2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Geçen hafta kontrolü vardı 3680 Gr çıktı 3040 Gr doğmuştu . Gaz çıkarıyor ıkınma sancı yaşamadan rahatlıkla arada kaka yaparken sancilaniyor hepsi o
Maşallah. Benim kızımında geçer inşallah bu gazlı halleri. Yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Relactaz damlaya başladım sanki faydası oluyor. 1 ay içinde 500-1000 gr alması normalmiş

Ya kizlar iki gündür bebeğim çok kusuyor. Mesela az önce guuzel emdi yatırdım ama tedirgindim kusar diye. Allah'tan da yan yatirmistim. Ağzından bir ses duydum kalktım baktım kusiyirdu. Uykusunda kusması normal mi sizce? Sabah da emdikten sonra altını almak için yatirmistim o ara boğazına birşey kaçar gibi yaptı hemen kaldırdım üstüme midesinde ne varsa kustu. Benim birinci çocuğum bi kere bile kusmamisti bu konuda çok acemiyim. Yardımcı olur musunuz.

Bana garip gelen bir durumm da kaka cıs mevzu... Benım oglum baya kaka cus yapıyor madem beslenme ile alakalı bir durum bızde niye kilo artısı yok anlamıyorum sali kontrol var bakalım ne dıyecek dr

Maşallah. Benim kızımında geçer inşallah bu gazlı halleri. Yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Relactaz damlaya başladım sanki faydası oluyor. 1 ay içinde 500-1000 gr alması normalmiş
İnşallah geçer duydum o damlayı çok iyi demişlerdi umarım işe yarar

Bana garip gelen bir durumm da kaka cıs mevzu... Benım oglum baya kaka cus yapıyor madem beslenme ile alakalı bir durum bızde niye kilo artısı yok anlamıyorum sali kontrol var bakalım ne dıyecek dr
Valla hiç anlamıyorum ya gerçekten anlamamak ayrı sinirimi bozuyor . İnşallah kilo almıştır bebişin

Bir de hanımlar gunnde kaç bez gidiyor sizde ?
Benım kuzunun prensipleri var mesela kirli beze hayatta kaka yapmazbezı degıstıryorum elimi yıkamak ııcn döndüğüm anda cııııırt dıye ses gelıyor 10 u buluyor gunduz gece de uyanmasın diye bıraktım cıslı bezı degıstırme yı kaka varsa degıstırıyorum sadece

Kızlar ya benim bebek 10dan beri memede çekince kıyameti koparıyor. Artık dayanamadım gidip 90cc mama yaptım galiba aç dedim. Ama getirdim yediği mama 20cc var yok bu yaygarayı bu kadarcık mama için mi yapıyor anlamadım. Ayrıca emerken yutkunuyor da

Kızım emip uyumuyordu dediğin gibi gaz sancısı oluyordu ben hep ona yordum meğer cocugum ac kalıyormuş emzirmek yeterli gelmemiş bilemedim.. Doktor kontrolumuz vardi 200 gram almis sadece 21 günde doktor hemen mamaya başlattı emzirdikten sonra mutlaka 45 yada 60 cc takviye mama vereceksin dedi.Annem bu cocuk aç diyince heyheyleniyordum kadıncağız haklıymış..Sen annesin bebeğini en iyi sen tanırsın canım

Dutlarımda böcüklenmiş iyi mi
45 gündür nerdeydi bu dut tarifi
Belki boceklenmemisti o zaman
Gecmis olsun
Benim 3. Oldugu halde bazen böyle diyorum
Oburlerine mama vermemek icin o kadar cok mucadele ettimki
Bunda gerekirse gunde bi kere bazen veriyorum
Esim bi ara sütün var mi var mi diyip duruyordu
Cocugun yutkundugunu duyunca artık ses etmiyor
Yalniz annem doymadı bu diyip durunca arada yaptım mama cocuk icip icip
Kustu

Daha konusmuom gercekten ne sut derim ne bisi fazla tantana yapip rahatsizlik verdigimin farkindayim.... bildigim konuda yardimci olabilecegim herhangi biri olursa cevap yazarim anca. Kalin saglicakla guzel analar

Yanlış anlasildiysam herkesten özür dilerim amacım kimseyi yaralamak kırmak değil bir süre buralara uğramasam iyi olacak galiba herkese iyi paylaşımlar diliyorum.
Aaa nazar olmus bak bize
Oyle sey olur mu ya
Angel olmaz oyle sey yazın lutfen ikinizde
Buranın demisbaslarindansiniz
Müslin iyi olur ya terletmez, bende de çok ince triko bere var çok kullanışlı 3 tane almıştım, ama şimdi kız olduğu belli olsun diye fiyonklu badana takıyoruz
Off bende surekli oglum kiz olsaydin toka takardım ne guzel diyorum simdi kafasi bos geliyor ayy ne tatlidir bandanalinmasallah

Şöyle bir yazı okudum instagramda ama benim kızımın hoşuna gitmiyor bu yumuşaklık
Ha ha benim oğlumda gitmiyor
Kızlae mastit sut coklugundan mi oluyor
Yoksa enfeksiyonl mi alakali bi durum
Egwr sut coklugundansa. Bebeler doyuyordur sizin masallah

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen insanlarin soylediklerini de kulak ardî etmemek gerekiyor evet

Bazen insanlarin soylediklerini de kulak ardî etmemek gerekiyor evet
Sen yine haklı çıktın anne diyip ağladım bu sefer üzerime geldiği için oda üzüldü anne sütü ile beslemek istiyorsun anlıyorum kızım ama yetmiyor demekki bebeğe dedi analık iste

Bu cocuk ustunun degismesinden nefret ediyor
Kiyamet kopuyor ya
Bide bazen kendi birtindan korkuyor
Bi daha agliyor bas bas
Sabah ustunu degisirken sacinu tuttu bi cekiyor
Zaten ingaliyordu iyice bagiriyor
Elininzor actim gulmekten ôldük

Sen yine haklı çıktın anne diyip ağladım bu sefer üzerime geldiği için oda üzüldü anne sütü ile beslemek istiyorsun anlıyorum kızım ama yetmiyor demekki bebeğe dedi analık iste
Bi tanidigimiz eltiisnin bebekleri gürbüz oluyor diye
Bebegi olunca sormus ne yapayim diye
O da demiski sakin mama verme hep emzir
Ben oyle yaptim
Kziinda hic sütü yok
Sen tut surekli emzirmeye çalış takviye etme
Cocuk bi ayin sonunda aşırı zayıflamıştı
Hemen mamaya başlamışlardı
Şükür toparlamışti
Simdi koca kız
Mamadan korkmamak lazım
Süt yetiyorsa da vermemek lazım
Biz annelerin cok iyi gözlem yapmamız lazımda iste bazen ne yapacağımızı şaşırıyoruz
Senin minnos almıs biraz
Bundan sonra cok daha guzelmalır ins

Kızlar benim kızın gaz sancısı var. Akşamları durmaksızın ağlıyor, mama verince susuyor ama aç değil biliyorum hep kısır döngü. Bebek sakinlessin diye calpol veya fitil veren var mı ?

Sagolsun cok hareketli bir bebek eli ayağı hic durmuyor 3.600 doğdu gayet güzel bir kilo ama sonrası çok iyi olmadı yogunbakimda mama ile beslendiği için hemşireler bu bebeğe takviye yapmanız şart siz emzirdikten sonra biz azda olsa mama veriyoruz demişti ama ilk kontrolde doktor mama baslatmadi bunda da 200 gram alınca hemen mamaya başlayın dedi haftaya tartı kontrolüne çağırdı. Herseyde bir hayır vardır cok üzüldüm dünden beri ac bıraktım düşüncesi ile ama yapacak bisey yok canı sagolsun. 4 cm boyu uzamış 55 cm olmuş formunu koruyor bizim kız manken olacak diye eşimde teselli etmeye çalışıyor beni garibim

Kızlar benim kızın gaz sancısı var. Akşamları durmaksızın ağlıyor, mama verince susuyor ama aç değil biliyorum hep kısır döngü. Bebek sakinlessin diye calpol veya fitil veren var mı ?
Hangi mamayı kullanıyorsunuz bazi mamalar asiri gaz yapıyor aynı dertten muzdaribiz hepimiz sab simplex damla kullanıyorum biraz rahatlatıyor 3 ay dolana kadar çekeceğiz sanırım kesin bir çözümü malesef yok kızlar çok gazlı olmaz derler ama benim kızda aşırı gazlı...

Bilemedim sakinlesin diye ilac verilir mi
İnsani cok caresiz bırakıyor bu sipalar bazen
İns sakinler ya
Dut suyu içiyorum gözlerim kapalı Allahım süt yoluna baş koymuş analarımızın memişlerini sen boş çevirme yarabbiiiim
yakında toplu sut
Duasina çıkacağız
Amiiiin amiiin binlerle amin bacimsu

Hipp kullanıyordum iki gündür sma geçtim ama yine aynı sorun devam ediyor. Hastanede fitil yaptılar iyi geldi rahatladı bende aldım eczaneden iki gündür veriyorum ama iyi mi kötü mü yapıyorum bilemedim. Gerçi bugün o da fayda etmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…