- 28 Eylül 2015
- 5.409
- 15.254
- 248
Ben bepanthol kullanıyorum canım mustela kullandğmda pişik olmuştu . Pişik olduktan sonra işe yaramıyor bunlar. Çinko içeren pişik kremi sürmekgerek
Bende 1 haftalikken emzigi hızlı verdim ağzına sinirlenip. Sonra o kadar üzüldüm ki. Uykusuzluk insanın dengesini alt üst ediyor.Kızlar geceleri su sıralar oğlum cok uyanık duruyor sanki gündüz gibi, dün uyuyamadım gündüz, normalde uyurdum biraz, cok zor geldi uykusuz kalmak ve bağırdım oğlumaşimdi de vicdan yaptım cok ağlayıp duruyorum normal mi yaşadığım sizce
Geçiyor kuzum merak etme. Zor durumda kaldığımda oğlumun resimlerine bakıp bu sürecin geçici olduğunu hatırlatıyorum kendime.Gerçekten geçiyor mu peki kızlar bugünler? Yani uyku düzeni emme düzeni olusucak mi ilerleyen günlerde? Gündüz yorulmak da cok etkiliyor tahammulsuz kalıyor insan ya ama dediğiniz gibi onlar bize muhtaçBeyazkup NedirYani N Neal sağolun kızlar demek hepimiz az cok yaşıyoruz sıkıntılar, ama eşimi bi güzel payladim bana yardim ediceksin ev işlerinde uyuyup dinlenicem gündüz dedim, bu hafta gececiydi eşim bi yardım edemedi ondan bu kadar gerildim gece
Genelde gece emziriyorum uyutmaya çalışıyorum cnm ama dün akşam üzeri uyudu, normalde uyanık kalırdı uzun süre sanırım ondan gece öyle oldu, insalalh bian önce alışırlar dünyaya, şöyle laftan anlayıp durdukları zamanlar olur, şimdi emip biraz bakinip uyumak istiyorBende 1 haftalikken emzigi hızlı verdim ağzına sinirlenip. Sonra o kadar üzüldüm ki. Uykusuzluk insanın dengesini alt üst ediyor.
Gece ve gündüz ayrımını yapabilmesi için sana bir tavsiye de bulunayım,iki çocuğumda da ise yaradı.
Gündüz salonda tv açıkken küçük beşikte uyutuyorum ,uyandığında biraz gezdirip sağa sola bakmasına fırsat veriyorum.
Gece ise asla onunla konuşmuyorum,ışığı açmıyorum, Gece lambası açık oluyor. Emzirip yerine yatiriyorum ,sallamıyorum . Biraz mizmizlansa da uykuya dalıyor.
Menenjit ve rotavirüs aşılarını hangi aylarda dedi size doktor bende yaptırıcam ama 2. Ayda rotavirüs yaptırırsan menenjiti 3. Ay yaptırma falan dedi de bize doktor kafam karıştı bide 2. Ayda pnomokok aşısı varmış sanırım size söylendi mi bu aşıHem onlar var hemde özel aşıları var menenjit aşısı da yaptıracağız biz doktorumuz hepsini öneriyor hastalık devrinde olduğumuz için hepsini olmalılar bencede. Özellikle rotavirüs çok faydalı zehirli ishale yakalanmamaları için çok önemli
Daha günleri günlerini tutmuyor zaten. Şöyle 2 aydan sonrası çok keyifli olacak. Agulamaya, çığlıklar atmaya gülmeye başlayacaklarGenelde gece emziriyorum uyutmaya çalışıyorum cnm ama dün akşam üzeri uyudu, normalde uyanık kalırdı uzun süre sanırım ondan gece öyle oldu, insalalh bian önce alışırlar dünyaya, şöyle laftan anlayıp durdukları zamanlar olur, şimdi emip biraz bakinip uyumak istiyor
Benim eşim ev işlerine de çocuğun bakımına da destek. Annem de yanımızda. Ben ona rağmen yaşadım bunu. Sinirler laçka, güç kalmadı hiçbirimizdeGerçekten geçiyor mu peki kızlar bugünler? Yani uyku düzeni emme düzeni olusucak mi ilerleyen günlerde? Gündüz yorulmak da cok etkiliyor tahammulsuz kalıyor insan ya ama dediğiniz gibi onlar bize muhtaçBeyazkup NedirYani N Neal sağolun kızlar demek hepimiz az cok yaşıyoruz sıkıntılar, ama eşimi bi güzel payladim bana yardim ediceksin ev işlerinde uyuyup dinlenicem gündüz dedim, bu hafta gececiydi eşim bi yardım edemedi ondan bu kadar gerildim gece
Bize de doktor gece gündüz ayrımını öğrenmesi için bunu önerdi. Gece tamamen karanlık yapamıyoruz odayı çünkü eldiveni çıkarıyor, örtüyü çekiyor falan kontrol edebilmek için kumandalı ampulü en kısığa getiriyoruzBende 1 haftalikken emzigi hızlı verdim ağzına sinirlenip. Sonra o kadar üzüldüm ki. Uykusuzluk insanın dengesini alt üst ediyor.
Gece ve gündüz ayrımını yapabilmesi için sana bir tavsiye de bulunayım,iki çocuğumda da ise yaradı.
Gündüz salonda tv açıkken küçük beşikte uyutuyorum ,uyandığında biraz gezdirip sağa sola bakmasına fırsat veriyorum.
Gece ise asla onunla konuşmuyorum,ışığı açmıyorum, Gece lambası açık oluyor. Emzirip yerine yatiriyorum ,sallamıyorum . Biraz mizmizlansa da uykuya dalıyor.
Bunları biz bugün 1. ay kontrolünde sormayı unuttuk. Doktor da hiçbir şey demedi. 2. ay kontrole gidince direkt orada yaptırabiliyor muymuşuz yoksa önceden haber vermek ya da dışarıdan almak mı gerekiyor bilgin var mı?Menenjit ve rotavirüs aşılarını hangi aylarda dedi size doktor bende yaptırıcam ama 2. Ayda rotavirüs yaptırırsan menenjiti 3. Ay yaptırma falan dedi de bize doktor kafam karıştı bide 2. Ayda pnomokok aşısı varmış sanırım size söylendi mi bu aşı
Anne olunca bu özellik otomatik olarak mı yükleniyor acaba. Benimki de çocuğu elimden alıyor "Sen çıkaramıyorsun ver ben gazını çıkarayım" diye. Bugün hepatit b aşısını yaptırmaya gittik. İçeri benden önce atlayıp girdi "Sen dur ben sakinleştiririm" diyor ama o çocuktan daha panikcanım annecim Allah razı olsun hep yanımdasın destekçisin ama laf sokmadan dursan olmaz mı , diyesim geliyor
ouuu pişik mi olmuş mahvetmişsin cocugu, yüzünde de kırmızı noktalar çıkmış, napıosun sen cocuga
evet anne ben mahvettim çünkü içimden aaa bu cocuk pişik olmalı dedim
Kesinlikle ise yarıyor. Yoksa gece de isigi açıp onunla konuşursan ayrımı yapamaz. Benimde tamamen karanlık değil,hafif loş oluyor.Benim eşim ev işlerine de çocuğun bakımına da destek. Annem de yanımızda. Ben ona rağmen yaşadım bunu. Sinirler laçka, güç kalmadı hiçbirimizde
Bize de doktor gece gündüz ayrımını öğrenmesi için bunu önerdi. Gece tamamen karanlık yapamıyoruz odayı çünkü eldiveni çıkarıyor, örtüyü çekiyor falan kontrol edebilmek için kumandalı ampulü en kısığa getiriyoruz
Bunları biz bugün 1. ay kontrolünde sormayı unuttuk. Doktor da hiçbir şey demedi. 2. ay kontrole gidince direkt orada yaptırabiliyor muymuşuz yoksa önceden haber vermek ya da dışarıdan almak mı gerekiyor bilgin var mı?
Anne olunca bu özellik otomatik olarak mı yükleniyor acaba. Benimki de çocuğu elimden alıyor "Sen çıkaramıyorsun ver ben gazını çıkarayım" diye. Bugün hepatit b aşısını yaptırmaya gittik. İçeri benden önce atlayıp girdi "Sen dur ben sakinleştiririm" diyor ama o çocuktan daha panik
İnanki hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.Gerçekten geçiyor mu peki kızlar bugünler? Yani uyku düzeni emme düzeni olusucak mi ilerleyen günlerde? Gündüz yorulmak da cok etkiliyor tahammulsuz kalıyor insan ya ama dediğiniz gibi onlar bize muhtaçBeyazkup NedirYani N Neal sağolun kızlar demek hepimiz az cok yaşıyoruz sıkıntılar, ama eşimi bi güzel payladim bana yardim ediceksin ev işlerinde uyuyup dinlenicem gündüz dedim, bu hafta gececiydi eşim bi yardım edemedi ondan bu kadar gerildim gece
Benn de istemsizce bağırıyorum yeter artık diyorumKızlar geceleri su sıralar oğlum cok uyanık duruyor sanki gündüz gibi, dün uyuyamadım gündüz, normalde uyurdum biraz, cok zor geldi uykusuz kalmak ve bağırdım oğlumaşimdi de vicdan yaptım cok ağlayıp duruyorum normal mi yaşadığım sizce
Ne kadar da benm annem..canım annecim Allah razı olsun hep yanımdasın destekçisin ama laf sokmadan dursan olmaz mı , diyesim geliyor
ouuu pişik mi olmuş mahvetmişsin cocugu, yüzünde de kırmızı noktalar çıkmış, napıosun sen cocuga
evet anne ben mahvettim çünkü içimden aaa bu cocuk pişik olmalı dedim
Benimki beni sürekli sütle korkutuyor bir de. "Ağlama sütün geri kaçar", "Stres yapma, sütün geri kaçar". Bu baskıyla kaçmıyor mu bu süt? Farkında değiller bence bize nasıl hissettirdiklerinin çünkü ben annemin beni düşünerek bunları kendince iyi niyetle söylediğine eminimNe kadar da benm annem..
Sürekli üstüme geliyor sürekli. Sorgulayıp duruyor. Bütün anneler aynımı yaa!
Dün anneme geldik artk dayanamadığım için. Yine basladı felaket senaryoları kurmaya. Napacağımı şaşırdım. Tek te yapamıyorum of
Yaa adam mi olucak minikBenn de istemsizce bağırıyorum yeter artık diyorumkucağıma sert alıyorum sinirden sert sallıyorum ve cok üzülüyorum sonra. İnanılmaz vicdan azabı çekiyorum özür diliyorum öpüyorum
Ama yasadığımız kolay değil gerçekten. Ben anlatayım mesela;
Sabah 6 da kalkıyoruz her gün, öğlen 1 e kadar mümkün değil uyumuyor ve sürekli kucakta durmak istiyor emmek istiyor. Yataga bıraktığım an çığlığı basıyor kucağa da almazsam nefesi gidene kadar ağlıyor. Ben bu esnada ne tuvalete gidebiliyorum ne yemek yiyebiliyorum. Suyumu dahi kalkıp dolduramıyorum. Zorla kucağımda uyuttuğum için yermden kalkarsam uyanıyor ve tekrar basa sarıyoruz. Yani ben nasıl sakin kalabilirim ki?
Belim sırtım artık kopuyor aç -susuz kalmam wc ye gidemem de cabası. Ve sürekli ağlıyor sürekli.
Mama de versem ağlıyor çocuk.
Annemlere geldim yarın sünnetimiz var bugun sabah 6 da uyandı aksam üstü 4 bucukta uyudu ve bu süreçte hep ağladı. Allahtan annemdeyim de karnımı doyurabildim
Evet kesınlıkle farkında değiller. Yine senin ki birazdaha masum canım. En azından suçlamıyor. Benm ki keske sütüm içn endişelense de yeme içmeme en azından destekte bulunsa.Benimki beni sürekli sütle korkutuyor bir de. "Ağlama sütün geri kaçar", "Stres yapma, sütün geri kaçar". Bu baskıyla kaçmıyor mu bu süt? Farkında değiller bence bize nasıl hissettirdiklerinin çünkü ben annemin beni düşünerek bunları kendince iyi niyetle söylediğine eminim
Evet canım adam oluyor sinirliydi zaten hepten sinirli olur artkYaa adam mi olucak minikbende sorucam cuma kontrolümüz var ne zaman yapalım sünnet diye, anneler bazen cok fena oluyor ya benimki de öyle, emmek istiyor sürekli diye sütün yetmiyor senin mama verelim diyor
Ay benimki de ya ne güzel uyurdu, bizde sarılık vardı o uyutuyomus demek, adam şimdi kudurduEvet canım adam oluyor sinirliydi zaten hepten sinirli olur artksünnet ne kadar erken o kadar iyi. Doğar doğmaz yaptırmak en güzeli . Daha fazla hareketlenmeden yaptır canım. İlk 15 gün yaptırmadğma pişmanım çok sakindi o zamanlar
Gaz çıkarma masajı var saat yönünde karnına masaj yapıyorumm dizlerini karnına Çek bırak işe yarıyor denedin mi onu canımKizlar bu gaz alma olayini siz nasil yapiyorsunuz?
Bir meme emdiriyoruz 15dk emdikten sonra gazini alip digerine geciyoruz değil mi?
Benim kizim bir türlü çikarmiyor o gazi. Yirmi dk sonra yorulup diger memeyi veriyorum. Ondan sonra da gazini çikaramiyorum. Dik yatiriyorum yine olmuyor. Sonra surekli ikkinip uyaniyor. Delirecem imdaatt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?