Maasallah canim gercekten cok guzel olmus darisi basimiza. Gule gule buyusin minnos evttt dogum yaptigini biliyorum hatta yazmistim da sana sen telasinin icinde gormemissindir normal olarak ama bu yazini okumamistim ne guzel anlatmissin Nefes ve ikinma olayi cok onemli gercekten biraz bilip girmekte fayda var. Ne kadar kaldin hastanede bir de yaninda esin/refakatcin kalabildi mi?
Dayanamıyorum ki aynen geçen kafam düşmüş bi sıçrayarak uyandım korkudan çocuğun burnunu kapatırım diye uyku muylu kalmadı. Şimdi kalkıyorum yüzümü falan yıkıyorum iyice açılsın uykum diye tabi ilk dakikalar epey zor oluyor
Maasallah canim gercekten cok guzel olmus darisi basimiza. Gule gule buyusin minnos evttt dogum yaptigini biliyorum hatta yazmistim da sana sen telasinin icinde gormemissindir normal olarak ama bu yazini okumamistim ne guzel anlatmissin Nefes ve ikinma olayi cok onemli gercekten biraz bilip girmekte fayda var. Ne kadar kaldin hastanede bir de yaninda esin/refakatcin kalabildi mi?
Ay evet doğumdan sonra bi kaç gün giremedim kendime gelmeye çalılırken, göğüslerim de çok fenaydı silikon uçla toparladım şimdi de alışma süreci
Bebek doğduktan sonra 24 saat kaldık test yaptılar sarılık falan onun sonucunu bekledik çıktık sonra. Eşim de yanımdaydı bütün süreç, hemşirelerden ve hastaneden falan da memnun kaldık
Ayy çikolata da yiyorum halbuki tok miğdeye gidiyorum banamısın demiyor birdahakine ben de muzlu sütü deneyeyim bakalım
Bu arada serumu yiyince hareketlendi bizimki çıktım eve gidiyorum yatın kontrole gel dedi tekrar 7’sine randevu aldım dedim o zaman hareketlerine dikkat et birşey olursa mutlaka gel dedi
Hiç video izlemedim, acemice doğuma girdim. Ebe anlattı. Sancı geldiğinde nefes al tut ve ıkın. Sancı çekerkende izlemiş olsam bile yapamazdım sanırım kendimi kasıyordum çünkü
Ayy çikolata da yiyorum halbuki tok miğdeye gidiyorum banamısın demiyor birdahakine ben de muzlu sütü deneyeyim bakalım
Bu arada serumu yiyince hareketlendi bizimki çıktım eve gidiyorum yatın kontrole gel dedi tekrar 7’sine randevu aldım dedim o zaman hareketlerine dikkat et birşey olursa mutlaka gel dedi
Hiç video izlemedim, acemice doğuma girdim. Ebe anlattı. Sancı geldiğinde nefes al tut ve ıkın. Sancı çekerkende izlemiş olsam bile yapamazdım sanırım kendimi kasıyordum çünkü
Evet ben de o kafa yoğunluğunda aklıma nefes egzersizi gelip de yapabileceğimi hiç sanmıyorum. Bir de zaten o egzersizlerde aldığım nefes yeterli gelmiyor, sonrasında nefes nefese kalıp derin nefesler alıyorum o nedenle anlayamıyorum sanırım.
Kizlar bisi sorucam mama vermeyen analar surekli memedesiniz dimi ? Yani uzmanlarin dedigi gibi 20 dk sag meme 20 dk sol meme 2 saat uyku gibi bir duzen yok dimi? Bizde asla olmuyor cunku
Anca mama verirsem ok 2 saat uyuyor kesintisiz ama meme ile asla bu sefer annem hakli mi acaba die dusunuyorum
Ne zaman isterse meme o zaman veriyorum, tabii aradaki süre 2 saati geçmiyor. Süre tutmuyorum istediği kadar emiyor. Kısa emerse bi gaz çıkarıp diğer memeye geçiyorum, uzun emerse yatırıyorum
canim cok gecmis olsun kulak icin bizde nerdeyse 3. Teste kaliyorduk bazi yenidoganlar kulaklarindaki suyu gec atiyorlarmis bizimkide gec atanlardan olmus belki seninkide oyle bir durum vardir.
Moralini bozmamaya calis sutun etkilenmesjn ki bebegine cok cok lazim biliyorsun ki su sozu unutma " hersey guzel olacak ama zamanla "
kızlar süt kanallarım tıkandı memelerim aşırı sertleşti çok doldu her yeri yumru yumru ama ne emmeyle ne sağmayla açılmıyor gelmiyor sıcak suyun altında masaj yaptım vs ama yok açılmıyor
ne önerirsiniz?