Hazır yoğurtlar çöp derken neyi kastettiniz anlamadım, neye dayanarak böyle soylediniz?Merhabalar. Bir sey soracagim. Sutle yogurt yaptigimiz zaman sut fermente olmuyor mu? Yani benim bildigim kadariyla yogurt yapildigi zaman fermente oluyor ve sutun artik yapisi degisiyor. Hatta yararli probiyotikler iceriyor diye biliyorum. Hazir yogurtlar çöp zaten. Bu durumda ev yapimi yogurda zararli mi diyorsunuz siz?
Yani yanlis anlamayin alaninizmis ve merak ettigim icin soruyorum. Sizi sorgulamiyorum. Sadece kendi bilgim dahilinde size bir soru sormak istedim![]()
Sorunuza gelirsem üstteki cevaplarımda açıklamıştım çiğ süt alıyorsunuz sonuçta yoğurt yapmak için. Evet yoğurt fermente bir gıda ancak sorun zaten çiğ süt halinde. Patojenleri evde ocakta kaynatmakla öldüremezsiniz bu yüzden bu bilinmeyen sütlerden yapılan yoğurtlar,peynirler tehlikelidir. Ancak işin ehli mühendisler hazır yoğurt olarak nitelendirdiğiniz urunleri birçok analiz/denetim eşliğinde güvenle ürettikleri için siz patojen (hastalık yapıcı) bakterileri değilde yararlı probiyotikleri güvenle tüketmiş olursunuz.
Bilginize