- 7 Ocak 2021
- 2.114
- 4.218
- 83
- 31
Günaydın bugün de doktor kontrolünü başarıyla tamamladım ve doğurmadım. 31 martta tekrar gidicem hayırlısı artıkKızlar günaydın nasılsınız
Merhaba , evladını vaktinde sağlıkla kucağına al inşallahMerhaba herkese. Nisan anneleri topiğini hamile olduğumu öğrendiğimden beri takip ediyorum fakat hiç yazı yazmak nasip olmamıştı. Her birinizin hikayelerini biliyorum.Doğum yapanların gözleri aydın olsun inşaallah. Doğum bekleyenlerde inşaallah vakti zamanında rabbim sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin.
İnşaallah benim doğumum planlı 11 Nisan sezeryan olacak.
Bilgi sahibi olanlara sorum olacak. Hamileliğim boyunca bebeğin kilosu, boyu, haftası günüyle uyumlu ilerledi. Taa ki son 15 güne kadar 15 gün önce kontrole gittiğimde bebek 35+3 olması gerekirken 35+0 çıktı. Kilosu 2.460 çıktı 7-8 gün sonra tekrar dr a gittiğimde 36+3 çıkması gerekirken bu sefer de 35+6 çıktı. Kilosu 2.720 çıktı kilosu haftasıyla uyumlu gidiyor. Amniyon sıvım iyi, rahîm kapalı, Bebek kanala girmedi.nst bebeğin kan akışı iyi , sancı yok. Sanırım bebek gebelik haftası olarak ortalama 7 10 gün kadar geriledi. Ama kilo alımı haftayla uyumlu. Doktoruma bunu sorduğum zaman bu vakitten sonra Bebek büyüdüğü için ölçüm olarak kilosuna bakarak devam edecez, haftasının geri çıkması ultrason hatalı ölçebilir tarzı yorum yaptı.
Takip ediyorum bu sayfayı, Mart anneleri topiğini herkes haftasıyla uyumlu ilerliyor Bebek haftası olarak yani.Kontrollerinize gittiğiniz zaman benimle benzer durumu yaşayan var mı acaba. Son aylarda yerleri daraldığı için bebekler bazen gelişmeyebiliyor bir dahaki kontrolüm 4 Nisan hastasının gerilemesi beni endişe ettiriyor kontrol gününe kadar inşaallah gelişiminde bir sorun olmaz.
Amin canım , inşaallah hepimiz inşallah vakti zamanında bebeklerimizi kucağımıza alalımMerhaba , evladını vaktinde sağlıkla kucağına al inşallahbenim bebeğim de belli bi haftaya kadar hep alt sınırı takip etti kilo olarak . Sonrasında haftasını yakaladı , şimdilerde ise bi ileri bi geri devam ediyoruz . Yerleri daraldığı icin cihazlar önceki haftalardaki gibi net ölçüm yapamayabiliyor bu cok normal bir şey. Bizim içimizde cok kişinin basına geldi üst üste doktora gidiliyor, bebeğin kilosu bir önceki hafta ile aynı çıkıyor mesela hiç kilo almamış görünüyor ama bu tamamen ilerleyen haftamız sebebiyle net ölçüm yapılamamasından dolayı. Tabiki aksi bir durum varsa doktor seni uyarır zaten , plasenta yaşlanması vardır ve bu durum ilerlemiştir bebek beslenemiyordur doğuma alması gerekir ya da Allah esirgesin başka herhangi bir sorun vardır bundan dolayı gelişimi geriye gelmiştir böyle bir şey varsa doktor bilgilendirir seni . Endişelenme su an hemen hemen hepimizin basına aynı şeyler geliyor Bende de plasenta yaşlanması başlamış 1.evreydi biraz daha ilerledi sık sık takip edicek haftaya sanırım alıcak beni doğuma artık
Çok teşekkür ederimAmin canım , inşaallah hepimiz inşallah vakti zamanında bebeklerimizi kucağımıza alalımPlasenta yaşlanmasından hiç bahsetmedi olsa sanırım derdi belki de benimde sendeki aynı durum var ama beni panik mi yapmak istemiyor bilemedim. Benzer durumlar varsa en azından normal demek. Beni de 4 Nisan çağırdı bakalım o zaman kilosu haftası nasıl çıkacak belki beni de doğuma planladıgımızdan erken alır. Sonuna geldik inşaallah hayırlsıyla Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.Cevabın için teşekkür ederim . Bu arada bebeğinin odası çok güzel olmuş . Sağlıkla büyüsün inşaallah
Geçmiş olsun aynen sağlık söz konusu olunca hem bebek açısından hem Kendi açımızdan gözümüz bişey görmüyor gerçekten.Haklısın söylemesi gereken bişey olsa derdi sanırım. kaç gündür benzer durum var mı acaba benim mi bı böyle diye diye düşünüp durdum cevabından sonra içim rahatladı en azından.Çok teşekkür ederimYolunda gitmeyen herhangi bir şey olsa doktor mutlaka paylaşırdı bunu seninle . Böbreğimi kaybetme noktasına geldim ben mesela doktor hemen söyledi , biraz daha ilerlerse direk alırım doğuma dedi bunu söyleyeli 1 ay oldu mesela nerdeyse ve erken doğumu falan da görmedi gözümüz o sırada . Herhangi bir sıkıntıda bunu saklamaz ama rutin herkesin basına gelebilecek şeyleri bazen cok kafamıza takıyoruz diye söylemeyebiliyorlar ki cok haklılar bence sen gönlünü ferah tut doktoruna güven, zaten cok da vaktimiz kalmadı. Hepimiz için her şey cok güzel ilerlesin inşallah
Benim ölçümler hep farklı çıkıyor. Mesela 36. Hafta muayenesinde kafası 35, göbüşü 36, bacak boyu 37 haftalık çıktı. Çocuğun duruşu ve cihaz çok etkiliyor. Kafası büyük denilen çocuklar gayet normal doğuyor ya da 3 kilo denilen bebek 3500 doğuyor. Son zamanlarımız hiç bunları düşünüp canını sıkma, doktorun bir sorun olsa söyler zaten. Sağlıkla al kucağınaGeçmiş olsun aynen sağlık söz konusu olunca hem bebek açısından hem Kendi açımızdan gözümüz bişey görmüyor gerçekten.Haklısın söylemesi gereken bişey olsa derdi sanırım. kaç gündür benzer durum var mı acaba benim mi bı böyle diye diye düşünüp durdum cevabından sonra içim rahatladı en azından.Amin inşaallah
Evet benim de aynı farklı çıktı Kafa ölçümü farklı, göbek çevresi farklı boyu farklı hafta olarak. Demek olabiliyor farklı Dr a gidip ölçüm mü yaptırsam diye düşünüyordum ama vazgeçtim şuan benzer durumlar var anladığım . Amin inşaallahBenim ölçümler hep farklı çıkıyor. Mesela 36. Hafta muayenesinde kafası 35, göbüşü 36, bacak boyu 37 haftalık çıktı. Çocuğun duruşu ve cihaz çok etkiliyor. Kafası büyük denilen çocuklar gayet normal doğuyor ya da 3 kilo denilen bebek 3500 doğuyor. Son zamanlarımız hiç bunları düşünüp canını sıkma, doktorun bir sorun olsa söyler zaten. Sağlıkla al kucağına
Dinimiz amin
Artık bende o levele gelmek istiyorum.
Hissi nasıl kokusu nasıl şampiyon ömre
Merhaba herkese. Nisan anneleri topiğini hamile olduğumu öğrendiğimden beri takip ediyorum fakat hiç yazı yazmak nasip olmamıştı. Her birinizin hikayelerini biliyorum.Doğum yapanların gözleri aydın olsun inşaallah. Doğum bekleyenlerde inşaallah vakti zamanında rabbim sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin.
Bilgi sahibi olanlara sorum olacak. Hamileliğim boyunca bebeğin kilosu, boyu, haftası günüyle uyumlu ilerledi. Taa ki son 15 güne kadar 15 gün önce kontrole gittiğimde bebek 35+3 olması gerekirken 35+0 çıktı. Kilosu 2.460 çıktı 7-8 gün sonra tekrar dr a gittiğimde 36+3 çıkması gerekirken bu sefer de 35+6 çıktı. Kilosu 2.720 çıktı kilosu haftasıyla uyumlu gidiyor. Amniyon sıvım iyi, rahîm kapalı, Bebek kanala girmedi.nst bebeğin kan akışı iyi , sancı yok. Sanırım bebek gebelik haftası olarak ortalama bir hafta kadar geriledi. Ama kilo alımı haftayla uyumlu. Doktoruma bunu sorduğum zaman bu vakitten sonra Bebek büyüdüğü için ölçüm olarak kilosuna bakarak devam edecez, haftasının geri çıkması ultrason hatalı ölçebilir tarzı yorum yaptı.
Takip ediyorum bu sayfayı, Mart anneleri topiğini herkes haftasıyla uyumlu ilerliyor Bebek haftası olarak yani.Kontrollerinize gittiğiniz zaman benimle benzer durumu yaşayan var mı acaba? Son aylarda yerleri daraldığı için bebekler bazen gelişmeyebiliyor bir dahaki kontrolüm 4 Nisan haftasının gerilemesi beni endişe ettiriyor kontrol gününe kadar inşaallah gelişiminde bir sorun olmaz.
Merhaba herkese. Nisan anneleri topiğini hamile olduğumu öğrendiğimden beri takip ediyorum fakat hiç yazı yazmak nasip olmamıştı. Her birinizin hikayelerini biliyorum.Doğum yapanların gözleri aydın olsun inşaallah. Doğum bekleyenlerde inşaallah vakti zamanında rabbim sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin.
Bilgi sahibi olanlara sorum olacak. Hamileliğim boyunca bebeğin kilosu, boyu, haftası günüyle uyumlu ilerledi. Taa ki son 15 güne kadar 15 gün önce kontrole gittiğimde bebek 35+3 olması gerekirken 35+0 çıktı. Kilosu 2.460 çıktı 7-8 gün sonra tekrar dr a gittiğimde 36+3 çıkması gerekirken bu sefer de 35+6 çıktı. Kilosu 2.720 çıktı kilosu haftasıyla uyumlu gidiyor. Amniyon sıvım iyi, rahîm kapalı, Bebek kanala girmedi.nst bebeğin kan akışı iyi , sancı yok. Sanırım bebek gebelik haftası olarak ortalama bir hafta kadar geriledi. Ama kilo alımı haftayla uyumlu. Doktoruma bunu sorduğum zaman bu vakitten sonra Bebek büyüdüğü için ölçüm olarak kilosuna bakarak devam edecez, haftasının geri çıkması ultrason hatalı ölçebilir tarzı yorum yaptı.
Takip ediyorum bu sayfayı, Mart anneleri topiğini herkes haftasıyla uyumlu ilerliyor Bebek haftası olarak yani.Kontrollerinize gittiğiniz zaman benimle benzer durumu yaşayan var mı acaba? Son aylarda yerleri daraldığı için bebekler bazen gelişmeyebiliyor bir dahaki kontrolüm 4 Nisan haftasının gerilemesi beni endişe ettiriyor kontrol gününe kadar inşaallah gelişiminde bir sorun olmaz.
Kızlar oğlum doğdu çok şükür pamuk gibi çok güzel emzirmek çok güzel
Kalmaktan çok korkuyorum içimde hala GB tekme atıyor GB agrı kesici yaptılar rahatladım ama sancı çok tuhaf yanık gb
Allah analı babalı büyütsün evladını gözün aydın maşallah. Millimetrik ölçümler farklı çıkarır aynen belki de şuan haftasıyla uyumlu ama ölçümden sebep o şekilde çıktı. Bildiğim kadarıyla kilosuyla haftası hesaplanıyor. Dr mesela 11 Nisan a kadar en fazla 3000 kilo bilemedin 3 küsur olur dedi 3.5 olmaz dedi çok merak ediyorum kaç kilo doğacak. Sağlıklı doğsun yeterki kilosuna takılmıyorum hiç tek endişem gelişimi gerileyip ya bişey olursa Allah korusun Kaç yıl sonra sürpriz oldu bu bebek bazen istemesem de kaybetme korkusu sarıyor gerçekten çok zor süreç. Rabbim yardımcımız Olsun. Sağlıkla kucağmizs almayı nasip etsinMerhaba az kalmis sizinde saglikla kavusun insallah
Son haftalar bebegin en cok kilo aldigi haftalar ve ultrasonda 200 300 gram hata payi oluyor
Ben 38+3 te 3635 gr dogum yaptim 1 hafta onceki kontrolde 3250 gram demisti
Olcumler okadar milimlik ki ayni gun 3 farkli doktora gitsen hepsi baska soyler o yuzden dusunme
Ayrica kilolu dogup solunum sikintisi ceken var 2 kilo dogup cekmeyen var saglikli olsun yeterki
Kesinlikle tek temennim o gelişimi eli ayağı düzgün sağlıkla doğsun. Gelişimi bianda duran bi kaç arkadaş vardı çevremde onun korkusundan endişem yoksa kilosu boyu Allah a şükür bugünleri de gördüm ya Rabbime şükürler olsunRakamlara çok takılma boyu kilosu ne olursa olsun dert etme sonucunda sağlıklıysa gerisi önemsiz.
Benim kıza da bir iri dediler bir normal dediler inan umursamıyorum.
Tek istediğim eli ayağı düzgün olsun, sağlıklı doğsun nasılsa doğunca kilo alması için elimden geleni fazlasıyla yapacağım.
Senin bebişte sağlıkla gelsin inşallah
Kesinlikle tek temennim o gelişimi eli ayağı düzgün sağlıkla doğsun. Gelişimi bianda duran bi kaç arkadaş vardı çevremde onun korkusundan endişem yoksa kilosu boyu Allah a şükür bugünleri de gördüm ya Rabbime şükürler olsunAmin inşaallah hepimizin ki sağlıkla geldin
Amin canım inşaallahYok yok sen gönlünü ferah tut bebisim iyi gelecek çocuklarımız
Merhaba. Benzer bir durumu yaşıyorum. Yalnız bendeki problem belli. Bebeğe giden damarların her ikisinde direnç artışı var. 30.haftadan sonra kilo alımı yavaşlayabilir demişlerdi. 32 ile 34. hafta arasında sdece 180 gr almış. O haftaya kadar 4 gün ileri giderken 4 gün geriye düştü yani 8 günlük fark oluştu çok kısa bir zaman diliminde. Biraz canım sıkıldı tabi. Eğer bu şekilde her hafta geri atarsa ne gibi sorunlarla karşılaşırız diye çünkü bebeğin oksijenlenmesi de etkilenebiliyormuş direnç artışında. Bugün kontrolüm vardı. 4 gün gerilik sabit kaldı artmadı çok şükür. Kilosu da sizinkine çok benzer. Doktorum şuanlık sıkıntı yok dedi. Kafası normal haftasında karnı geride bacak uzunluğu önden gidiyor. 10 gün sonraya takip verdi. Stresten uzak durmak da önemliymiş aklınızda bulunsun. Beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Bende gebelik şekeri de var ve çoğu zaman aç geziyorum resmenMerhaba herkese. Nisan anneleri topiğini hamile olduğumu öğrendiğimden beri takip ediyorum fakat hiç yazı yazmak nasip olmamıştı. Her birinizin hikayelerini biliyorum.Doğum yapanların gözleri aydın olsun inşaallah. Doğum bekleyenlerde inşaallah vakti zamanında rabbim sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin.
Merhaba. Benimde hep önden giderdi dediğiniz gibi bianda geri çıkmaya başladı. Hatta bir hafta önce fl değeri 68 küsur çıktı. Bir hafta sonra fl değeri 65 küsur çıktı bebeğin boyu küçülmez ölçümlerde bı sıkıntı var anladığım ya bir hafta önce yaptığı ölçüm yanlış ya da bir hafta sonrası. İnsan ister istemez kafaya takıyor ama anladığım son aylarda sık yaşanan şeyler. Şekerim yok şükür. Beslenmeme dikkat ediyorum Dr a benim beslenmemle mi alakalı diye sorduğumda rahmin bebeğe ne kadar besin aktardığı ile ilgili dedi . 10 gün sonrasına gün verdi çok uzun geldi bana bebeğin hareketleri iyi en azından onunla teselli olmaya çalışıyorum.Merhaba. Benzer bir durumu yaşıyorum. Yalnız bendeki problem belli. Bebeğe giden damarların her ikisinde direnç artışı var. 30.haftadan sonra kilo alımı yavaşlayabilir demişlerdi. 32 ile 34. hafta arasında sdece 180 gr almış. O haftaya kadar 4 gün ileri giderken 4 gün geriye düştü yani 8 günlük fark oluştu çok kısa bir zaman diliminde. Biraz canım sıkıldı tabi. Eğer bu şekilde her hafta geri atarsa ne gibi sorunlarla karşılaşırız diye çünkü bebeğin oksijenlenmesi de etkilenebiliyormuş direnç artışında. Bugün kontrolüm vardı. 4 gün gerilik sabit kaldı artmadı çok şükür. Kilosu da sizinkine çok benzer. Doktorum şuanlık sıkıntı yok dedi. Kafası normal haftasında karnı geride bacak uzunluğu önden gidiyor. 10 gün sonraya takip verdi. Stresten uzak durmak da önemliymiş aklınızda bulunsun. Beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Bende gebelik şekeri de var ve çoğu zaman aç geziyorum resmenhep aynı şeyleri yemekten gına geldi. Sizde şeker yok sanırım daha dengeli beslenme şansınız var değerlerdirin bence.
Dediğiniz gibi boyu kısalmayacağına göre ölçümlerden biri hatalıdır. Zaten bu ölçümler yaklaşık değerler.bebeğin o anki pozisyonuna göre bile farklı sonuçlar çıkabiliyor. 10 gün uzun bir süre değil ve gerilik de çok fazla değil sizdeki de. Biraz küçük doğsunlar problem olmaz yeterki sağlıklı olsunlarMerhaba. Benimde hep önden giderdi dediğiniz gibi bianda geri çıkmaya başladı. Hatta bir hafta önce fl değeri 68 küsur çıktı. Bir hafta sonra fl değeri 65 küsur çıktı bebeğin boyu küçülmez ölçümlerde bı sıkıntı var anladığım ya bir hafta önce yaptığı ölçüm yanlış ya da bir hafta sonrası. İnsan ister istemez kafaya takıyor ama anladığım son aylarda sık yaşanan şeyler. Şekerim yok şükür. Beslenmeme dikkat ediyorum Dr a benim beslenmemle mi alakalı diye sorduğumda rahmin bebeğe ne kadar besin aktardığı ile ilgili dedi . 10 gün sonrasına gün verdi çok uzun geldi bana bebeğin hareketleri iyi en azından onunla teselli olmaya çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?