- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 923
mRNA aşıları sanıldığı kadar yeni değil ,çok önceye dayaniyor çalışmaları .Aşı karşıtı olmak ile tereddüt etmek arasında çok fark var .Tereddütlü olanları anlıyorum ,aşı hakkında ve özellikle gebeler ile alakalı fazla bilimsel bir makale yok . Tereddüt ettiği halde aşı olan insanlar başlarına bir şey gelse aşı oldum böyle oldu diye düşünüyor ki bu da normal aslında çünkü kafa rahatlığı ile olmadi o aşıyı . Halbuki hastalanınca bir dünya ilaç alıp ,bu bana bir şey yapar mı diye çoğumuzun aklına gelmiyor ,bu aşı yeni endişe etmekte çok haklısınız ,doktorlar genel olarak fikir birliği içinde olmuyor zaten ,bu sadece aşı konusunda degil her konuda öyle ,hatta farklı doktordan görüş alırız bazı durumlarda,bakalım birbirini destekliyor mu diye .
Aşı konusunda bilgim yok ,bu işin uzmanı değilim ordan burdan duyma şeylere itimat etmiyorum, takip ettiğim profesörler,virologlar var onlari okurum.Gebelik öncesi yoğun bakımda da çalışmış bir hemşire olarak 2+1 aşımı oldum .Kimseye olun ya da olmayın demem ama kar -zarar hesabini yapın ,hatta en iyisi doktorunuza güvenin .
Aşı konusunda bilgim yok ,bu işin uzmanı değilim ordan burdan duyma şeylere itimat etmiyorum, takip ettiğim profesörler,virologlar var onlari okurum.Gebelik öncesi yoğun bakımda da çalışmış bir hemşire olarak 2+1 aşımı oldum .Kimseye olun ya da olmayın demem ama kar -zarar hesabini yapın ,hatta en iyisi doktorunuza güvenin .