Haklısın cnm kusmasi da kötü, ben tutamıyorum valla yırtıyor kendini emmek istediğindeEvet doktorumuz da böyle söylüyor canım ama bu seferde çok kusuyor. Fazla emmesi hem gaz hem de kusma olarak geri geliyor daha kötü oluyor. En az 1 saat beklemeyi tercih ediyorum ben tam doyduğunu anladıktan sonra.
Benimki de valla 6 dan beri uyanık, deli gibi uykusu var ama uyumuyor, ışığı falan kapattık gece moduna geçsin diyeYa ben de böyle yapıyorum ama bu sefer de bazı öğünlerde emmeden uyumuyor. Şu an öyle mesela kustu, daha fazla vermek istemiyorum ama aranıyor, ağlıyor, uykuya geçemiyor o yüzden
Canım aynı problem bizde de var her gün farklı saatlerde geliyo aranma ağlama elini ağzına sokma olarakEvet şu anda da tok oldugundan eminim, ama aranip aranip duruyor.
Saat 3te uyanmisti en son. Simdiye dek uyumasi gerekmez miydi? Yenidogan bebekler bu kadar uzun sure durur mu? Memede uyuyakaldigi zamanlar olsa bile
Ben devam ediyorum canım, doğumda çok kanamam olduğu için özellikle demiri çok yüksek kullanıyorum hatta. Ama bebişimde ekstra gaz yaptığını düşünmüyorum.Anneler demir ve kalsiyum takviyesine devam ediyor musunuz? Dr bana devam et ama bebeğe gaz yapıp yapmadığına dikkat et dedi, bende zaten gazı oluyor diye hiç içmedim ama sanki ihtiyacım var gibi geliyor
Bu da öyle. Zifiri karanlığa soktum, salladım, kolik müziği dinlettim. Ben uyuyacağım neredeyse, o uyumuyorBenimki de valla 6 dan beri uyanık, deli gibi uykusu var ama uyumuyor, ışığı falan kapattık gece moduna geçsin diye
Aramıza hoş geldin. Seninki de mi başladı krizlere :/Canım aynı problem bizde de var her gün farklı saatlerde geliyo aranma ağlama elini ağzına sokma olaraköyle olunca bende mama veriyorum aç herhalde yetmio doymuyo uyusun diye ama yok uyumuo . Doktor çok normal dedi aç değil onun refleksi bu dedi aç anlamına gelmez Uyumuyo hiç dedim ben de, meme emerken uyuyo siz merak etmeyin dedi bir süre böyle sanırım sonra düzelcek inşallah robot değiller ye uyu ye uyu
Benimki de yapiyor dunden beri bunu. Emme istegi icin yaptigini dusunuyorum cunku kusup cikartiyor sutu ya da hic yutmayip agzindan saliyor. Ben de memeyi sagip ona vermeye basladim, boylelikle cok tazyikli sut icmemis oluyor. Ise yariyor mu daha anlama firsatim olmadi.Hanimlar bebeklerinizin açlik krizi oluyor mu?
Benimkinin her gun bir defa aclik krizi tutuyor. İki memeyi de yarimsar saat emdikten sonra deli gibi aranip agliyor, mama veriyorum 60ml bitirip yine deliler gibi hic yememiş gibi agliyor. Kusacagini biliyorum ama ne emzik ne sallamak fayda etmiyor. Ustune yine meme istiyor.
Defalarca kusmasina ragmen deli gibi agliyor meme icin. Fön makinesi acarak, ayagimda sallayarak sakinlestirdim. Bana bi akil verin normal mi bu? Şekeri falan mi düsüyor acaba?
Kolik atagi falan mi yoksa?
Bu da öyle. Zifiri karanlığa soktum, salladım, kolik müziği dinlettim. Ben uyuyacağım neredeyse, o uyumuyor
Aramıza hoş geldin. Seninki de mi başladı krizlere :/
Sanki gaz gibi ...Evet şu anda da tok oldugundan eminim, ama aranip aranip duruyor.
Saat 3te uyanmisti en son. Simdiye dek uyumasi gerekmez miydi? Yenidogan bebekler bu kadar uzun sure durur mu? Memede uyuyakaldigi zamanlar olsa bile
Resmen bizi anlatmışsın. Biz üç kişi birlikte bakıyoruz ama bayağı birlikte. Bez değiştirirken bile krize giriyor, zaptedemiyoruz. Bir yandan da işemeye, sışmaya devam ettiği için (hatta rahatladığı için mi nedir, özellikle bezi açınca daha çok yapıyor) çok zor değiştiriyoruz bezini. Uykudan çığlıklakla uyanıyor. Önceden hemen bez değiştirirdim hem rahat rahat emsin, hem de emdikten sonra uykusu açılmasın diye. Sonra tarif ettiğin gibi iki meme arası bez değiştirme düzenine geçtik. Gazını çıkarmaya bile müsaade etmiyor. Arkadaşım Yataş'ın Juno yatağını vermişti. Biz de onunla aramıza yatırıyoruz geceleri. Beşik ve babynest'i kaç kez denedik. Yattığı anda ağlamaya başlıyor. Yüzüstü çok rahat eder dediler o da yok. Memede uyuyor ve evet sırtı yatağa değdiği an uyanıyor. Hep kucakta kalması lazım ama ona da benim gücüm yetmez. Kollar, boyun, bel, sırt hepsi pert. Bir de bizimki erken geldiği için minik doğdu yani ona rağmen böyleyim. Biraz daha büyüdüğünde ne yapacağım bakalım. Bu arada bize hemşire "Uyuyakalıyorsa ve rahatsa gazını çıkarmadan yatırın. Sonradan rahatsız olursa kaldırın gazını çıkarın" demişti ama o bağırsakta feci gaz birikmesine sebep oldu. Sonra onu çıkarması çok daha zor oluyor. 2-3 dk bile emse yatırmadan önce hemen dik pozisyona getirip gazını çıkarmaya çalışıyoruz artıkdeli zapteder gibi15 günlük kızımı kontrol etmeye çalışıyoruz kaç kişi birden çok komik sadece meme de duruo kimse susturamıo ağlayarak uyanıo hele bir meme verme önce tek meme emziriyorum sonra altını değişiyorum ikinci memeye öyle geçiyoruz. Zor biraz bazen uyumayınca kaç saat yerimden kaldırmayıp emzirdim bugün artık dayanamadım mama verdim yok yine uyumadı aldım göğsüme yatırdım öyle uyuduk üstümde yatağa koyunca uyanıo gece de aramızda yatıo babayla yakın kendi yatağına koyunca uyumuo ayy işimiz iş
Burada da biri paylaşmıştı belki atlayan olmuştur. Sürekli değil ama ara ara bu işe yarıyor bizde. Bunun dışındaki hiçbir kolik ses kaydına pas vermediArada sırada vakit buldukça buraya kolik için soru sormaya geliyorum. Şimdi yazmadann geçmiş msjlara bakayim dedim. Hepimizin derdi kolik olmuş
Allah hepimize kolaylık versin. Bebeler çabucak büyüsün rahatlasin iyilessin inşallah
Bende belim ağrıdı artık bizimki 20sinden sonra kudurdudeli zapteder gibi15 günlük kızımı kontrol etmeye çalışıyoruz kaç kişi birden çok komik sadece meme de duruo kimse susturamıo ağlayarak uyanıo hele bir meme verme önce tek meme emziriyorum sonra altını değişiyorum ikinci memeye öyle geçiyoruz. Zor biraz bazen uyumayınca kaç saat yerimden kaldırmayıp emzirdim bugün artık dayanamadım mama verdim yok yine uyumadı aldım göğsüme yatırdım öyle uyuduk üstümde yatağa koyunca uyanıo gece de aramızda yatıo babayla yakın kendi yatağına koyunca uyumuo ayy işimiz iş
Ben de gaz çıkartmıyorum uyuyosa kusuyo bazen sadece öyle yatırıncaResmen bizi anlatmışsın. Biz üç kişi birlikte bakıyoruz ama bayağı birlikte. Bez değiştirirken bile krize giriyor, zaptedemiyoruz. Bir yandan da işemeye, sışmaya devam ettiği için (hatta rahatladığı için mi nedir, özellikle bezi açınca daha çok yapıyor) çok zor değiştiriyoruz bezini. Uykudan çığlıklakla uyanıyor. Önceden hemen bez değiştirirdim hem rahat rahat emsin, hem de emdikten sonra uykusu açılmasın diye. Sonra tarif ettiğin gibi iki meme arası bez değiştirme düzenine geçtik. Gazını çıkarmaya bile müsaade etmiyor. Arkadaşım Yataş'ın Juno yatağını vermişti. Biz de onunla aramıza yatırıyoruz geceleri. Beşik ve babynest'i kaç kez denedik. Yattığı anda ağlamaya başlıyor. Yüzüstü çok rahat eder dediler o da yok. Memede uyuyor ve evet sırtı yatağa değdiği an uyanıyor. Hep kucakta kalması lazım ama ona da benim gücüm yetmez. Kollar, boyun, bel, sırt hepsi pert. Bir de bizimki erken geldiği için minik doğdu yani ona rağmen böyleyim. Biraz daha büyüdüğünde ne yapacağım bakalım. Bu arada bize hemşire "Uyuyakalıyorsa ve rahatsa gazını çıkarmadan yatırın. Sonradan rahatsız olursa kaldırın gazını çıkarın" demişti ama o bağırsakta feci gaz birikmesine sebep oldu. Sonra onu çıkarması çok daha zor oluyor. 2-3 dk bile emse yatırmadan önce hemen dik pozisyona getirip gazını çıkarmaya çalışıyoruz artık
Bence riske atma canım bana dr iyiki erken gelmişsin dedi apsebyapabiliyomul.Ben de ne yapsam bilemedim. Küçük bir düğüm ama geçmedi kaç gündür. Sadece bunun için doktora gidesim de yok. Biraz da korkuyorum bu başka bir şey mi acaba diye ama önceden yoktu sanırım. Yani olsaydı fark ederdim gibi geliyor :/
Aynı durumu bazen yaşıyorum canım gaz sancısı olduğu zaman genelde. Ben de az sakinleştirip emziriyorum gazını çıkarıyo öyleHanimlar bebeklerinizin açlik krizi oluyor mu?
Benimkinin her gun bir defa aclik krizi tutuyor. İki memeyi de yarimsar saat emdikten sonra deli gibi aranip agliyor, mama veriyorum 60ml bitirip yine deliler gibi hic yememiş gibi agliyor. Kusacagini biliyorum ama ne emzik ne sallamak fayda etmiyor. Ustune yine meme istiyor.
Defalarca kusmasina ragmen deli gibi agliyor meme icin. Fön makinesi acarak, ayagimda sallayarak sakinlestirdim. Bana bi akil verin normal mi bu? Şekeri falan mi düsüyor acaba?
Kolik atagi falan mi yoksa?
Dr alıp gelin demedi burada yapacağız dedi gittiğimizde net bilgi verir heralde cnmPeki siz mi alıp götürüceksiniz aşıyı cnm
Bana da sadece rota virüsünü yapcaz dedi menenjiti söylemedi gidince onu da sorcam3lü aşıları oluyor ya canım 2. Ayda onun dışında rotavirüs veya menenjit aşısından birinş yaptır demişti bana doktor ama bi arkadaşa da hepsini aynı anda yapıcam demişti
O zaman da içim parçalanıyor reflü diye. Juno'yu bize arkadaşım verdi yoksa biz de çok istememize rağmen almayacaktık. Sling almadım ben de. Uygun fiyatlı düzgün bir şey bulursan bize de atsana. Gerçi bu gaz çıkartmak için bile kucağıma aldığımda ağlıyor slingle kendime bağlasam ne yapar bilemedimBen de gaz çıkartmıyorum uyuyosa kusuyo bazen sadece öyle yatırıncaJuno bize de dr önerdi ama çok pahalı gerek yok diye almadık kaç ay yatcak onda zaten sling deneyebilirsin dedi bana bu tarz bebeklerin ilkel refleksleri kuvvetlidir ve anne teni ister dedi emme dürtüsünü öyle kesebilirsin dedi de ben henüz denemedim
Üff çok can sıkıcı. Bakayım olmadı bu hafta gideyim ona daBence riske atma canım bana dr iyiki erken gelmişsin dedi apsebyapabiliyomul.
40 çıkınca gel dedi banaSezaryen olan kızlar doktorunuz kontrole ne zaman çağırdı? İlk hafta kontrolünden sonrs giden olduysa kan tahlili istiyorlar mı biliyor musunuz?
40 mız çıkınca çağırdılar cnm. Ben kan tahlili ni sağlık ocağında verdim ilk ay aşısı için gidinceSezaryen olan kızlar doktorunuz kontrole ne zaman çağırdı? İlk hafta kontrolünden sonrs giden olduysa kan tahlili istiyorlar mı biliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?