2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Gözünüzaydın. Sağlıcakla büyütün yavrunuzu

Amin inşallah 39. Haftaya girdim hala sancı namına bişey yok ve bebek yukarda . Doktorum maksimum 41. Haftaya kadar bekleriz sonrası suni sancıyla doğumu başlatırız dedi umarım gerek kalmaz suni sancıya
Insallah kendi sancilariniz gelir ama ne olursa olsun , yapamam zorlanirim diye dusunmeyin. Epidural var , basta konusursunuz ona gore yapilir hazirliklar .

Çok geçmiş olsun Anne için zor bir süreç tabi yeni doğum yapıyosun, hormonlar tavan, akıl karışık, endişelisin ah ah annelik Ama sarılık aslında her bebekte olan bilirubin maddesinin ikinci haftaya kadar (bebeğin karaciğerini doğumdan sonra tam randımanlı çalışmasıyla son bulan) yükselip yok olmasıyla biten bir durum. Erken doğanlarda zamanında doğan bebeklere göre daha çok oluyor çünkü erken doğanlarda iç organlar doğumdan sonra da gelişimini tamamlamaya devam ediyor. Zamanında doğanların sistemi daha kolay başediyor. Hazır mama verildiğinde bebeğin kan şekeri anne sütüne göre daha çok yükseliyor ve bebek hissetmesi gereken sürede açlık hissetmediğinden emme erteleniyor bu sefer hareketler bariz yavaşlıyor. Bilirubini vücuttan doğal olarak hzılıca atan tek şey bebeğin emip çiş kaka yapma döngüsü ve bunu en güzel yaptıran şey gene anne sütü. Memeler bebeğe göre süt üretimi yapıyor, bebeğin emmesi, dokunması, tükürüğünün memeye deymesi çok önemli. Meme bebeğe göre kalite belirleyip süt veriyor. Zaten her dönemin süt özelliği farklı bu yüzden. Benim açıkca uyarmak istediğim hemen mamaya düşülmemesi. Bebeğin ilacı anne sütü. Bir de yeni doğan bebek zaten ağlamaktan başka bir şey bilmez o zaten hep ağlar. Aşırı duygusal bir dönem ama kendimizi kaptırıp ruhumuzu üzüntüyle savurmayalım

Kızlar kendimi çok stresli hissediyorum bu stresi yönetmeyi basaramiyorum.
Sütüm çok azaldı.
Stresle baş edebilmem için ne önerirsiniz.
Ne yapıyorsam olmuyor.

Kızlar kendimi çok stresli hissediyorum bu stresi yönetmeyi basaramiyorum.
Sütüm çok azaldı.
Stresle baş edebilmem için ne önerirsiniz.
Ne yapıyorsam olmuyor.
Bir doğum doktoru sütünüzü sağarken biberonu bir bezle sarın ve çıkan sütü görmeyin diyodu , sanırım yetmeyeceğini düşündükçe daha çok stres yapıyor insan .
Birde sıcak su torbasını göğüsünüze koyarak masaj yapın

Katılmama konusu bana mı canım uykusuzluktan çok anlamıyorum da. Bizde pazartesi akşam özel hastanede yatış yaptık salı akşam çıktık bizde zorlu bi süreç yaşadık bi gün boyunca Işın tedavisi gördük hastanede 2 saatte bir emzirdim doktor öyle dedi 22 değerle yatış yaptık 11 değerle çıktık yarın kontrole götürücez inşallah sıkıntısız çıkar.

Uygulayacağım bunları çok teşekkür ederim.

Gözünüz aydın hanımlar :) sağlık, huzur, mutlulukla büyümek ve büyütmek nasip olsun inşallah

Rabbim analı babalı büyütsün canım geçmiş olsun

Gözün aydın canım. Rabbim hayırlı evlat eylesin

Ohhh iki tane yakışıklı gelmiş

Sağlıkla büyütün inşallah

Gözün aydın canım, Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Çok teşekkür ederim kızlar allah razı olsun darısı tüm bekleyen annelere inşallah

Eliyle uyardıktan sonra mi açılma oldu canım benim hiç yoktu açılma
Evet çok oluyor ana nst de bişi çıkmıyor

Ben plesanta yaşlandığı için ve bebek kanalda olmadığı için risk almak istemiyorum ama cuma günü başka bi doktora gidicem doğum fiyatı konusunda anlaşamadık bu doktorla

Kızlar benim geçen haftaki kontrolümde de bugünkü kontrolümde de bebek oldukça aşağıda ve kanala iyice kafasını sokmuş görünüyor. Ama gelin görün ki nst’de hiç sancı çıkmıyor. Kanala girdikten ne kadar zaman sonra doğum oluyor acaba evde olduğum zamanda da hiç sancım olmuyo sadece inanılmaz baskı hissediyorum rahimde o kadar.

Açılma yok mu canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…