2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Hiç bi zaman ben denk gelmedim

Humana kimyonlu- rezene olan mı
Ya sut fiskiriyor da mantigim bak 2. Cocugum ama emip uyumadi lazim emip hala huysuzlaniyorsa doymamistir mantigi o zaman mama veriyorum iste hata mi ediyorum ya emzirme danismani ilemi gorussem ne etsem gerci denedim sadece meme mama 2 kez verdim cisli bez azaldi bu defa ama duan sutun tazyigi daha fazla sut tazyikliyse boldur demek mi babam boyle pasta yapmayi nerden ogrendi

Emzirme danışmanı lazım gerçekten, bende hep aç mı diye düşünüyorum

O degilde benim kiz sadece emmk icin uyandi yani aciktigi icin emzirdim baktim doymadı emzirdim azicik emdi dolayısı ile ve uyuyor suan soklardayim masallah suphanallah kicimida kasiyim. Mama mi iyi geldi acaba wala ne... gerci aksam gene seansimizi yaptik ve 3 te uyudu yanimda emzirerek ama olsundu buna sukurdu

Q Queen of the North Senin emzirme sıklığın nasıl canım? Seninki sanki daha sakin uyanıkken

Evet kolik oğlandaan sonra kız çok rahat esasen çok problemi olan bir bebek değil. Sadece gündüz çok fazla uyuyup gece uyumuyor ,gündüz uyanık kaldığı vakitlerde yatakta koltukta bir süre kendi kendine oyalanabiliyor.Her uyanık olduğu vakit cızırdarsa emiyor gündüz uzun süre uyursa kaldirmiyorum ,mesela 13:30 gibi emdi uyudu şimdi uyandi ve çift meme emiyor .Gece çoğunlukla uykuda sorun yaşıyor onda da 2 saatte bir emiyor uyaniksa ,uyuyorsa yine kalkınca emiyor .Yani çok düzenli bir saatimiz yok ben de süt gelsin diye sık emziriyorum zira süt az ama yetiyor şimdilik çok şükür.
Evetttt dut kurularim geldi gelsin sutler hakkaten terlikten sonraki en buyuk gundem bu oldu
Anameme gittim senin dutlarin kıymetini bilemedim ben yüce kadın dedim bitince gel yine dedi tamam dedim

Emzirme danışmanı lazım gerçekten, bende hep aç mı diye düşünüyorum
Ben hiç bakmadım bu olaya niue siz sürekli doymadığını düşünüyosunuz kilo mu almadı? İlk ay kilo alımı normal dedi bende tmm dedm. İkinci ayda öyleyse heralde tamamdır.

Ben hiç bakmadım bu olaya niue siz sürekli doymadığını düşünüyosunuz kilo mu almadı? İlk ay kilo alımı normal dedi bende tmm dedm. İkinci ayda öyleyse heralde tamamdır.

Ah ah hep diyorum ama hadi rose yeni anne oldu daha ,diğer muhterem deneyimli ama yine de kafa karışık. Bebeleri iyi sütleri yetiyor aslında
Valla kendilerinin,kendilerine dediklerini kayinanneler dese şurada yerden yere vuruyor olurduk
Ben bu gruptaki yani aktif yazan anneleri kastederek diyorum ki sütü yetmeyen anne yok,ama sık sık emmek istedikleri için bizde öyle bir algı yaratıyor bu uşaklar .Hepimizin bebeği ayda aynı kiloyu alacak diye bir şey yok alıyorsa tamamdır kaç gr olduğu önemsiz. Boşuna üzüyorlar kendilerini

Şimdi bacimsular bebeleriniz hala eldiven ve şapka ile mi duruyor? Şapkayı çok oldum cikarali da eldivenleri bugün çıkarayım dedim üşümez herhalde di mi pamukcuk olmuş hep kokuyor bir de havasızlıktan
Şapkayı çıkaralı çok oldu da eldiveni çıkarmadık daha tırnakları kesmedik çünkü. Arada çıkartıyorum havalansin diye temizliyip kuruluyorum emzirirken temas olsun diye de çıkarıyorum baş parmaklar ve memenin dört bir yanı çizik içinde

Ben de aksine sutumun cok oldugunu dusunuyorum gercı emzirme dannısmanım da yeterlı oldugınu soyluyor ama eşim basta olmak uzere annem ve kayınvalıdemın yuzunden sutumun yetmediğine ben de inanmaya basladım bol su ıcıyorum her fırsatta uyumaya calısıyorum humana cayı da ıcıyorum bugum de dut sıparısı verdım
Sık sık emzırıyorum bende sutum artsın diye

Daha konusmuom gercekten ne sut derim ne bisi fazla tantana yapip rahatsizlik verdigimin farkindayim.... bildigim konuda yardimci olabilecegim herhangi biri olursa cevap yazarim anca. Kalin saglicakla guzel analar

Ya esasen tıbbi açıdan bir anormallik yoksa sütün olmaması gibi bir ihtimal yok. Çok kaynak okudum ,çok uzman dinledim,hiç biri sütün yokluğundan bahsetmemiş fakat ,genel olarak içinde bulunduğumuz durumlar ,kullandığımız ilaçlar ya da bebek ile alakalı durumlar vs süt üretimini azaltabiliyor ya da arttırabiliyor.Mesela etrafta sürekli aç bu çocuk süt yok diyen birileri olursa bundan etkilenmemek mümkün değil. Velhasıl şartları uygun hale getirmek süte çok büyük yarar sağlıyor hem anne hem bebek açısından. Annenin her açıdan desteklenmesi lazım en önemlisi de annenin moralinin yüksek olması, etrafındaki insanların yormamasi gerek .

Yani ayni sene 3 ay içinde kayinpederimi kaybedip ,babama kanser teshisi konulduğunda ve ben ciddi bir lohusa depresyonun girdiğim halde sütüm yettiyse herkesin yeter .Ha ama oğlum benden kaynaklı çok huzursuzluk çekti o ayrı.

Ay kusura bakma çok karışık ve uzun oldu ama umarım anlaşılmıştır

Daha konusmuom gercekten ne sut derim ne bisi fazla tantana yapip rahatsizlik verdigimin farkindayim.... bildigim konuda yardimci olabilecegim herhangi biri olursa cevap yazarim anca. Kalin saglicakla guzel analar

Yavrum tantana olayı değil burda hepimiz birbirimize dert yanıyoruz daha da yanacaz ama şahsen ben kendi adıma söyleyeyim sütüm yok diye üzülmenizi istemiyorum o kadar .

İkizler kadinisin sen ne demek susmak yanlış anlaşıldıysam senden ve herkesten özür dilerim , gerçekten amacım ukalalık yapmak değil.Ben kapatıyorum süt mevzunu artık

Yavrum tantana olayı değil burda hepimiz birbirimize dert yanıyoruz daha da yanacaz ama şahsen ben kendi adıma söyleyeyim sütüm yok diye üzülmenizi istemiyorum o kadar .
Daha oncede bir konuda deneyimlisin gibi bi soz soylemistin uzerinde durmamistim ama sut konusunda da aynisi olunca emin ol buna daha cok uzuldum... Her bebek farkli tecrubeden ziyade... ayrica ilk bebegim gercektende cok cok farkliydi ve uzerinden zaman gectigi icin gercekten bir cok seyi hatirlamiyorum nasil oluyordu diye sorguluyorum. Kaldi ki İlk cocugumu gonlumce emzirememistim sut yetersizliginden madaa baska pskolojik sebebleri vardi... bunda emzirmek istiyorum ve dikkatimi ceken biseyde tamam kabul belki konuyu uzatiyorum vs soruyorum konusuyorum vs vs. Herneyse Cok uzamasi gereken bir konu degil...

İkizler kadinisin sen ne demek susmak yanlış anlaşıldıysam senden ve herkesten özür dilerim , gerçekten amacım ukalalık yapmak değil.Ben kapatıyorum süt mevzunu artık
Estafrullah ozur ne demek bi an bende şok oldum ve uzuldum gercekten. Hic olmamasi gereken bir durum aslina bakarsan. Bosver benimde kafam cok bozuk abarmis olabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…