- 5 Ekim 2012
- 11.544
- 5.970
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #70.421
Bi yandan dogurayım hemen istiyorum bi yandan o yasanılanları biliyosun bi tuaf oluyosunBen de merak ettim @ssevilll ses ver
Ben de artık düşünmek istemediğimden olsun bitsin diyorumBi yandan dogurayım hemen istiyorum bi yandan o yasanılanları biliyosun bi tuaf oluyosunZaman azaldı stres oluyo artık bizde de
Karsı binada bebek var ve oyle bi aglıyo ki belki her yarım saatte bir it gibi korkutuyor bu durum beniBen de artık düşünmek istemediğimden olsun bitsin diyorum
Bende gidip gelip bakıyorum doğurdu mu diye@ssevilll ses yok dogurdu mu acaba
Bende bebeklilerle görüşmüyorum. Psikolojim etkileniyor ama bizim olunca böyle olmaz insaallahKarsı binada bebek var ve oyle bi aglıyo ki belki her yarım saatte bir it gibi korkutuyor bu durum beni
Amaan iyi düşün iyi olsunKarsı binada bebek var ve oyle bi aglıyo ki belki her yarım saatte bir it gibi korkutuyor bu durum beni
Ben geçen hafta bebek hayırlamaya gittim heves gelsin diyeBende bebeklilerle görüşmüyorum. Psikolojim etkileniyor ama bizim olunca böyle olmaz insaallah
Gelmiş geçmiş olsun canım bundan sonra hep sağlıklı, mutlu bir hayatınız olsun inşallahKızlar selamlar,
Özelden yazanlar, buradan etiketleyenler, bizler için dua edenler, hepinize çok teşekkür ederim.
Kızımla 1 haftamız dün doldu, artık birbirimize alıştık :) Şimdi fırsat bulabildim size yaşadıklarımı detaylı anlatmak için.
12 Haziran gecesi bildiğiniz üzere suyum geldi, koştur koştur hastaneye gittik, doktorum 1 bucuk saat sonra geldi, bu arada 2 ayrı ebe vajinal kontrol yapıp 5-6 cm açıklık olduğunu ve doğumun başladığını söylediler, her şey yolunda gidiyordu ancak ebelerden biri çok sert müdahale etti ben de çok kasıldım, sonrasında da kanamam başladı ve doktor gelince şok oldu.
Çünkü bu doktor beni 37 hafta boyunca takip eden doktordu ve gebeliğim inanılmaz rahat geçmişti. Hiçbir sıkıntı yoktu.
Normal doğum planlamamıza rağmen beni çok acil sezeryana aldılar ve çocuğum 3 buçuk dakikada dünyaya geldi. Bu arada zaman kaybetmemek adına bana genel anestezi yapıldı.
Doğumdan sonrası felaket tabi, bebeğimi bekliyorum ama yok, meğer Türkiye'nin en büyük zincir hastanelerinin birinin yeni doğan yoğun bakımında cihaz olmadığından bebeğimi üniversite hastanesine götürmüşler. Ben orada öylece kalakaldım, bebeğim başka hastanede yoğun bakımda.
1 buçuk dakika kadar oksijensiz kalmış, o kanamanın sebebi de dekolman denilen şeymiş, yani plasenta kısmi olarak ayrılmış ve sonrası kabus... 10 gece bebeğim bir küvezin içinde entübe olmuş şekilde yattı, ben günde yarım saat onu görerek 11 gün geçirdim, 3 saatte bir süt götürdük, falan filan.. Çok zor çok çok zor bir süreçti.
Sonra MR çekildi, EEG - Eko vs derken, çocuğumun bir şeyi olmadığı kanaatiyle bizi eve gönderdiler. Zaten 1. evreymiş, tedbir amaçlı bunca işkence yaşandı hipotermi cihazında. Ama sonucu güzel oldu, nöroloji - kardiyoloji - fizik tedavi ve diğer tüm doktorlar tek tek gördü bu hafta ve hepsi çok şükür artık bebeğimizin sağlıklı çocuk takibine geçebileceğini söyledi. Yani ayda 1 kez her yeni doğan gibi kontrole götüreceğiz, o kötü günler geride kaldı.
Aman diyim benim yaptığım hataya düşmeyin. Mutlaka doğum yapacağınız hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesini öğrenin. Hipotermi cihazı var mı, yeterli küvezi var mı vs vs.
Doktorum doğum sonrası "Eee evet bu hastanenin yoğun bakım ünitesi çok zayıf" dedi. Neden burada doğurduk o zaman diyince de sen risksizdin dedi çekinmeden. Yahu risk herkes için var.. ama anlatsak kavga etsek ne fayda, olan oldu bir kere.
Binlerce dua ile ve üniversite hastanesinin muhteşem hocaları ile çocuğumu sağ salim kucağıma aldım. Gerisi artık önemli değil. Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum.
Şimdi ise uykusuz gecelere alışmaya çalışıyoruz :) Ama evlat denilen şey ne muhteşem bir şeymiş, Allah hepinize sağlıkla nasip etsin anne olmayı inşallah.
P.S : Sezeryan denilen şey de hiç zor değilmiş :) Gözünüzde büyütmeyin. Ben çocuğum kucağımda olmamasına rağmen 4-5 saat sonra ayaklandım, tüm hastaneyi yürüdüm, gaz çıkardım, her şey yolunda gitti ve şuan hiç ağrım yok. Bilginize :)
Hepinizi sevgiyle öpüyorum
Bebeklik değilde şöyle 7 8 aylik durmuyorlar ya ne kucakta ne arabada onlar korkutuyorBen geçen hafta bebek hayırlamaya gittim heves gelsin diye
3 aylıktıBebeklik değilde şöyle 7 8 aylik durmuyorlar ya ne kucakta ne arabada onlar korkutuyor
Benim en zor o zamanlardı ikiside coook hareketliydi. Yani 6 ay 1.5 yaş arası özgürlük ilan ediyorlar en çok o zaman zorlanıyorum3 aylıktı7-8 ay emekler iyidir ya çok hareketli değilse
Gelmiş geçmiş olsun canım bundan sonra hep sağlıklı, mutlu bir hayatınız olsun inşallahacaba hangi hastanede yaptın doğum ben de adana da olduğum için merak ettim doktorunu, hastaneyi
Çok üzücü gerçekten ama neyse ki sonu güzel bitti canımAcıbadem
Meleeek geliyor beklenen, su geldiyse o iş tamamKizlar suyum geldi galiba hastaneye gidiyoruz simdi durmuyo akmaya devam ediyor
Hadi Rabbim inşAllah hayırlısıyla kavuşmayı nasip eylesinKizlar suyum geldi galiba hastaneye gidiyoruz simdi durmuyo akmaya devam ediyor
Melek bu sefer dönüşü yok hayirlisi olsun hakkında kolay bir doğum olur insaaalahKizlar suyum geldi galiba hastaneye gidiyoruz simdi durmuyo akmaya devam ediyor
Bu sefer kesin gibi . Sağlıkla al kucağına inşallahKizlar suyum geldi galiba hastaneye gidiyoruz simdi durmuyo akmaya devam ediyor
Doğurmadım doğurmadım dedin bakk noldu şimdi geldi suyun aetık dönmede doğur bariKizlar suyum geldi galiba hastaneye gidiyoruz simdi durmuyo akmaya devam ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?