Doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum geçmişi çok okuyamadım. Hayırlı olsun mesajları için de çok teşekkür ederim. Ben de doğum hikayemi anlatmaya geldim biraz uzun olursa kusura bakmayın.
Zaten bir yere kadar yazıyordum burada, pazartesi gecesi nişanım geldi, 2 cm açıklık vardı eve geri geldik, salı günü boyunca sancılarım vardı ama düzensiz akşam düzenli olmaya başladı saat 9 dan sonra 10 dk da birdi gece saat 2 olduğunda 6 7 dkda bire düşmüştü ama baya şiddetliydi. Gece 3 gibi geldik hastaneye açıklık daha 3 cm di. Epidural hemen almak istemedim açılmayı yavaşlatır diye ama açılma ilerlememesine rağmen 3 4 dkya düşünce dayanamadım epidural takıldı. Allahım epidurali bulandan razı olsun
sonra açılma çok yavaş ilerliyordu, çarşamba gündüz 11 gibi suyumu patlattı doktor bu arada 4 cm. Ben de yarı dinlenme modunda bekliyorum. Bi ara epidural etkisi azalmaya başladı o ara sancım çok artmış sonra saat 1 e doğru ben bebeğin geldiğini hissetim böyle pelvik kaslarımı kasamıyordum, doluydu orası resmen, hemşireye dedim bana yok daha değildir tarzında geldi bi baktı bebek geliyor. Hemen doktor geldi. Doğum başladı acı yok ama kasılmaların geldiği hissettim böyle içeriden çekiliyor gibi oluyor ve 3 kasılmada patlayana kadar ittim ve 10 15 dkda mutlu son. Çok şükür pelvik yapım da uygunmuş, epizyo hiç yok ufak bir yırtık var 2 dikiş o kadar. Aynı gün ayağa kalktım lavaboya gittim, herşey çok yolunda gitti elhamdulillah.
ŞUNU DEMEK İSTİYORUM, kızlar bedeninize güvenin ne yapacağını biliyor, benim ilk doğum olduğu için ne ile karşılaşacağımı bilmediğimden çok endişeliydim. Baya okudum araştırdım nasıl ıkınılır nefes nasıl alınır diye o da çok yardım etti. Çok güzel bir doğum oldu. Ama tabi ki epiduralli olduğu için de, herkese tavsiye ederim.
Bebeğin çıktığı an müthiş bir an, duygular şelale anlatılacak hisler değil şu an anlatırken bile gözlerim doluyor, Rabbim hepinizi evlatlarına kavuştursun. İsteyen herkese nasip etsin.
Bebiş son haftalarda ultrasona girmemişti benim. Ama kilosu son ölçüme göre 3500 grama yaklamış olması gerekiyordu. 3120 gr 52 cm doğdu.