Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
O kadar aynıyız kii... sadece 2 hafta geride benim ve 10 güne doğum var

Canım ben doğurdum bugün sabah geldi bebiş suyum azalmıştı sancım çıkıyordu doğuma alındım o yüzden çok şükür kavuştuk darısı sizlere olsun inşallah canım
Gözün aydın, maşallah size

Dogum yaptım kızlar minik bir kızım oldu 48 cm 2900 gram korkulacak bir şey yok .hepsini yazacağım en ince ayrıntısına kadar
Maşallah minik ve sağlıklıdır inşallah ayrıntıları bekliyoruz

O kadar aynıyız kii... sadece 2 hafta geride benim ve 10 güne doğum var

Gözün aydın, maşallah size

Maşallah minik ve sağlıklıdır inşallah ayrıntıları bekliyoruz
Benim daha belli değil ya doğum işi. Karın çevresi geride ama yine de kilo almaya devam ediyor. Suyu ve hareketleri de iyi olduğu için gününü beklemeye karar verdiler.

Bence bende şimdilik ses etmiyim o an panik atak hastasıyım diyeyim ki cidden de korkuyorum ve buna bağlı tansiyonum yükselse ben ne yaparım.. 8 saat aç olmak lazım değil o zaman açıl olursa da genel oluyo

Benim daha belli değil ya doğum işi. Karın çevresi geride ama yine de kilo almaya devam ediyor. Suyu ve hareketleri de iyi olduğu için gününü beklemeye karar verdiler.
Benim de öyle ama 2 farklı doktor da alalım dedi. Hem anne hem bebek için risk başlıyor 38den sonra dediler. Ama benim kordonum da kısa, 38den sonra bebeğe yeterli akışı sağlayamazmış.

Kızlar selamlar,

Özelden yazanlar, buradan etiketleyenler, bizler için dua edenler, hepinize çok teşekkür ederim.

Kızımla 1 haftamız dün doldu, artık birbirimize alıştık :) Şimdi fırsat bulabildim size yaşadıklarımı detaylı anlatmak için.

12 Haziran gecesi bildiğiniz üzere suyum geldi, koştur koştur hastaneye gittik, doktorum 1 bucuk saat sonra geldi, bu arada 2 ayrı ebe vajinal kontrol yapıp 5-6 cm açıklık olduğunu ve doğumun başladığını söylediler, her şey yolunda gidiyordu ancak ebelerden biri çok sert müdahale etti ben de çok kasıldım, sonrasında da kanamam başladı ve doktor gelince şok oldu.

Çünkü bu doktor beni 37 hafta boyunca takip eden doktordu ve gebeliğim inanılmaz rahat geçmişti. Hiçbir sıkıntı yoktu.

Normal doğum planlamamıza rağmen beni çok acil sezeryana aldılar ve çocuğum 3 buçuk dakikada dünyaya geldi. Bu arada zaman kaybetmemek adına bana genel anestezi yapıldı.

Doğumdan sonrası felaket tabi, bebeğimi bekliyorum ama yok, meğer Türkiye'nin en büyük zincir hastanelerinin birinin yeni doğan yoğun bakımında cihaz olmadığından bebeğimi üniversite hastanesine götürmüşler. Ben orada öylece kalakaldım, bebeğim başka hastanede yoğun bakımda.

1 buçuk dakika kadar oksijensiz kalmış, o kanamanın sebebi de dekolman denilen şeymiş, yani plasenta kısmi olarak ayrılmış ve sonrası kabus... 10 gece bebeğim bir küvezin içinde entübe olmuş şekilde yattı, ben günde yarım saat onu görerek 11 gün geçirdim, 3 saatte bir süt götürdük, falan filan.. Çok zor çok çok zor bir süreçti.

Sonra MR çekildi, EEG - Eko vs derken, çocuğumun bir şeyi olmadığı kanaatiyle bizi eve gönderdiler. Zaten 1. evreymiş, tedbir amaçlı bunca işkence yaşandı hipotermi cihazında. Ama sonucu güzel oldu, nöroloji - kardiyoloji - fizik tedavi ve diğer tüm doktorlar tek tek gördü bu hafta ve hepsi çok şükür artık bebeğimizin sağlıklı çocuk takibine geçebileceğini söyledi. Yani ayda 1 kez her yeni doğan gibi kontrole götüreceğiz, o kötü günler geride kaldı.

Aman diyim benim yaptığım hataya düşmeyin. Mutlaka doğum yapacağınız hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesini öğrenin. Hipotermi cihazı var mı, yeterli küvezi var mı vs vs.

Doktorum doğum sonrası "Eee evet bu hastanenin yoğun bakım ünitesi çok zayıf" dedi. Neden burada doğurduk o zaman diyince de sen risksizdin dedi çekinmeden. Yahu risk herkes için var.. ama anlatsak kavga etsek ne fayda, olan oldu bir kere.

Binlerce dua ile ve üniversite hastanesinin muhteşem hocaları ile çocuğumu sağ salim kucağıma aldım. Gerisi artık önemli değil. Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum.

Şimdi ise uykusuz gecelere alışmaya çalışıyoruz :) Ama evlat denilen şey ne muhteşem bir şeymiş, Allah hepinize sağlıkla nasip etsin anne olmayı inşallah.

P.S : Sezeryan denilen şey de hiç zor değilmiş :) Gözünüzde büyütmeyin. Ben çocuğum kucağımda olmamasına rağmen 4-5 saat sonra ayaklandım, tüm hastaneyi yürüdüm, gaz çıkardım, her şey yolunda gitti ve şuan hiç ağrım yok. Bilginize :)

Hepinizi sevgiyle öpüyorum

Yok yaaa aslaaaa kimseyle görüşmedim bişi demediler Doktorum şu saatten sonra yemek yeme bile demedi

Kayısıyı götürcem şimdi hazırlıyorummm dolaba koyıyımda azcık soğusun petibör niye
Allah Allah ben bi yarın gidip görüşeyim sana ayrıntıları anlatırım bakalım ne diyecekler

O kadar duygulandım ki okurken. Çok şükür şimdi yavrucuğun iyi Allah bir daha böyle şeyler yaşatmasın güle güle büyütmek nasip olsun

Çok şükür bebeğinde sende iyisiniz bebeğin yanında, kötü bi tecrübe olmuş snein için, kim olsa delirir cidden kavga eder, doğum yapıyosun ve bebeğim başka yerde Düşüncesi bile çıldırtır.. çok şükür devamı iyi olmuşş Kucaklayın birbirnizzzz güzel anların tadını çıkarın beraber

Canim boyle bisey kaydetmiştim bir dene istersen
Aaa cok teşekkür ederim. Bunu biliyordum aslnda tereyagı ve pekmez olarak. Korona olunca bi kac kez yapmıstım. Simdi aklma gelmedi. O zaman pek etkisi olmamistı nalet korona baskın gelmisti ana bunda etkili olur belki deniyim

Cok sukur gozun aydın Miniginle keyifli vakitler gecir simdi annesi güle oynaya büyüt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…