aliyorum. Bebekte sıkıntı yoktu ama sanırım biraz zayıf kaldı buradaki bebişlerin kilosuna bakınca, gerçi doktor normal aralıkta dedi zaten o yüzden dert etmedim. Beslenmene çok dikkat et canın istemese iştahın olmasa bile yemeye çalış c vitamini de alabilirsin takviye olarak doktoruna danışıp.
İnşallah en kisa surede atlatırsın

Çok mantikliymis canim aslında ama hic öyle bi öneride bulunmadılar benim de aklıma gelmedi acikcasi, hastanede sonuçlar daha erken çıkıyor ama randevu yok sabah erken gidip bi şansımı deneyecegim olmazsa dediğin gibi sağlık ocaginda o şekilde yapabilirim çok sağ ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…